bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

04-11-2016

B-log: 5 t/m 11 november 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 07:10

Vrijdag 11 november:
Slapen lukt redelijk. In alle rust opstarten en dan door de kou naar de nieuwe werkplek fietsen. Daar is het bijna stil, maar er ligt een mooie stapel werkzaamheden die ik kan afwerken. Om een uur fiets ik er weg en ga ik naar de fietsenwinkel op de hoek. De Zoon komt daar ook om zijn nieuwe fiets op te halen. En te betalen. We leveren onze oude barrel in, De Zoon sluit een fietsverzekering en nadat hij de nieuwe fiets heeft uitgetest en op zijn maat heeft laten instellen, bezoeken we nog een warenhuis om regenkleding te kopen. Ik rijd via de supermarkt naar huis. Daar is mijn pakketje uit Engeland gearriveerd: Radical Action (To Unseat The Hold Of Monkey Mind) (Tour Edition) (King Crimson) en Scambot 2 (Mike Keneally). Niet veel later gaat de deurbel. Het Zandsculpturenmuseum uit Garderen komt onze antieke kinderwagen ophalen. Hij krijgt een plaatsje in het museum en tijdens de Winter Fair in Garderen. Ik maak een salade van komkommer, bosui, tomaat, meloen en ei. De Vrouw monteert een roompastaschotel van spaghetti, paprika en tonijn. Kwart voor zes zitten we gedrieën aan tafel. Die pasta en salade gaan op. Tegen zeven uur zijn we weer alleen. Ik lees en luister aan de keukentafel. Whoa! Die King Crimson doos is te gek! Half elf. Leonard Cohen is dood. Victor Bailey ook. En Robert Vaughn.
Muziek vandaag: Scambot 2 en de meegekomen bij de Special Edition behorende bonusplaat Inkling (Mike Keneally), de drie cd’s uit de doos Radical Action (To Unseat The Hold Of Monkey Mind) (Tour Edition) (King Crimson), Tutu (Miles Davis)

161111-237-werkplek-van-vandaag 161111-238-nieuwe-fiets-ophalen

161111-239-boodschappen-uit-engeland-zijn-binnen 161111-241-antieke-kinderwagen-gaat-naar-museum-zandsculpturenfestijn-in-garderen

161111-242-pasta-met-tonijn 161111-243-sint-maarten-geen-kinderen-aan-de-deur

Donderdag 10 november:
De eerste uren vannacht slaap ik goed. Rond drie uur ben ik lange tijd wakker en dan slaap ik weer even. Weer op tijd op en vroeg wandel ik naar de carpoolplek. Het regent. Door file en ander ongemak ben ik pas om kwart over acht op de werkplek. Vandaag weer een fijne hoeveelheid werk en dat wat ik gepland had, dat krijg ik ook af. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag besteed ik veel tijd en aandacht aan een presentatie en het verzamelen van foldermateriaal voor een informatiebijeenkomst. Zes uur ben ik weer thuis. Bijzonder moe weer. Er komt niets zinnigs uit mij. Ik heb hoofdpijn en die genadeloze pieptoon is ook weer alom aanwezig. De Zoon is er ook en De Vrouw heeft de boerenkoolschotel gemaakt met de rode boerenkool. Jazeker. Met De Zoon maak ik nog afspraken over morgenmiddag, als we zijn nieuwe fiets gaan ophalen. Met wat mazzel lukt het voor drie uur, want dan komt het museum uit Garderen de antieke kinderwagen ophalen. Half acht zit ik aan de keukentafel. Door de ferme regen sla ik vandaag mijn hardlooprondje over. Ik lees de kranten. Wat later luister ik ook iets en dan ga ik om half naar bed.
Muziek vandaag: On The Road (Traffic)

161110-230-matenpark-07-00-uur 161110-231-barnewinkel-07-20-uur

161110-233-schaarsbergen 161110-234-schaarsbergen

161110-235-schaarsbergen 161110-236-schaarsbergen

Woensdag 9 november:
Slapen gaat redelijk en ik sta goed op. Het lijkt erop dat de Amerikaanse verkiezingen zijn beslist; ik blijf mijn hart vasthouden. Acht uur op de fiets naar de nieuwe werkplek. Daar doe ik van alles. Veel, ook. Kwart voor twaalf fiets ik naar het station. Ik neem de bus naar Arnhem. In Arnhem stap ik in de auto bij Peter. We rijden naar Breda. Gaat het beginnen? Het ziet ernaar uit! Over de arbeidsvoorwaarden wordt me nog niet zo veel duidelijk, maar over de opdracht ter plaatse wel: er ligt veel werk en we gaan vanaf de basis een aantal zaken opbouwen. Voor mij veel schrijfwerk (wie zijn we, wat doen we, hoe doen we dat?) in allerlei vormen (webteksten en folders). De groep mensen is niet groot (vijf personen), maar de gedrevenheid wel. Half zes rijd ik met Marcelle terug naar Arnhem. Daar pak ik de bus en vervolgens zoek ik in Apeldoorn mijn fiets op. Kwart over acht ben ik thuis. Veel energie heb ik niet meer. Even bijpraten en om kwart over negen lig ik in bed.
Muziek vandaag: geen

161109-226-werkplek-vanmorgen 161109-227-nieuwe-werkplek

161109-228-nieuwe-werkplek 161109-229-langs-het-kanaal-20-15-uur

Dinsdag 8 november:
Tjonge, wat is het koud vanmorgen. Ik heb goed geslapen en ben snel op gang. Ook de busrit verloopt voorspoedig en ik ben vroeg op de werkplek. Wel voel ik me nog moe en futloos. Vanmorgen krijg ik veel op orde. Tussen de middag loop ik door de zon en het bos te zwalken en te gapen. Beetje onvast op de benen door vermoeidheid. In de middag krijg ik veel werk voor elkaar. Op de terugweg vlieg ik nog even de muziekwinkel in Arnhem in. Wat blijkt? Mijn in juni in de winkel bestelde Radical Action doos is eindelijk gearriveerd, net nu ik hem afgelopen zondag in Engeland heb besteld. Nou ja. Hij mag nog een weekje in de winkel voor me blijven liggen; als alles goed verloopt is mijn online bestelling dan binnen. Op straat knapt de draagband van mijn oude vertrouwde tas kapot. Gelukkig zit er nog een hengsel aan. Het gaat me wel aan mijn hart, want het is een karakteristieke tas. Zes uur ben ik thuis. De Vrouw heeft het meeste snijdwerk voor het avondeten al gedaan; ik hoef het alleen maar af te maken. Olie verhitten, currypoeder bakken, misome erbij, paprika, knoflook en courgette, flink bakken en dan kokosmelk en zout erbij. In de grillpan liggen lamskoteletten en op tafel staat een salade van komkommer, bosui, tomaat en koolrabi. De Zoon is er om kwart voor zeven en in korte tijd eten we het meeste op. Hardlopen gaat niet zo goed vanavond en dat komt niet eens van de kou. Ik heb kramp in mijn kuiten en moet meerdere korte wandelpauzes nemen. Toch loop ik ook veel en uiteindelijk is het ook lekker om in het donker bezig te zijn en mijn hoofd leeg te maken. Het laatste uur lees en luister ik aan de keukentafel. Kwart voor tien ga ik slapen. Vandaag de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Kiezen uit twee nachtmerries en niet kiezen is ook geen optie; ik houd mijn hart vast voor de wereld.
Muziek vandaag:Johnny Handsome (Ry Cooder), Tresspass (Ry Cooder), Tutu (Miles Davis)

161108-217-schaarsbergen 161108-221-schaarsbergen

Maandag 7 november:
Ik slaap redelijk. Vroeg op. Even voor zeven fiets ik naar het station. Daar pak ik de bus naar Ede-Wageningen. Vandaag mag ik voor het werk een stand bemannen op het Hersenletselcongres. Ik ben er voor half negen en een kwartier later is de stand klaar. Dan begint het grote wachten. Heel even is er aanloop vanmorgen. Niet veel. Ik handel allerlei mail af. In de lunchpauze hebben we vijf kwartier redelijk veel belangstelling bij de kraam. Niet voor de technische snufjes, maar wel voor het boek van Kunst-Zinnig-Brein dat ik meehielp afgelopen mei te laten verschijnen. In de middag is het weer doodstil. Half vier breken we op en drie kwartier later sta ik in Ede op de bus te wachten. Alle energie is op, ik ben doodmoe en de pieptoon giert genadeloos door mijn hoofd. Half zes ben ik thuis. Even uitblazen en dan avondeten maken. De pruttelpot van vanavond warm ik op en ik vul de fruitsalade fiks aan. Kwart over zeven is De Vrouw thuis en even later De Zoon ook. We maken alles op. De laatste anderhalf uur van vandaag lees en luister ik aan de keukentafel en om kwart voor tien ga ik slapen.
Muziek vandaag: Runaljod – Ragnarok (Wardruna), Hiraeth (Lion Shepherd), What’s It All About (Pat Metheny)

161107-211-stationsplein-07-10-uur 161107-212-op-het-hersenletselcongres

161107-213-het-schilderachtige-ede 161107-214-stationsplein-17-10-uur

Zondag 6 november:
Acht uur wakker. Koffie, klussen, webstek. Halverwege de morgen wandel ik het gebruikelijke zondagochtendrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. De Zoon komt om een uur lunchen. Erna doet hij elektronisch aangifte van fietsdiefstal en aansluitend bestel ik in Engeland de King Crimson tourdoos Radical Action en Scambot 2 (Mike Keneally). Heel prettig voel ik me niet; ik ben moe, opgejaagd en angstig. Ik braad lamsvlees en terwijl het staat te pruttelen ga ik hardlopen. Het is zwaar, maar het lukt. De pruttelpot is ondertussen bijna klaar. Ik maak er een fruitsalade bij van meloen, ananas, aardbeien en blauwe bessen. Brood ernaast en klaar. Helemaal op krijgen we het niet, dus morgen verder. Ik lees en luister aan de keukentafel. Half tien lig ik in bed.
Muziek vandaag: Transcendental – Daniil Trifonov plays Franz Liszt (Daniil Trifonov), Crossroads (Ry Cooder), Blue City (Ry Cooder), Signal To Noise (Andy Jackson), Wing Beat Fantastic (Mike Keneally), Too (Dizrhythmia), Live In The US (Karmakanic), Something Else From The Move (The Move), Heavenly Bodies – An Earthworks Collection (Bill Bruford’s Earthworks)

161106-205-matenpoort 161106-206-langs-het-kanaal

161106-207-langs-het-kanaal 161106-210-lamsstoof-met-pompoen-en-zuidvruchten

Zaterdag 5 november:
Kwart voor acht uit bed. De Vrouw is al beneden. Zij gaat vandaag met GAteL naar een filmdag in Utrecht. GA is er iets voor acht, drinkt een bak koffie mee en daarna gaan ze. Inmiddels is er ook sms van De Zoon: zijn fiets is gestolen en hij weet niet goed wat hij nu moet doen. De sms is van 05.13 uur, dus ik maak me zorgen waar hij op dat moment was; het etentje met collega’s zou plaatsvinden in Deventer. Het betekent dat we vandaag het een en ander moeten regelen: aangifte, nieuwe fiets (ik heb hier wel een noodfiets, maar dat is het oude ding van De Vrouw is die is ooit ook gestolen geweest, mishandeld en loopt niet echt lekker) en regenkleding. Andere zaterdag dan verwacht. Nou ja. Ik doe koffie, klussen en krant. Halverwege de ochtend stap ik op de fiets voor een rondje weekendboodschappen bij de Turkse supermarkt, in de biowinkel, op de markt, in nog een supermarkt en in de Turkse winkel. Onderweg passeer ik de platenwinkel. Buiten hangt een bord met daarop nieuwe uitgaven. ‘Frank Zappa’, zegt het bord. Ik pluk Little Dots en Chicago ’78 van de tafel. ‘Pak ik nou de laatsten?’ vraag ik bij de kassa. ‘Nee, je pakt de enigen,’ is het antwoord. ‘Ach zo,’ zeg ik, ‘dan mag je buiten op het bord de naam Frank Zappa uitvegen.’ De Zoon is er om 12.30 uur en vertelt zijn verhaal. Gisterenavond had hij niet alleen een etentje met zijn collega’s; erna is hij met een paar vrienden in Apeldoorn nog gaan stappen. Toen hij om vijf uur vannacht uit de bar werd gezet, bleek dat hij zijn fiets niet op slot had gezet en dus was die verdwenen. We lunchen, ik maak het oude barrel rijklaar en we fietsen naar het centrum. Een fietsenwinkel aldaar gaat stoppen en houdt grote uitverkoop en we vinden een degelijke fiets voor een redelijke prijs. En als ik het oude barrel inlever, krijgen we nog vijfentwintig ballen extra korting ook. Aansluitend rijden we naar een onderdelenwinkel en bekijken eventuele fietstassen en regenkleding. Dan weer terug. Thuis heb ik nog heel even om uit te rusten. De Zoon is naar huis, maar is rond zessen weer terug. We eten shoarma in wraps met verse knoflooksaus en een salade van komkommer, tomaten en bosui. Alles is natuurlijk in een mum op en dan vertrekt De Zoon weer. Ik kijk een stukje muziek en ga dan nog iets lezen en luisteren aan de keukentafel. De dag is anders verlopen dan ik had verwacht, maar het is oké. Half elf ben ik echt weer moe, dus ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Continuum II (Steven Wilson & Dirk Serries), Little Dots (Frank Zappa), Songs From The North I, II & III (Swallow The Sun), Live at Wembley (bluray) (Electric Light Orchestra), Chicago ’78 (Frank Zappa)

161105-201-boodschappen-gedaan 161105-202-fiets-van-de-zoon-gejat-dus-nieuwe-kijken

161105-203-fiets-van-de-zoon-gejat-dus-nieuwe-kopen 161105-204-wraps-met-lamsshoarma-en-salade-en-knoflooksaus

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment