bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

12-02-2016

B-log: 13 t/m 19 februari 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 10:08

Vrijdag 19 februari:
Veel en diep geslapen vannacht. Ik sta goed op. Op de nieuwe werkplek veel te doen. Van alles rond een vacature(tekst) en meer. Een evaluatiegesprek met Erna, bijvoorbeeld. Ik vertel dat ik nog niet het idee heb dat ik veel uit handen kan nemen en initiatieven kan tonen, omdat ik enerzijds veel van de hectiek nog niet ken of zie en anderzijds omdat ik pas in mijn negende week zit. Kom ik dus al wel helemaal uit de verf? Het kost me gewoon veel tijd om echt helemaal ingewerkt te raken en daarvoor is het nu nog te vroeg. Daardoor ben ik nog wat ‘onzichtbaar’. Dit is iets waar ik aan kan werken de komende tijd. Het blijft voor ons beiden een zoektocht en dus spreken we af dat we voorlopig op dezelfde voet verder gaan. Fijn. Om half vijf ben ik thuis. De Vrouw is dan naar haar training. Ik doe wat voorbereidingen aan avondeten. Veel is het niet. Een salade van komkommer, paprika, bosui en peer monteren. De rest van de dis wordt namelijk tamelijk eenvoudig: klieken van gisteren (stoemp) en dinsdag (groentecurry) verhitten, plus kipvlees in de oven zetten. Half zes is De Vrouw weer terug. Even bijpraten en dan is het eten zo klaar. Hoewel, de kip is prima, maar de klieken nogal tamelijk flink ijskoud. Die gaan dus nog een tijd op hellestand terug. Ah, dat is beter. Snel na de maaltijd gaan we hardlopen. De Zoon haakt na het inlopen af; hij heeft last van beenspieren. Ik loop de ronde en heb slechts één heel korte wandelpauze nodig. De laatste twee uur van vandaag breng ik door aan de keukentafel al lezend en luisterend. Half elf.
Muziek vandaag: Mark Hollis (Mark Hollis), Viena (Värttinä), 4 1/2 (Steven Wilson), 200 Motels – The Suites (Esa-Pekka Salonen & Los Angeles Philharmonic)

160218 261 werkplek van vandaag 160218 262 werkplek van vandaag

Donderdag 18 februari:
Half zeven uit bed. In alle rust kan ik me voorbereiden op vandaag. Twee uur later ben ik op de nieuwe werkplek. Daar een redelijk volle dag met allerlei klussen en een centraal overleg met alle medewerkers. Op de terugweg rijd ik langs de supermarkt voor wat kleinigheden en de eerste weekendboodschappen. Thuis is De Vrouw en die gaat een kwartier later nog even werken. Ik ga eten koken: het wordt een stamppot van rode kool, appel, uien en aardappelen, met daarnaast gebraden runderworsten en een salade van komkommer, bosui, tomaat en rode paprika. Zeven uur is het allemaal klaar, is De Vrouw weer thuis en gaan we aan tafel. De boel smaakt en ik zet allerlei roomyoghurtvarianten als nagerecht neer. De rest van de avond lees en luister ik aan de keukentafel. Kwart over tien is de dag voorbij.
Muziek vandaag: Via Zammata’ (Dweezil Zappa), Oyoyoy (Amsterdam Klezmer Band), Music For Wastelands (Ossicles), Walking From Home (Peter Gabriel)

160218 258 werkplek van vandaag 160218 259 werkplek van vandaag

160218 260 stoemp van rode kool en aardappelen

Woensdag 17 februari:
Goede nacht. Goed koud buiten. Goede werkdag. Vandaag naar Arnhem in plaats van Apeldoorn. Tussen de middag loop ik door zon, bos en veld. Zes uur ben ik thuis. Goed moe. De Vrouw had maar even om voor eten te zorgen en het zijn pizza’s. Best aardig, maar ik kan niet veel eten. Het vult even, maar het voedt niet. Ik haal er geen energie uit. Om kwart over zeven gaat De Vrouw nog werken; ik ga hardlopen. Alleen. De Zoon heeft last van spieren. Mijn ronde gaat heel goed. Ik heb geen wandelpauze nodig. Lang geleden dat ik onafgebroken mijn volle half uur heb gelopen. Het voelt goed. Ik kom moe maar uiterst tevreden terug. Dan heb ik nog even om uit te rusten en te ontspannen. Ik doe iets aan de webstek en lees en luister aan de keukentafel. Kwart voor tien ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Weir Keeper’s Tale (Damian Wilson & Adam Wakeman), Mantelpiece (Ossicles)

160217 250 Schaarsbergen 160217 251 Schaarsbergen

160217 252 Schaarsbergen 160217 253 Schaarsbergen

160217 254 Schaarsbergen 160217 255 Schaarsbergen

160217 256 Schaarsbergen 160217 257 Schaarsbergen

Dinsdag 16 februari:
Vanochtend lijkt het wel nog kouder buiten. Ik kom lekker vroeg aan op het werk en kan gelijk fijn aan de slag. Nou ja, fijn. Ook vroeg heb ik een kort gesprek met een medewerker van de sollicitatiecommissie. Aan haar gezicht kan ik het al zien: ik ga het niet worden. Er waren gegadigden die veel ervaring hebben en gelijk in het team aan de slag zouden kunnen; ik had nadrukkelijk gevraagd om ondersteuning, naar mogelijkheden van ontwikkelen en scholing. Jammer, maar heel erg vind ik het niet. Er openen zich vast weer nieuwe deuren en nu kan ik me concentreren op de klus in Apeldoorn. Als ik daar meer zekerheid over heb, kan ik al dan niet concreter met mijn eigen zaak aan de slag. Bovendien: het idee dat ik gepikt was uit 252 reacties, dat doet me goed. Schouders ophalen, hoofd omhoog en vrolijk verder, dus. Tussen de middag loop ik even door zon en bos. Zes uur weer thuis. De Vrouw blijkt nog een uur aan het werk te zijn, dus ik ga eten maken: een groentetajine van ui, knoflook, peper, mangold, pastinaak en ras-el-hanout, met een salade van komkommer, bosui, tomaat en gele paprika. Daar braad ik dan nog varkensfiletlapjes bij. De Vrouw is even na zeven uur thuis en zet er nog meloen en gestoofde appels naast. Prima pot. Vanaf acht uur kan ik wat ontspannen. Ik luister en lees in de biografie Einstein (Walter Isaacson) tot het weer tien uur is.
Muziek vandaag: Lumen (Steve Jansen & Richard Barbieri), Oyoyoy (Amsterdam Klezmer Band), The Road To Two (Kenny Wheeler & John Taylor)

160216 245 Schaarsbergen 160216 247 Schaarsbergen

160216 248 Schaarsbergen 160216 249 Schaarsbergen

Maandag 15 februari:
Prima nacht. Vanmorgen vroeg wil ik even foto’s van gisteren, die op mijn telefoon staan, overzetten op de computer en hier op de webstek plaatsen. Plots herkent de computer de inhoud van de sd-kaart van de telefoon niet meer. Vreemd. Plus belachelijk. Straks op het werk eens proberen. Buiten sneeuwt het niet meer, maar het is wel zeer koud. De bus heeft ook nog eens vertraging op de snelweg, dus ik ben pas om tien over acht op de werkplek. Daar is gewoon lekker veel te doen. Dat doe ik. Voor in de middag loop ik door zon, veld en bos. In de middag ga ik gestaag verder met de werkzaamheden. Ook plak ik de foto’s van de telefoon op de usb-stick. Geen probleem. Wat er aan de hand is met de pc thuis, dat weet ik dan niet. Toch geen Windows10-gedoe, hè? Onderweg naar huis stap ik in het centrum van Arnhem de platenwinkel in en ik koop Yoyoyo (Amsterdam Klezmer Band). Half zeven ben ik thuis. De foto’s kan ik zonder problemen op de pc zetten. O. Dan maar eten maken. Het wordt spaghetti met een saus van rundergehakt, ui, gele paprika, peper, courgette en tomaten. De Zoon eet alles op! Erna gaan we hardlopen. Rn het gaat lekker. Op drievoerde heb ik een heel korte wandelpauze nodig. Ik herstel in nog geen twee minuten en heb dan ook weer warme handen. Daarna gaat het in een ruk door. Thuis heb ik nog een klein uur. Ik lees de krant en luister aan de keukentafel tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Via Zammata’ (Dweezil Zappa), Lumen (Steve Jansen & Richard Barbieri)

160215 237 Schaarsbergen 160215 238 Schaarsbergen

160215 239 Schaarsbergen 160215 240 Schaarsbergen

160215 241 Schaarsbergen 160215 242 Schaarsbergen

160215 243 Kooikersdreef 160215 244 Kooikersdreef

Zondag 14 februari:
Voor negen uur ben ik op. Het sneeuwt! Douche, koffie, webstek. Tegen elf uur loop ik de deur uit voor mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. De sneeuw blijkt nogal natte en aan het eind van mijn ronde is hij langzaam overgegaan in regen. Thuis is er nog wat koffie en dan maak ik de brunch. Begin van de middag wandelen De Vrouw en ik nog een keer door de natte sneeuw langs het kanaal naar een supermarkt voor wat vergeten boodschappen. Thuis schil en kook ik schorseneren, vervolgens prepareer ik een blauwe kaassaus en een salade van bladsla, rucola, komkommer, bosui en tomaat. Erbij meloenen ik bak steaks. Hoppa. Tussendoor lees en luister ik aan de keukentafel. Half zeven eten we alle gerechten op. De rest van de avond ontspan ik. Ik lees Billy Conolly’s Route 66 – The Big Yin on the Ultimate Road Trip uit. Tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: The Astounding Eyes Of Rita (Anouar Brahem), Miss Perfumado (Cesária Évora), Foxlight (Iarla Ó’Lionáird), het derde en vierde plaatje uit de doos The Jimi Hendrix Experience (The Jimi Hendrix Experience), Hand. Cannot. Erase. Live & Outta Sight (DeWolff), Courting The Widow (Nad Sylvan)

160214 223 sneeuw in de tuin 160214 224 Kooikersdreef

160214 225 Laan van Maten 160214 226 langs het kanaal

160214 227 langs het kanaal 160214 228 langs het kanaal

160214 231 langs het kanaal 160214 232 langs het kanaal

160214 233 langs het kanaal 160214 234 schorseneren in blauwe kaassaus

160214 235 steaks 160214 236 steak met schorseneren in blauwe kaassaus

Zaterdag 13 februari: Vader jarig en een etentje
Tien over acht ben ik op. Beneden klussen, koffie en krant. Dan naar buiten, de kou in, voor een ronde boodschappen. Markt, Turkse winkel en supermarkt. Ik ben net iets na elf uur terug. We drinken koffie en wandelen nog even naar het winkelcentrum op de hoek voor wat laatste dingetjes. Dan lunchen we. Gelijk erna rijdt De Zoon ons naar de wijk Orden. Vader is vandaag 82 jaar geworden en viert het in kleine kring. Als we binnen komen, staat de woonkamer blauw van de sigaretten- en sigarenrook. Tantes Ger en Lia zijn er, oom Charles en neef Robert, plus de familie Pommer en ze roken allemaal. Ha! Even later komen Zus en gezin en eind van de middag ook Broer. Nou mooi. Opa is volop in de weer iedereen te voorzien van drank en taart; hij geniet zichtbaar. Nog mooier. Het Amsterdamse geouwehoer is niet van de lucht. Eind van de middag vertrekken we. De Zoon rijdt ons verder Radio Kootwijk. Marja en Robert hebben een Amerikaans diner gemaakt en we beleven een genoeglijke tijd. Half elf zijn we thuis. Ik blaas even uit en ga tegen half twaalf slapen.
Muziek vandaag: La Pas Du Chat Noir (Anouar Brahem), The Deform Variations (Adam Holzman), Lovely Difficult (Mayra Andrade)

160213 211 08.15 uur 160213 212 08.15 uur

160213 213 Opa82 160213 214 Opa82

160213 215 Opa82 160213 216 Opa82

160213 218 Opa82 160213 219 Opa82

160213 220 eten bij Marja&Robert - salade met geroosterde garnalen 160213 221 eten bij Marja&Robert - jambalaya met spitskool en salade

160213 222 eten bij Marja&Robert - ijs met chocoladesaus en noten

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment