bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

23-03-2016

Naar de hoeren gaan

Filed under: Publicaties voor FOK! - 2016 — bazbo @ 01:00

Wat is alles toch duur geworden!

Wat is alles toch duur geworden! Moet je hier kijken. Een gewone spijkerbroek voor meer dan honderd euro. Maar goed dat ik geen spijkerbroeken draag. Zeker niet die exemplaren met gaten en scheuren op kniehoogte. Waarom zou ik betalen voor iets dat kapot is? Omdat het mode is? ‘Kapot’ is ook een modewoord. ‘Die broek is kapot’ betekent dat hij fantastisch is. Of zo. Weet ik veel. Ik spreek de taal van de jeugd niet. Niet meer. Vroeger wel. Maar dat is al lang geleden.

Met zijn hoofd vol verdere gedachten liep Huub Veesnaar verder.
Kijk hier nu. Weer een winkelpand leeg. Wat zat hier voor zaak? Een soort warenhuis, meen ik. Heeft het niet gered. Dat is niet zo gek. Ging ook helemaal niet met de tijd mee. Nog altijd dezelfde meuk die ik ook in andere speciaalzaken kan vinden. Is het eigenlijk erg, dat die grote ketens uit het straatbeeld verdwijnen? Niet als er iets voor in de plaats komt. Kleine zaakjes van creatieve ondernemers, dat zou mooi zijn. Wie weet komen er kansen voor de kleine middenstanders. Ik ben benieuwd.

Huub moest uitwijken voor iemand op het trottoir. Het was een mevrouw met een hondje.
Daar wil ik niet over struikelen. Voor je het weet heb ik ook van die gaten in mijn broek bij de knieën. Daar zit ik niet op te wachten. Aan de andere kant: zou ik die broek dan als ‘vintage’ voor veel geld kunnen verkopen? Zit daar een gat in de markt?
Hij grinnikte. Om het hondje maakte hij zich geen zorgen. Wat is het voor mevrouw? Hij keek achterom, want ze was al gepasseerd.

Zo’n kapsel wens ik mijn ergste vijand nog niet toe. Al heb ik geen vrouwen onder mijn vijanden. Haar jas is zo’n kort geval, zwaar gewatteerd, alsof ze in een soort slaapzak rondloopt. Maar het geeft wel leuk uitzicht op haar achterste. Fijne bips, hoor. Van het kapsel heb ik geen last als ze op haar knieën en ellebogen voor me ligt en ik haar van achteren neem. Of wat denk ik nu? Wil ik dat mens wel van achteren nemen? Hoe oud is ze helemaal? Ze kan het haar op d’r knar wel fiks geverfd hebben. Zo heb ik geen idee van haar leeftijd. Voor hetzelfde geld is ze al in de zeventig. Niks mis met bejaarden, maar ik hoef er geen seks mee.

Bijna botste hij tegen een verkeersbord aan.
Hola! Uitkijken. Waarom zetten ze die verkeersborden eigenlijk op de stoep? Als voetganger hoef ik toch niet te weten dat je hier niet mag parkeren? Laten ze die palen lekker op straat zetten. Ik heb het hier op het trottoir al moeilijk genoeg met het ontwijken van die kuthondjes en hun uitwerpselen. Want even naar de hondenuitlaatplaats gaan: ho maar. Ik geef toe: ik zie hier in geen velden of wegen een hondenuitlaatplaats, maar dat is mijn probleem niet, toch? Of toch wel: daardoor moet ik hier op de stoep steeds uitwerpselen van kuthondjes ontwijken.

Huub Veesnaar was alweer bij een volgende etalage.
Wát!? Hij riep het bijna hardop. Dit menen ze niet. Sportschoenen van meer dan driehonderd piek. Vind je het gek dat al die zaken over de kop gaan? Tsjonge, voor dat geld kon hij ook eens naar de hoeren gaan.


Apeldoorn, maart 2016

Hier lees je ‘m op FOK!.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment