bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-04-2016

B-log: 23 t/m 29 april 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 09:23

Vrijdag 29 april:
Welja. Waarom ook niet? Een rustige dag met toch veel te doen op de nieuwe werkplek. Half vijf ben ik thuis. De Zoon rijdt ons naar Zwolle. In theater De Spiegel nuttigen we eerst een redelijke maaltijd; aansluitend zitten we in de mooie grote zaal. De show van Harrie Jekkers en Jeroen van Merwijk valt me zeker niet tegen. De heren vullen elkaar mooi aan, al mag van mij het aandeel van Van Merwijk altijd groter. Ik amuseer mij wel degelijk.  Om twaalf uur zijn we weer thuis en daar ga ik gelijk door naar bed.
Muziek vandaag: Blackstar (David Bowie)

160429 125 werkplek van vandaag 160429 126 De Librije en theater De Spiegel in Zwolle

160429 127 vega voorgerecht 160429 129 Beef Wellington

160429 130 aan de saté 160429 131 theater De Spiegel in Zwolle

160429 132 theater De Spiegel in Zwolle 160429 133 theater De Spiegel in Zwolle

160429 135 Harrie Jekkers en Jeroen van Merwijk 160429 137 theater De Spiegel in Zwolle

Donderdag 28 april:
Weer op tijd op. Geen carpoolerij, dus met de bus. Ook vroeg op de werkplek en daar van alles te doen. Oppassen voor een nieuwe bore-out. Tussen de middag wandel ik door zon, bos, veld, regen, sneeuw en hagel. Niet slecht voor slechts dertig minuten pauze. Erna naar een andere locatie voor een kennisbijeenkomst, waarin onder andere een presentatie over de Ronnie Gardiner Methode (RGM) en die maakt me enthousiast. Als zorgorganisatie zou ik daar zeker in investeren. Zes uur ben ik thuis. De plaatselijke sufferd heeft werk gemaakt van mijn persbericht over de presentatie van een verhalenboek door mensen met hersenletsel over drie weken. We eten garnalencocktail, hamburgers van de grill, aardappelschijfjes uit de oven en een salade van komkommer, cranberry en meloen. Dan ben ik echt heel moe weer. Waarvan weet ik niet, maar het zou zo maar die bore-out kunnen zijn. Ik lees en luister tot kwart voor tien.
Muziek vandaag: Bottled Out Of Eden (Knifeworld), More Music For Films (Brian Eno), Apollo: Atmospheres And Soundtracks (Brian Eno)

160428 121 Schaarsbergen 160428 122 Schaarsbergen

160428 123 Schaarsbergen 160428 124 Schaarsbergen

Woensdag 27 april: koningsdag
Pas om half negen ben ik echt wakker en sta ik op. Koffie en krant. Halverwege de ochtend wandelen De Vrouw en ik naar de Turkse winkel. Het is koud buiten en het waait stevig, maar het grootste deel van de dag is het droog. Tijdens de lunch besluiten we definitief af te zien van feestgedruis. Geen zin in mensenmassa’s en meer behoefte aan huiselijkheid en rust en adempauze. De Zoon komt terug van werk en schuift aan. In de middag lees en luister ik. Dan maak ik avondeten: veel restanten van de afgelopen dagen, rosbieffiletlapjes en een salade van komkommer, radijs en meloen met kaneel. Het nagerecht is een (oranje) tompouce. Vooruit. Vervolgens ga ik mijn ronde hardlopen. De wind is gaan liggen en de zon schijnt zelfs. Het lukt me net niet om een half uur aaneengesloten te rennen; ik heb een korte pauze nodig. Het laatste stukje van de dag breng ik door aan de keukentafel, al lezend en luisterend. Iets na tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Arvo Pärt: Complete Works For Violin And Piano And For Piano Solo (Ursula Schoch & Marcel Worms), Last Dance (Keith Jarrett & Charlie Haden), A Scarcity Of Miracles (Jakszyk Collins & Fripp), Hidden (Jungle By Night), The Raven That Refused To Sing And Other Stories (Steven Wilson), New World (Deluxe Edition) (Dave Kerzner), Rick Wakeman Plays Yes uit Greatest Hits (Rick Wakeman), Bottled Out Of Eden (Knifeworld), The Rick Wakeman Chronicles uit Greatest Hits (Rick Wakeman)

160427 119 langs het kanaal 160427 120 langs het kanaal

Dinsdag 26 april:
Hagel en sneeuw als ik van huis naar de bushalte loop en van de bushalte naar de werkplek. Op de werkplek zelf is het droog. Behalve als ik begin van de middag met de bus naar een andere locatie ga. Ik heb mooi op tijd de bus ook weer terug en om zes uur ben ik thuis. De Vrouw doet wat voorbereidend werk aan de bamisoep en ik maak het af. Na het eten wil ik gaan hardlopen, maar het is echt te nat (regen, sneeuw, hagel), dus lees en luister ik aan de keukentafel tot even na half elf.
Muziek vandaag: de twee plaatjes uit de doos Aqualung (2016 Steven Wilson remix) (Jethro Tull), Romantic Warrior (Return To Forever)

160426 117 Schaarsbergen 07.30 uur 160426 118 Schaarsbergen 07.30 uur

Maandag 25 april:
Heel koud vanmorgen. Verder alles goed. Met mij wel. De Vrouw gaat vanmorgen naar de tandarts. Al snel krijg ik bericht dat er al een tand is gerepareerd; de ander volgt over twee weken. Vandaag van alles aan klein gedoe te regelen op de werkplek. Ik ben er fijn mee bezig en krijg alles af binnen de gestelde én door mijzelf geplande tijd. Tussen de middag loop ik door veld en bos. Om half zeven ben ik thuis. De avonddis is snel gemaakt: een pasta met een saus van rundergehakt, ui, knoflook, peper, paprika, tomaten en drie bossen pittige sla die De Zoon vrijdag meenam van het werk. Ook monteer ik een salade van komkommer, bosui, avocado en cranberry. Alles opdat De Vrouw niet te veel hoeft te kauwen. Na het opruimen neem ik nog twee uur om te lezen en luisteren tot het tien uur is. Nu is Papa Wemba weer dood. Wanneer houdt het eens op?
Muziek vandaag: Man & Myth (Roy Harper), Romantic Warrior (Return To Forever), Bottled Out Of Eden (Knifeworld), Demon (Gazpacho)

160424 111 Schaarsbergen 160424 114 Schaarsbergen

160424 115 Schaarsbergen 160424 116 spaghetti met tomatensaus

Zondag 24 april:
Half tien ben ik beneden. De Vrouw is gisterenavond gevallen toen ik lag te slapen. Dikke bovenlip, neus en kin. Au. Even aanzien hoe het vandaag met haar gaat. Ik neem koffie, doe klussen en de webstek. Eind van de ochtend loop ik mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Onderweg is het afwisselend zonnig en bewolkt en krijg ik te maken met regen, hagel en natte sneeuw. Thuis nog wat koffie. De Vrouw komt beneden. Door haar val kan ze lastig eten; enkele tanden zijn kapot. Na de brunch gaat ze dan ook weer even liggen. Ik doe nog wat klussen en begin aan het avondeten: een Turkse lamsstoof van lamsbout, ui, paprika, tomaat, peper en bouillon. Ik laat hem lekker lang pruttelen. Tussendoor lees en luister ik veel. Voor De Vrouw construeer ik een groentesoep en voor het geval ze toch graag de pruttelpot wil proberen regel ik een aardappelpuree erbij. Kwart over zes wil ze alles uitproberen. De boel smaakt goed en er blijft voldoende over dat ze morgen zonder honger door kan komen. Na het eten wil ik gaan hardlopen, maar er is net een regen- en sneeuwbui losgebarsten. Heel even wachten, dus. Om vijf over zeven waag ik het erop. De zon schijnt en ik loop mijn ronde in een half uur en ononderbroken. Zo, dat maakt dat ik me prima en tevreden voel. De laatste twee uur van vandaag lees en luister ik aan de keukentafel. Tien over tien ga ik naar bed.
Muziek vandaag: There’s A Light That Enters Houses With No Other House In Sight (David Sylvian), Dream (U.Srinivas & Michael Brook), Miss Perfumado (Cesária Évora), Retro 2 (Rick Wakeman), On (Jane Getter Premonition), Mulennium (Gov’t Mule), Godspeed (Fish On Friday), Ambient 1 – Music For Airports (Brian Eno), Ambient 2 – The Plateaux Of Mirrors (Brian Eno & Harold Budd)

160424 097 160424 100 Matenpoort

160424 102 langs het kanaal 160424 104 langs het kanaal

160424 106 langs het kanaal 160424 107 langs het kanaal

160424 108 langs het kanaal 160424 109 langs het kanaal

160424 110 lamsstoof met puree

Zaterdag 23 april:
Half acht ben ik wakker en even later sta ik op. Koffie, krant, klussen. Ook doe ik (veel) aan de webstek. Iets na tien uur stap ik op de fiets. Het is fris maar lekker en af en toe nog zonnig ook. Een kleine boodschappenronde langs biowinkel, markt en de Turkse winkel. Thuis nog wat koffie met De Vrouw en aansluitend onze zaterdaglunch. Begin van de middag is het nog steeds droog, dus maai ik het gras en verwijder ik het paardenbloemenveld. De Vrouw zoekt nog een zomerjas; vandaar dat we naar twee sportzaken fietsen. Eind van de middag zijn we weer terug. Chips, nootjes en wat lezen. Dan het avondeten maken. De groentepan van gisteren weer op het vuur en ik maak een salade van komkommer, bosui, tomaat en druiven. Ook braad ik varkenshazen. Toe maar. Om zeven uur is alles op, inclusief nagerecht. Dan ga ik lezen en luisteren aan de keukentafel. Kwart voor elf.
Muziek vandaag: Cafe Astrakan (Anouar Brahem Trio), Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), Retro (Rick Wakeman), Djabote (Doudou Ndiaye Rose), Scratch My Back… (Peter Gabriel), … And I’ll Scratch Yours (van alles), Encores, Legends & Paradox – A Tribute To The Music Of Emerson Lake & Palmer (van alles), The Theory Of Everything (Ayreon), Saudades (Nana Vasconcelos)

160423 096 lunchbroodje biokaas

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment