bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

26-02-2016

B-log: 27 februari t/m 4 maart 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 07:19

Vrijdag 4 maart:
Goed geslapen. Onderweg naar de nieuwe werkplek is het nog droog; als ik binnen ben, gaat het regenen en nat sneeuwen. Er is van alles te doen en dat doe ik ook. Ik voer enkele gesprekken met de baas en in een ervan zegt Erna dat ze mijn tijdelijke contract wil verlengen, in ieder geval tot eind van dit jaar. Mooi. Voorlopig kan ik dus op dezelfde voet verder. Lastig blijft dan wel dat ik naast mijn twee banen niet toekom aan het uitwerken van mijn plan voor mijn eigen zaak. Maar wie weet wat er verder nog op mijn pad komt, welke deuren zich nog openen en welke deuren ik kan intrappen. Op de terugweg rijd ik langs de supermarkt en de Turkse winkel voor de weekendboodschappen. Thuis maak ik eten. Eerst krielen koken en daarna bakken, schnitzels braden en witlofblaadjes vullen met rode paprika en blauwe kaas. De boel gaat op. In de avond lees ik in het Bowieblad en de PROG die vandaag binnenkwam en luister ik aan de keukentafel.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de doos Too Old To Rock And Roll: Too Young To Die – The TV Special Edition (Jethro Tull), Diamond Dogs (David Bowie), Low (David Bowie), A Sort Of Homecoming (Anathema), Pat Metheny Group (Pat Metheny Group)

160304 318 werkplek van vandaag 160304 319 uitzicht vanaf de werkplek van vandaag

160304 320 schnitzel met witlof en paprika en blauwe kaas

Donderdag 3 maart:
Ik kan rustig aan doen vanmorgen. Even voor half acht wandel ik naar de carpoolplek en even na half negen ben ik op de werkplek. Daar kan ik op mijn gemak veel doen en regelen. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Ik ga wat eerder weg, omdat ik dinsdag langer ben doorgegaan. Zes uur ben ik weer thuis. De Vrouw heeft een curry van kip, knoflook, ui,paprika en bloemkool gemaakt. Ik zet daar de wereldberoemde bietensalade naast. Ook is er een nagerecht in de vorm van allerlei varianten roomyoghurt. Na het eten ga ik hardlopen. Het is er prima weer voor. Ik heb één korte wandelpauze nodig en daarna loop ik het uit tot het einde. De laatste twee uur luister en lees ik (in een Nederlands eerbetoontijdschrift over Bowie) aan de keukentafel. Tien uur weer.
Muziek vandaag: If (Glass Hammer), The Unquiet Sky (Arena)

160303 307 Matenpark 07.30 uur 160303 308 Barnewinkel 07.50 uur

160303 309 Schaarsbergen 160303 310 Schaarsbergen

160303 311 Schaarsbergen 160303 314 Schaarsbergen

160303 315 Schaarsbergen 160303 317 Schaarsbergen

Woensdag 2 maart:
Slapen lukt. Hoera. Buiten regent het. Niet hoera. Als ik op de fiets naar de nieuwe werkplek ga, valt het mee; ik heb het grotendeels droog. Hoera. Op die nieuwe werkplek ligt weer een leuke en afwisselende stapel werk. Komt goed. Tussen de middag is er een gezamenlijke lunch met alle collega’s. Hoera. Om vier uur fiets ik weer weg, langs de supermarkt, want ik ben zaterdag niet in de gelegenheid om uitgebreid boodschappen te doen en we willen de dag erna toch wat op tafel zetten in het kader van bescheiden feestelijkheden. Vijf uur ben ik thuis. Daar is De Vrouw nog heel even, voordat ze gaat werken. Half acht is ze weer terug. Ik heb dan de zuurkoolschotel uit de oven klaar en heb een salade geprepareerd van komkommer, bosui, groenselderij en tomaat. We eten het op en het is aangenaam aan tafel. Buiten regent het en ik vind het te nat om te gaan hardlopen. In plaats daarvan lees ik de tijdschriftspecial over Bowie uit en luister ik aan de keukentafel tot tien uur.
Muziek vandaag: David Bowie (David Bowie), David Bowie aka Space Oddity (David Bowie), The Illusion’s Reckoning (Mantra Vega), The Unbendable Sleep (Rikard Sjöblom), The Catastrophist (Tortoise)

Dinsdag 1 maart:
Opnieuw is het fiks koud buiten. Ik ben vroeg op de werkplek. Vandaag allerlei jubilea, prijsuitreikingen en ontmoetingen. Zo ga ik eind van de dag naar een presentatie van de afdeling Werk. Tussen de middag loop ik een rondje door veld en bos. Pas om zeven uur thuis. De Vrouw heeft een soep en een zuurkoolschotel gemaakt, die we gedrieën half opeten. Na de maaltijd heb ik nog anderhalf uur de tijd om wat te luisteren en te lezen aan de keukentafel tot ik naar bed ga. Tien uur.
Muziek vandaag: Godspeed (Fish On Friday)

160301 303 Schaarsbergen 160301 304 Schaarsbergen

Maandag 29 februari:
Leuk, zo’n dag eens in de vier jaar. Voelt toch een beetje als een bonus in het leven. Vanmorgen alles voorspoedig, ook al mis ik de snelle aansluiting met de bus in Arnhem. Ik pak een andere bus en loop het laatste stukje. Het is fiks koud buiten. Verhip, ik krijg last van mijn darmen. Tijdje niet gehad. Gedurende de dag kan ik veel doen en op orde brengen. Da’s mooi. Tussen de middag loop ik een rondje door het bos. Ook mooi. In de middag heb ik nog steeds last van mijn darmen. Niet mooi. Half zeven ben ik weer thuis. Daar maak ik een chili. Onder het eten kletst De Zoon me de oren van het hoofd. Zo is hij vanmiddag samen met zijn ambulant begeleider naar een mogelijk huurhuis gaan kijken en deze keer lijkt het hem wel wat. Hij bevestigt zijn aanvraag en gaat mee in de race. Wie weet! Na de chili gaat De Zoon een stevige wandeling maken en ik ren een ronde hard. Andere route, zo’n beetje de ringweg van de wijk De Maten. Even een korte onderbreking, maar ik loop lekker en kom tevreden terug. Dan nog een klein uurtje lezen en luisteren aan de keukentafel en dan is het half tien geweest en val ik om van de slaap.
Muziek vandaag: David Bowie (David Bowie), David Bowie aka Space Oddity (David Bowie), Diamond Dogs (David Bowie)

160229 295 Schaarsbergen om 07.30 uur 160229 296 Schaarsbergen

160229 298 Schaarsbergen 160229 300 Schaarsbergen

160229 301 Schaarsbergen 160229 302 Schaarsbergen

Zondag 28 februari:
Ik ben al op tijd wakker, maar val bij stukjes weer in slaap. Kwart voor negen ga ik echt uit bed. Na de douche en dergelijke eerst koffie, klussen en de webstek. Dan loop ik eind van de ochtend mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Het is prachtig zonnig, maar fiks koud. Niet erg. Thuis koffie met De Vrouw, aansluitend de brunch en halverwege de middag fietsen we gedrieën naar de andere kant van de stad. Neef is vandaag twaalf jaar oud geworden. Er zit wat meer familie, onder wie mijn jongste Broer. Met hem is het aangenaam van gedachten wisselen. Half zeven zijn we weer thuis. Ik maak bamisoep en als die opgegeten is, heb ik nog anderhalf uur om te lezen en luisteren aan de keukentafel tot het tien uur is en ik naar bed ga.
Muziek vandaag: Last Dance (Keith Jarrett & Charlie Haden), Bright Size Life (Pat Metheny), Watercolors (Pat Metheny), Gallery Of Dreams (Gandalf), Gallery Of Dreams – Live in Concert (Gandalf), The Ghosts Of Pripyat (Steve Rothery), World Citizen (David Sylvian & Ryuichi Sakamoto)

160228 293 langs het kanaal 160228 294 langs het kanaal

Zaterdag 27 februari:
Acht uur ben ik beneden. Koffie, klussen, krant. Rond tienen loop ik naar het centrum van Apeldoorn. In de stalling bij De Kap staat mijn fiets. Ik bezoek vervolgens de markt, de biowinkel, twee supermarkten en de Turkse winkel. Half een is alles binnen en neem ik nog meer koffie. De Vrouw komt ook terug van wat klussen en boodschappen. Meer koffie en lunch. Daarna gaan De Zoon en De Vrouw op woonspullenjacht. Ik neem plaats achter de pc en meld me bij het UWV aan als werkloos per 15 april voor twaalf uur. (Dat wordt nog wat. Mijn werkgever voor wie ik zesentwintig jaar werk, heeft per 1 juli 2014 mijn voltijds contract gesplitst en er dus een tweede voor twaalf uur naast gezet. Als het UWV moeilijk of uiterst correct wil doen, dan zeggen ze dat ik voor die twaalf uur pas per 1 juli 2014 in dienst ben en dus alleen over die amper twee jaar recht op WW heb.) Ook begin ik met voorbereiden van het avondeten. Ik kook rode bieten, snijd rode ui, witlof en peer, doe alles in een braadslede en meng het met olie, honing, peper, zout en walnoten. Hup, de oven in. Salade van komkommer, bosui, tomaat en papaja maken, varkenshazen braden en aan tafel! Het meeste gaat goed op. En als alles opgeruimd is, ga ik hardlopen. De Zoon heeft nog altijd last van een spier in zijn voet en gaat een korte maar stevige wandeling maken. Ik heb wind tegen en red het niet onafgebroken. Twee heel korte pauzes heb ik nodig. Thuis lees en luister ik aan de keukentafel. Elf uur.
Muziek vandaag: Siwan (Jon Balke), Dance Me This (Frank Zappa), Do Nothing Till You Hear From Me (The Mute Gods), The Illusion’s Reckoning (Mantra Vega), Words Are All We Have (Fjieri), het bonusconcert dat meekwam op de twee bonusplaatjes bij Stationtostation (David Bowie), One Of A Kind (Bruford), Alexandrine (Grice), Live In London – Under The Bridge (Lifesigns)Tap – John Zorn’s Book Of Angels vol. 20 (Pat Metheny)

160227 287 langs het kanaal onderweg naar het centrum 160227 288 langs het kanaal onderweg naar het centrum

160227 289 langs het kanaal onderweg naar het centrum 160227 290 rode ui, rode biet, peer, witlof, honing, walnoot

160227 291 160227 292 met varkenshazen

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment