bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

05-02-2016

B-log: 6 t/m 12 februari 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 09:11

Vrijdag 12 februari:
Veel beter geslapen, dus ik sta goed op. Vanmorgen is het mistig en zeer koud op de fiets. Op de nieuwe werkplek ligt weer veel en het meeste handel ik af. Ik heb nauwelijks gelegenheid om Erna te spreken (en haar te vertellen over de sollicitatie). Vier uur rijd ik naar huis; onderweg doe ik wat boodschappen. Daar begin ik met het avondeten. De Vrouw heeft een hele kip gekocht die zo de oven in kan. Ik maak er een groentecurry naast van ui,peper, knoflook, courgette, postelein, wortel en knolselderij. Erbij serveer ik meloen. Snel na het eten lopen De Zoon en ik onze ronde hard. Het gaat al weer stukken beter: vanavond heb ik maar één korte wandelpauze nodig. Aan de keukentafel lees en luister ik tot het half elf is.
Muziek vandaag: Roux-Ga-Roux (DeWolff), de eerste twee plaatjes uit de doos The Jimi Hendrix Experience (The Jimi Hendrix Experience), Blemish (David Sylvian)

160212 203 werkplek van vandaag 160212 205 uitzicht vanaf werkplek van vandaag

160212 206 uitzicht vanaf werkplek van vandaag 160212 207 uitzicht vanaf werkplek van vandaag

160212 208 uitzicht vanaf de vergaderzaal van de werkplek van vandaag 160212 210 groentecurry met kip

Donderdag 11 februari:
Het lijkt of slapen goed gaat lukken, maar dat is niet zo. Na twee uur ben ik wakker en blijf ik even wakker liggen. Ha, ik maak me zorgen. Om De Zoon. Loslaten, loslaten. Later ’s nachts ben ik nog vaker en langer wakker. Opstaan gaat wel goed en ik ben vroeg op de werkplek. Daar weer veel te doen. Tussen de middag loop ik door veld en bos. In diezelfde middag van alles en nog wat, waaronder een sollicitatiegesprek. Toe maar. Ik ben een van de tien genodigden gekozen uit 252 brieven. Toe maar. Het gesprek kent een ontspannen atmosfeer, maar ik neem de regie, vertel wat mijn doel en motivatie is (ervaring opdoen om de stap naar freelancer minder groot te maken) en stel mijn vragen. Eigenlijk krijg ik nauwelijks vragen terug. Niet eens wat bijvoorbeeld mijn toegevoegde waarde zou kunnen zijn. Toe maar. Maandagavond of donderdagmorgen hoor ik of ik een van de vier finalisten ben en door mag voor de tweede gespreksronde. Aan het eind van de middag wil ik weg, maar er is een afscheidsfeest van iemand gaande en dat was ik helemaal vergeten en toch wil ik daar even heen. Gelukkig is er een collega die ook in Apeldoorn woont en zij zorgt ervoor dat ik even na half zes de voordeur van mijn huis open. De Vrouw heeft het eten al bijna klaar: een schotel van witlof en paprika in roomsaus, frieten uit de oven, gebraden varkenshaas en een salade van rucola, komkommer, bosui, zilverui en tomaat. Na het opruimen en wat nakletsen gaat De Vrouw nog werken. Ik stuur mail aan mijn Vader, werk de webstek bij en lees en luister tot het tien uur is en ik echt helemaal inzak. De PROG is uit, De Vrouw is weer thuis en we kletsen kort bij. Dan ga ik naar be.
Muziek vandaag: A Question Of Balance (The Moody Blues), Live at the Isle Of Wight Festival (Emerson Lake & Palmer),

160211 198 Schaarsbergen 160211 200 Schaarsbergen

160211 201 Schaarsbergen 160211 202 Schaarsbergen

Woensdag 10 februari:
Redelijk tot goed gaat het slapen me af. Ik kom wel van diep als de wekker om half zeven gaat. Gelukkig is het droog tijdens de korte fietstocht naar de nieuwe werkplek. Daar ligt weer een leuke stapel werk. Ik handel hem nog af ook. Gekker moet het niet worden. Vier uur ga ik er weer weg. Ik ga snel de boekenwinkel in om een cadeau voor Vader te kopen. Dat lukt. Nu nog hopen dat hij het nog niet zelf heeft gekocht. Half vijf ben ik weer thuis. De Vrouw gaat nog werken en ik wacht op De Zoon. Als die thuis is, vraag ik hem of hij mee gaat hardlopen. Dan niet. Ik ga de deur uit in de hoop dat het droog blijft. Dat doet het. Ik merk dat ik bijna een week niet heb gelopen. Halverwege moet ik een wandelpauze inlassen en daarna nog eentje. Terug begin ik met eten maken. Moeilijk is het niet: ik warm de zuurkoolschotel van gisterenavond op, prepareer een salade van veldsla, komkommer, bosui, tomaat en ei, plus bak runderfiletlapkes. Onder het eten vertelt De Zoon dat hij mail heeft gehad en zo goed als een huurwoning heeft toegewezen gekregen. Ha! Vrijdag gaat hij de details met zijn begeleider Fleur bespreken en 29 februari kan hij binnen gaan kijken. We zijn benieuwd! Het laatste anderhalf uur lees en luister ik aan de keukentafel, aleer ik doodmoe inzak en om tien uur naar bed ga.
Muziek vandaag: Indelibly Stamped (Supertramp), Perfect Beings II (Perfect Beings), Night Of The Demon (Gazpacho)

160210 196 werkplek van vandaag 160210 197 werkplek van vandaag

Dinsdag 9 februari:
Nogal duf opstaan. En dan gaat-ie weer. Het is droog buiten. Op de werkplek weer van alles te doen. Ik krijg veel af. Tussen de middag loop ik door regen, bos en veld. In de middag weer verder. Zes uur thuis. De Vrouw heeft een ovenschotel gemaakt van gehakt, ui, cranberry, zuurkool en pastinakenpuree met kaas eroverheen. Zeer goed. We zullen er deze week nogmaals van eten. Na de dis is het wederom veel te nat om te gaan hardlopen, dus lees en luister ik aan de keukentafel tot tien uur.
Muziek vandaag: Roux-Ga-Roux (DeWolff), Blackstar (David Bowie), Godspeed (Fish On Friday)

160209 191 Schaarsbergen 160209 192 Schaarsbergen

160209 194 Schaarsbergen 160209 195 Schaarsbergen

Maandag 8 februari:
Opstaan valt niet mee. Verder wel. Op tijd op de werkplek. Daar veel. Tussen de middag loop ik door bos en veld. In de middag blijk ik wel moe en dat komt doordat ik sinds zaterdagavond weer veel snotteriger ben. Nou ja. Ik krijg een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. O ja, ik had mijn belangstelling betuigd voor de functie van junior communicatieadviseur. Het gesprek is donderdagmiddag. Ik ben benieuwd. Half zeven thuis. Doornat. Dat komt van de regen. Van wat anders? De Vrouw is aan het werk, maar heeft het grootste deel voor het avondeten al gemaakt. Ik hoef alleen nog maar een peper te snijden, de bouillon op te warmen en de mie te koken. Dat doe ik. De Zoon en ik eten. Daarna is het echt nog veel te nat voor een ronde hardlopen, dus die stellen we een dag uit. De rest van de avond lees en luister ik aan de keukentafel. Nog voor tien uur lig ik in bed. Nog steeds erg moe.
Muziek vandaag: Indelibly Stamped (Supertramp), A Question Of Balance (The Moody Blues), Godspeed (Fish On Friday), Weir Keeper’s Tale (Damion Wilson & Adam Wakeman)

160208 184 Schaarsbergen 160208 190 Schaarsbergen

Zondag 7 februari:
Half tien op. Koffie, klussen, webstek. Start met eten van vanavond: een stoofpot. Eind van de ochtend wandel ik samen met De Vrouw naar buiten voor het gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Het is bij vlagen zonnig en het waait fiks. Thuis prepareer ik een brunch. In de middag fietsen we gedrieën naar de andere kant van de stad. De Nieuwe Neef viert zijn eerste verjaardag. Er is veel volk over de vloer en het is een echt kinderfeest. Leuk, maar eind van de middag ben ik er doodmoe van. Gelukkig heb ik thuis nauwelijks werk meer aan het avondeten. De stoofpot van rundvlees, paprika en tomaat heeft meer dan drie uur staan pruttelen en hoeft dus slechts opgewarmd. De salade van komkommer, bladsla, bosui en mango is zo klaar. Smakelijk is het ook nog. Nadat alles is opgeruimd kan ik in alle rust de avond doorbrengen door te lezen en luisteren aan de keukentafel. Tien uur is het weekend voorbij en bedtijd.
Muziek vandaag: Last Dance (Keith Jarrett & Charlie Haden), Aviv Geffen (Aviv Geffen), Roux-Ga-Roux (DeWolff), Blackstar (David Bowie), Long Eave (Jeff Lynne), A Life Within A Day (Squackett), het plaatje dat met de PROG mee kwam, Bruce Soord (Bruce Soord), het bonusplaatje van Camphor (David Sylvian)

160207 181 langs het kanaal 160207 182 langs het kanaal

160207 183 runderstoof

Zaterdag 6 februari: DeWolff in de winkel
Kwart voor negen uit bed. Koffie, klussen, krant. Op tijd de deur uit voor een boodschappenronde langs biowinkel, markt, supermarkten en Turkse winkel. Begin van de middag lunchen we met z’n allen en daarna rijden De Vrouw en ik naar een winkelcentrum om aldaar bij de opticien De Vrouw een nieuwe bril aan te laten meten. Het duurt allemaal nogal even en zo om half vier kan ik snel wegfietsen. Op naar de Plato. Het is er stampvol en we moeten lang wachten. Maar dat is het waard. De jongens van DeWolff geven een kort, maar zeer spetterend winkeloptreden in de kelder. Het knalt, het vlamt, het is gaaf. En die Robin Piso bespeelt een Philicordia, precies zo’n ding als ik thuis boven heb staan. Na afloop, als hij mijn cd signeert, bied ik hem aan dat hij hem mag hebben. Maar hij heeft ‘m dus al. Als het nou een ander type geweest zou zijn, dan was hij zeker op mijn aanbod ingegaan. Het is al donker als ik weer naar huis ga. Daar ga ik eten maken: lamsbiefstukken met een schotel van gebakken kriel in de schil, ui, paprika en courgette. Ernaast een salade van komkommer, bosui, mango en avocado. Goed voer. Ik merk wel dat ik heel moe ben. Wel heb ik nog de energie om de wasdroger nog een keer uit de kast en open te trekken om te bekijken waar dat lawaai vandaan komt als hij draait. Het blijkt om één schroef op één bepaalde plek te gaan; daar mag niet een lange, maar moet een korte aan. Schiet mij maar lek. Of nee, doe maar niet. Ik zet foto’s op de pc, werk de webstek bij en ga dan nog een uurtje lezen en luisteren aan de keukentafel in de PROG die gisteren binnenkwam.
Muziek vandaag: Astrakan Café (Anouar Brahem), Better Late Than Never (Anderson Ponty Band), Roux-Ga-Roux (DeWolff), Blackstar (David Bowie), Camphor (David Sylvian)

160206 165 biokaas lekker stuk 160206 167 DeWolff - Plato instore - Mansion24 Apeldoorn

160206 170 DeWolff - Plato instore - Mansion24 Apeldoorn - Ik heb ook zo'n Philicordia 160206 172 DeWolff - Plato instore - Mansion24 Apeldoorn

160206 178 DeWolff - Plato instore - Mansion24 Apeldoorn 160206 179 lamsbiefstuk met aardappelen en salade

DeWolff - Roux-Ga-Roux160207 180 gesigneerd

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment