bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

29-01-2016

B-log: 30 januari t/m 5 februari 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 10:03

Vrijdag 5 februari: The Steel Breeze in de poptempel
Het regent een beetje, maar na vijf minuten heel stevig als ik vanmorgen naar de nieuwe werkplek rijd. Dan kan ik in nog geen twintig minuten heel nat worden. Geeft niets. Op de nieuwe werkplek ligt weer een leuke stapel urgent spul. Ook niet erg. Half vijf ben ik thuis. Even uitblazen. Dan aan de slag met avondeten. Een pompoenrisotto, gebakken paprika en paddenstoelen, tartaartjes en een megasalade van bladsla, bosui, augurk en peer. Na het eten stappen De Vrouw en ik op de fiets. We rijden naar het centrum. In de Poptempel ontmoeten we niet alleen goede mensen (Cynthia, Emile, Heidi, Auke, vele anderen), maar horen we het concert van The Steel Breeze. Bij binnenkomst van de zaal werp ik een blik op de posters aan de muren en: wat krijgen we nou? Op vrijdag 18 maart spelen Ozric Tentacles hier! Straks even een kaart kopen. De Poptempel is vol; uitverkochte bak. Mooi. Minder mooi vind ik het dat veel bezoekers menen om tijdens het concert zeer luid met elkaar te moeten spreken. Het stoort me, leidt me af en er zijn momenten dat ik overweeg de zaal te verlaten. Maar het gebodene vanaf het podium (= werk van Pink Floyd) vind ik dusdanig de moeite waard en prima vertolkt, dat ik daar mijn aandacht op wil vestigen. Wat de muziek mist aan vuur, heeft het dubbel aan intensiteit en ik amuseer me kostelijk. Na afloop koop ik een kaart voor 18 maart, drinken we nog iets en dan rijden we naar huis. Daar zijn we tegen een uur en ik ga gelijk door naar bed.
Muziek vandaag: The Catostrophist (Tortoise), Dark Side Of The Moon (Pink Floyd), Wish You Were Here (Pink Floyd), Power Play (Stick Men)

160205 154 werkplek van vandaag 160205 155 pompoenrisotto tartaar champignons

160205 157 The Steel Breeze in Gigant 160205 158 The Steel Breeze in Gigant

Donderdag 4 februari:
En we gaan weer. Vroeg op de werkplek. Daar veel te doen. Tussen de middag wandel ik door regen, bos en veld. In de middag een leuk informeel gesprek met een collega die net als ik volop in beweging is en allerlei kansen ziet en schept. Mooi. Fijn. Om zes uur ben ik weer thuis. Doodmoe, dat wel. Erg is het dan weer niet. De Vrouw heeft een schotel van chorizo, knolselderij, pompoen en kastanjechampignons gemaakt, die voortreffelijk smaakt. Kwart voor acht loop ik mijn ronde hard. Alleen. Het gaat rustig en gestaag en ik heb slechts één korte wandelpauze nodig. Het laatste anderhalf uur lees en luister ik aan de keukentafel. Heel op tijd weer naar bed.
Muziek vandaag: Perfect Beings II (Perfect Beings), Offramp (Pat Metheny Group)

160204 148 Schaarsbergen 160204 149 Schaarsbergen

160204 150 Schaarsbergen 160204 151 Schaarsbergen

160204 152 Schaarsbergen 160204 153 Schaarsbergen

Woensdag 3 februari:
Verhip, het lukt ook nog allemaal, vanmorgen. Op tijd op, ruim in de tijd voor ik vertrek, koud maar mooi weer onderweg op de fiets. Op de nieuwe werkplek veel redactie- en regelwerk. Op de terugweg rijd ik langs de supermarkt voor wat broodnodigheden. Thuis kan ik dan avondeten maken. Venkel uit de oven, bijvoorbeeld. En een salade van bladsla en rucola, komkommer en bosui, rode puntpaprika en peer. En walnoten. Plus rosbieffiletlapjes. Toe maar. Kwart over zes zitten we gedrieën aan tafel. De Vrouw moet nog even werken. Ik doe iets aan de webstek en lees en luister aan de keukentafel. Tien uur maak ik het weer.
Muziek vandaag: Do Nothing Till You Hear From Me (The Mute Gods), 4 1/2 (Steven Wilson), Physical Graffiti (Led Zeppelin), Dreams & Absurdities (Dave Sturt)

160203 144 werkplek van vandaag 160203 145 werkplek van vandaag

160203 146 werkplek van vandaag 160203 147 venkel uit de oven en rosbieffiletlapjes

Dinsdag 2 februari:
Monter, monter. Op de werkplek doet de mail het weer. Minder rustig is het, dus. Het duurt even voordat ik alle achterstallige post heb weggewerkt. Verder een boel overleg en ander gedoe. Tussen de middag loop ik een rondje door wind en bos. In de middag gestaag verder. Zes uur ben ik thuis. De Vrouw werkt tot half acht. Aan mij dus de beurt om eten te maken. Het wordt de prut van gisteren, enigszins aangevuld met wat wortel en rode biet, met karbonades, kaasburgers en een salade van komkommer, bosui, tomaat en avocado. Half acht eten we gedrieën. Het is al over achten als ik mijn ronde ga hardlopen. Alleen. Ik merk dat ik regelmatiger moet lopen, want ik ben snel moe en moet twee wandelpauzes inlassen. Nog even lezen en luisteren aan de keukentafel en om half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: het bonusplaatje dat meekwam met Physical Graffiti (Led Zeppelin), The Catostrophist (Tortoise), Weir Keeper’s Tale (Damian Wilson & Adam Wakeman), As Falls Wichita, So Falls Wichita Falls (Pat Metheny & Lyle Mays)

160202 137 Schaarsbergen 160202 139 Schaarsbergen

160202 141 Schaarsbergen 160202 142 Schaarsbergen

160202 143 stoempje van aardpeer en rode peen

Maandag 1 februari:
Zo! Ik sta lekker duf op. Voor de rest heb ik weer geen reden tot klagen. (Balen!) Op de oude werkplek ben ik vroeg. Ha, doordat de mailserver niet werkt, is er geen mailverkeer mogelijk gedurende een groot deel van de ochtend. Dat betekent dat ik allerlei achterstallig uitwerk- en schrijfwerk kan doen. Zo ben ik weer bij. Tussen de middag loop ik door motregen, veld en bos. Ook in de middag is de mailserver defect, maar ik heb nog altijd zat om handen. Half zeven ben ik thuis. Gelijk ga ik avondeten maken en ik vergis me in de hoeveelheid tijd die mijn menu vraagt: gehaktballen en een stoemp van ui, wortel en aardpeer. Ernaast salade van komkommer, bosui en tomaat. En dan eet De Vrouw niet eens mede. Dat maakt de smaak er niet minder om. Ik besluit dat ik vanavond niet ga hardlopen, ook al is het momenteel droog. De dag was lang, het is bijna half negen en ik ben al zeer vermoeid. Morgen gaat het zeker gebeuren. Voor nu ga ik nog even lezen en luisteren aan de keukentafel. Tien uur zak ik echt in en ga ik slapen.
Muziek vandaag: Physical Graffiti (Led Zeppelin), The Catostrophist (Tortoise), Weir Keeper’s Tale (Damian Wilson & Adam Wakeman)

160201 131 Schaarsbergen 160201 134 Schaarsbergen

160201 135 Schaarsbergen 160201 136 Schaarsbergen

Zondag 31 januari:
Negen uur ben ik wakker. Ik heb slaap nodig gehad, kennelijk. Vanmorgen wat klussen en foto’s van vorig weekend op de webstek zetten. Eind van de morgen is De Vroue ook beneden en damen wandelen we naar buiten voor het gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Het waait en dat maakt het nogal guur, maar de zon schijnt ook. Thuis trek ik de wasdroger weer eens uit de kast en ik onderwerp het ding aan een schoonmaakbeurt. Aansluitend prepareer ik de brunch: ik bak nog een drietal maispannenkoeken, warm de vulling van gisterenavond op en serveer er broodjes, kaas, eieren en salade bij. Ferme hap. De planten zijn voorzien van water, de vloer is gestofzuigd en dan zit ik een moment. Even iets lezen. Dan ga ik het avondeten maken. Ik bak aardappelschijfjes en lamskoteletten, met daarnaast een salade van witlofblaadjes, rode paprika en blauwe kaas. Eenvoudig doch succesvol. Na het eten is het nog altijd net te nat om te gaan hardlopen, dus dat bewaren we voor morgen. In plaats daarvan lees en luister ik aan de keukentafel tot het kwart over tien is.
Muziek vandaag: The Astounding Eyes Of Rita (Anouar Brahem), Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), The Deform Variations (Adam Holzman), OVO (Peter Gabriel), NYC – Blackfield Live In Nrw York City (Blackfield), The First 25 Years (Spock’s Beard), Damage (remixed) (David Sylvian & Robert Fripp), Watercolors (Pat Metheny), Pat Metheny Group (Pat Metheny Group)

160131 129 langs het kanaal 160131 130 lamskoteletten

Zaterdag 30 januari:
Iets voor half negen ben ik wakker. Mijn keel voelt slecht aan en ik krijg een kriebelhoest. Snel uit bed. Eenmaal op gaat het wel. Behalve dat het buiten bij vlagen stevig regent en ik wil vanmorgen een tijdje de deur uit voor boodschappen. Beneden koffie, klussen, krant, webstek. Dan toch maar op de fiets naar de Turkse supermarkt, biowinkel, markt en supermarkt. Het regent nog altijd fiks, maar dat maakt niet zo heel veel uit, want het is niet echt koud. Vervolgens een tweede rondje naar een andere supermarkt en de Turkse winkel. Zo, het werk voor vandaag zit erop. We lunchen met brood, vis, kazen enzovoorts. Halverwege de middag gaat De Vrouw met hidihi uit. Ik werk nog wat aan de webstek en bereid het eten voor. Eerst een vulling van gehakt, ui, peper, paprika, postelein en bruine bonen, vervolgens maak ik een beslag en bak ik maispannenkoeken. Erbij serveer ik salade van komkommer, bosui en ananas. Alles bij elkaar een heel werkje, maar ik vind het leuk om te doen.hi Het resultaat mag er zijn en De Zoon en ik eten er goed van. Even na half negen zit ik op de fiets en rijd ik naar het aloude kunstcafé. Een van de bands met Reinier, The Poor, speelt er in een hernieuwde bezetting. Al snel nadat ik binnenkom, begint de eerste set. Muziek is leuk, maar het is zeer luid. Na twintig seconden doe ik mijn oordoppen in en dat werkt voor de muziek goed, maar de gesprekken om mij heen komen even hard binnen. Niet zo fijn, dus. Na een uurtje ga ik dan ook weer weg. Thuis nog heel even iets lezen en half twaalf lig ik in bed.
Muziek vandaag: Le Pas Du Chat Noir (Anouar Brahem), The Fall (Se Delan), Do Nothing Till You Hear From Me (The Mute Gods), de eerste twee plaatjes van Songs From THe North I, II & III (Swallow The Sun), Perfect Beings II (Perfect Beings), Memories In My Head (Riverside), het derde plaatje van Songs From THe North I, II & III (Swallow The Sun), Singles A’s & B’s (Hawkwind)

160130 121 lege markt 160130 123 gevulde maispannenkoeken

160130 125 gevulde maispannenkoeken 160130 126 gevulde maispannenkoeken

160130 127 The Poor in Art café Sam Sam 160130 128 The Poor in Art café Sam Sam

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment