bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

08-01-2016

B-log: 9 t/m 15 januari 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 07:18

Vrijdag 15 januari:
En voort gaan we weer. Half zeven op en om acht uur op de fiets naar de nieuwe werkplek. Er liggen een paar mooie klussen. De tijd gaat weer snel voorbij. Volgens mij valt mijn werk her en der in de smaak, ook bij de directeur. Volgende week maar eens navragen. Half vijf ben ik thuis. We eten op tijd: een schotel van worst, ui, paprika, rijst en okra’s, met daarnaast gebakken spek en zelfgekweekte paddenstoelen. Zeven uur fietsen we met z’n drieën naar het stadstheater. Voor weinig geld zien we een voorstelling van improvisatiegroep Op Sterk Water. Best aardig en onderhoudend, al gaat het me soms te snel en te rommelig en te door elkaar. Maar het is altijd leuk om weer eens in de klassieke rode theaterzaal te zijn. Op de terugweg is er al volop gestrooid. Gelukkig vriest het (nog) niet. Half elf zijn we thuis. Ik lees het tijdschrift Onze Taal van deze maand uit en dan ga ik even na elven naar bed.
Muziek vandaag: geen.

160115 051 nieuwe werkplek voor vandaag 160115 052 nieuwe werkplek voor vandaag

160115 053 nieuwe werkplek 160115 054 nieuwe werkplek

160115 055 nieuwe werkplek 160115 056 in Orpheus in afwachting van Op Sterk Water

Donderdag 14 januari:
Kwart over zes ben ik op en ik ga om half acht de deur uit naar de carpoolplek. Stipt acht uur sta ik daar en ik ontvang een sms van de carpoolcollega dat ze in de file staat. Iets voor half negen is ze er en als we de snelweg op schieten, staan we in de file. Pas kwart over negen ben ik op de werkplek. Daar heb ik net genoeg tijd om de stukken af te drukken voor mijn overleg: de eindevaluatie van mijn loopbaantraject met coach Henk en de leidinggevende. Conclusie: het is een zeer geslaagd traject geweest met een verrassende uitkomst. We hebben het nog over borging (wie heb ik daar voor nodig) en over de vraag of mijn huidige klus nu nog wel voldoende bevrediging geeft. Het zijn de thema’s waar ik de komende weken mee aan de gang ga. De rest van de ochtend haal ik achterstallige mail en klussen in. Tussen de middag even geen pauze buiten, maar binnen rustig aan doen en ondertussen kleine dingen afhandelen; het regent buiten toch stevig. In de middag nog wat bespreken, uitwerken en een afscheidsreceptie. Vijf uur wil ik weggaan en tref ik een collega met wie ik kan meerijden, waardoor ik om half zes thuis ben. De Vrouw serveert het avondeten: kip tandoori met rijst, bonen, kerriesaus en een salade van komkommer, tomaat, bosui, mandarijn en honing. Dat eten we allemaal op. Nog wat natafelen en dan kan ik lezen en luisteren aan de keukentafel. Tien uur heb ik Onderweg (Oliver Sacks) uit, ben ik echt moe en is de dag voorbij.
Muziek vandaag: Cabo Verde (Cesária Évora), Alexandrine (Grice), The Ghosts Of Pripyat (Steve Rothery)

Hoe zijn er ooit vegetariërs gekomen?

Woensdag 13 januari:
Ik slaap diep en word moeilijk wakker. Onder de douche bemerk ik dat het allemaal wat traag gaat. Niet veel later gaat het goed. Vanmorgen naar de nieuwe werkplek. Daar volop aan de slag met mail afhandelen, overleg voorbereiden, concept teksten maken, enzovoorts. De dag vliegt hier voorbij; dat viel me de andere dagen ook al op. Voor ik het weet is het middagpauze; ik loop even naar de markt voor fruit, doe het rustig aan en voort gaat het weer. Lekker veel te doen en ik krijg steeds meer zicht op hoe het er precies aan toegaat. Vier uur fiets ik naar huis. Als ik daar aankom, blijk ik alleen. De Vrouw heeft nieuwe ringen besteld en die zijn vandaag aangekomen. Mooi! Ik begin met het avondeten. Het wordt de gehaktschotel, deze keer met postelein, met daarnaast de kaasroomsaus en een salade van komkommer, bosui, peer en cranberry’s. De Vrouw en De Zoon zijn ook snel thuis; ze zijn naar het ziekenhuis geweest. De Vrouw heeft haar oog laten controleren en het is goed. Mooi. Half zeven zitten we aan tafel en eten we alles op. Even na zeven lopen De Zoon en ik onze ronde. Na vier dagen niet lopen valt het me mee: zonder onderbrekingen loop ik mijn half uur en volgens mij nog in redelijk tempo ook. De laatste twee uren van vandaag lees en luister ik aan de keukentafel.
Muziek vandaag:Long Wave (Jeff Lynne), Viena (Värttinä), Kaksi (Hedningarna), Yhe Astounding Eyes Of Rita (Anouar Brahem), Dreams & Absurdities (Dave Sturt)

160113 047 Marktplein Apeldoorn 160113 048 Marktplein Apeldoorn

160113 049 werkplek van vandaag 160114 050

Dinsdag 12 januari:
Beetje beter geslapen, maar nog wel veel wakker geweest. Vanmorgen vroeg heb ik wat langer voor ik de deur uit moet. Ik moet naar een andere locatie voor een bijeenkomst met veel andere collega’s. Tien voor half negen roept de automatische stem de bushalte waar ik eruit moet en ik druk op het knopje. Tegelijk zie ik buiten dat we de halte voorbij rijden. Even overleggen met de buschauffeur. Ik besluit dat ik de volgende halte eruit ga, maar die blijkt nogal wat verderop te zijn. Niet erg; ik ben zeer op tijd en loop nu terug naar een andere wijk door weiland, open veld, langs een wetering en ik vind het prachtig. Kwartiertje later ben ik op de plek van bestemming. Tussen de middag gaan we weer naar het centraal bureau. Daar doe ik het broodnodige. Zes uur ben ik thuis. De Vrouw heeft het eten bijna klaar. Een schotel van pompoen, Chinese kool en kastanjes, een tweede schotel van rauwe zalm en groene asperges, plus een derde schotel van tomaat, spek en zelfgekweekte paddenstoelen. Fikse hap en fan is er ook nog een nagerecht: een smoothie van kaki, appelstroop en Turkse yoghurt. Wat natafelen en dan blijkt het wederom veel te nat om een ronde te gaan hardlopen, dus dan maar wat lezen en luisteren aan de keukentafel tot kwart over tien.
Muziek vandaag: Viena (Värttinä), Le Pas Du Chat Noir (Anouar Brahem)

160112 042 Schuytgraaf Arnhem-Zuid 160112 044 Schuytgraaf Arnhem-Zuid

160112 045 Schuytgraaf Arnhem-Zuid 160112 046 Schaarsbergen 16.30 uur

Maandag 11 januari:
Eerste bericht op de nieuwe werkplek: David Bowie is dood. Wat? WAT? Gisteren bespraken De Vrouw en ik nog mogelijke plannen om naar de Bowie-expo in Groningen te gaan. Allemensen. Een icoon. Vannacht heb ik niet goed geslapen, maar ik sta goed op. De vloer in de keuken is erg nat. Ai. Om kwart voor acht ben ik op de werkplek. De hele ochtend ben ik volop bezig met mail op orde brengen en overleggen. Tussen de middag loop ik een rondje buiten door regen, veld en bos. In de middag stevig verder met allerlei dringende zaken verwerken en met overleg. De nieuwjaarsreceptie laat ik aan mij voorbijgaan. Onderweg bij het overstappen glip ik de platenwinkel binnen en koop ik Viene (Värttinä). Om half zeven ben ik thuis. Daar is de lekkage verholpen. Een installatiebedrijf heeft de kapotte teruglekklep ofzoiets vervangen en daarmee is het euvel opgelost. Mooi. En niet duur ook. De Vrouw heeft het avondeten klaar. Een groenteschotel van groenlof met spek en kipreepjes in kaasroomsaus, met daarnaast hamburgers en een salade van komkommer, kerstomaatjes en bosui. Als het op is,ruim ik op en breng ik de keuken in de oude staat terug. Buiten is het te nat voor een ronde hardlopen, dus de laatste twee uur van de dag breng ik aan de keukentafel door met lezen en luisteren. Tien uur is het voldoende voor vandaag. Wie weet kan ik slapen.
Muziek vandaag: Dreams & Absurdities (Dave Sturt), Miss Perfumado (Cesária Évora)

160111 037 Schaarsbergen 160111 038 Schaarsbergen

160111 040 Schaarsbergen 160111 041 Schaarsbergen

Zondag 10 januari:
Tien uur ben ik beneden. Koffie, klussen, webstek. Ook even inlezen hoe ik het modem moet installeren en instellen. Twaalf uur lopen De Vrouw en ik het gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Het is koud, maar zo zonnig dat het pijn doet aan de ogen. Thuis prepareer ik lunch. Dan wil ik starten met het modem, maar eerst moet nog een ander euvel overwonnen: lekkage. Nou dat weer. Mijn sokken worden steeds nat als ik in de keuken sta. Onder de spoelbak van het aanrecht blijkt een lading water te lopen. Degene die de kraan heeft gemonteerd, heeft dit net niet helemaal waterdicht gedaan. Iets met de koppeling. Het zal. Vroeg of laat doen we er iets aan of laten we er iets aan doen. Nu niet. Het modem heb ik met een uurtje geïnstalleerd en ingesteld. Telefonie en wifi zijn ook zo weer terug. Televisie doet het weer als vanouds (met scherper beeld). Boven is De Zoon bezig met het installeren van zijn nieuwe laptob en die moet nog de beveiliger van de provider hebben. Inmiddels heb ik beneden de laptob van het werk aangezet en kan ik iets doen aan de eindevaluatie van mijn traject. Morgen moet het klaar en ingeleverd zijn, vandaar. Het avondeten is eenvoudig: ik zet de tajine van gisterenavond nog een keer aan, bak spekjes, zelfgekweekte paddenstoelen, kerstomaatjes en groene asperges en maak een salade van komkommer, bosui, paprika en surimi. Maar natuurlijk. Als vanzelf. De boel is op voor we het weten. Tijdens het opruimen blijkt de lekkage in de keuken geen klein euvel. Nogal wat voegen in de tegelvloer blijken blank te staan. Ik maak alles schoon en droog. Komende dagen goed aanzien. Inmiddels blijkt het buiten te regenen. Gelukkig niet binnen. Dat maakt het vervelend om te gaan hardlopen en dit stel ik dus uit naar morgen. Na het eten zit ik nog even achter de laptob en maak mijn eindevaluatie van het traject zo goed als af. Verder kan ik nog wat lezen en luisteren aan de keukentafel. Tien uur ga ik naar bed. Einde vakantie.
Muziek vandaag: The Deform Variations (Adam Holzman), Last Dance (Keith Jarrett & Charlie Haden), The Hobbit An Unexpected Journey (Howard Shore), Juice (Medeski, Scofield, Martin & Wood), Cheating The Polygraph (Gavin Harrison), +4626-COMFORTZONE (Beardfish), het eerste plaatje van de doos Too Old To Rock And Roll: To Young To Die! (TV Special Edition) (Jethro Tull), het bonusplaatje bij +4626-COMFORTZONE (Beardfish), A Map Of The World (Pat Metheny)

160110 033 langs het kanaal 160110 034 langs het kanaal

160110 035 groene asperges en eigen kweek paddenstoelen 160110 036 groene asperges en eigen kweek paddenstoelen

Zaterdag 9 januari:
Half negen op. Koffie, klussen, webstek, krant. Halverwege de morgen een boodschappenrondje langs markt, supermarkt en Turkse winkel. Thuis is er koffie en niet veel later de lunch. De post bezorgt een nieuw modem: we hebben de laatste tijd wat uitval van internetverbinding en de provider geeft ons nu een nieuw modem in bruikleen. Morgen bij daglicht aansluiten en installeren. Vanmiddag fietsen De Vrouw en ik naar het centrum. We lopen een rondje door de zaterdagdrukte, kopen een nieuw jasje voor mijzelf, bekijken de Prinsensteeg en bezoeken de markt, Turkse supermarkt en toko. Vier uur zijn we weer thuis en ik ga gelijk beginnen aan de voorbereidingen voor het avondeten. Vanavond een tajine van lamsbout, pompoen, sjalotten, rozijnen en kaneel, met een salade van komkommer, bosui, tomaat en kaki. Dan zien we journaal. De rest van de avond lees en luister ik aan de keukentafel. Even na elf uur zit mijn dag erop.
Muziek vandaag: Fourth World vol. 1: Possible Musics (Jon Hassell & Brian Eno), Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), Blackfield II (Blackfield), Balkan Beat Box (Balkan Beat Box), Tinsel Town Rebellion, The Raven That Refused To Sing And Other Stories (Steven Wilson), Turn Of The Friendly Card (Alan Parsons Project), Night Of The Demon (Gazpacho), Mantelpiece (Ossicles)

160109 028 Prinsensteeg Apeldoorn 160109 030 Prinsensteeg Apeldoorn

160109 031 lamsbout met pompoen en rozijnen 160109 032 lamsbout met pompoen en rozijnen

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment