bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

15-01-2016

B-log: 16 t/m 22 januari 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 07:05

Vrijdag 22 januari:
Het voelt buiten héél koud aan. Op de nieuwe werkplek doe ik heel veel, vooral ook allerlei dingen die ik gisteren al had willen doen. Eind van de werkdag ben ik bijna helemaal op orde. Op de terugweg naar huis fiets ik langs de platenwinkel in de hoop dat de nieuwe Steven Wilson er is. Die is er niet. Iets met levering of zo. Barst. Dan morgen maar bij het concert. Vier uur ben ik thuis. Even uitblazen. De Vrouw is er om kwart over vijf. Bijkletsen en dan eten maken. Iets met spek, de shoarma van gisteren, rode ui, boerenkool, peper, knoflook, zoete aardappel en een salade van komkommer, blad- en krulsla, bosui en bleekselderij. Alles is op. De Zoon heeft vandaag een ambulant begeleider op bezoek gehad; ze hebben kennis gemaakt en volgende week is er een nieuwe afspraak om afspraken te maken. Vanaf kwart voor acht kan ik ontspannen: het regent stort buiten, dus stel ik de ronde hardlopen voor vanavond af. In plaats daarvan lees en luister ik aan de keukentafel. Ondertussen laden de batterijen van de fotocamera op. Half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit Songs From The North I, II & III (Swallow The Sun), Wassail (Big Big Train), Blackfield IV (Blackfield), Gongoma Times (Fatala), Paper Mâché Dream Balloon (King Gizzard And The Lizard Wizard), Fourth (Soft Machine), The Aristocrats (The Aristocrats), Bright Size Life (Pat Metheny)

160122 090 werkplek van vandaag 160122 091 werkplek van vandaag

Donderdag 21 januari:
Uur later dan gebruikelijk. Vandaag werk ik in Apeldoorn. Op de fiets is het fiks koud. Drukke dag op de nieuwe werkplek. Veel overleggen, kortsluiten, externe contacten, regeldingen. Tussen de middag nauwelijks pauze en aan het eind ook nog een half uur langer door. Ik heb niet eens tijd en gelegenheid om de werkplek van vandaag te fotograferen. Op de terugweg rijd ik langs de supermarkt en Turkse winkel en pas om half zes ben ik thuis. De Vrouw is een eind op weg met het avondeten; ik bak uiteindelijk de shoarma. Ernaast aardappelen en verschillende kleuren wortel uit de oven. Het is veel en ik eindig met pijn in mijn buik. In de avond lees en luister ik aan de keukentafel. Half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: Viena (Värttinä), Cover Version (Steven Wilson), The Power And The Glory (Gentle Giant), Music For Wastelands (Ossicles), Arc Light (Steve Hogarth & Richard Barbieri)

160121 089 aardappelen en wortelen uit de oven met shoarma

Woensdag 20 januari:
Opnieuw diepe slaap en buiten is het koud. Vroeg op de werkplek. Daar kan ik veel gepland werk verrichten. Eind van de morgen spreek ik een collega van de afdeling communicatie over de vacature. Eigenlijk raar dat er een vacature is, want de afgelopen maanden zijn er meerdere adviseurs van de afdeling ontslagen; ik begrijp inmiddels dat de vacature echt uitvoerend schrijfwerk behelst, dus dat klinkt interessant. Tussen de middag loop ik door de kou en het bos. Ik heb niet lang hoeven nadenken en halverwege de middag stuur ik mijn sollicitatie op. Ben benieuwd! Op de terugweg naar huis heb ik een moment in het centrum van Arnhem. Ik schiet de boekwinkel in en koop Engelen vallen langzaam (Karl Ove Knausgard) en de LP Liefde en blijven of weggaan (Herman Brusselmans). Thuis kan ik gelijk aanschuiven aan tafel: er is een groenteschotel van boerenkool en kikkererwten met daarnaast hamburgers en salade. De Vrouw gaat nog even werken en De Zoon en ik lopen onze ronde hard. Het is minder koud dan maandag. Op tweederde maak ik een korte wandelpauze en dan loop ik verder zonder problemen uit. Thuis lees en luister ik aan de keukentafel, eerst de krant en later in Route 66 – The Big Yin on the Ultimate American Road Trip (Billy Connolly). De Vrouw komt thuis. We kletsen bij en ik ga even voor half elf naar bed.
Muziek vandaag: de eerste twee platen uit Songs From The North I, II & III (Swallow The Sun), Molok (Gazpacho)

160120 085 Schaarsbergen 160120 086 Schaarsbergen

160120 087 Schaarsbergen 160120 088 Schaarsbergen

Herman Brusselmans - Liefde en blijven of weggaan Herman Brusselmans - Liefde en blijven of weggaan (met zijn twee exen)

Dinsdag 19 januari:
Op zich slaap ik wel goed. Ergens eind van de nacht ben ik een keer wakker, maar daarna slaap ik weer in en uiteindelijk sta ik niet zo gemakkelijk op. Buiten is het heel koud, dus ben ik vanzelf wel goed wakker. Ik ben zeer vroeg op de werkplek. Daar een hectische dag met veel van alles tussendoor. (Nou is Glenn Frey weer dood. Daar moeten ze mee ophouden. Hoog tijd dat ik het album Desperado weer eens opzoek.) Ik ga om half twaalf al even een half uur naar buiten voor een rondje door zon, kou, bos en veld. In de middag vervalt plots alle hectiek en dus heb ik alle tijd. Om te solliciteren, bijvoorbeeld. Ja, echt. Er is een interessante vacature intern bij de afdeling communicatie. Ik maak een mail waarin ik laat weten dat ik een boel vragen heb en eerst eens in een gesprek wat meer uitleg over de functie wil en stuur mijn CV mee. Het gaat om een voltijds baan voor een jaar. Ik wil natuurlijk wel de garantie dat ik na dat jaar weer terug kan. Ha! Ben benieuwd. Gekke dag. Morgen verder. Zes uur ben ik thuis. De Vrouw heeft het avondeten al bijna klaar. Kip uit de oven, bloemkool met de kaassaus van zondag en een salade van komkommer, paprika, tomaat en bleekselderij. Kwart voor zeven is alles op en opgeruimd. Ik lees en luister aan de keukentafel tot het tien uur en Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper uit is. Mooi boek weer! Ik heb het met plezier gelezen; soms een luide lach en soms een brok.
Muziek vandaag: Houses Of The Holy (Led Zeppelin), In Through The Outdoor (Led Zeppelin), Café Arkastran (Anouar Brahem Trio)

160119 079 Schaarsbergen 160119 080 Schaarsbergen

160119 081 Schaarsbergen 160119 082 Schaarsbergen

160119 083 Schaarsbergen 160119 084 Schaarsbergen

Maandag 18 januari:
Diepe slaap. Het is goed koud, vanmorgen. De bus is heel op tijd. Ik ben vroeg op de werkplek. Wat is de wereld toch mooi. Of kut. Kiest u maar wat u het leukste lijkt. Op de werkplek werk ik veel achterstallige klussen weg. Tussen de middag loop ik een rondje door zon en bos. In de middag vrolijk verder met ook nog een overleg. Half zeven ben ik thuis. Ik maak een mooie pasta en die eten De Zoon en ik op. De Vrouw is vandaag laat. Na het eten doen De Zoon en ik ook nog eens een poging om te gaan hardlopen. En dat in die koude. Wat een helden. Of wacht, De Zoon gaat niet mee. (Ik zeg niks.) Het is -3 buiten. Even lijkt het echt koud en na een kwartier voelen mijn vingers stijf en doods aan, maar als ik op tweederde een korte wandelpauze houd, komt de warmte in mijn lijf en handen terug. Als ik thuis kom, ben ik zelfs lekker op temperatuur. De laatste vijf kwartier lees en luister ik aan de keukentafel. De Vrouw is nog aan het werk, maar tien uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: Houses Of The Holy (Led Zeppelin), In Through The Out Door (Led Zeppelin), Astrakan Café (Anouar Brahem Trio)

160118 069 Schaarsbergen 160118 070 Schaarsbergen

160118 073 Schaarsbergen 160118 074 Schaarsbergen

160118 075 Schaarsbergen 160118 077 Schaarsbergen

160118 078 stevige trek

Zondag 17 januari:
Pas om negen uur ben ik wakker. Ik heb mijn slaap kennelijk nodig gehad. Wat fijn is, is dat ik weer dingen kan ondernemen in het weekend. Eerder wilde ik helemaal niets en ontbrak het me aan alle energie; nu plannen we een bijzonder iets per dag of weekend. Afgelopen vrijdag naar het theater en gisteren naar verschillende locaties in Apeldoorn en een etentje. Het lijkt ook weer of de tijd sneller gaat. Dat vind ik jammer, want ik genoot van de intensiteit van dingen. Die intensiteit wil ik behouden. Beneden ruim ik de was weg, boen ik de plee en doe ik wat aan deze webstek. Eind van de ochtend eandel ik het gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Het is flink koud en de wereld is een weinig wit. Als ik thuis ben, komt De Vrouw ook beneden. Er is koffie, chocolade en een brunch. Erna wandelen De Vrouw en ik langs het kanaal naar een supermarkt voor wat vergeten zaken. Thuis lees ik wat in het amusante boek van Brusselmans en dan ga ik eten maken. Een salade van komkommer, bosui, tomaat en bleekselderij, gebakken kabeljauwfilet met kaassaus en een curry van uien, knoflook, pepers, paprika en zoete aardappel. We eten alles op. Ik maak nog het lunchgerecht voor De Vrouw voor morgen: een heldere soep van ui, spekjes, zelfgekweekte paddenstoelen, paprika, wortel en selderijblad. Dan kan ik lezen en luisteren aan de keukentafel tot het kwart over tien is.
Muziek vandaag: The Astounding Eyes Of Rita (Anouar Brahem), Otrabanda (Sam Vloemans), Behind The Garden – Behind The Wall – Under The Tree (Andreas Vollenweider), Dead Men Don’t Smoke Marijuana (S.E. Rogie), Welcome To My DNA (Blackfield), Long Wave (Jeff Lynne), Hand.Cannot.Erase (Steven Wilson), Secret World (Peter Gabriel), Other World (Peyer Hammill & Gary Lucas), Dreams & Absutities (Dave Sturt), Not The Weapon But The Hand (Steve Hogarth & Richard Barbieri)

160117 065 langs het kanaal 160117 066 langs het kanaal

160117 067 langs het kanaal 160117 068 langs het kanaal

Zaterdag 16 januari:
Half negen ben ik weer op. Koffie, klussen, krant en een snel boodschappenrondje langs biowinkel, markt, supermarkt en Turkse winkel. Nou ja, snel lukt niet zo goed, want het is niet alleen koud en regenachtig, maar het waait ook nog eens stevig en ook nog eens uit een andere richting dan doorgaans. Storm tegen dus. Twaalf uur zitten we aan de koffie en even later lunchen we. Vanmiddag is er van alles leuks te doen. Het evenement Toerist in eigen stad, bijvoorbeeld. De Vrouw en ik fietsen naar CODA, waar onder andere een tentoonstelling is van IJslandse en Groenlandse kunstenaars. Best heel aardig en we kunnen er een dik uur doorbrengen. Dan naar het oude CB-gebouw waar een zwik Apeldoornse kunstenaars hun atelier hebben ingericht, zoals Angela en Inez. Fijn ze even te zien en te spreken. We kijken ook bij de andere acht kunstenaars. De Zoon is inmiddels ook aangesloten en gezamenlijk rijden we naar de hotelopleiding aan de Kerklaan. We komen voor de workshop barista en koffieschenken, maar die is al afgelopen en opgeruimd. Wel krijgen we een korte uitleg en rondleiding. Verder gaat de tocht. Nu naar een eetgelegenheid bij Het Loo. Het is bijna half zes en we lopen ruim voor op schema. Toch mogen we plaatsnemen en we krijgen een verrassingsmenu. Vooraf zalmtartaar met venkelsalade, saffraanschuim en een zalmbitterbal. Dan kalfswang met knolselderijcrème, romano en aardappel. Toe is er bastognekoekijs, tarte tartin en kaneelcrème. We nemen nog een koffie na en ook daarbij van alles: butterscotch, boterkoek en een lolly van chocolade en kokos. Het is maar goed dat we op de terugweg de wind mee hebben. Het is net tegen het vriespunt, maar nog niet glad op straat. We zijn zo thuis: net na acht uur. Aan de keukentafel lees en luister ik tot elf uur en dan ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Le Pas Du Chat Noir (Anouar Brahem), Hunky Dory (David Bowie), Viena (Värttinä), Everything & Nothing (David Sylvian)

160116 057 CODA - installatie van IJslandse kunstenaar 160116 058 in De Heerlijkheyd

160116 059 amuse van ham met mosterdcrème 160116 060 zalmtartaar met venkelsalade saffraanschuim en zalmbitterbal

160116 061 kalfswang met knolselderijcrème romano en aardappel 160116 062 tarte tartin met bastognekoekijs en kaneelcrème

160116 063 koffie met butterscotch boterkoek en een lolly van chocolade en kokos 160116 064 in De Heerlijkheyd

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment