bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

15-04-2016

B-log: 16 t/m 22 april 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 08:34

Vrijdag 22 april:
Ik zal blij zijn als De Zoon eindelijk het huis uit is: hij houdt vanmorgen bijna een half uur de badkamer bezet. Ha, zó hevig is mijn ergernis niet, hoor. Ik heb alle tijd en rust om mijn vroegemorgendingen te doen en ben ruim op tijd op de nieuwe werkplek. Onderweg is het koud, maar nog weg zonnig. Op die werkplek is weer van alles. Op de terugweg fiets ik langs een supermarkt voor de eerste lading weekendboodschappen. Thuis heel even uitblazen en dan het avondeten maken: spekjes bakken, oesterzwammen erbij, botersla erdoorheen bakken en ten slotte blokjes gekookte knolselderij en rode biet erbij. Ernaast een salade van komkommer, tomaat, bosui en avocado. Eet smakelijk. En dan ga ik mijn ronde hardlopen. Ondanks dat ik veelal de wind fiks tegen heb, lukt het me aardig. Slechts een korte wandelpauze nodig. De laatste twee uren van de dag lees en luister ik aan de keukentafel. Tot kwart over tien red ik het.
Muziek vandaag: David Bowie (David Bowie), Shrine Of New Generation Slaves (Riverside), Southern Empire (Southern Empire), Erased Tapes Collection VII (van alles)

160422 094 werkplek van vandaag 160422 095 knolselderij biet spek botersla worst en salade

Donderdag 21 april:
In alle rust bereid ik mij voor op vandaag. Het is geweldig mooi zonnig als ik naar de carpoolplek loop. Om half negen ben ik op die werkplek en daar word ik gelijk verrast: het is secretaressedag en de mensen voor wie ik veel werkzaamheden verricht geven blijk van waardering. Vervolgens doe ik wat noodzakelijke dingen. Ik lig mooi op schema, heb alles af wat ik af moet en wil hebben. (Zo is het boek vol verhalen en schilderijen door mensen met hersenletsel af en heb ik allerlei pers benaderd; daar komt gelijk volop positieve reactie op.) Half een rijd ik met collega naar een locatie in Rheden. Daar gaan we met de collega’s aan de slag. Ik vul plantenbakken met eenjarig goed. We hebben echt uitstekend weer en het is een actieve en gezellige middag. Aansluitend dineren we in een houten eethuis aan de rand van Rheden. Mooi gezelschap, redelijk eten (waar zijn mijn groenten en is de salade?) en zowaar even voor negen ben ik met de bus onderweg naar Apeldoorn. Iets na half tien ben ik thuis. Zakte ik eind van de middag al wat in; nu ontbreekt me echt alle energie en ik val op de bank bijna in slaap. Dus ik lig om tien uur in bed. En Prince is dood.
Muziek vandaag: geen

160421 091 Matenpark 07.30 uur 160421 092 Barnewinkel 07.55 uur

160421 06 160421 43

160421 44 160421 46

Woensdag 20 april:
Zonnig maar koud op de fiets. Op de nieuwe werkplek ligt veel. Ik leg de laatste hand aan het redigeren van het directieverslag voor de verantwoording van gemeentesubsidie 2015, schrijf de begeleidende brief ervoor, schrijf een artikel voor het organisatiemagazine en doe nog veel meer, Ha, binnenkort verschijnt een digitaal automagazine, waarin een interview met de baas en een foto waarop ikzelf ook sta, zij het op de achtergrond, genomen op 6 april. Om vier uur fiets ik via een supermarkt weer naar huis. Daar maak ik eten. Ik kook aardappel, wortel en knolselderij. Daarnaast bak ik kip, bosui en paprika en voeg daar room, kaas en melk aan toe, zodat een blauwe kaassaus ontstaat. Voorts monteer ik een salade van bladsla, komkommer, tomaat, bosui en ei. Dat alles is om half zeven zo goed als op. De Vrouw gaat nog werken en ik doe van alles aan de webstek. Op FOK! veel reacties op mijn stukje van vandaag; mooi dat zo’n discussie over monogamie losbarst naar aanleiding van een verhaal over niets. Het laatste stuk van vandaag lees en luister ik aan de keukentafel.
Muziek vandaag: Life On Mars (Rick Wakeman), Hiraeth (Lion Shepherd), Homebrew 6 (Steve Howe), Night Of The Demon (Gazpacho)

160406 160420 088 werkplek van vandaag

160420 089 werkplek van vandaag 160420 090 kip in blauwe roomkaassaus met aardappel-wortel-knolselderij

Dinsdag 19 april:
Ik sta beter op dan gisteren. Heb dan ook goed en diep geslapen. Op de werkplek van alles te doen. Tussen de middag loop ik door zon, bos en veld. Na de lunchwandeling gaat de werkdag verder. Om zes uur ben ik thuis. De Vrouw heeft een schotel gemaakt van runder-lamsgehakt, ui, broccoli en roomkaassaus met een salade van komkommer, bosui, rucola, aardbei en mango ernaast. Even na zeven loop ik buiten mijn ronde hard. Twee keer moet ik kort pauzeren, maar dat is niet erg. Het is zonnig en ik heb de wind op het eind fiks tegen. De laatste twee uur lees en luister ik aan de keukentafel tot het tien uur is. Dan plots heb ik een vlaag van angst en somberheid. Diep ademhalen. Het mag. Ik ga naar bed en slaap redelijk snel in.
Muziek vandaag: On (Jane Getter Premonition), Southern Empire (Southern Empire)

160419 081 Schaarsbergen 160419 083 Schaarsbergen

160419 084 Schaarsbergen 160419 085 Schaarsbergen

160419 086 Schaarsbergen 160419 087 Schaarsbergen

Maandag 18 april:
Wakker worden en opstaan is zwaar. Ik ben nog erg moe. Het afgelopen weekend heeft ongemerkt toch veel energie gevraagd. Niet erg, want het was wel de moeite waard. Ik ben mooi op tijd op de werkplek en daar doe ik wat ik moet doen. Tussen de middag wandel ik door zon en bos. In de middag gaat het werk weer verder. Om half zeven ben ik thuis. De Vrouw blijkt het meeste kookwerk al gedaan te hebben. Ik hoef alleen nog maar een pepertje te snijden, de bouillon op te warmen en de mie te koken. Dan kunnen De Zoon en ik bamisoep eten. Zelf is De Vrouw nog werken. Het is maar goed dat ik niet zo heel veel hoef te doen, want ik ben zeer vermoeid. Vandaag overdag ging het goed, maar bij het wegwandelen van de werkplek stortte ik geheel en al ineen. Na het eten doe ik wat aan de webstek en vervolgens lees en luister ik iets aan de keukentafel. Gerard heeft mooie foto’s van gisterenmiddag gestuurd. Ik ga nog voor tien uur naar bed.
Muziek vandaag: On (Jane Getter Premonition), Hiraeth (Lion Shepherd), Southern Empire (Southern Empire), Life On Mars? (Rick Wakeman)

160418 077 Schaarsbergen 160418 078 Schaarsbergen

160418 079 Schaarsbergen 160418 080 Schaarsbergen

Zondag 17 april: ‘Bas, Willem en ik’ tijdens het evenement ‘Cultuur bij je Buur:
Kwart voor acht ben ik uit bed. Koffie en iets eten. Dan hardlopen. Het gaat niet heel goed – ik moet een paar wandelpauzes nemen – maar het is zonnig en ik vind het heerlijk om buiten te zijn en te bewegen. Thuis een douche en nog wat koffie. Klussen ook. We brunchen op tijd en om iets na het middaguur rijden we naar het huis van Diana en Rob: de tweede middag van’Cultuur bij je Buur’ kan beginnen! Dat doen we dan ook. Muzikant Henk heeft helaas op het laatste moment af moeten zeggen en dus staan ‘Bas, Willem en ik er alleen voor. Verspreid over de middag doen we vijf setjes. Er is redelijk aanloop en uiteindelijk is de huiskamer tamelijk vol. Mooie middag weer. We drinken iets na en even na zessen zijn we weer thuis. Ik bak een groente-omelet met salami, ham, bosui, paprika, tomaat en verschillende kazen. Wat blaadjes rucola eroverheen en het lijkt net een pizza. Ik merk dat ik wederom heel moe ben en gebruik de laatste tweeënhalf uur om te lezen en te luisteren aan de keukentafel. Tien uur.
Muziek vandaag: Wandermüde (David Sylvian & Stephan Mathieu), The Astounding Eyes Of Rita (Anouar Brahem), Time (Steve Howe), het vierde plaatje uit de doos A Collection (Penguin Cafe Orchestra), Lighthouse (iamthemorning), Lumen (Steve Jansen & Richard Barbieri)

_GO46032

_GO46033 _GO46031

160417 25 160417 31 eindelijk thuis

Zaterdag 16 april: ‘Bas, Willem en ik’ tijdens het evenement ‘Cultuur bij je Buur’
Nog voor acht uur ben ik uit bed. Koffie, klussen, krant. En webstek. Dan een boodschappenrondje langs biowinkel, markt en Turkse winkel. Thuis koffie en lunch. Half een fiets ik naar het centrum. ‘Cultuur bij je Buur’ met optredens van ‘Bas, Willem en ik’ kan beginnen! Vanmiddag staan we in de huiskamer van Bart aan de Hoofdstraat. We doen drie sets van ieder een half uur en die wordt afgewisseld door de stemmige klanken van Sufi Heartbeat, muziek uit Iran. Gedurende de middag is er mooi aanloop; er zijn steeds zo’n tien tot vijftien mensen die zijn komen luisteren. Even na half zes is het ook weer afgelopen en ik merk dat ik zeer vermoeid ben. Ons Gezin dineert bij de grillroom op de hoek hier. Dan zijn we thuis. Ik bewerk de foto’s van vanmiddag en lees en luister vervolgens aan de keukentafel tot half elf. Dan ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Le Pas Du Chat Noir (Anouar Brahem), The Deform Variations (Adam Holzman), The Man From Utopia (Frank Zappa), Live From Manticore Hall (Keith Emerson & Greg Lake), Exo (Monomyth)

160416 05 Sufi 160416 13 Sufi

160416 15 Willem 160416 18 Bas Willem en ik

160416 20 160416 21 Reinier

160416 23 eindelijk thuis

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment