bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

06-10-2016

B-log: 8 t/m 14 oktober

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 15:01

Vrijdag 14 oktober: Stockholm – Nordiska Museet
Acht uur op. We zijn alleen; au3 is naar haar werk. We maken koffie en ontbijten met brood, ost, sla, tomaten, fruit en sap. Een blik op een telefoon leert dat ons huis sinds vanmorgen te koop staat en een uur later weten we dat er al verschillende aanvragen voor een bezichtiging zijn. Mooi! Pas om elf uur lopen we naar het station en we nemen de pendeltrein naar T-Centralen. Vanaf daar is het even zoeken hoe we bij Sergels Torg komen. Het lukt. De bus- en tramhalte is weg vanwege straatwerkzaamheden. Iets verderop vinden we de bus en we rijden langs Strandvägen naar de Djurgårdsbron. Daar stappen we uit en we wandelen naar het Nordiska Museet. Hier kunnen we een aardig tijdje doorbrengen. Het is een aardig museum dat een goede kijk geeft op de gebruiken en cultuur van Zweden en Scandinavië. We nemen de tram terug en wandelen van het eindpunt naar Hötorget. In de Kungshallen gebruiken we een lunch. Iets lichts, wordt het toch. Haloumisalade met avocado en meloen en heel veel knapperige groente en sla. Dan pakken we de tunnelbanaan naar het centraal station en de pendeltäg naar Solna. Net als we binnen zijn, is au3 er ook weer. We drinken wat en begin van de avond lopen we naar de mall. Bij een Mexicaanse tent eten we een bowl van kip, bonen, groente, rijst en saus. Redelijk op tijd zijn we weer terug. Elf uur is de dag voorbij.

Donderdag 15 oktober: naar Stockholm
Half zes staan we op. Anderhalf uur later lopen we de deur uit naar de bushalte. Daar pakken we een bus (goh) naar het station en daar nemen we een trein naar Schiphol. We zijn om 10.30 uur bij de gate, maar ons vliegtuig laat op zich wachten. Technische problemen met de slurf, of zoiets. Uiteindelijk zijn we anderhalf uur later dan gepland op Arlanda. We nemen de Flygbussar en staan om tien over drie op het station in Stockholm. Het plan was om de koffers in een kluis te zetten en dan een tijdje de stad in te gaan, maar daarvoor hebben we nu te weinig tijd. We laden de ov-kaarten op en pakken dan de pendeltäg naar Solna. Daar zijn we om kwart voor vier en we treffen au3 bij de koffietent op het station. In de Mall of Scandinavia doen we boodschappen en dan is het een heel klein stukje naar het appartement. Vanaf twaalf hoog hebben we een mooi uitzicht. We praten bij en begin van de avond gaan we in de mall bij een Indiaas restaurant eten. Voor mij een lamscurry met spinazie, alstublieft. Half tien zijn we weer terug. Nog wat drinken en om elf uur gaan we slapen.
Muziek vandaag: Rosetta (Vangelis)

Woensdag 12 oktober:
Slapen gaat prima en ik kan redelijk rustig opstarten. Als ik naar de nieuwe werkplek fiets, is het koud, maar niet zo koud als gisteren en eergisteren. Op de nieuwe werkplek ligt een hoge stapel werkzaamheden en die krijg ik afgehandeld voordat ik om een uur wegfiets. Nog steeds vind ik het koud. De terugweg gaat langs de supermarkt voor de laatste zaakjes. Thuis lunch ik tosti’s, pak ik de koffers en reistas in, laad ik fotobatterijen op en corrigeer ik de tekst die de makelaar over ons hiis heeft geschreven. Het betekent dat os huis overmorgen te koop staat. De Vrouw is tussendoor thuis. Ik wandel nog even naar buiten en hang een tasje met wortelen, groenlof en misome bij hidihi aan de voordeur. Dan maak ik eten voor De Vrouw. Zij maakt de pruttelpot van zondag op en gaat dan naar verschillende werkadressen. Ik eet de maissoep van zaterdag op en bak een omelet met veldsla. Erbij is een tomatensla. Daarna ben ik moe. Ik lees en luister aan de keukentafel. De Vrouw is onverwacht vroeg terug. We maken alles klaar voor de reis van morgenochtend. Ik lees en luister nog wat meer. Tien uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: het alternatieve album en de bonus single edits van de doos Tales From Topographic Oceans (2016 Stevem Wilson remix) (Yes), The Unbendable Sleep (Rikard Sjöblom), The Illusion’s Reckoning (Mantra Vega), Requiem (Goat), Do Not Disturb (Van der Graaf Generator), Before And After Science Brian Eno, FEAR (Marillion)

161012 077 werkplek van vandaag 161012 078 omelet met bosui en veldsla

Dinsdag 11 oktober:
Ik slaap best goed. Wakker worden is iets heel anders. Toch word ik het. Opnieuw goed koud vanmorgen buiten en ik ben weer op tijd op de werkplek. Daar ligt een heleboel om af te handelen voordat ik een paar dagen weg ben. Veel overleg tussendoor ook. Wat later in de middag wandel ik door veld en bos. Daarna rond ik allerlei zaakjes af en draag ik ze over. Om zes uur ben ik weer thuis. Vijf minuten later is De Zoon er ook. De Vrouw heeft tagliatelle carbonara gemaakt en die smaakt zeer goed. Erbij komt een salade van komkommer, bosui en tomaat. Kwart over zeven loop ik mijn ronde hard en het gaat bijzonder lekker. Ik heb mijn ‘winterkleding’ aan en die is na een kwartier nogal warm. Na de douche is er iets om te bekijken: de makelaar heeft de foto’s van afgelopen woensdag gestuurd. Wat wonen we toch in een zeer ruim huis! En wat een beetje (overbe)licht al niet kan doen. Met wat mazzel is morgen de tekst er ook en dan het huis binnen vierentwintig uur in de verkoop zijn. Vooruit! Ik lees en luister nog wat aan de keukentafel en even na tien uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Tales From Topographic Oceans (2016 Steven Wilson remix) (Yes) en een enkel bonusnummerke ervan.

161011 067 Schaarsbergen Warnsborn 161011 069 Schaarsbergen Warnsborn

161011 071 Schaarsbergen Warnsborn 161011 073 Schaarsbergen Warnsborn

161011 075 Schaarsbergen Warnsborn 161011 076 carport is opgeruimd

Maandag 10 oktober:
Slapen gaat redelijk; het duurt wel even voordat de slaap echt komt en gedurende de nacht ben ik een paar keer wakker. Vanmorgen is het erg koud. Ik ben mooi op tijd op de werkplek. Naaste collega is grieperig thuis en de andere collega kampt al een tijdje met overbelasting, dus het ziet ernaar uit dat ik vandaag en morgen alleen ben. Niet erg. Wel ligt er een enorme hoeveelheid werk en als ik eenmaal wat overzicht heb, weet ik ook wat ik wel en niet kan doen en wat ik aan de opdrachtgevers moet teruggeven. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. in de middag blijkt dat ik het meeste wel gedaan krijg. Ook goed. Om half zeven ben ik thuis. Ik begin aan het avondeten: een fikse chili. Half acht is De Zoon er en eten we met z’n tweetjes. Een uur later is hij weer naar huis. Ik lees de krant en luister aan de keukentafel. De Vrouw is er om kwart over negen. Ze eet nog iets. Ik ga om tien uur slapen met een genadeloze pieptoon.
Muziek vandaag: Requiem (Goat), Rosetta (Vangelis), Before And After Science (Brian Eno), Discreet Music (Brian Eno)

161010 058 Arnhem Willemsplein 07.20 uur 161010 059 Schaarsbergen

161010 060 Schaarsbergen 161010 061 Schaarsbergen

161010 062 Schaarsbergen 161010 063 Schaarsbergen

161010 065 Schaarsbergen 161010 066 chili

Zondag 9 oktober:
Kwart voor negen ben ik echt wakker en ga ik uit bed. Koffie, klussen, webstek. Elf uur lopen De Vrouw en ik het gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. De Zoon komt mee lunchen. Aansluitend maken we de uitnodiging voor Zijn verjaardag. Ik knutsel nog wat aan en met de pc en dan maak ik avondeten. Het wordt een zondagse pruttelpot van lamsbout, ui, knoflook, veldsla, kaneel, pompoen en rozijnen. Ik serveer het met naan uit de oven en een fruitsalade van meloen en aardbei. Tegen kwart over zeven is het allemaal op en opgeruimd. Ik lees en luister aan de keukentafel tot tien uur.
Muziek vandaag: 1999 (Robert Fripp), The Way Up (Pat Metheny Group), The Real.. (Henry Mancini), Live from Tsonga’s – 35th Anniversary Concert (Yes), Foxlight (Iarla Ó Lionáird), Shazam (The Move)

161009 054 langs het kanaal 161009 055 langs het kanaal

161009 056 pruttelpot van lamsbout ui knoflook kaneel veldsla pompoen en rozijnen 161009 057 pruttelpot van lamsbout ui knoflook kaneel veldsla pompoen en rozijnen

Zaterdag 8 oktober:
Acht uur ben ik beneden. Koffie, klussen, krant. Halverwege de ochtend fiets ik naar het centrum voor een boodschappenrondje langs de biowinkel en de markt. Op de terugweg pak ik de Turkse winkel mee. De Vrouw en De Zoon waren boodschappen doen en als zij terug zijn, lunchen we gedrieën. In de middag maak ik de was af, ik zet wat updates in de notebook van De Vrouw en maak het avondeten: een soep van mais, uien, peper, knoflook, chorizo, paprika en bosui. Ernaast zet ik kipvleugels uit de oven en een fruitsalade van aardbeien, kaki en meloen. De Zoon is er om zes uur en dan kunnen we snel aan tafel. Er is nog een nagerecht: een of andere merenguetaart. Als alles is opgeruimd ga ik hardlopen. Het is nu wel nogal fris, dus ik denk dat jet de laatste keer is in mijn korte broek en t-shirt. Ik heb het idee dat het lopen zelf me veel moeite kost, maar toch loop ik uiteindelijk prima. Na de douche lees en luister ik aan de keukentafel tot het kwart voor elf is.
Muziek vandaag: The Gate (Joji Hirota), Fatou (Fatoumata Diawara), Aneme Perze (Spaccanapoli), Serious Tam (Telek), Grace For Drowning (Steven Wilson),Ry Cooder (Ry Cooder), Into The Purple Valley (Ry Cooder), Boomer’s Story (Ry Cooder), On (Jane Getter Premonition), het plaatje dat mee kwam met de PROG, het plaatje dat mee kwam met de vorige PROG

161008 052 maissoep met chrizo paprika bonen 161008 053 kipvleugels met fruitsalade van meloen kaki aardbei

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment