bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

08-04-2016

B-log: 9 t/m 15 april 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 06:04

Vrijdag 15 april:
Slapen gaat beter. Ik heb moeite met wakker worden en opstaan. Eenmaal uit bed: geen enkel probleem meer. Buiten is het miezerig, later op de ochtend zelfs regenachtig. Op de nieuwe werkplek weer van alles te doen. Half vijf fiets ik er weer weg. Even langs wat (Turkse) supermarkten en dan naar huis. Inmiddels regent het fiks. Thuis heeft De Vrouw een courgette-wortelsoep met chorizo en kipvleugels. We eten snel, want De Zoon gaat een potentieel huurhuis bekijken in de wijk Kerschoten en ik ga mee. Vlak na half zeven zijn we er. Mooie en ruime driekamerflat; echt iets voor hem. De administratieve afwikkeling thuis vraagt veel tijd en pas om negen uur kan ik uitblazen en ontspannen. Ik lees en luister aan de keukentafel tot half elf.
Muziek vandaag: Blues For Tony (Holdsworth-Pasqua-Haslip-Wackerman)

160415 075 werkplek van vandaag 160415 076 Archimedessstraat

Donderdag 14 april:
Ik slaap niet goed, lig onrustig wakker. Waarom weet ik niet. Maar het is niet erg; het mag. Als ik opsta, ben ik rustig. Het is goed. De wandeling naar de carpoolplek is mooi: het is heel mistig en ik kijk mijn ogen uit. Op de werkplek kan ik op kalme wijze zeer veel doen. Tussen de middag loop ik door zon, bos en veld; het is zacht. De middag verloopt eveneens zonder hectiek. Om half zeven ben ik thuis. De Vrouw is naar haar Zus in Voorthuizen; De Zoon en ik eten samen de resten van de afgelopen dagen, aangevuld met wat gebakken vis en een salade van komkommer, tomaat en bosui. De Zoon gaat De Vrouw in Voorthuizen ophalen en ik ga hardlopen. Het gaat boven verwachting goed; op driekwart houd ik een korte wandelpauze en dan loop ik de rest goed uit. Thuis lees en luister ik aan de keukentafel. De Vrouw en De Zoon komen thuis. Even bijpraten en dan slapen, want ik ben erg moe.
Muziek vandaag: Currents (Tame Impala), Dreams & Absurdities (Dave Sturt), het bonusplaatje bij Shrine Of New Generation Slaves (Riverside)

160414 063 Matenpark 08.30 uur 160414 067 Barnewinkel 08.50 uur

160414 068 Schaarsbergen 160414 069 Schaarsbergen

160414 070 Schaarsbergen 160414 071 Schaarsbergen

160414 073 Arnhem CS 160414 074 hoek van de straat

Woensdag 13 april:
Buiten is het heel zonnig, maar wel koud. Op de fiets nog handschoenen aan. De nieuwe werkplek levert een stapel werk aan waar ik de gehele dag aan kan werken. Niet erg. Intendeel, veelal aansprekende klussen. Ik ga heel iets eerder naar huis, want daar is onze financiële raadgever om de belastingmeuk 2015 met ons te regelen. Rond half vijf is het mannetje er en een half uur later is hij weer weg. We krijgen zesenveertig euro terug. Fijn. Ik ga avondeten maken: een stoemp van wortel, pastinaak en aardappel, met daarnaast lamsbiefstukken en een salade van komkommer, tomaat, bosui en mango. Het is snel op. En opgeruimd. De Vrouw gaat nog werken. Ik doe iets aan de webstek en iets aan de voorbereiding voor het optreden van Bas, Willem en ik tijdens het evenement ‘Cultuur bij je Buur’, aanstaand weekeinde. Ook lees en luister ik aan de keukentafel. De PROG is uit en even na tien uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: The Living Tree – In Concert – Part One (Jon Anderson & Rick Wakeman), Viena (Värttinä), Restriction (Archive), Souvenance (Anouar Brahem)

160413 061 werkplek van vandaag 160413 062 wortelpastinakenstoemp met lamsbiefstukken

Dinsdag 12 april:
Ook vandaag is het rustig. Vanmorgen is het buiten ook nog eens zeer mooi. Het lukt me niet om een foto te maken van de prachtige nevel in de weilanden met dan zo’n rode zon erboven. Ik ben vroeg op de werkplek en daar kan ik kalmpjes van alles doen. Tussen de middag loop ik door zon en bos. ’s Middags is het zo mogelijk nog rustiger en om zes uur ben ik thuis. Ik maak het eten: een chili met gember, knoflook, rundergehakt, ui, courgette, andijvie, tomaten, paprika en bruine bonen. Binnen vijftig minuten staat het op tafel en binnen een kwartier is het op. Dan ga ik hardlopen en het is heerlijk. Op driekwart houd ik een korte wandelpauze en dan kan ik het makkelijk uitlopen, denk ik. Maar dan! Iemand houdt me aan en vraagt de weg. Dat moeten ze niet doen. Ik ben uit mijn ritme en nou ja, pech gehad. De Vrouw is met De Zoon naar een huurwoning kijken en ik lees de krant en luister aan de keukentafel. De Vrouw is eind van de avond thuis en ik ga naar bed.
Muziek vandaag: Restriction (Archive), Currents (Tame Impala), Lighthouse (iamthemorning)

160412 057 Kooikersdreef 06.30 uur 160412 058 Schaarsbergen

160412 059 Schaarsbergen 160412 060 Schaarsbergen

Maandag 11 april:
Als de wekker gaat, heb ik het moeilijk. In mijn beleving heb ik slecht geslapen en ben ik nog doodmoe, maar dat is helemaal niet zo. Eenmaal uit bed ben ik opgewekt en alles vergeten. Buiten is het mooi weer (wel koud), de reis gaat voorspoedig en ik ben vroeg op de werkplek. Daar is van alles te doen, maar het is niet hectisch en wel rustig. Tussen de middag wil ik door het bos lopen, maar ik kom een oud-collega op de fiets tegen en met hem wandel ik een stuk op. In de middag blijft de rust en kan ik toch veel doen. Om half zeven ben ik weer thuis. Daar is De Vrouw ook nog. Snel daarna is de andijviestoemp met spekjes en blauwe kaas klaar, die nog smaakt ook. Kwart over zeven is De Vrouw weg, uit werken. Ik handel mail af, werk foto’s van gisterenmiddag bij, doe iets aan de webstek en lees de krant. Tien uur is de dag voorbij.
Gisteren en vandaag geen fijn nieuws: Bea is ziek (tumor op haar darm), Schoonzus G is ook ziek (na meer dan twee jaar tobben en zoeken naar een diagnose zijn er nu drie tumoren op de rugwervel en een tumor in de borst).
Muziek vandaag: Currents (Tame Impala), Souvenance (Anouar Brahem)

160411 055 Schaarscbergen wachten op de bus 160411 056 Arnhem CS

Zondag 10 april:
Kwart over acht uur ben ik uit bed. Ik ga vanmorgen eerst mijn ronde hardlopen. Aanvankelijk lijkt het grijs en druilerig, maar de zon komt al snel door. Het lopen gaat niet zo heel goed; al snel krijg ik kramp en pijn, ik moet pauze nemen en kies voor een verkorte route. Niet erg. De douche thuis doet me goed. Koffie, klussen, wat lezen. Twaalf uur lopen De Vrouw en ik ons gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Aansluitend lunch prepareren. Half vier fiets ik naar het centrum van Apeldoorn. In het Bluescafé spelen The FoolZ. Een leuke middag met goede muziek. Heel veel volk is er niet, maar de sfeer is prima. De eerste helft is wat rommelig en moeten de heren (de dame is afwezig) er nog inkomen; de tweede helft is ouderwets bevlogen. Vier sets maar liefst en pas om acht uur is het klaar. Ik fiets naar huis, bak daar een klein pannetje hamburger, ei, bosui en paprika voor mezelf en dan heb ik nog slechts een half uur om iets te lezen en te luisteren tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), Uncommon Deities (David Sylvian, Jan Bang & Erik Honoré), het tweede en derde plaarje uit de doos A Collection (Penguin Cafe Orchestra), Ship Arriving Too Late To Save A Drowning Witch (Frank Zappa), Impressions (Lunatic Soul)

160410 043 langs het kanaal 160410 044 langs het kanaal

160410 045 The FoolZ in het Bluescafé 160410 049 The FoolZ in het Bluescafé

160410 053 The FoolZ in het Bluescafé 160410 054 hamburger met ei paprika bosui en blauwe kaas

Zaterdag 9 april:
Half acht ga ik uit bed. Beneden koffie, krant, klussen. Anderhalf uur later fiets ik naar de markt, een supermarkt en de Turkse winkel. Een uurtje later is er thuis koffie met De Vrouw. Half twaalf is De Vader er; hij rijdt ons samen met De Zus naar De Broer in Eindhoven, die zijn verjaardag viert. Daar een aangename middag. Op de terugweg dineren we met zijn vieren in een hippisch restaurant bij Beekbergen. Het eten is niet heel bijzonder (ik verdenk gebruik van pakjes en potjes), maar het gezelschap is goed. Negen uur zit ik thuis aan de keukentafel te lezen en te luisteren. Kwart voor elf.
Muziek vandaag: Another Green World (Brian Eno), The Deform Variations (Adam Holzman), het eerste plaatje uit de doos A History (The Penguin Café Orchestra), Lunatic Soul I (Lunatic Soul), Lunatic Soul II (Lunatic Soul)

160409 034 Gerardusplein in Eindhoven 160409 035 Gerardusplein in Eindhoven

160409 036 Marieke en Vader in Beekbergen 160409 037 Marieke en Vader in Beekbergen

160409 038 zalm in zeewier 160409 039 taartje van gepofte paprika aubergine en geitenkaas

160409 040 eetgelegenheid in Beekbergen 160409 042 zeebaarsfilet met zwarte garnalen

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment