bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

18-03-2016

B-log: 19 t/m 25 maart 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 07:13

Vrijdag 25 maart:
Onrustig geslapen. Bij vlagen ben ik ook wakker. Genadeloze pieptoon. Angst. Ik ben het niet. Het eerste uurtje van de dag lukt het me om op gang te komen. Dan ga ik door wat lichte druilregen naar de nieuwe werkplek. Daar is genoeg afleiding. En werk. Op de terugweg schiet ik nog een supermarkt in. Dat scheelt morgen weer werk. Bovendien heb ik dan spul in huis voor het eten van vanavond. Half acht eten we gebraden rosbieffiletlapjes met gebakken aardappelschijven en een ferme salade van krulsla, komkommer, bosui en tomaat in een mosterddressing. Twintig minuten later ruim ik alles weer op. Tijd om te ontspannen. De Vrouw gaat elders op bezoek. Ik ben alleen. Even wat aan de webstek doen en dan zie ik een muziekfilm. Nog heel even iets lezen en dan is het elf uur en bedtijd.
Muziek vandaag: “Heroes” (David Bowie), Lodger (David Bowie), Perfect Beings II (Perfect Beings), Exo (Monomyth), de dvd die meekwam met Too Old To Rock ’n Roll: Too Young To Die! – The TV Special Edition (Jethro Tull), een stukje van de dvd Were You There? die meekwam met de doos Fine Days: 1999-2004 (Anathema), The Weir Keeper’s Tale (Damian Wilson & Adam Wakeman)

160325 282 werkplek van vandaag 160325 283 nu heeft De Vrouw er twee

Donderdag 24 maart:
In alle rust sta ik op en ik blijk redelijk opgewekt. De wandeling naar een carpoolplaats doet me goed. Een volle dag op de werkplek met allerlei overleg en een bezoek aan modelhuizen vol technologische hulpmiddelen. Half zeven weer thuis. De Vrouw serveert een schotel van kip, ui, chorizo, canellibonen en witte biet, met een salade van komkommer, tomaat en bosui. Daarna neem ik rust door te lezen en te luisteren aan de keukentafel, want ik ben toch weer zeer moe. Tien uur is de biografie van Einstein uit. Als ik naar bed ga, slaat de angst en neerslachtigheid toe. Is alles nog wel leuk en de moeite waard? Even denk ik van niet. Maar wat ik denk is geen feit en alle stemmen in mijn hoofd die ben ik niet! Ik val in slaap.
Muziek vandaag: Molok (Gazpacho), Music For Wastelands (Ossicles)

160324 280 Matenpark 160324 281 Paswoningen in Het Dorp

Woensdag 23 maart:
Stukken beter vanmorgen. Er lijkt wat meer ruimte in mijn hoofd. In de krant een artikel over de breiclub waaraan De Vrouw deelneemt. In de brievenbus ook een enveloppe van Willem vol met programmakranten voor het evenement ‘Cultuur bij je buur’. We staan er prominent in. Mooi. Dan naar de nieuwe werkplek. Daar volop werk. Drie uur ga ik er ook weer weg, omdat ik naar de mondhygiëneur mag. Aansluitend bezoek ik wat supermarkten, zodat de eerste paasboodschappen binnen zijn. Thuis maak ik pompoensoep, de restanten van afgelopen dagen warm en het beetje salade tot een fikse bak. De Vrouw is er om zeven uur, dus dan zitten we aan tafel. Nog geen uur later loop ik een ronde hard met een enkele pauze en daarna sluit ik de dag af met wat lezen en luisteren tot het kwart voor tien is.
Muziek vandaag: Lodger (David Bowie), Exo (Monomyth), 73 Days At Sea (Andy Jackson), Mantelpiece (Ossicles)

160323 377 De Stentor 160323 378 Cultuur bij je Buur - programmakrant

Dinsdag 22 maart:
Ik sta nog ‘zwaar’ op, maar in het eerste uur gaat het snel beter en raak ik weer opgewekt. Het mag er allemaal zijn. Soms schiet me wel eens door het hoofd dat al die dingen die ik zo graag nog weer eens wil, dat ik ook die zou moeten en willen loslaten. Het zou me een boel rust en ruimte in mijn hoofd schenken. Vanmorgen zit ik om kwart voor acht in een locatie in Het Dorp in Arnhem te werken. Vijf kwartier later begint er een overleg waar ik bij moet zijn. Ik kan al heel veel afhandelen. Na het overleg ga ik naar de werkplek. Daar doe ik mijn ding. Tussen de middag loop ik een rondje door veld en bos. Eind van de middag neem ik deel aan een miniworkshop twitter en maak ik zowaar een account aan. Voor het werk, dus maakt u zich geen zorgen. Om half zeven ben ik weer thuis. Ik stort helemaal in. De Vrouw heeft een ovenschotel bereid van romanesco met stoemp van kastanjes en zoete aardappel. Daarnaast bakt ze hamburgers. De ovenschotel smaakt me goed. Na afloop ruim ik op. De Vrouw heeft een verrassing voor De Zoon en mij: twee shirts met de hoes van Freak Out! erop en een Zappateers/Zappanale tekst erbij. Mooi! Leuk! Even ben ik blij. Dan zak ik verder in. Druk op mijn hoofd, hevige oorsuizingen en doodmoe. De rest van de avond breng ik door aan de keukentafel. Ik mis alle berichtgeving over de aanslagen in Brussel en lees in stilte tot half tien.
Muziek vandaag: geen.

160322 373 Schaarsbergen 160322 374 Schaarsbergen

160322 375 Schaarsbergen 160323 379

Maandag 21 maart:
ik word wakker. Opgejaagd, vol hoofd, genadeloze pieptoon. ‘Leven is net als fietsen. Om in evenwicht te blijven moet je de vaart erin houden.’ Albert Einstein kon het mooi zeggen, maar deze dagen heb ik de kop zo vol terwijl er weinig tot niets gebeurt, dat het even niet zo lukt met die vaart. De busreis zit me ook niet zo mee en een half uur later dan gepland arriveer ik op de werkplek. Ik werk veel af, wandel tussen de middag een rondje door het bos en ben om half zeven weer thuis. Daar maak ik avondeten. Omdat De Zoon en ik alleen zijn, wordt het een goede biopasta met saus van biogehakt, bioui, paprika, biopostelein, biotomaten en biobouillon. Erbij de salade van gisteren en kaas van de rasp. Kwart over acht loop ik buiten mijn ronde hard. En het gaat lekker. Op viervijfde een heel korte pauze en dan loop ik de rest mooi uit. Zowaar, het montert me op. Wordt het toch nog wat met die vaart van Einstein. Thuis lees ik de krant en dan val ik om van vermoeidheid. Kwart voor tien is het.
Muziek vandaag: Lodger (David Bowie), Exo (Monomyth), 73 Days At Sea (Andy Jackson)

160321 370 Schaarsbergen 160321 371 Schaarsbergen

160321 372 Schaarsbergen

Zondag 20 maart:
Beetje wisselend geslapen. Negen uur ben ik echt wakker en ga ik uit bed. Koffie, klussen. Eind van de ochtend lopen De Vrouw en ik ons gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Een van de enorme bomen langs het kanaal wordt gekapt; hopen dat het bij deze ene grote jongen blijft. Dan nog wat koffie en vervolgens de brunch van broodjes en maispannenkoeken. Drie uur pruttelt de pruttelpot van rundvlees, ui, peper, knoflook, kaneel en bouillon. Ondertussen lees en luister ik. Tegen zessen gaat er pompoen en wortelpeterselie bij de pruttelpot in. De resterende pannenkoeken warm ik nog een keer op en ik maak een salade van komkommer, bosui, tomaat, peer en bosbes. De boel gaat niet helemaal op; daar kan De Vrouw van de week nog plezier van hebben. Na het eten heb ik nog dik twee uur om te lezen en luisteren tot het tien uur is en ik goed moe ben en naar bed ga. Einde bericht.
Muziek vandaag: Café Astrakan (Anouar Brahem), Bachata Roja – Acoustic Bachata From The Cabaret Era (van alles), Sensacional Soul – 37 Groovy Spanish Soul & Funk Stompers 1966/1976 (van alles), Voices From The Distant Steppe (Shu-De), En Mana Kuoyo (Ayub Ogada), The Deepest End – Live In Concert (Gov’t Mule), Heaven And Earth (Yes), When We Are Death (Hexvessel), Rejoicing (Pat Metheny, Charlie Haden & Billy Higgins), Lumen (Steve Jansen & Richard Barbieri)

160320 367 langs het kanaal 160320 368 langs het kanaal

160320 369 gevulde maispannenkoeken

Zaterdag 19 maart:
Negen uur ben ik wakker en ga ik uit bed. Klussen, krant, koffie, webstek. Eind van de ochtend maak ik een boodschappenronde langs de biowinkel, markt,supermarkt en Turkse winkel. Thuis koffie met De Vrouw en aansluitend is er lunch. Het is al halverwege de middag als De Zoon en ik nog eens op de fiets stappen en naar twee supermarkten rijden voor de vergeten boodschappen. Thuis begin ik met de voorbereidingen voor het avondeten. Ik maak een vullingprut van chorizo, ui, peper en courgette. Voor eromheen bak ik maispannenkoeken en daarnaast zet ik bootjes van witlof, rode paprika en blauwe kaas. Het kost wat tijd, maar dat is niet zo erg. Het resultaat is ernaar en smaakt uitstekend. Het vult ook nog eens zeer goed. Acht uur ga ik een ronde hardlopen. Het gaat lekker, al lukt het niet in een ruk onafgebroken. De laatste anderhalf uur van de dag lees en luister ik aan de keukentafel. Half elf ga ik naar bed.
Muziek vandaag: The Astounding Eyes Of Rita (Anouar Brahem), Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), Theme Of Secrets (Eddie Jobson), Platform One (The Wrong Object), Citizen (Billy Sherwood), Sunrise Festival (Ozric Tentacles), Alone In The Universe (Jeff Lynne’s ELO), Cover Version (Steven Wilson), Sleepwalkers (David Sylvian), American Garage (Pat Metheny Group)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment