bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

12-11-2016

B-log: 12 t/m 18 november 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 08:29

Vrijdag 19 november:
Slapen lukt weer redelijk. Opstaan ook. Fietsen naar de nieuwe werkplek is fijn, want ik heb de fikse wind mede. Op de werkplek kan ik lekker aan de slag. Halverwege de ochtend belt De Vrouw. We hebben een bieding gekregen op onze woning. Het is nog te laag, maar we spreken af dat we in gesprek gaan. Gewenste aanvaarding is half februari en dat vind ik wel een punt van zorg, omdat wij nu van alles in gang moeten zetten rondom aankoop en dat wordt dan kort dag. We zullen zien! Een uur fiets ik via de supermarkt weer naar huis. Daar een eenvoudige lunch, plus een telefoontje naar de makelaar. We spreken af dat we een tegenbod doen: een beetje zakken in vraagprijs en de aanvaarding een maand later. Ben benieuwd. Eind van de middag fiets ik naar het centrum. In een café tref ik De Vrouw en De Zoon. Zij zijn vanmiddag naar de bioscoop geweest. Ik wandel rond half zes naar het ACEC-gebouw waar een jaarlijkse bijeenkomst is van redactieleden van ApeldoornDirect. Ik ben al drie jaar niet meer zo nauw betrokken, maar plaats wel tweewekelijks op zondag mijn verhaal. Het is geen grote bijeenkomst en dat is eigenlijk wel prettig. Ik heb aardig de gelegenheid om veel mensen te zien en te spreken. ‘Hoe het gaat? Het gaat.’ Half zeven komt Het Gezin me ophalen en in een nieuw Indiaas restaurant (wéér een nieuw Indiaas restaurant) eten we. Het eten is zeer goed en zoals we bij het andere nieuwe Indiaas restaurant ook hebben gezien, moet de bediening nog wat wennen. Het gaat. Half tien zijn we weer thuis. Ik lees en luister nog een klein uurtje en ga dan slapen.
Muziek vandaag: Three Of A Perfect Pair (2016 Steven Wilson remix) (King Crimson), Muir Woods Suite (George Duke)

161118-297-werkplek-van-vandaag 161118-298-indiaas-restaurant-gebakken-kaas

161118-299-indiaas-restaurant-lamscurry-in-spinazie 161118-300-indiaas-restaurant-lamscurry-in-spinazie-en-kaasnaan

Donderdag 17 november:
Goed en heel diep geslapen. Het duurt even voor ik wakker ben. De pieptoon is De Hel. Dan gaat het goed. Ik kan mooi op gang komen en wandel naar de carpoolplek. Nogal wat oponthoud op de weg vanmorgen, zodat ik wat later op de werkplek ben. wel lukt het me om zeer veel achterstallig en noodzakelijk werk te verrichten. Ik ben weer aardig op orde. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag is het helemaal rustig om me heen, maar ik kan veel doen. Zes uur ben ik thuis. De Vrouw heeft een nasischotel gemaakt met veel Chinese kool erin en De Zoon eet mee. Hij krijgt nu twee keer in de week een ambulant ondersteuner die met hem kookt en in het weekend redt hij zichzelf met de restanten. Ha, als ik hem voorstel dat hij ook wel wat minder bij ons kan komen eten, gaat hij akkoord. Dinsdag en vrijdag worden de dagen dat hij hier komt. Losmaken en loslaten kost wat tijd, maar het gaat goed. Buiten regent het te hard om te gaan hardlopen, dus sla ik vanavond over. In plaats daarvan lees en luister ik aan de keukentafel. Iets voor tien ga ik slapen. Wat me opvalt: vandaag ben ik opmerkelijk opgeruimder en opgewekter dan in de afgelopen weken. Moe ben ik net als altijd.
Muziek vandaag: The Similitude Of A Dream (Special Edition) (Neal Morse), Walkover (Jukka Eskola)

161117-282-barnewinkel-07-20-uur 161117-284-schaarsbergen

161117-286-schaarsbergen 161117-288-schaarsbergen

161117-289-schaarsbergen 161117-293-schaarsbergen

Woensdag 16 november:
Vannacht een tijdje wakker geweest. Uiteindelijk toch weer ingeslapen en diep ook. Vandaag is het drie jaar geleden dat De Wereld veranderde. Vreemd: van sommige dingen weet ik niet meer hoe ze voorheen waren en hoe ik ze beleefde. Ik mis nog wel een aantal zaken die ik niet doe (intensief schrijven, diverse projecten, sociaal leven), maar hoe ik in veel andere dingen stond, daar heb ik geen beeld meer bij. Vanmorgen is het miezerig buiten als ik naar de nieuwe werkplek fiets. Op de werkplek is weer het een en ander te doen en ik ga om twee uur weer naar huis, via de supermarkt. Thuis een moment uitrusten en dan wat onlineverkoopzaken afhandelen. Ook lees ik het tweede deel van Palin’s Diaries uit. Nu ligt er de PROG. De Vrouw is een uurtje thuis, maar gaat kwart over vijf ook weer werken. Ik bereid het avondeten voor. Het wordt een stoempje van aardappel, knolselderij, veldsla en chioggiabieten tricolore. Erbij een salade van ananas, kaki en blauwe bessen, plus gebraden biochipolatasaucijzen. Bijna half acht zitten we met z’n tweeën aan tafel en de dis blijkt uitstekend. De laatste twee uur van vandaag lees en luister ik aan de keukentafel, net als veel andere uren in de afgelopen drie jaar. Tien uur doe ik een poging om te slapen.
Muziek vandaag: Scambot 2 (Special Edition met bonusplaatje Inkling) (Mike Keneally), Scorceress (Special Edition) (Opeth), Scheherazade And Other Stories (Renaissance), Looking On (Deluxe Edition) (The Move)

161116-277-regen-op-de-schuurdeur 161116-278-langs-het-kanaal

161116-279-werkplek-van-vandaag 161116-280-stoemp-van-aardappel-knolselderij-veldsla-en-rode-biet

Dinsdag 15 november:
Ik slaap nog goed ook. Vanmorgen gaat het voorspoedig, inclusief de reis naar de werkplek. Ook op de werkplek verloopt het vanmorgen voorspoedig. Ik weet weer veel af te krijgen. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag wat overleg en uitwerktijd. Zes uur ben ik weer thuis. De Vrouw heeft de bamisoep klaar en De Zoon helpt mee opeten. Kwart over zeven ga ik hardlopen. Buiten is het zacht met een fijn miezerregentje. Lopen gaat goed, maar het is zwaar. Het laatste stukje van vandaag lees en luister ik aan de keukentafel tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Thick As A Brick (2012 Steven Wilson remix) (Jethro Tull), Seventh Sojourn (The Moody Blues)

161115-266-schaarsbergen 161115-268-schaarsbergen

161115-270-schaarsbergen 161115-272-schaarsbergen

161115-274-schaarsbergen 161115-275-arnhem-cs

Maandag 14 november:
Slapen lukt. Opstaan ook. Onderweg naar de bushalte ben ik verbaasd: zo zwaarmoedig als ik gisterenavond was, zo opgewekt ben ik nu. Op de werkplek ligt veel en ik krijg veel af. Tussen de middag wandel ik door het bos. ’s Middags rond ik wederom een boel af. Half zeven ben ik thuis. Ik maak bamisoep. De Vrouw is er om kwart over zeven en een half uurtje later zitten we met z’n tweetjes aan tafel. Als ik bezig ben of in gesprek bkijf, dan gaat het wel. Verder heb ik vandaag vlagen en steken van hoofdpijn, druk, desoriëntatie en angst. Het laatste uur lees ik de krant en luister ik aan de keukentafel. Half tien ga ik naar bed.
Muziek vandaag: The Similitude Of A Dream (The Neal Morse Band), Muir Woods Suite (George Duke)

161114-259-schaarsbergen 161114-261-schaarsbergen

161114-262-schaarsbergen 161114-265-schaarsbergen

Zondag 13 november:
Negen uur beneden. Koffie en klussen. Half elf lopen De Vrouw en ik het gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Het regent lichtjes en is fris, maar lekker. De Zoon is er om twaalf uur voor lunch. Het Gezin gaat vanmiddag naar de bioscoop; ik ben even alleen. Niet lang; De Broer komt met De Schoonzus. Doel van het bezoek: mijn klassieke spel Risk. Eén van de allereerste uitgaven, uit 1976. Het spel gaat naar De Nicht. Weer iemand blij gemaakt. Heel even praten we bij; dan zijn De Vrouw en De Zoon weer terug. Vijf uur is de rust in huis weergekeerd. Ik maak een salade van komkommer, bosui en tomaat, zet fruitsalade van gisteren op tafel en bak lamsshoarma. De Vrouw en ik eten alles zo’n beetje op. De laatste drie uur van vandaag lees en luister ik aan de keukentafel. Als Palin schrijft over zijn zus, die ernstige psychische klachten heeft, schrik ik. Als zij een paar pagina’s verderop een eind aan haar leven maakt, ben ik totaal verslagen, heb ik tranen in mijn ogen en voel ik De Angst. Kwart voor tien probeer ik te slapen.
Muziek vandaag: Trancendental – Daniil Trifonov plays Franz Liszt (Daniil Trifonov), Time (Steve Howe), I Am Anonymous (Headspace), All That You Fear Is Gone (Headspace), Lumen (Steve Jansen & Richard Barbieri), Metallic Spheres (The Orb & David Gilmour), Rattle That Lock (David Gilmour), The Orchestrion Project (Pat Metheny), Three Fates (Keith Emerson, Marc Bonilla & Terje Mikkelson)

161113-249-langs-het-kanaal 161113-250-langs-het-kanaal

161113-251-langs-het-kanaal 161113-255-risk-gaat-naar-de-nicht

161113-257-probleem-opgelost 161113-258-lamsshoarma

Zaterdag 12 november:
Half acht uit bed. Koffie, klussen, krant. Dan op de fiets naar het centrum voor de weekendboodschappen. Rondje Turkse supermarkt, biowinkel en markt en daarna nog eentje supermarkt en Turkse winkel. De Zoon komt om kwart over een lunchen; De Vrouw is vandaag uit huis. Half drie sleep ik de Roland Juno 1 naar beneden. Nog heel even zelf ermee pielen. Vier uur gaat de deurbel. Het is iemand die belangstelling heeft voor mijn Roland Juno-1. Hij blijkt een Zwitserse en Franstalige student die woont en studeert in Amsterdam en vanmiddag met de trein naar hier is gekomen. Hij ziet eruit of hij op straat leeft, maar ik begrijp dat hij met vrienden af en toe muziek maakt. Uit eerder contact via de verkoopsite maakte ik op dat hij geen woord Nederlands spreekt; nu merk ik dat z’n Engels nog slechter is (dan mijn Frans). Een tas heeft hij niet bij zich. Geld wel. En nog het afgesproken bedrag contant en gepast ook. Dat dan weer wel. Hij test het apparaat even en gaat vijf minuten later met het ding onder z’n arm en een gelukzalige blik op z’n bakkes weer weg. Als hij vertrokken is, ga ik hardlopen. Het gaat lekker. Ik houd het prima vol (na afgelopen week een keer te hebben overgeslagen) en ondanks de kille wind ben en blijf ik goed warm. Thuis een douche en dan ga ik het avondeten voorbereiden. Ik maak een fruitsalade van ananas, kaki en blauwe bessen en snijd alle groente voor de rest. De Vrouw is om half zeven terug en ik bak een omelet met prei, veldsla, peper, knoflook en tomaat erin. Ernaast bak ik lamsbiefstukken. Vanaf half acht lees en luister ik aan de keukentafel. Half elf ga ik slapen. Ondanks de pieptoon is het een goede dag geweest.
Muziek vandaag: Aaron Copland: Appalachian Spring – Rodeo – Billy The Kid (Leonard Bernstein), Arvo Pärt: Complete Works For Violin And Piano And For Piano Solo (Ursula Schoch & Marcel Worms), de drie plaatjes uit de doos Forecast: Tomorrow (Weather Report), Absolute Zawinul (Joe Zawinul & Absolute Ensemble), Three Of A Perfect Pair (2016 Steven Wilson remix) (King Crimson), FEAR (Marillion), The Keith Emerson Trio (The Keith Emerson Trio)

161112-244-langs-het-kanaal 161112-248-lamsbiefstuk-met-omelet

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment