bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

10-06-2016

B-log: 11 t/m 17 juni 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 05:46

Vrijdag 17 juni:
Slaap gaat redelijk. Toch ben ik nog zeer vermoeid als ik om half zeven opsta. Er is ook nog van alles aan onrustigheid en druk op mijn hoofd. Veel last van geluid, ook. Buiten regent het stort, ook als ik naar de nieuwe werkplek fiets. Daar bespreek ik met de baas hoe het momenteel met mij gaat: niet zo goed en daardoor ben ik minder scherp, alert en aanwezig. Zij heeft het zeker ook gemerkt en we spreken verwachtingen uit. Ik merk dat het ook hier lastig is om meerdere dingen tegelijk te doen, zeker nu er gisteren en vandaag een zekere hectiek in het pand is. Uiteindelijk kom ik de dag redelijk door. Vier uur ben ik klaar; ik fiets via de toko terug naar huis. Daar de tas uitladen en nog een boodschappenronde bij de supermarkt doen. Thuis is De Vrouw bijna klaar met het avondeten: een stoemp van aardappel, ui, shoarmavlees en rode biet. Erbij verse ananas. Snel na het eten rijden De Zoon weer naar het nieuwe huis. Daar beginnen we met het monteren van de garderobekast. Om negen uur is het grote werk gedaan; morgen de deuren en planken erin. Het einde komt in zicht. Het laatste uur van vandaag kan ik wat ontspannen. Ik lees en luister aan de keukentafel tot het half elf is.
Muziek vandaag: het tweede plaatje van de speciale editie van Continuum I (Steven Wilson & Dirk Serries)

160617 444 werkplek van vandaag 160617 445 garderobekast monteren

160617 446 garderobekast monteren 160617 448 garderobekast monteren

Donderdag 16 juni:
Ik slaap diep, maar wat onrustig. Opstaan gaan niet zo goed. Nog altijd voel ik me opgejaagd en leeg. Het fietstochtje naar de nieuwe werkplek is lekker; de zon schijnt volop. Op de nieuwe werkplek ligt er van alles aan klussen en ik weet veel af te handelen. Ook is er overleg. Hoewel ik fijn bezig ben, ben ik ook blij dat het vier uur voorbij is. Als ik thuis ben, fietsen we gedrieën naar een erge winkel hier vlakbij. De Zoon bestelt er een bank (leverdatum 2 september) en we kijken nog wat rond. Thuis maak ik avondeten: ik bak shoarma, doe daar aardappelschijfjes bij, vervolgens, knoflook, peper, paprika, de stelen van een paksoy en uiteindelijk het blad ook. Nog wat op smaak brengen met extra shoarmakruiden en klaar. Na het eten gaan De Zoon en ik naar het nieuwe huis. We monteren de deuren aan de kast in de keuken en dat is het dan voor vandaag. Kwart over acht zijn we weer thuis. Ik lees en luister aan de keukentafel. Tien uur ben ik nog vermoeider, leger en opgejaagder dan ik al was. Nu nog kunnen slapen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje van de speciale editie van Continuum I (Steven Wilson & Dirk Serries)

160616 435 werkplek van de achterzijde 160616 436 werkplek van vandaag

160616 437 bankje kopen 160616 439 Billy voorzien van kastdeuren

160616 441 Billy voorzien van kastdeuren 160616 443 afval wegbrengen

Woensdag 15 juni:
Ik slaap niet goed. Het duurt lang voordat ik in slaap val, terwijl ik doodmoe ben. Gedurende de nacht ben ik een paar keer wakker. Opstaan valt niet mee. Ik ben weer vroeg op de werkplek. Daar doe ik van alles en ik probeer zo min mogelijk werkzaamheden door elkaar te doen, maar juist een voor een taken af te ronden. Met veel klussen lukt het. Verder voel ik me moe, opgejaagd en rusteloos. Tussen de middag loop ik door regen, veld en bos. Half zeven ben ik thuis. De Vrouw heeft tomatensoep gemaakt en gehaktballen en een salade van bladsla, komkommer, ui en tomaat. Niet heel veel later gaan De Zoon en ik naar het nieuwe huis. Daar zetten we een kast in elkander. Morgen de rest. Vandaag heeft De Zoon zelf de vier eetkamerstoelen gemonteerd en de kapstok. Met de internetaansluiting lukte het nog niet; monteur voor nop geweest, dus die komt binnenkort nog een keer terug. Even voor negenen zijn we weer thuis. Een uur heb ik om aan de keukentafel te lezen en te luisteren. Dan is het tien uur en val ik zo ongeveer om van vermoeidheid.
Muziek vandaag: The Unreasonable Silence (Cosmograf)

160615 422 Schaarsbergen Warnsborn 160615 425 Schaarsbergen Warnsborn

160615 426 Schaarsbergen Warnsborn 160615 427 Schaarsbergen Warnsborn

160615 428 Schaarsbergen Warnsborn 160615 429 Schaarsbergen Warnsborn

160615 430 Billy staat 160615 432 bezig met Billy

160615 433 bezig met Billy 160615 434 afval wegbrengen

Dinsdag 14 juni:
Diepe slaap, waardoor wakker worden en opstaan moeilijk is. Maar het gaat. Vanmorgen voor het werk naar een andere locatie voor een vervolgworkshop over beïnvloeden. Ik kies ervoor om er vanaf de vaste werkplek met de fiets heen te gaan; het dikke kwartier (door de lichte regen) rijden heb ik echt nodig. Ik ben er met mijn hoofd niet goed bij, maar het lukt. Later in de middag fiets ik weer terug naar de vaste plek; nu schijnt de zon volop. Anderhalf uur lang doe ik de gebruikelijke werkzaamheden en om zes uur ben ik thuis. Een half uur later zitten De Zoon en ik in de auto. We brengen een tv-kast naar het nieuwe huis en later rijdt De Zoon nog een keer voor zijn tv. Ondertussen begin ik met het monteren van de eettafel. De Zoon heeft vandaag al de boekenkast in elkaar gezet. Negen uur zijn we klaar. Thuis heb ik nog drie kwartier om aan de eettafel te lezen en te luisteren tot het tien uur is geweest.
Muziek vandaag: Warp (Jon Balke)

160614 415 overhuizen 160614 416 de kast staat al

160614 418 tafel monteren 160614 419 tafel monteren

160614 420 tafel klaar 160614 421 tafel klaar

Maandag 13 juni:
Opstaan is lastig. Ik heb onrustig geslapen; het laatste stuk weer heel diep en dus word ik moeilijk wakker. Wat wel kan, is rustig op gang komen. De reis naar de werkplek verloopt voorspoedig. Op de werkplek veel werk en overleg. Ik probeer me niet gek te laten maken en het lukt. Toch ervaar ik druk op mijn hoofd en schrik ik van plotse geluiden. Ook ben ik moe. Tussen de middag loop ik door veld en bos. In de middag is het wat rustiger, lijkt het. Om zes uur ben ik thuis. Ik schuif de Turkse spinaziegehaktschotel in de oven en warm de kaassaus van gisteren op. De Vrouw maakt een salade van bladsla, komkommer, abrikoos en watermeloen. Half acht is alles ook weer opgeruimd. De Zoon en ik brengen wat spullen voor de komende dagen naar het nieuwe huis, we ruimen er veel op (De Vrouw heeft er vandaag veel schoongemaakt) en vullen het verwarmingssysteem bij met water. Tegen negenen zijn we weer thuis. Ik wil hardlopen, maar het ontbreekt me aan energie. Ik ben echt doodmoe en kan nauwelijks blijven staan. Het mag ook. Ik lees en luister nog een uurtje aan de keukentafel en dan ga ik toch echt slapen.
Muziek vandaag: Perilous (Glass Hammer)

160613 409 Schaarsbergen 160613 410 Schaarsbergen

160613 413 Schaarsbergen 160613 414 Schaarsbergen

Zondag 12 juni:
Acht uur wakker en uit bed. De Vrouw gaat vandaag een dag uit. Klussen, koffie, klussen, webstek, klussen. Eind van de ochtend wandel ik het gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Ik wil ook een beetje aan mijzelf denken en wat ontspannen. Dan nog meer klussen en ik prepareer een lunch voor De Zoon en mijzelf. In de middag gaan De Zoon en ik in het nieuwe huis aan de slag: we hangen lampen en gordijnrails op en maken een begin met schoonmaak van de keuken. Jawel, hoor: ik draai drie schroeven in het plafond en heb de blaren in mijn tedere handen staan. Eind van de middag heb ik nog wat schilderwerk bijgewerkt ook. Half vijf zijn we terug. Even bijkomen en dan ga ik beginnen met het avondeten: asperges met kaassaus, bioworstjes en een fikse salade van tomaten, avocado, bosui en komkommer. Ook watermeloen erbij en rabarberlimonade. De Vrouw is iets voor zeven uur thuis en dan kunnen we aan tafel. Eten is goed gelukt, al zeg ik het zelf. Aansluitend maak ik ook nog het grootste gedeelte van het avondeten van morgen. Dat scheelt dan weer. Ik heb nog vijf kwartier om wat te lezen en luisteren en dan is het tien uur. Het ging me vandaag redelijk: ik heb van alles kunnen doen,maar toch ook tussendoor kunnen ontspannen. Voor het slapen gaan voel ik wel wat druk op mijn hoofd, is de pieptoon genadeloos en ben ik wat onrustig. Ben benieuwd hoe het morgen is en gaat.
Muziek vandaag: Cuong Vu Trio Meets Pat Metheny (Cuong Vu Trio & Pat Metheny), Once More ‘Round The Sun (Mastodon), One Live Badger (Badger), e (Adrian Belew), Exo (Monomyth), Southern Empire (Southern Empire), Volume One: Sound Magic (Afro Celt Sound System), On (Jane Getter Premonition), Shockwave Supernova (Joe Satriani)

160612 401 langs het kanaal 160612 402 langs het kanaal

160612 403 langs het kanaal 160612 404 schoonmaken en klussen in het nieuwe huis

160612 405 schoonmaken en klussen in het nieuwe huis 160612 406 nog wat schilderwerk te doen

160612 407 blaren 160612 408 biochipolata en asperges

Zaterdag 11 juni:
Licht en onrustig geslapen. Nog voor half zeven ben ik uit bed. Koffie, klussen, krant. Als ik iets aan de website wil doen, krijg ik een scanrapport van de beveiligingssoftware. Er is een trojan aan boord en of ik die handmatig wil verwijderen. Even zoeken en mail gevonden waarin een lekkere zip zit. Ik verwijder de mail definitief en hoop dat het nu goed is en blijft. Om negen uur staan De Zoon en ik voor een elektronicazaak. De Zoon krijgt woensdag internet en digitale televisie in het nieuwe huis en heeft wat kabel nodig. Een half uur later zitten Het Gezin in de auto voor een dagje boodschappen doen bij een grote Zwödse Mökwinkel bij Amersfoort. Ik ben nog altijd wat prikkelbaar, schrikkerig en moe, maar het lukt me goed. We laten De Zoon in alle rust rondkijken en keuzes maken. Tussen de middag hebben we de eerste ronde gedaan en zetten we tijdens koffie en lunch veel op een rijtje. We moeten nog een tweede ronde maken en knopen doorhakken. Die maken en hakken we. Vervolgens moeten we alles nog uit de rekken rukken. Als we ten slotte hebben afgerekend en de bezorgservice hebben geregeld, blijkt het half acht te zijn. Pardon? We nemen een eenvoudig broodje en drinken vruchtenwater en spoeden op huis aan. Daar prepareren we nog een paar tosti’s met rabarberwater. Ik heb nog een uur om te lezen en luisteren aan de keukentafel en dan is het kwart voor elf.
Muziek vandaag: Warp (Jon Balke), The Deform Variations (Adam Holzman), Folklore (Big Big Train)

160611 391 Zwödse Mökwinkel - eettafelstoelen testen 160611 392 Zwödse Mökwinkel - garderobekast uitzoeken

160611 393 Zwödse Mökwinkel - lunchen 160611 394 Zwödse Mökwinkel - broodje

160611 395 Zwödse Mökwinkel - boekenwand uitzoeken 160611 396 Zwödse Mökwinkel - onvermijdelijk

160611 397 Zwödse Mökwinkel - onvermijdelijk 160611 398 Zwödse Mökwinkel - onvermijdelijk

160611 399 Zwödse Mökwinkel - het is al 19.30 uur 160611 400 Zwödse Mökwinkel - gedane zaken

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment