bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

23-07-2016

B-log: 23 t/m 29 juli 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 09:15

Vrijdag 29 juli:
De wekker gaat om half zeven en wederom sta ik niet gemakkelijk op. Dat moment duurt gewoontegetrouw maar even. Beneden heb ik ruim de tijd om in alle rust op gang te komen. Half negen ben ik op de werkplek en daar organiseer ik de elektronische post van de baas en werk ik de grotere klus grotendeels af. Het is er vrij kalm en ik voel me er ook niet opgejaagd. Rond een uur of één vind ik het welletjes en vertrek ik naar de nieuwe werkplek. Nog meer mail van de baas filteren en dan verder met de grotere opdracht. Bijna klaar. Ik ben er tot één uur. De Vrouw en ik ontmoeten elkaar op het terras van een lokale gelegenheid. Ter lunch bestellen we koffie, sap en salade en we beleven een genoeglijk uurtje. Erna rijden we langs de grote Turkse supermarkt, een andere supermarkt en de Turkse winkel. Onderweg kijken we of we mogelijk geschikte appartementen zien die we mogelijk zouden willen bewonen. Ha, thuis gaat De Vrouw vrolijk googlen en ze vindt nog wat aardige woningen ook. Eerst maar eens uitzoeken wat er financieel mogelijk is. Ik maak avondeten: een Turkse pruttelpot van kalfsvlees, uien, knoflook, tomaat, rozijnen,saffraan en hazelnoten. Ernaast bak ik aardappelen en zet ik een salade van meloen en blauwe bes. De Zoon is er om half zeven en we genieten een aangenaam etensmaal. Als De Zoon weer naar huis is, neem ik plaats aan de keukentafel. Ik lees de PROG uit en begin in Lemmy (Mick Wall). Tegen elf uur ben ik echt zeer moe en ga ik slapen.
Muziek vandaag: Bring On The Night (Sting), Tolerance (Z.E.R.O.), Magic Theatre (Gandalf), het plaatje dat met de PROG mee kwam, Godspeed (Fish On Friday)

160729 096 werkplek van  vandaag 160729 097lokale lunch - geitenkaassalade

160729 098 kalfspruttelpot met aardappelen en meloensalade

Donderdag 28 juli:
Wakker worden is lastig, merk ik vanmorgen. Ik heb een dik uur om op gang te komen en het lukt. Even voor zeven wandel ik naar de carpoolplek en ik ben nog voor acht uur op de werkplek. Al snel heb ik de boel op orde en overzicht over de klussen die er de komende weken te doen staan in verband met de vakantie van Ger, voor wie ik veel werkzaamheden verricht. Mooi. Zo schiet het op en houd ik ruimte in mijn agenda en hoofd. Om tien uur daalt de rust neer. Veel krijg ik afgehandeld. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Aanvankelijk lijst het wat te gaan regenen, maar na vijf minuten is het alweer vrij broeierig. In de middag pak ik weer zaken op en op tijd ga ik ervandoor. Bij de voordeur houdt een collega me staande; ik kan met haar meerijden en dus ben ik al om vijf uur thuis. De Vrouw gaat eten maken en ik trek allerlei onkruid uit de perken in de tuin. Zes uur is De Zoon er en gaan we aan tafel. De pot schaft kipkluiven met een groenteschotel van ui, paprika, peultjes, doperwten en aardappel, met daarnaast een salade van meloen en blauwe bes. Zeven uur ga ik hardlopen. Aanvankelijk lijkt het koel, maar halverwege is het opnieuw erg warm. Toch houd ik het vol zonder extra wandelpauze. Korte douche en dan heb ik nog twee uren om aan de keukentafel te luisteren en te lezen. Half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: het tweede plaatje van Road Tapes Venue #3 (Frank Zappa), To Another Horizon (Gandalf)

160728 086 Matenpark 07.00 uur 160728 087 Barnewinkel 07.55 op de schop

160728 088 Barnewinkel 07.55 uur op de schop 160728 090 Schaarsbergen

160728 091 Schaarsbergen 160728 092 Schaarsbergen

160728 094 Schaarsbergen 160728 095 kip met schotel van peultjes paprika doperwten en aardappelen

Woensdag 27 juli:
De wekker gaat om half zeven. Ik heb een dik uur uur om kalm op gang te komen en dat lukt. Dan fiets ik naar de nieuwe werkplek. Daar deel ik vakantieverhalen en ga vervolgens aan de slag. Mijn eigen maildoos is zo leeg, maar die van de baas (die nog op vakantie is) kost iets meer tijd. Dan ga ik verder met een grote klus die er nog lag en iets voor half twee pak ik mijn spullen op en houd ik het gezien voor vandaag. Ik rijd terug via supermarkt en Turkse winkel en ben om half drie thuis. Daar rust ik een moment uit en dan zet ik alle resterende foto’s op de webstek. De klus is geklaard. De Vrouw is heel even thuis, maar gaat snel door naar verder werk. Ik maak avondeten: een groenteschotel van ui, knoflook, peper, spitskool en aubergine, op smaak gebracht met kerrie. Ook maak ik een salade van komkommer, ananas en blauwe bes, plus ik braad pepersteaks. De Vrouw is er om kwart over zeven en De Zoon twintig minuten later. We eten alles op en het valt allemaal fijn in de smaak. Half negen zit ik aan de keukentafel te lezen en te luisteren tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Magnolia (The Pineapple Thief), The Total Experience Live In Liverpool – Acolyte to Wolflight with Genesis Classics (Steve Hackett), Metallic Spheres (The Orb & David Gilmour), Folklore (Big Big Train), het eerste plaatje van Road Tapes Venue #3 (Frank Zappa)

Dinsdag 26 juli:
En we gaan weer. Ik sta goed op, voel me opgeruimd en opgewekt. Weer heel op tijd op de werkplek. Daar is het weer stil. Ik heb snel mijn nodige werk af en kan dan achterstallige zooi doen. Tussen de middag wandel ik in alle rust door zon, bos en veld. Mijn aanvraag voor een serie workshops over werkdruk en gezonde spanning is gehonoreerd en zal ik eind augustus en in september op drie maandagochtenden gaan volgen. Ben benieuwd. Zes uur weer thuis. De Vrouw is vandaag naar de tandarts geweest en heeft een ingrijpende behandeling ondergaan. Haar gebit is weer op orde na de valpartij van twee maanden geleden en het ziet er mooi uit. De Zoon is er iets na zevenen en we eten een kipcurry met aubergine en pompoen, met een salade van spitskool en perzik. Acht uur loop ik mijn ronde hard. Het is warmer dan ik verwachtte en dus loop ik wat te hard; het betekent dat ik een korte extra wandelpauze moet houden, maar het voelt goed als ik weer terugben. Aan de keukentafel luister ik (twee nieuwe Zappa-albums) en lees ik (in de PROG die vandaag binnenkwam) tot half elf. Dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: The Crux Of The Biscuit (Frank Zappa), Frank Zappa For President (Frank Zappa)

160726 080 Warnsborn Schaarsbergen 160726 081 Warnsborn Schaarsbergen

160726 082 Warnsborn Schaarsbergen 160726 083 Warnsborn Schaarsbergen

160726 084 Warnsborn Schaarsbergen 160726 085 Warnsborn Schaarsbergen

Maandag 25 juli:
De wekker gaat ouderwets voor half zes. Ik heb redelijk geslapen, al ben ik een paar keer wakker geweest. Het kost niet veel moeite op gang te komen. De reis naar de werkplek gaat zeer voorspoedig; ik ben er erg op tijd. Het kost me twee uur voor ik alle achterstallige mail heb gezien; daarna pak ik langzaam van alles op. Het is rustig op de werkplek, dus kan ik mijn klussen in alle kalmte doen. Tussen de middag wandel ik door het bos. Te gapen, dat wel. Eind van de dag ben ik helemaal op orde en ik heb me nog aangemeld voor drie workshops over de balans tussen werk en privé ook! Op de terugweg duik ik even de muziekwinkel in Arnhem binnen. Is Road Tapes 3 (Frank Zappa) binnen? Ja, ze hebben hem! En die andere twee nieuwe, The Crux Of The Biscuit (Frank Zappa) en Frank Zappa For President (Frank Zappa) ook! Half zeven ben ik thuis. Ik maak eenvoudig avondeten voor mij en De Zoon: een groenteschotel van prei, knoflook, paprika, tomatenpaprikapuree, hete argentinakruiden en witte bonen. Erbij braad ik chipolataworsten en serveer ik een salade van komkommer, aardbeien en ananas. De Zoon is er om acht uur en we eten alles zo goed als op. Hij is in een goede bui en het is bijzonder aangenaam. Niet lang nadat hij om negen uur weer naar huis is, komt De Vrouw. Die heeft een lange dag gehad. Ik zit de krant te lezen in de tuin, we kletsen bij en dan is het tien uur en voor mij bedtijd.
Muziek vandaag: To Another Horizon (Gandalf), Magic Theatre (Gandalf), Metallic Spheres (The Orb & David Gilmour)

160725 073 Schaarsbergen 160725 074 Schaarsbergen

160725 075 Schaarsbergen 160725 076 Schaarsbergen

160725 077 Schaarsbergen 160725 078 Schaarsbergen

Zondag 24 juli:
Half negen uit bed. Douche. Koffie, klussen, webstek. De foto’s van de eerste drie dagen staan hier op de webstek. Eind van de ochtend loop ik het gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. De Zoon is om een uur thuis voor een ouderwetse brunch. Vanmiddag ben ik bij hem om wat laatste dingetjes te doen: horlamellen voor de balkondeur hangen, naambordje op de brievenbus en zo nog wat klein los spul. Zelf monteert De Zoon twee deurtjes in zijn boekenkast. Het is echt heel warm, dus we doen het rustig aan. Uiteindelijk proppen we zijn oude matras, dekbed en een stapel verhuisdozen in zijn auto. Ik ben om half vijf weer thuis. Nog heel even iets aan de fotoserie op de webstek prutsen (tot en met maandag naar Bad Doberan staat erop; nog maar een week te gaan) en dan maak ik avondeten. Verhip, de spinazie uit het groentepakket is helemaal geen spinazie maar waterkers. Eens kijken of de Turkse gehaktschotel daar ook mee kan. Erbij maak ik een fruitsalade van aardbeien en meloen. De Zoon is er even na zeven uur om alles op te eten. We pakken zijn auto uit en nemen dan het nagerecht: bioperenwaterijs. Acht uur is De Zoon weer naar huis en ga ik mijn ronde hardlopen. Het is nog steeds erg warm en benauwd, dus doe ik het weer heel rustig aan en neem ik op de helft een korte extra wandelpauze. Toch gaat het goed en lekker. Thuis neem ik een snelle douche en dan heb ik nog een uurtje om buiten in de tuin te lezen. Tien uur is de vakantie voorbij. En wat een schitterende vakantie is het geweest. Oké, de eerste vijf dagen nog veel bezig met klussen rondom de verhuizing van De Zoon, maar ook die hebben we in alle rust kunnen doen. Voor wat betreft de rest: geen druk en vooral kalm aan gedaan en toch heel veel gezien, gedaan en ervaren. Vooral geen gevoelens van spanning, opgejaagdheid, paniek of angst. Ik ben uitgerust en voel me klaar voor de rest van het jaar. Kom maar op!
Muziek vandaag: 1999 (Robert Fripp), Blueprint (Keith Tippett), Warp (Jon Balke), Woyaya (Osibisa), The Lion (Youssou N’Dour), Wakafrika (Manu Dibango), 7 (Zap Mama), Postrof (Dusminguet)

160724 068 langs het kanaal 160724 069 langs het kanaal

160724 070 bezoeker in de tuin 160724 072 boekenkast bijna klaar

Zaterdag 23 juli:
Ik ben om acht uur al goed wakker, dus ga ik uit bed. Koffie, klussen, krant, webstek en foto’s. Halverwege de ochtend fiets ik een boodschappenrondje langs biowinkel, markt, super en Turkse winkel. Rond het middaguur brunchen we met tomatengroentesoep, kazen, rosbief en biobrood. De Vrouw gaat bij De Zoon wat brengen; ik haal alle ‘fouten’ uit de fotoserie en ploeg in de hitte zowaar allerlei onkruid uit de tuin en tussen de tegels vandaan. Tegen half zeven fietsen we naar het centrum. We hebben gereserveerd bij het Indiaas restaurant, dat sinds een dag of twee een nieuwe locatie heeft, en kiezen een tafeltje buiten. Het is even wachten op de bediening, maar het uiteindelijke eten is zeer goed: gefrituurde kaas en scampi, lamscurry met ananas en cashew, lamstandoori en groente- en notennaan. Van andere gasten begrijpen we dat ze niet zo tevreden zijn over de snelheid, maar wij vinden het heerlijk dat het wat langer duurt. We vieren tenslotte nog vakantie. Half elf zijn we weer thuis. Ik lees nog wat in het boek My brother was a mother: take 2 (Candy Zappa) en ga om elf uur naar bed.
Muziek vandaag: 1999 (Robert Fripp), Siwan (Jon Balke), Does Humor Belong In Classical Music? (Inventionis Mater), Zapping (Inventionis Mater)

160723 062 gefrituurde kaas bij het Indiaas restaurant 160723 063 bij het Indiaas restaurant

160723 064 lamscurry met ananas en cashew bij het Indiaas restaurant 160723 065 bij het Indiaas restaurant

160723 066 lamscurry en tandoori bij het Indiaas restaurant 160723 067 het Indiaas restaurant

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment