bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

29-04-2016

B-log: 30 april t/m 6 mei 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 10:33

Vrijdag 6 mei:
Acht uur op. Kijk eens, pies ik nu bloed? Even geen paniek; gisterenavond een zak biobietenchips leeggegeten. Koffie, krant, webstek. De Vrouw gaat even werken. Ik fiets een rondje supermarkt en Turkse winkel. Het is een prachtige lentedag, bijna zomers. En vervolgens opnieuw de tuin in om van alles te snoeien, op te ruimen, naar buiten te zetten en aan te vullen met grond. Na de lunch nog wat verder knooien. Dan gaan De Vrouw en De Zoon naar een film in de bios. Ik ben ondertussen begonnen te lezen in Schrijver (Mijn strijd 5) (Karl Ove Knausgard). Eind van de middag fiets ik naar Omnisport, zie de laatste renners de proloog van de Giro d’Italia beginnen en proef er de sfeer. Op de terugweg langs de supermarkt voor weekendboodschappen. In de tuin lees ik verder. Om zeven uur is Het Gezin weer compleet. Ik serveer tartaartjes, brood met zelfgemaakte kruidenboter en andere smeersels, plus een salade van eikenbladsla, komkommer, bosui, tomaat en peer. Ook nog een nagerecht: verschillende soorten ijs. We zien het journaal met een reportage over Apeldoorn en de Giro. Terug in de tuin lees ik nog tot zeker kwart over negen. Dan is het te donker. Binnen luister en lees ik verder tot elf uur. Een mooie dag zonder sokken.
Muziek vandaag: Opus 1 (The Pan African Orchestra), Santa Milonga (Melingo), Alina (Arvo Pärt), Live (Gotan Project), Andrew Gold (Andrew Gold), What’s Wrong With This Picture? (Andrew Gold), First Circle (Pat Metheny Group), Dreams & Absurdities (Dave Sturt)

160506 159 lentebroodje 160506 160 Giro d'Italia

160506 161 Giro d'Italia 160506 162 Giro d'Italia

160506 163 Giro d'Italia 160506 164 tartaartjes en salade

Donderdag 5 mei: Bevrijdingsdag én Hemelvaartsdag
Half tien beneden. Na wat koffie en dergelijke fietsen De Vrouw en ik naar een supermarkt voor wat dagelijkse boodschappen en potgrond. Potgrond? Het is lente. De rest van de morgen en middag ben ik in de tuin aan het graven, schoffelen, poten en wroeten. Natuurlijk is er ook volop tijd om te zitten en te lezen. Tegen de avond maak ik avondeten: kippenbouten (?) uit de oven, een groentecurry van ui, misome, peper, paprika en kokosmelk, plus een salade van eikenbladsla, tomaat, komkommer en avocado. Na de dis ga ik een bevrijdend rondje hardlopen. De wind staat goed en de zon schijnt nog fiks. Ik loop nog in mijn wintersportkleding en het is gewoon bloedheet. Toch gaat het lopen zelf erg goed. Een heel korte pauze op viervijfde en dan ben ik snel weer thuis. Zowaar nog de gelegenheid om buiten uit te blazen ook. Kwart over acht ga ik naar binnen. Ik lees en luister tot elf uur. Het eerste deel van de dagboeken van Michael Palin is uit.
Muziek vandaag: Always With You (Rick Wakeman), Caught In The Crossfire (John Wetton), Arc Of A Diver (Deluxe Edition) (Steve Winwood), Solid Aether (Nils Petter Molvaer), My Life In The Bush Of Ghosts (Brian Eno & David Byrne), Snow Borne Sorrow (Nine Horses), Money For All (Nine Horses)

160505 155 lente en dus aan het werk 160505 156 lente en het werk is klaar

160505 157 groentecurry van misome 160505 158 groentecurry van misome

Woensdag 4 mei:
Rustige start van de dag. Acht uur op de fiets naar de werkplek. Het is zonnig en toch heb ik mijn handschoenen aan. Op de werkplek weer van alles aan schrijfwerk en secretarieels. Vier uur fiets ik er ook weer vandaan. Thuis maak ik raapstelenstamppot, met ernaast een grove worst en een salade van komkommer, bosui, tomaten, Turkse geitenkaas en zwarte olijven. We eten de hele boel op! Dan gaat De Vrouw nog weg om te werken. Ik doe het een en ander aan de webstek en lees en luister aan de keukentafel.
Muziek vandaag: Alexandrine (Grice), Monagon Infinity (King Gizard and the Lizard Wizard), I Am Anonymous (Headspace), All That You Fear Is Gone (Headspace)

160504 153 werkplek van vandaag 160504 154 raapstelenstamppot

Dinsdag 3 mei:
Redelijk geslapen. Vroeg op de werkplek. Nogal wat te doen. Toch schiet het niet op. Eind van de ochtend fiets ik naar een andere locatie. Zon erbij en aangenaam. Anderhalf uur later fiets ik weer terug. Dan nog weer wat te doen. Het schiet nog steeds niet op. Zes uur ben ik thuis. De Vrouw heeft het avondeten bij op tafel staan: witlof, ham en artisjokkenharten in pesto, plus een schotel van kip, ui en gedroogde tomaten. Goed gelukt. Ook fijn is mijn ronde hardlopen erna. Op viervijfde moet ik een korte wandelpauze houden, maar daarna loop ik verder prima uit. De laatste twee uur lees en luister ik aan de keukentafel tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Bananamoon Obscura 1 & 2 (Daevid Allen)

160503 151 Willemplein Arnhem 07.20 uur 160503 152 op de fiets onderweg achter Schaarsbergen 12.30 uur

Maandag 2 mei:
Opgewekt, opgeruimd. Zeer op tijd op de werkplek. Daar aan de slag met van alles. Echt belangrijk is het allemaal niet. Of het moet zijn dat ik intern nog wat extra publiciteit maak voor de presentatie van het verhalenboek op 19 mei. Tussen de middag loop ik door zon en bos. In de middag is het helemaal rustig. Half zeven ben ik thuis. Het avondeten is zo klaar, want dat had ik gisterenavond al gemaakt. De Zoon en ik eten de linke chili. Dan ga ik niet hardlopen, want ik ben heel moe. Wel ga ik lezen en luisteren aan de keukentafel. Iets na half tien zak ik definitief in voor vandaag en houd ik het voor gezien.
Muziek vandaag: Monagon Infinity (King Gizard and the Lizard Wizard), I Am Anonymous (Headspace), All That You Fear Is Gone (Headspace)

160502 146 Schaarsbergen 160502 147 Schaarsbergen

160502 148 Schaarsbergen 160502 149 Schaarsbergen

160502 150 linke chili

Zondag 1 mei:
Na negen uur ben ik beneden. Koffie, klussen, webstek. Twaalf uur wandelen De Vrouw en ik ons gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Het is zonnig en koud, maar aan het eind lijkt het warmer te worden. Koffie en lunch. Dan even de tuin in om wat te knippen en te harken. Aansluitend zit ik zeker anderhalf uur in het zonnetje te lezen. Tegen vijven toch naar binnen om avondeten voor vandaag en morgen te maken. Voor vandaag een grote salade van komkommer, bosui, tomaat, zwarte olijf en Turkse geitenkaas, gegrilde lamskoteletten en gebakken aardappelschijven. (Voor morgen een linke chili.) De dis van vandaag is zeer smakelijk. Als alles om half acht ook weer opgeruimd is, lees en luister ik de rest van de avond aan de keukentafel. De Vrouw heeft haar telefoon op tilt; al de hele dag probeert ze af te komen van ranzige apps en ongewilde heropstartloops. Freek is er vanavond om het euvel te verhelpen, maar vijf minuten nadat hij weer is vertrokken, blijkt zijn succesvolle actie toch niet meer zo succesvol. Ik red het tot tien uur; dan moet ik naar bed. Het gaat goed met mij.
Muziek vandaag: Siwan (Jon Balke), Lincoln Cathedral (Rick Wakeman), Skyline (Steve Howe), David Gilmour (David Gilmour), About Face (David Gilmour), Do Nothing Till You Hear From Me (The Mute Gods), Perfect Beings II (Perfect Beings), Southern Empire (Southern Empire), Bottled Out Of Eden (Knifeworld), Erased Tapes Collection VII (van alles)

160501 140 langs het kanaal 160501 141 langs het kanaal

160501 142 laurier in bloei 160501 143 druif krijgt blad

160501 144 160501 145 lamskoteletten

Zaterdag 30 april:
Even na half acht op. Koffie, klussen, krant. Dan op de fiets voor wat boodschappenrondes. Thuis koffie en lunch. Het gaat niet zo goed. Hoofdpijn, somber, druk op het hoofd, pieptoon, angstig, gespannen, rusteloos. Naar buiten. Met De Vrouw naar enkele prulwinkels en een bouwmarkt verderop. Half vier weer terug. Lezen en luisteren. Dan avondeten maken. Roodbaarsfilet met geitenkaas van onder de grill met een salade van waterkers en brood met zelfgemaakte kruidenboter. Het bedje van waterkers valt wat zurig uit, maar de vis lukt goed. Hardlopen erna gaat minder. Ik moet een paar pauzes houden en heb fors tegenwind aan het eind, maar het doet me wél goed. De rest van de dag lees en luister ik aan de keukentafel. Ik ben heel moe, maar de neerslachtige bui lijkt gezakt. Kwart voor elf.
Muziek vandaag: Souvenance (Anouar Brahem), Cabo Verde Cesária Évora), Alone In The Universe (Jeff Lynne’s ELO), The Fall (Se Delan), Kaleidoscope (Transatlantic), Tammikuinen Tammela (Uzva), Niittoaika (Uzva), Coma Divine (2004 remastered edition) Porcupine Tree), Demon (Gazpacho)

160430 138 roodbaarsfilet met waterkers en geitenkaas 160430 139 roodbaarsfilet met waterkers en geitenkaas

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment