bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

25-03-2016

B-log: 26 maart t/m 1 april 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 21:09

Vrijdag 1 april:
Grappig. We staan weer op. Grappig. Op de nieuwe werkplek van alles te doen. Grappig. Vier uur fiets ik weg en rijd ik langs de supermarkt naar huis. Grappig. Al een fiks deel van de weekendboodschappen zijn binnen. Grappig. Na een uurtje uitrusten en bijkletsen begin ik aan het avondeten. Grappig. Een hele klus. Grappig. Ik maak een salade van eikenbladsla, komkommer, bosui, tomaat en kiemen, bak shoarma en serveer pitabroodjes uit de oven. Grappig. Alles smaakt wonderwel. Grappig. Er is zelfs nog een nagerecht in de vorm van witte of gewoon bruine chocolademousse. Grappig. De rest van de avond luister en lees ik aan de keukentafel het prachtige boek van Haruki Murakami uit. Grappig. Het smaakt naar meer. Grappig. Half elf ga ik naar bed, want ik ben doodmoe. Grappig?
Muziek vandaag: Oyoyoy (Amsterdam Klezmer Band), Live at Nassau Coliseum ’78 (Emerson Lake & Palmer), het bonusplaatje dat meekwam met Stupid Things That Mean The World (Tim Bowness), Fourth World Vol. One: Possible Musics (Jon Hassell & Brian Eno)

160401 001 werkplek van vandaag 160401 002 werkplek van vandaag

Donderdag 31 maart:
Opnieuw wat onrustige slaap, maar ik sta goed op. De wandeling naar de karpoelplek is hoogst aangenaam. Op de werkplek heb ik wel van alles te doen, maar er is ook tijd voor wat informeel overleg. Tussen de middag geen echte pauze buiten; ik ga naar een andere locatie voor een themabijeenkomst. Daar tref ik iemand met wie ik mee terug kan rijden. Even na vijf uur ben ik thuis. De Vrouw warmt de chili van gisteren op en maakt een schotel van spekjes, witlof, mangold en groene pesto. Ik zet daar een salade van rucola, radijs, komkommer en bosui naast. Zeven uur loop ik buiten mijn ronde hard. Weer heb ik een paar korte pauzes nodig, maar het lopen gaat al beter. De rest van de avond lees en luister ik aan de keukentafel tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Travels (Pat Metheny Group), Stupid Things That Mean The World (Tim Bowness)

160331 310 Matenpark 07.40 160331 311 Matenpark 07.40

160331 312 Matenpark 07.40 160331 313 Barnewinkel 07.55

160331 314 even flexwerken aan het eind van de dag 160331 315

Woensdag 30 maart:
Koffieapparaat doet het niet. Alles kan kapot. Barst. Dan maar met de cafétière. Of hoe spel je dat. Niet zo gezond, zeggen ze. Wel lekker. Op tijd op de werkplek. Daar is het rustig. Althans, met mensen. Niet met werkzaamheden. Ik ben er tot vier uur. Dan gauw weer naar huis. De zon schijnt. Thuis maak ik met rundergehakt, ui, knoflook, peper, paprika en tomaten de basis voor een stevige chili. Als De Vrouw even thuis is, doe ik daar de gisteren gekookte kievitsbonen bij. Ernaast serveer ik salade van wortel, komkommer, bosui en witte biet. Waarom ook niet? Even na zeven is De Vrouw ook weer weg om te gaan werken. Ik werk deze webstek bij, doe wat mail en lees en luister aan de keukentafel tot ze weer terug is en ik om tien uur naar bed ga.
Muziek vandaag: de volledige doos Shut Up And Play Yer Guitar (Frank Zappa), e (Adrian Belew), Heavy Weather (Weather Report), Dialects (Joe Zawinul), Shockwave Supernova (Joe Satriani)

160330 308 werkplek van vandaag 160330 309 werkplek van vandaag

Dinsdag 29 maart:
Wat onrustig geslapen. Vanmorgen is het stikdonker als ik opsta. O ja, die klok en zo. Voel me opgewekt en opgeruimd. Vroeg op de werkplek. De lijst met klussen lijkt aanvankelijk heel lang; in de loop van de dag wordt die korter. Tussen de middag geen gelegenheid om naar buiten te gaan, dus ga ik op tijd ook weer van de werkvloer weg. Zes uur thuis. De Vrouw heeft een schotel van chorizo, ui, paksoy, paprika en postelein met rauwkost ernaast. Ondertussen de koken de kievitsbonen voor morgen. Net na half zeven loop ik mijn ronde hard. Bij daglicht, dat is lang geleden. Het is niet al te best met mijn conditie, want ik moet een paar pauzes inlassen. Toch is het lekker om te lopen. Thuis heb ik ook nog eens een keer alle tijd en gelegenheid om te ontspannen door te luisteren en te lezen aan de keukentafel tot het kwart over tien is.
Muziek vandaag: Heavy Weather (Weather Report), Dialects (Joe Zawinul), Died In The Wool (David Sylvian)

160329 307 werkplek van vandaag

Maandag 28 maart: Tweede Paasdag
Regen als ik iets na acht uur opsta. Koffie. Webstek. En moet ik nu ook de sociale media langs? Heel even. Daarnaast schrijf ik een nieuws- en persbericht voor The FoolZ, die op zondagmiddag 10 april optreden in het Bluescafé (komt allen). Zo verstrijkt de ochtend. Nog steeds regen. Half twee zitten we aan de tweede paasbrunch: bacon and eggs, de drie resterende gorgonzolaeieren, appelkaneelstol, enzovoorts. In een uurtje tijd breng ik de administratie van het afgelopen jaar op orde en maak ik het stapeltje documenten voor de belastingaangifte compleet. Buiten is het inmiddels zonnig te noemen, dus De Vrouw en ik lopen een rondje door het Matenpark en een stukje langs het Kanaalpark. Ik ga een fricandeaurollade braden, warm de venkelrisotto op en monteer salade van komkommer, bosui, groene asperges en blauwe bosbessen. De Vrouw laat het voorafgaan door een zalmsalade. Ook goed. Van de nagerechten hoef ik niet veel. Als het allemaal weer opgeruimd is, zie ik nog een muziekdvd, ik lees nog heel even aan de keukentafel en dan is het tien uur en bedtijd. Ik heb het idee dat ik heel lang vakantie heb gehad; veel gedaan en veel uitgerust. Mooi. Ik zal het ook echt nodig hebben gehad.
Muziek vandaag: de andere twee plaatjes uit de doos Bass Communion (Bass Communion), Pictures At An Exhibition (original piano version and Ravel orchestration) (Leipzig Gewandhaus Orchestra, Igor Markevitch & Alexander Warenberg), Cartagena! – Curro Fuentes & The Big Band – Cumbia and Descarga Sound of Colombia 1962-72 (van alles), The Geese And The Ghost (Deluxe Edition) (Anthony Phillips), Volume One (Fission Trip), Rattle That Lock (David Gilmour), de dvd die meekwam met de box Fine Days: 1999-2004 (Anathema), Memories In My Head (Riverside)

160328 302 tweede paasontbijt - bacon 'n eggs 160328 303 Matenpark

160328 304 Matenpark 160328 305 zalmsalade

160328 306 fricandeaurollade met venkelrisotto en salade van blauwe bessen en groene asperges

Zondag 27 maart: Eerste Paasdag
Moeten we iets? Hoeven we iets? Nee, niets. Tien uur ben ik op, het verzetten van de klok meegerekend. Eerst de klokken maar eens verzetten. Dan koffie, webstek, was. Met De Vrouw het gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. We maken de paasbruch: garnalencocktail broodjes, appelkaneelstol, kazen, sap, vleeswaren, kaasbroodjes en eieren. In de middag nog enkele klusjes; dan begin ik te lezen in De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren (Haruki Murakami). Begin van de avond moet het dan maar: ik prepareer de roemruchte gorgonzolaeieren in tomatensaus en bak daar kalfsmedaillons bij. Er is nog een nagerecht ook. Als het donker is (laat), gaan we van tafel. Ik schuif een muziekdvd in de pc. Ten slotte nog heel even lezen en luisteren aan de keukentafel en dan is het kwart over elf.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos Bass Communion (Bass Communion), The New Gospels (Rick Wakeman), het tweede plaatje van The Sky Moves Sideways (2cd editie) (Porcupine Tree), 29/06/07 – Amsterdam Holland (Peter Gabriel), 73 Days At Sea (Andy Jackson), With Us Until You’re Dead (Archive), de dvd die meekwam met Night Of The Demon (Gazpacho), The Keith Emerson Trio (The Keith Emerson Trio)

160327 293 langs het kanaal 160327 294 niet plat, wel dood - langs het kanaal

160327 295 langs het kanaal 160327 296 boom gesloopt langs het kanaal

160327 297 paasbrunch 160327 298 paasbrunch - garnalencocktail

160327 299 kievitsbonen in de week 160327 300 gorgonzolaeieren en kalfsmedaillon

160327 301 nagerechten

Zaterdag 26 maart:
Slapen gaat wisselend, maar ik sta goed op om acht uur. Koffie, klussen, krant. Webstek en zo. Dan halverwege de ochtend de zon in voor een boodschappenronde langs biowinkel, markt, supermarkt en Turkse winkel. Koffie, lunch en vervolgens een korte wandeling door de lentezon naar een winkel voor toch echt de allerlaatste zaakjes. En dan de tuin in! Schoffelen, wieden, dode vogels ruimen. Eind van de middag het boekenweekgeschenk uitlezen en beginnen in het boekenweekessay. Marja is er kort en voorts is het tijd om het avondeten te maken. Een venkelrisotto, salade van komkommer, kiemen, tomaat en bosui, plus gebakken zerbaarsfilets. Er is ook nog een nagerecht en als alles opgeruimd is, vind ik het te laat om te gaan hardlopen. Liever een muziekdvd in de pc. Kwart over elf is die klaar, de was kan in de droger en ik ga naar bed.
Muziek vandaag: Siwan (Jon Balke), The Deform Variations (Adam Holzman), 1996 Ryuichi Sakamoto), Ny Matina (The Truth (The Justin Vali Trio), El Gaucho (Müller & Makaroff), The Unbendable Sleep (Rikard Sjöblom), Loophole (Sketch Show), het eerste plaatje van The Sky Moves Sideways (2cd edition) (Porcupine Tree), de dvd die mee kwam met Live In London – Under The Bridge (Lifesigns)

160326 284 Franse rozenkaas 160326 285 Franse rozenkaas

160326 286 langs het kanaal 160326 287 langs het kanaal

160326 288 langs het kanaal 160326 289 eerste eendennest gespot - langs het kanaal

160326 290 voorjaarswoede in de tuin 160326 291 een lijk in de tuin

160326 292 op de huid gebakken zeebaarsfilet met venkelrisotto

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment