bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

01-04-2016

B-log: 2 t/m 8 april 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 09:09

Vrijdag 8 april:
Nog wat onrustig geslapen, maar het is oké. Ik sta goed op en kan in alle rust mijn dingen doen voordat ik naar de nieuwe werkplek ga. Daar is weer van alles. Begin van de middag ga ik er weer weg en rijd via de supermarkt naar huis. Daar lunch ik en werk ik wat foto’s bij voor de nieuwe werkplek. Ook wat zaken aan de webstek. Eind van de middag is het tijd voor avondeten: dat wordt bamisoep. Even na half zeven is De Vrouw thuis en eten we die bamisoep nog op ook. De rest van de avond luister ik en lees ik in de PROG die vandaag binnenkwam. Ondertussen word ik zeer snotterig en zit mijn neus goed verstopt; dit heb ik al zeker drie maanden lang iedere avond als ik aan tafel zit. Half elf wordt het.
Muziek vandaag: On Lonely Towers (Barren Earth), Via Zammata’ Dweezil Zappa), Heavy Weather (Weather Report), Hand.Cannot.Erase. (Steven Wilson), The Grand Experiment (The Neal Morse Band), 73 Days At Sea (Andy Jackson)

160408 033 werkplek van vandaag

Donderdag 7 april:
Weer zeer onrustig geslapen en veel wakker geweest. Ik wandel door de felle ochtendzon naar de carpoolplek en we zijn mooi om half negen op de werkplek. Daar allerlei werk, overleg en nog veel meer. Tussen de middag loop ik door bos en veld. Dat lijkt lang geleden en volgens mij is het ook zo. Vijf uur ga ik met de bus naar huis en om kwart voor zeven zitten wie aan tafel. De Vrouw heeft haar traditionele kippilav gemaakt met een salade ernaast. Half acht ren ik buiten. Dit keer neem ik mijn korte wandelpauze op viervijfde van mijn ronde, dus ik ga goed vooruit. De laatste twee uur van vandaag lees en luister ik aan de keukentafel en even na tien uur ga ik moe maar opgewekt naar bed.
Muziek vandaag:Protein For Everyone (Schnauser), Cheating The Polygraph (Gavin Harrison)

160407 022 Matenpark 07.30 uur 160407 023 Matenpark 07.30 uur

160407 024 Barnewinkel 07.50 uur 160407 026 Barnewinkel 07.50 uur

160407 027 Schaarsbergen 160407 028 Schaarsbergen

160407 029 Schaarsbergen 160407 030 Schaarsbergen

160407 031 Schaarsbergen 160407 032 Schaarsbergen

Woensdag 6 april:
Ik heb de krant weer eens gehaald. Met een twiet, nota bene. Gisteren tijdens de staking van de buschauffeurs had ik een twiet verstuurd waarin ik mijn vertraging benoemde en een link naar een artikel in de krant zette. Daar kwam later een vraag van het busbedrijf over: of ik al op mijn werk was aangekomen. Ik beantwoordde die vraag en nu staat mijn antwoord in de krant. (Grappig: een collega en collegacolumnist van FOK! staat eronder.) Op de nieuwe werkplek ligt veel uitzoek- en schrijfwerk en dat is mooi. Tussendoor komt Ank en hebben we het een uurtje over het boek met kunstwerken en verhalen door mensen met hersenletsel. Om half vijf fiets ik weg. Thuis maak ik het avondeten: een groentecurry van ui, peper, knoflook, paprika en witloof, met erbij gegrilde lamsshoarma en een salade van komkommer, tomaat, bleekselderij, bosui en kiemen. De Vrouw is even na zeven uur weg om nog te gaan werken. Ik doe iets aan de webstek, maak een stemfie, zet die als column op FOK! (binnen een half uur een half dozijn zeer respectvolle en genuanceerde reacties daarop) en lees en luister aan de keukentafel ter ontspanning. Kwart over tien vind ik het welletjes.
Muziek vandaag: lighthouse (iamthemorning), Blackstar (David Bowie), Shockwave Supernova (Joe Satriani), Words Are All We Have (Fjieri)

160406 018 de krant weer gehaald - met een twiet 160406 019 werkplek van vandaag

De_Kap_1

160406 020 witlofschotel met lamsshoarma 160406 021 mijn stemfie

Dinsdag 5 april:
Wat licht geslapen en af en toe wakker geweest. Niet vreemd na een volle dag. Ik sta goed op. Buiten geven de vogels een luidruchtig vroegemorgenconcert. Prachtig. Minder prachtig is het dat ik lang moet wachten op een bus. Een bus die niet komt. Blijkt dat chauffeurs het werk hebben neergelegd, nadat gisterenavond een stadsbus gewapend is overvallen. Wacht even, het gaat om lijn 10 en de overval vond plaats aan de Regentesselaan. Waar werkte ik gisterenavond ook weer? Aan de Regentesselaan, nog geen honderd meter bij de overval vandaan. Ik loop terug naar huis, houd berichtgeving in de gaten en lees dat alles weer rijdt vanaf half negen. Even over acht heb ik de streekbus en kwart voor tien ben ik op de werkplek. Zo. Om vijf uur zit ik ook weer in de bus terug en anderhalf uur later staat het eten op tafel. Ook zo. Deze keer een stoemp van rode aardappel, wortel en aardpeer, met rundersaucijzenschijfjes gebakken met uien en kastanjechampignons. Toe maar. Kwart over zeven loop ik mijn ronde hard en deze keer heb ik slechts een korte wandelpauze nodig. Progressie oftewel vooruitgang. Mooi. De laatste twee uur kan ik lezen en luisteren. (Godsamme, die Crimsonopname heeft de dynamiek van het concert wel goed weten te vangen. Wat een takkeherrie bij vlagen. Anderzijds is het wel een rauwe registratie; eind van dit jaar schijnt er een ‘echte’ liveplaat te komen.) Tien uur ben ik kapot.
Muziek vandaag: Live in Toronto – November 20th, 2015(King Crimson)

Maandag 4 april:
Het is nog altijd zeer zacht als ik nog voor half zeven in mijn dikke winterjas naar de bushalte loop. De reis is voorspoedig; ik ben mooi op tijd op de werkplek. Dat maakt dat ik zonder pauze nog vóór drie uur ’s middags weer naar huis kan. Onderweg schiet ik in het centrum van Arnhem nog de platenwinkel binnen en neem Live in Toronto – November 20th, 2015 (King Crimson) mee. In het huis aangekomen, maak ik voor mijzelf het avondeten warm en om zes uur fiets ik naar de nieuwe werkplek voor een overleg met andere organisaties over een platform en een webstek. Ik maak een sfeerimpressieverslag en enkele foto’s. Kwart over negen zit ik weer op de fiets naar huis. Daar blader ik nog heel even de krant van vandaag door en dan ben ik al wel ingestort. Ik kan de thuiskomst van De Vrouw niet afwachten en nog voor tien uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: Lighthouse (iamthemorning)

160404 016 Arnhem Willemsplein om 07.15 uur 160404 017 langs het kanaal om 18.10 uur

Zondag 3 april:
Negen uur ben ik beneden. Koffie, klussen, webstek. Buiten miezert het? Niet als ik samen met De Vrouw aan het eind van de morgen het gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal loop. We brunchen met rundercarpaccio, broodjes, lentekaas en appelkaneelstol. Dan maak ik avondeten voor morgen. Halverwege de middag fietsen De Vrouw en ik door het zonnetje naar het centrum van het zo majestueuze Apeldoorn om een stukje van de jaarlijkse kunstroute te volgen. We bezoeken het oude stationsgebouw, de voormalige ambachtschool, een grote galerie en uiteindelijk de opening van een expositie voor toegepaste textielkunst in het ACEC. Daar spreken we ook uitgebreid met Willem en we wisselen gedachten uit over onze bijdragen aan Cultuur bij je Buur over twee weken. We drinken nog iets in de tuin (!) van een ander (voormalig stam)café. Op de terugweg eten we bij een grillrestaurant aan het Stationsplein. Even voor half acht zijn we weer thuis. Zo is het goed te doen: veel leuks gezien en gedaan en nog ruim de avond om te ontspannen. Ik lees en luister aan de keukentafel tot tien uur. Doodmoe en net als zo heel veel andere avonden ook snotvol. Maar wel weer het idee dat ik een goed en lang weekeinde heb gehad.
Muziek vandaag: Venice (Fennesz), The Catastrophist (Tortoise), Nine Lives (Steve Winwood), The Living Tree (Jon Anderson & Rick Wakeman), Love Fear And The Time Machine (Riverside), Signify (2cd remastered edition) (Porcupine Tree)

160403 009 langs het kanaal 160403 010 langs het kanaal

160403 011 rundercarpaccio 160403 012 Stationsplein vanuit het oude Stationsgebouw

160403 013 Kunstroute - in het oude stationsgebouw 160403 014 Kunstroute - in het oude stationsgebouw

160403 015 einde van de Kunstroute

Zaterdag 2 april:
Ik ben ook om acht uur uit bed. Klussen, koffie, krant. De Vrouw gaat naar een of andere beurs in een andere provinciestad; ik fiets zonder handschoenen mijn boodschappenronde langs biowinkel, markt, supermarkt en Turkse winkel. In het centrum koop ik wat bovenkledij: een zweetshirt en twee overhemden. Pas na het middaguur terug. Eerst nog koffie. Dan lunch met De Zoon: in de lentekaas zit paardenbloem en madelief! Halverwege de middag schijnt de zon. De hele dag is het al zacht. Ik wandel zonder winterjas door het park naar een winkelcentrum voor wat kleinigheden. Terug begin ik te lezen in Diaries 1969-79 – Volume One – The Python Years (Michael Palin). Tegen zessen is De Vrouw weer thuis en zet ik het eten op: een groentecurry van rode ui, knoflook, pepers, venkel en zoete aardappel, met daarnaast een salade van krulsla, bleekselderij, bosui en cherrytomaatjes, plus rosbieffiletlapjes uit de grillpan. Mooi voer. Kwart voor acht loop ik buiten. Deze keer heb ik ‘maar’ een enkele wandelpauze nodig in plaats van twee of drie, dus het gaat echt veel beter. Het voelt ook goed en ik kom tevreden thuis. De laatste tweeënhalf uur lees en luister ik aan de keukentafel. Dan ben ik ook heel moe.
Muziek vandaag: Cenotaph (Bass Communion), Pacific Coast Highway (Christopher Franke), Songs From The North I, II & III (Swallow The Sun), Supertramp (Supertramp), Macrocosm Microcosm (Pauw), Roux-Ga-Roux (DeWolff), A Victim Of Stars 1982-2012 (David Sylvian)

160402 003 lentekaas met paardenbloem en madelief erin 160402 004 Matenpark

160402 005 Matenpark 160402 006 Heemtuin Matenpark

160402 007 Heemtuin Matenpark 160402 008 groentecurry met rosbieffiletlapjes

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment