bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

06-05-2016

B-log: 7 t/m 13 mei 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 07:55

Vrijdag 13 mei:
Een rustige nacht, goed geslapen, slechts even wakker geweest. Op tijd weer op. Met De Vrouw gaat het stukken beter: de koorts is gezakt en de brand is uit de arm, al ziet die er nog wel vuurrood uit. Ik fiets naar de nieuwe werkplek. Het is nog zonnig, maar al wel een stuk frisser. Op het werk ligt veel moois, schrijfwerk en regeldingen en ik krijg alles vandaag af wat ik af wil en moet hebben. Via een supermarkt ga ik naar huis. Kwart voor vijf ben ik daar. De Vrouw is de hele dag op geweest. Ons geplande weekend naar Utrecht wordt anders: als het lukt gaan we zondagmiddag, doen het concert en dan maandagmorgen weer terug. Ook hebben we het over mijn ideeën voor de toekomst. Ik wil iets met mijn ervaringskennis van burnout, bore-out en psychische klachten; zou ik ergens geschoold kunnen zodat ik die kennis kan inzetten om anderen te ondersteunen en zou de baas daar aan willen bijdragen? Wat zou ik daar meer voor nodig hebben? Half zes ga ik eten maken: een stoemp van ui, wortel, pastinaak, aardappel, kerrie en gebakken chorizo, met daarnaast gebraden varkenshaas en een salade van bosui, komkommer, tomaat en avocado. Goed voer! Pas om half acht zijn we van tafel en een half uur later loop ik buiten mijn ronde hard. De wind staat helemaal verkeerd en het valt me erg zwaar. Op eenderde wil ik opgeven en pauzeren, maar ik loop door. De pauze neem ik op viervijfde en dan loop ik het gewoon uit. Buiten adem en doodmoe ben ik wel. Nog wat lezen en luisteren aan de keukentafel. Ik begin niet aan de vandaag binnengekomen PROG, maar knal verder in het vijfde deel van Knausgårds serie. Elf uur is het genoeg geweest.
Muziek vandaag: Drama (Yes), Fragile (Yes), Bottled Out Of Eden (Knifeworld), Exo (Monomyth)

160513 200 werkplek van vandaag 160513 201 pastinakenwortelaardappelwaterkersstoemp met varkenshaas

Donderdag 12 mei:
Het gaat nog niet zo goed met De Vrouw. Toch durf ik haar alleen te laten. Ik ben op tijd de deur uit en ben op tijd op de werkplek. Weet je wat? Daar ligt van alles en dat doe ik. Tussen de middag loop ik door zon, bos en veld. In de middag een overleg met de leidinggevende over de komende tijd, wat ik wil ontwikkelen, hoe we tegen de teamsituatie en de organisatiesituatie aankijken en ik merk dat ik het weer aangenaam vind om zo van gedachten te wisselen en hardop te denken. Daarna een ander overleg, dat nogal uitloopt. Om kwart voor zeven ben ik thuis, nadat ik langs de supermarkt ben gekomen en wat boodschappen heb gehaald. Bijna bij huis bedenk ik me dat ik het hele menu ga omgooien. De Vrouw ligt er al heel anders bij. Koorts is fiks gezakt en ze oogt monter; wel is ze nog snel vermoeid en eten en drinken is vandaag niet zo goed gelukt. Ik bak een enorme omelet gevuld met spek, ui en paprika’s en maak een grote salade van komkommer, bosui en tomaat. Pas om half negen is alles wat opgeruimd. Ik luister en lees, ook nog een moment buiten in de tuin, en de laatste drie kwartier binnen aan de keukentafel. Tien uur.
Muziek vandaag: Axiom (Archive),All This And Heaven Too (Andrew Gold), Whirlwind (Andrew Gold), het derde plaatje uit de doos Journey To The Centre Of The Earth (Rick Wakeman)

160512 191 Schaarsbergen 160512 192 Schaarsbergen

160512 194 Schaarsbergen 160512 195 Schaarsbergen

160512 196 Schaarsbergen 160512 197 Schaarsbergen

160512 198 Schaarsbergen 160512 199 boerenomelet

Woensdag 11 mei:
De Vrouw is vannacht veel wakker. Ze heeft hoge koorts en waarschijnlijk weer wondroos in haar oedeemarm. We zijn op tijd op. Acht uur staat de dakbedekker op de stoep. Toch weer vochtplekken, dit keer in de slaapkamer van De Zoon. Het blijkt te maken met het dak van de buren; daar zitten scheuren in. Ons dak ligt daar deels wat overheen en vocht kan eronder kruipen. Geen echte remedie behalve goed ventileren. Hij wordt bedankt. De Vrouw blijft thuis vandaag (en mogelijk de komende weken). Ik ben om kwart voor negen op de werkplek. Daar ligt wederom van alles en ik werk veel weg. Tussendoor komt Ank en ik krijg een exemplaar van het boek Kunst-Zinnig-Brein: door kunst weer perspectief. Het is vandaag van de drukker gekomen en ik heb de redactie en eindredactie ervan gedaan. Mooie uitgave is het geworden. Weer een publicatie op mijn lijst. Half vijf fiets ik weer terug. Met De Vrouw gaat het redelijk. Ik fiets naar een winkelcentrum, haal haar antibiotica bij de apotheek, doe een paar snelle boodschappen en dan is het zes uur. Tijd om eten te maken. Ik bak ui en paksoi, doe daar de pastasaus van maandag bij en het hoofdgerecht is klaar. Voor de salade rasp ik wortel en vul die aan met komkommer en bosui. De Zoon en ik eten de pan grotendeels leeg. De Vrouw lukt het nog niet om iets te eten. Ik ruim de boel op, bewater de planten in de tuin en lees en luister het laatste anderhalf uur van vandaag aan de keukentafel tot het tien uur is.
Muziek vandaag: I’ve Always Kept A Unicorn – The Acoustic Sandy Denny (Sandy Denny), Live in Boston 1975 het tweede plaatje uit de doos Journey To The Centre Of The Earth (2016 deluxe edition) (Rick Wakeman), The Keith Emerson Trio (The Keith Emerson Trio)

160511 189 werkplek van vandaag 160511 190 werkplek van vandaag

Dinsdag 10 mei:
Deze keer ben ik mooi vroeg op de werkplek. Er is weer van alles te doen en ik red ook alles in de gestelde tijd. Tussen de middag loop ik door veld en bos. Het is niet zozeer zonnig, maar wel aangenaam buiten. Ik vertrek op tijd, maar heb wat vertraging. Die geeft me de gelegenheid om in het centrum van Arnhem even de platenwinkel in te glippen. Een bestelling die ik enige tijd geleden heb gedaan is binnen: de superdeluxe 3cd+dvd-doos Journey To The Centre Of The Earth (Rick Wakeman). Om half zeven ben ik thuis. De Vrouw heeft een grote salade niçoise gemaakt en die eten we op. Zo om acht uur loop ik buiten mijn ronde hard. Het gaat prima; op viervijfde houd ik een korte pauze. Het laatste anderhalf uur van vandaag lees en luister ik aan de keukentafel. Kwart over tien.
Muziek vandaag: het eerste plaatje (de originele elpee, maar geremastered) uit de doos Journey To The Centre Of The Earth (Rick Wakeman), The Source (Afro Celt Sound System)

160510 183 Schaarsbergen 160510 184 Schaarsbergen

160510 185 Schaarsbergen 160510 186 Schaarsbergen

Maandag 9 mei:
Opgewekt opstaan. Buiten is het heerlijk. De bus heeft vertraging door een file en dat is minder heerlijk. Daardoor ben ik wat later op de werkplek. Om me heen is het rustig, maar er is volop te doen. Dat doe ik dan ook. We zijn al in de middag als ik mijn rondje wandel door bos en zon. De bus terug gaat voorspoedig en ik sta om kwart voor zes bij een bushalte niet ver van ons huis. Daar is De Zoon. We gaan een potentiële huurwoning voor hem bekijken. Een potentieel zeer geschikte, zo blijkt. Mocht hij deze weten te bemachtigen, dan hoeft hij daar niets aan te doen, behalve lampen ophangen en zijn spullen erin te plaatsen. Half zeven reeds ben ik weer thuis en maak ik het avondeten. Ik warm de saus op die gisteren heb gemaakt en kook pasta. We eten de boel grotendeels op. Ik heb wat tijd om te ontspannen en die heb ik nodig, want ik ben erg vermoeid. Dus lees ik. De Vrouw is er even voor tien uur. We praten bij en dan ga ik naar bed. Isao Tomita is dood. Pionier in de synthesizermuziek, vooral bekend van zijn interpretaties van klassieke werken.
Muziek vandaag: I Am Anonymous (Headspace), All That You Fear Is Gone (Headspace), In The House Of Mirrors (Hector Zazou & Swara)

160509 177 Schaarsbergen 160509 178 Schaarsbergen

160509 179 Schaarsbergen 160509 180 Schaarsbergen

160509 181 Schaarsbergen 160509 182 spaghetti

Zondag 8 mei:
Kwart over acht ga ik uit bed. Koffie, klussen, webstek. Eind van de ochtend met De Vrouw koffie in de tuin en dan loop ik in m’n eentje het zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. De moederdaglunch bestaat uit tosti’s met allerlei kazen. Dat vult. Als de vloer is geveegd fietsen De Vrouw en ik nog langs een supermarkt in de hoop wat deurhorslierten te vinden. Tevergeefs. In de tuin lees ik. Begin van de avond maak ik de biobietensoep af, grill ik hamburgers, snijd ik een meloen en prepareer ik een schotel van ui, paprika en groene asperges. Zachtgekookte eitjes erbij en aan tafel. We eten de boel op, hetgeen overigens de bedoeling was. Na de maaltijd maak ik het grootste deel van het diner voor morgen klaar: een pastasaus die een pastasaus genoemd mag. Vervolgens lees ik nog een uurtje in de tuin. Het laatste uur van het heel lange en mooie weekend lees en luister ik aan de keukentafel tot het tien uur is en ik naar bed ga.
Muziek vandaag: Live at Coventry Cathedral (Travis & Fripp), Classical (The Terem Quartet), Trafíco (Think Of One), Signal To Noise (Andy Jackson), Rattle That Lock (David Gilmour), Bottled Out Of Eden (Knifeworld)

160508 168 Matenpoort 160508 169 langs het kanaal

160508 170 langs het kanaal 160508 171 langs het kanaal

160508 172 langs het kanaal 160508 174 langs het kanaal

160508 175 bietensoep 160508 176 groene asperges

Zaterdag 7 mei:
Acht uur uit bed. Koffie, klussen, krant in de tuin. Dan op de fiets naar het centrum voor een bezoek aan de biowinkel en de markt. Op de terugweg neem ik de Turkse winkel nog even mee. Inmiddels is het weer aangenaam warm buiten. Een zomerse dag in de lente. Fijn. Koffie in de tuin en aansluitend een uitgebreide lunch. In de middag met z’n tweetjes opnieuw naar het centrum. We wandelen door de Hoofdstraat, betreden een winkel of wat en kopen zowaar ook nog iets, zij het dat het iets het vermelden niet waard is. Na vijf uur zijn we thuis. De Vrouw en De Zoon gaan binnen een film kijken; ik lees buiten en ga een uur later beginnen met het avondeten: een curryschotel van ui, knoflook, peper, spek, paksoi en rookworst, met daarnaast een salade van spitskool, rozijnen en mandarijn. Ook maak ik vast de basis van een biobietensoep voor morgen. Kwart over acht loop ik mijn ronde hard. Allemensen, het is echt warm. Als op tweederde mijn schoenveter los raakt, ben ik uit mijn ritme en moet ik overgaan op een korte wandelpauze. Iets voor het eind moet ik nogmaals pauzeren. Toch voelt het goed en ik kom moe en overhit terug. In de tuin koel ik af en ik lees er tot het om half tien echt te donker is geworden. Aan de keukentafel ga ik verder tot kwart over elf. Dan ga ik namelijk slapen.
Muziek vandaag: Thread (Travis & Fripp), Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), Oyoyoy (Amsterdam Klezmer Band), Roux-Ga-Roux (DeWolff), The Illusion’s Reckoning (Mantra Vega), Weir Keeper’s Tale (Damian Wilson & Adam Wakeman)

160507 165 sering in de tuin in bloei 160507 166 roze stationsplein

160507 167 paksoycurry met worst en spitskoolsalade

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment