bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

27-10-2016

B-log: 29 oktober t/m 4 november 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 14:59

Vrijdag 4 november:
Nog goed geslapen ook. Ik start rustig op. Door evenzo rustig herfstweer fiets ik naar de nieuwe werkplek. Daar doe ik een boel. Langzaam kom ik weer op orde; volgende week heb ik de inhaalslag gemaakt. Op de terugweg fiets ik via de supermarkt naar huis. De Vrouw komt dan ook net terug. We lunchen, ik handel mail af en ga eind van de middag hardlopen. Heel goed gaat het niet – ik heb een extra wandelpauze nodig – maar het is ondanks de kou fijn om buiten bezig te zijn. De Vrouw is inmiddels doende het avondeten te maken. Half zeven eten we witlofsoep en een schotel van pompoen, kastanjes, abrikozen, pruimen, appel en uien, met daarnaast kip uit de oven. Het is een heel werk en uuteindelijke resultaat valt wat tegen, maar van de restanten maken we de komende dagen vast weer iets. De Zoon is uit eten met collega’s, dus die is er niet bij. Naderhand lees en luister ik aan de keukentafel. Weekend voor de boeg dat ik niet veel moet, hoef en wil. Vreemd, maar dat idee maakt me niet kalm. Sterker nog: even voor half elf ben ik zó moe dat ik ga slapen.
Muziek vandaag: Strange Cargo I, II & III (William Orbit), 4 1/2 (Steven Wilson), Alive Again (The Neal Morse Band), Discreet Music (Brian Eno)

161104-199-langs-het-kanaal-08-10-uur 161104-200-werkplek-van-vandaag

Donderdag 3 november:
Weer vroeg op. Ook vroeg op de werkplek. Lange dag. Ding testen om maandag op een congres te demonstreren. Tussen de middag loop ik door veld en bos. In de middag krijg ik het ding aan de praat. Ook een overleg, waardoor ik later naar huis ga. De bus heeft vertraging. Kwart voor zeven thuis. Ik maak avondeten: stoemp van uien, wortelen en aardappelen. Daarnaast bak ik spekjes en chorizo, gooi er later kokosmelk bij en mik die dan door de stoemp. Ook serveer ik salade van bosui, komkommer, tomaat en kaki. Kwart voor acht eten we gedrieën alles op. Ten slotte lees en luister ik nog iets aan de keukentafel. Nee, hardlopen red ik niet meer vandaag. Morgen, wellicht. Tien uur slaap ik bijna.
Muziek vandaag: Paris, Texas (Ry Cooder), Alamo Bay / The Border (Ry Cooder), Forever Changes (Love)

161103-182-schaarsbergen 161103-184-schaarsbergen

161103-185-schaarsbergen 161103-186-schaarsbergen

161103-187-schaarsbergen 161103-198-wortelstoemp-met-chorizo-en-spek

Woensdag 2 november:
Vandaag zou de verjaardag van Keith Emerson (1944) zijn geweest, ware het niet dat hij in maart plots onze wereld verliet. Even bij stilstaan in een tweet. Het heeft geregend, maar als ik naar de nieuwe werkplek fiets is het droog. Op die nieuwe werkplek van alles te doen. Veel maak ik af en veel ligt er voor de volgende keer. Een uur fiets ik via de supermarkt weer terug naar huis. Daar een korte tostilunch en dan fietsen De Vrouw en ik naar het centrum voor de bezichtiging van een appartement. Dit blijkt er eentje die hoog op de voorkeurslijst mag. Terug thuis ben ik even alleen omdat De Vrouw nog gaat werken. Ik handel allerlei mail af en begin met avondeten. Ik vul paprika’s met de resterende pastasaus van maandag en maak een salade van komkommer, bosui, kaki en ei. Kwart over zeven is De Vrouw weer thuis en dan bak ik er nog biefstukken bij ook. In de avond lees en luister ik nog wat aan de keukentafel tot het bijna tien uur is. De Broer heeft vijf jaar geleden een foto op het wereldwijde web geplaatst en die herplaatst De Zus vandaag opnieuw. Eentje die ik zelf niet herken!
Muziek vandaag: The Long Riders (Ry Cooder), Runaljod – Ragnarok (Wardruna), Romantic Warrior (Return To Forever), Ashes Are Burning (Renaissance), … and I know … (We Are Kin)

img-20161102-wa0000 161102-177-biefstuk-en-gevulde-paprika

Dinsdag 1 november:
Uit een diepe slaap word ik wakker. Rustig. Op tijd op de werkplek. Veel te doen. Doe ook veel. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. ’s Middags doe ik ook veel. Veel ook niet. Zes uur ben ik thuis. De Vrouw is ook net binnen. In veertig minuten tijd zet ik het avondeten op tafel: de schotel van gebakken spekjes met zuurkool, karwij en witte bonen. Ernaast heb ik biochipolataworsten gebraden en een salade van bosui, komkommer, tomaat en kaki gemonteerd. De Zoon eet mee. De Vader belt met zijn plan voor Kerstmis. Goed plan. Hardlopen gaat uitstekend. Ik lees en luister nog iets aan de keukentafel en ga heel op tijd naar bed.
Muziek vandaag: Orchestrion (Pat Metheny), Stamping Ground – Live! (Bill Bruford’s Earthworks)

161101-170-schaarsbergen 161101-171-schaarsbergen

161101-172-schaarsbergen 161101-174-schaarsbergen

161101-175-schaarsbergen 161101-176-zuurkool-met-spek-en-witte-bonen

Maandag 31 oktober:
Ik heb geslapen, goed en diep, maar ben toch nog moe. Onderweg naar de werkplek heb ik vanuit de bus zicht op mistige weilanden in de schemer. Mooi. De bus heeft vertraging en ik mis de aansluiting. Op de werkplek ligt heel veel en ik krijg ook heel veel af en er blijft ook heel veel liggen. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag krijg ik ook veel af en veel ook niet. Half zeven ben ik thuis. Ik vervaardig een monsterlijke pasta met een fruitsalade van verse ananas, verse kaki en verse aardbeien ernaast. Half acht is De Zoon er en we eten die monsterlijke pasta grotendeels op. De Vrouw komt terug van haar etentje elders. De Zoon is om kwart over acht vertrokken en ik heb een kwartier later alles opgeruimd. Nog een dik uur lees en luister ik aan de keukentafel en dan is de dag weer voorbij.
Muziek vandaag: Runaljod – Ragnarok (Wardruga), Machina Viva (Wolverine)

161031-163-matenpoort-06-40 161031-165-schaarsbergen

161031-168-schaarsbergen 161031-169-schaarsbergen

Zondag 30 oktober: De Zoon is jarig
Half acht (wintertijd) ben ik op. Koffie, klussen (klokken verzetten), webstek. Half tien loop ik naar buiten voor het gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. De Zoon komt om elf uur brunchen. We feliciteren hem van harte met zijn verjaardag, beleven een gezellige lunch en snijden vast kaas en worst voor vanmiddag. Rond een uur zijn we in zijn huis en zetten we de laatste dingen klaar. Al snel komt het eerste bezoek binnen en uiteindelijk zit en staat de hele woonkamer en keuken vol. De Zoon heeft het druk met het huis laten zien, mensen ontvangen en cadeaus uitpakken, dus wat vergeten klussen (hapjes en drankjes verzorgen) nemen wij van hem over. Hij amuseert zich zichtbaar opperbest en het is al lang donker als het laatste bezoek vertrekt. Opruimen is zo gebeurd en om zeven uur laten we De Zoon achter in zijn woning. Thuis maak ik wat restanten heet (shoarma en pruttelpot) en die eten we op. De laatste twee uur lees en luister ik aan de keukentafel en om tien uur ga ik naar bed. Doodmoe weer, dat wel. En af en toe angstig, dat ook.
Muziek vandaag: Transcendental – Daniil Trifonov plays Franz Liszt (Daniil Trifonov), Music inspired by The Snow Goose (2013 rerecording) (Camel), Black Water (Bonnen & Aigiu), Eye Of The Soundscape (Riverside), Warp (Jon Balke)

161030-155-verjaardag-de-zoon 161030-157-verjaardag-de-zoon

161030-161-verjaardag-de-zoon 161030-159-verjaardag-de-zoon

Zaterdag 29 oktober:
Acht uur beneden. Koffie, klussen, krant. Het is stil in huis en ik die rust doet me goed. Ben bang dat ik hem even nodig heb. Halverwege de ochtend fiets ik een boodschappenrondje langs biowinkel, markt en Turkse winkel. Dan met De Vrouw nog wat koffie en om een uur komt De Zoon lunchen. Aansluitend gaan hij en ik nog enkele boodschappen doen voor zijn verjaardag morgen en in zijn huis ruimen we van alles op. Uiteindelijk is de woning prima aan kant. Vier uur ben ik weer thuis. Even ademhalen. Dan eten maken. Ik bak lamsshoarma en maak een grote fruitsalade van ananas, aardbei, framboos en blauwe bes. De Vrouw monteert haar klassiek beruchte knoflooksaus; De Wereld zij gewaarschuwd. Half acht stap ik op de fiets. In de theaterzaal van Gigant speelt Antimatter een akoestisch concert voor een handjevol mensen. Waaronder ik dus. Matt maakt loops op zijn akoestische gitaar en zingt daar dan zijn indringende verhalen en teksten overheen met zijn prachtige stem. Zijn begeleider legt daar tapijten van gitaar en gitaarsynthesizer onder. Ik vind het schitterend, maar dik anderhalf uur is wel zwaar en slepend. Ik ben dan ook doodmoe als ik iets voor elf uur thuis ben. Gelijk door naar bed.
Muziek vandaag: Continuum I (Steven Wilson & Dirk Serries), Music By Ry Cooder (Ry Cooder), Belighted (iamthemorning), A Scarcity Of Miracles (Jakszyk Fripp & Collins), The Ghosts Of Pripyat (Steve Rothery), EP One(Paul Draper)

161029-130-shoarma-met-beroemde-knoflooksaus 161029-132-antimatter-acoustic-in-gigant

161029-134-antimatter-acoustic-in-gigant 161029-138-antimatter-acoustic-in-gigant

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment