bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

25-11-2016

B-log: 26 november t/m 2 december 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 07:13

Vrijdag 2 december:
Redelijk geslapen, ook wel wat wakker geweest. Zoals vaak slaap ik eind van de nacht diep, dus is wakker worden een opgave. Maar het lukt. Als ik naar de nieuwe werkplek fiets, regent het licht. Daarnaast is het zacht. Op de werkplek doe ik weer van alles. Via de supermarkt fiets ik terug, zodat ik een deel van de weekendboodschappen al heb gedaan. Thuis lunch ik met De Vrouw. Dan bel ik het financiële mannetje voor een hypotheekafspraak. Vervolgens stappen we op de fiets en rijden we naar de meubelboulevard. In keukenwinkels doen we ideeën op. En dat fornuis, kopen we dat dezw week nog? Wie weet. Ha, we zijn weer als vanouds bezig. Thuis maakt De Vrouw een groentesoep en we warmen de schotel van gisterenavond op. In de avond komt iemand allerlei jaargangen van Donald Duck kopen. Ik lees en luister aan de keukentafel. Even voor elf uur ben ik moe.
Muziek vandaag: Prog Noir (Stick Men), please Be Quiet (Gungfly), After The Exhibition (The Wrong Object), The Unravelling (Knifeworld), Sanctuary II (Special Exition) (Robert Reed)

Donderdag 1 december:
Slapen lukt. Wakker worden niet zo goed. Eenmaal opgestaan gaat het. Ik loop door de koude naar de carpoolplek en op tijd ben ik op de werkplek. Ook daar weer van alles te doen. Halverwege de ochtend bel ik de makelaar van de verkoper: hoe staat het ermee? Meneer belt me snel terug. Hij heeft alles met de verkoper besproken en ze gaan akkoord met ons eindbod. Hij is blij en gunt ons het huis. Nu moeten wij NAW-gegevens en dergelijke sturen. Vervolgens stelt de makelaar een voorlopige koopovereenkomst op. Nou, mooi. Een golf van opluchting maakt zich van mij meester. De Zoon zou sms’en: ‘Kut, we hebben een huis.’ En nog op 1 februari ook. Ik heb nog telefonisch contact met onze eigen makelaar voor de precieze data voorbehoud verkoop eigen woning en voorbehoud financiering. Het gaat lukken! Tussen de middag wandel ik door bos en veld. ’s Middags heb ik een overleg met Marcelle over ons project in Brabant. Zes uur ben ik thuis. De Vrouw serveert een ovenschotel van chorizo, aardappel, bloemkool en ei, met daarnaast varkenshazen en een salade van komkommer, tomaat en bosui. De Zoon is er ook. Na het eten stuur ik de benodigde gegevens naar de makelaar van de verkoper. Hardlopen gaat wederom lekker; het is redelijk zacht buiten en het loopt soepel. De laatste anderhalf uur van vandaag lees en luister ik aan de keukentafel. Tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Something/Anything? (Todd Rundgren)

161201-363-carpoolplek 161201-364-carpoolplek

161201-365-schaarsbergen-warnsborn 161201-367-schaarsbergen-warnsborn

161201-370-schaarsbergen-warnsborn 161201-371-schaarsbergen-warnsborn

Woensdag 30 november:
IJdele hoop. Toch sta ik goed op. Op de fiets naar de nieuwe werkplek is het flink koud. Niet erg. Op die nieuwe werkplek is veel werk. Ook niet erg. Tussendoor heb ik telefonisch contact met onze makelaar. Zijn advies: gezien de omstandigheden is het verstandig om de woning af te nemen voor het bedrag van ons eerste bod. We hebben het geprobeerd om nog iets van de prijs af te krijgen, maar de reactie van de verkopende makelaar is wel begrijpelijk. Zo. Nu maar hopen dat we snel iets kunnen ondertekenen, want in de makelaardij gelden schriftelijke overeenkomsten en niet mondeling. Ook heb ik een overleg met mijn leidinggevende: eind december stopt mijn contract hier op de nieuwe werkplek. Dan is er nog niet een opvolger, dus zij gaat onderzoeken of ze me door middel van een flexibele constructie nog een paar uur in de week kan blijven inzetten. Ben benieuwd. Om een uur ben ik op de werkplek klaar en fiets ik naar huis. Daar maak ik mail en sms naar de makelaar van de verkoper met ons besluit en eet ik een hap. Door alle spanning ben ik erg moe en prikkelbaar, merk ik. Daarom ga ik aansluitend een paar boodschappen doen bij de supermarkt en de Turkse winkel. Buiten zijn en een stukje fietsen helpt. Daarna ben ik even alleen thuis; De Vrouw is werken. Ik zoek wat info over een mogelijke laptop die ik wil kopen voor mijn werkzaamheden in Midden-Brabant en bewerk de foto’s van afgelopen weekend. Zo rond zes uur begin ik aan het avondeten. Ik bak een ui en knoflook, doe daar boerenkool bij, wat bouillon en even later ook pompoen en laat het een half uurtje pruttelen. Ernaast bak ik biefstukreepjes met peper en ui in tandoorikruiden. Ook maak ik een salade van bosui, kaki, tomaat en komkommer. Kwart over zeven is alles klaar. De Vrouw is dan weer terug van werken. We eten alles op. Ik lees en luister aan de keukentafel. Kwart voor tien is de dag voorbij.
Muziek vandaag: Please Be Quiet (Gungfly), The Quiet Zone / The Pleasure Dome (Van Der Graaf), Lamentations (Gungfly), Out Of The Tunnels Mouth (Steve Hackett), In The Wake Of Evolution (Kaipa), After The Exhibition (The Wrong Object), Ingladaloneness (Dalis Car)

161130-362-boerenkool-met-pompoen-en-biefstukreepjes-in-tandoorikruiden

Dinsdag 29 november:
Niet goed geslapen. Veel wakker geweest. Immens genadeloze pieptoon. Eenmaal opgestaan lukt het wel. Zeer koud buiten. Lekker op tijd op de werkplek. Daar van alles te doen en te overleggen. Tussen de middag wandel ik door zon en bos. In de middag nog meer overleg. Ik merk dat de makelaar van de verkoper heeft gebeld en ik bel hem terug. Uiteindelijk krijg ik hem aan de lijn als ik in Apeldoorn uit de bus stap. Hij heeft onze mail ontvangen en de verkoper voorgelegd, maar keurt de gang van zaken af: verkoper had het appartement al verkocht aan iemand anders en daar was al een koopovereenkomst voor opgesteld; als de verkoper daar nu vanaf wil zien en met ons in zee wil, dan wordt dat voor de makelaar een ethisch probleem en wil hij daar niets meer in doen. Zeker ook nu wij gaan bieden en onderhandelen in plaats van doorgaan met ons eerste bod van begin oktober. Of we hem morgen een mail willen sturen met de uiterste koopprijs, zodat we morgen de knoop kunnen doorhakken. Einde gesprek. Ik weet niet goed wat te doen en bel onze eigen makelaar. Die noteert mijn verhaal en zegt toe morgen contact op te nemen. Zes uur thuis. De Vrouw serveert gehaktballen en een mix van wortel, pastinaak, pompoen en aardappel uit de oven. De Zoon eet mee. Hardlopen bij min twee graden gaat nog niet eens slecht. Sterker: lekker en ik ben ook vlot weer thuis. De laatste anderhalf uur lees en luister ik aan de keukentafel en dan ga ik op tijd naar bed in de hoop dat ik kan slapen. Kwart voor tien.
Muziek vandaag: Keyholder (Kaipa)

161129-358-schaarsbergen 161129-361-schaarsbergen

Maandag 28 november:
En daar gaan we weer. Het is zeer koud buiten. Niet erg. Op de werkplek werk ik mezelf weer bij en doe ik wat achterstallige klussen en allerlei inventarisatiewerk. Tussen de middag loop ik door zon, kou, veld en bos. Ook in de middag doe ik van alles. Om kwart voor zeven ben ik thuis en ik begin gelijk aan het avondeten. Uien bKken, wortel erbij, risotto met paddenstoelen, hele zak postelein en veldsla erbij, laten slinken, bouillon erop en laten opnemen maar. Ook maak ik een salade van bladsla, bosui en tomaat. En alsof dat allemaal niet genoeg is, bak ik pepersteaks. Na half acht zitten we aan tafel. Als alles ook weer is opgeruimd, maak ik mail aan de verkoopmakelaar van het door ons fel begeerde appartement, waarin ik een nieuwe bieding doe, lager dan die van begin oktober. Een en ander is ingefluisterd door onze eigen makelaar, die gisterenavond laat al antwoord stuurde op de mail die ik even daarvoor aan hem had gezonden. Ben benieuwd. Ik lees en luister nog een klein uurtje aan de keukentafel. Tien uur is het weer leuk geweest voor vandaag.
Muziek vandaag: Magic Machine (An Endless Sporadic), Notes From The Past (Kaipa), The Unraveling (Knifeworld), Ingladaloneness (Dalis Car)

161128-351-schaarsbergen 161128-352-schaarsbergen

161128-353-schaarsbergen 161128-354-schaarsbergen

Zondag 27 november: van Heerlen naar Apeldoorn
Half tien gaat de wekker. Elf uur zitten we aan een ontbijt van uitsmijter met kaas, ham en spek en koffie en sap in café De Kromme Toeter. Helaas ontmoeten we Tim en Chantal niet meer; we willen niet te laat naar huis en niet te laat thuis, zodat we nog even kunnen uithijgen voordat morgen de wilde wereld weer begint. De reis verloopt voorspoedig: kwart over drie staan we op het station in Apeldoorn en nog weer een half uur later pak ik de koffer uit en zet ik de was aan. We komen op adem en tegen het avonduur lopen we naar de buurtgrill voor döner met kaas. Anderhalf uur later zijn we weer thuis. Ik maak mail aan onze makelaar (of hij al meer weet of hij voor ons aan het werk kan om ons gewenste huis aan te kopen). Ook zet ik foto’s van afgelopen weekend op de pc en ik maak een eerste grove selectie. Dan zak ik echt in en ik lees en luister nog iets aan de keukentafel. Ik zie bericht dat onze goede bekende Lennart uit Stockholm plots is overleden. Ik schrik ervan en het maakt me verdrietig en even weet ik niet meer hoe het toch allemaal moet. Nog voor tien uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: Prog Noir (Stick Men), Live at Rockpalast (Adrian Belew Power Trio), Sanctuary II (Special Edition) (Robert Reed)

Zaterdag 26 november: Mosae Zappa festival
Pas om tien uur worden we wakker. Als we zijn opgestaan, gaan we ontbijten in De Kromme Toeter. Daar zitten au3 en Eelco. We drinken koffie en eten broodjes met gebakken eieren en kaas en spek. Het is al begin van de middag als we een rondje door het centrum van Heerlen lopen. In de plaatselijke platenwinkel treffen we Heidi en Auke en doe ik nogal muziekboodschappen (platen van Gungfly, Belew, Robert Reed, Knifeworld, Dalis Car, Stick Men, Kaipa). Vervolgens lopen we naar een vinylwinkel en daar vind ik de Zappasingle van de Record Store Day uitgave van twee jaar geleden. Ook leuk. Niet veel later zitten we in koffiekamer Coasters. Daar speelt Antoine Pütz akoestisch allerlei Zappamateriaal. En goed ook! Tussendoor drinken we koffie en limonade. Uiteindelijke blijven we er tot zeker vijf uur hangen. Dan gaan we met Heidi, Auke, Luc, Daggie en Petter naar een Grieks restaurant nog geen twintig meter verderop. In een rustige hoek van de overvolle tent eet ik lamshaasjes en hebben we een alleraardigst uurtje. Met Heidi en Auke wandelen we naar het station. Het duurt even voordat de bus naar Landgraaf er is en we rijden slechts twee stops verder. In de Oefenbunker begint stipt om acht uur het festival Mosae Zappa. De Oefenbunker is een geweldige locatie: mooie zaal, prima geluid, professionele mensen aan het werk. De eerste band is John’s Got A Sausage, Zij zijn voor de gelegenheid bij elkaar gekomen en hebben een uur Zappa ingestudeerd. Daardoor wat toegankelijker werk, maar het klinkt goed en Here Lies Love is een grote verrassing. Erna is The Wrong Object aan de beurt. De band van Michel mag ik altijd graag horen. Eerder wilden hij en zijn vijf topmuzikanten zichzelf nog wel eens verliezen in oeverloos gepiel; nu klinkt het strakker en georganiseerder dan ooit. Bij vlagen hoor ik Crimsonachtige loopjes en vooral het stuk uit de toegift Jungle Cow vind ik echt geweldig. Als het uurtje voorbij is, moet ik dan ook snel de plaat kopen waar dit op staat. Bits From Hell blijkt een vent te zijn die allerlei midifiles van Zappastukken mixt en bewerkt met twee laptops. Het resultaat is verrassend onderhoudend, al vraag ik me af of dit op de juiste plek in de programmering staat, want de zaal loopt wat leeg. Pas tegen middernacht start de afsluiter van het festival: onze eigen The FoolZ. Aanvankelijk lijken ze wat nerveus en daardoor klinkt het wat krampachtig en maken ze fouten, maar na een paar nummers zit de vaart erin, komen ze los en worden ze zelfverzekerder. Tim zingt een paar nummers mee en het publiek reageert zeer enthousiast. Helaas halen we de laatste paar stukken net niet; ik stort rond half twee echt enorm in en we besluiten dat we naar het hotel terug gaan. Eric en Hilda stappen bij ons in de taxi en om half drie liggen we in bed. We kijken terug op een heel mooi geslaagd festival en een zeer goed weekend.


De aanleiding dat ik mijn blog ben gaan schrijven, is wat er gebeurde op zaterdag 16 november 2013, ‘de dag dat ik opstond en een wereld instapte die niet de mijne was.’
Meer weten? Klik dan hier.

b
13 januari 2014

Dinsdag 29 november:
Niet goed geslapen. Veel wakker geweest. Immens genadeloze pieptoon. Eenmaal opgestaan lukt het wel. Zeer koud buiten. Lekker op tijd op de werkplek. Daar van alles te doen en te overleggen. Tussen de middag wandel ik door zon en bos. In de middag nog meer overleg. Zes uur thuis.

Maandag 28 november:
En daar gaan we weer. Het is zeer koud buiten. Niet erg. Op de werkplek werk ik mezelf weer bij en doe ik wat achterstallige klussen en allerlei inventarisatiewerk. Tussen de middag loop ik door zon, kou, veld en bos. Ook in de middag doe ik van alles. Om kwart voor zeven ben ik thuis en ik begin gelijk aan het avondeten. Uien bKken, wortel erbij, risotto met paddenstoelen, hele zak postelein en veldsla erbij, laten slinken, bouillon erop en laten opnemen maar. Ook maak ik een salade van bladsla, bosui en tomaat. En alsof dat allemaal niet genoeg is, bak ik pepersteaks. Na half acht zitten we aan tafel. Als alles ook weer is opgeruimd, maak ik mail aan de verkoopmakelaar van het door ons fel begeerde appartement, waarin ik een nieuwe bieding doe, lager dan die van begin oktober. Een en ander is ingefluisterd door onze eigen makelaar, die gisterenavond laat al antwoord stuurde op de mail die ik even daarvoor aan hem had gezonden. Ben benieuwd. Ik lees en luister nog een klein uurtje aan de keukentafel. Tien uur is het weer leuk geweest voor vandaag.
Muziek vandaag: Magic Machine (An Endless Sporadic), Notes From The Past (Kaipa), The Unraveling (Knifeworld), Ingladaloneness (Dalis Car)

161128-351-schaarsbergen 161128-352-schaarsbergen

161128-353-schaarsbergen 161128-354-schaarsbergen

Zondag 27 november: van Heerlen naar Apeldoorn
Half tien gaat de wekker. Elf uur zitten we aan een ontbijt van uitsmijter met kaas, ham en spek en koffie en sap in café De Kromme Toeter. Helaas ontmoeten we Tim en Chantal niet meer; we willen niet te laat naar huis en niet te laat thuis, zodat we nog even kunnen uithijgen voordat morgen de wilde wereld weer begint. De reis verloopt voorspoedig: kwart over drie staan we op het station in Apeldoorn en nog weer een half uur later pak ik de koffer uit en zet ik de was aan. We komen op adem en tegen het avonduur lopen we naar de buurtgrill voor döner met kaas. Anderhalf uur later zijn we weer thuis. Ik maak mail aan onze makelaar (of hij al meer weet of hij voor ons aan het werk kan om ons gewenste huis aan te kopen). Ook zet ik foto’s van afgelopen weekend op de pc en ik maak een eerste grove selectie. Dan zak ik echt in en ik lees en luister nog iets aan de keukentafel. Ik zie bericht dat onze goede bekende Lennart uit Stockholm plots is overleden. Ik schrik ervan en het maakt me verdrietig en even weet ik niet meer hoe het toch allemaal moet. Nog voor tien uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: Prog Noir (Stick Men), Live at Rockpalast (Adrian Belew Power Trio), Sanctuary II (Special Edition) (Robert Reed)

Zaterdag 26 november: Mosae Zappa festival
Pas om tien uur worden we wakker. Als we zijn opgestaan, gaan we ontbijten in De Kromme Toeter. Daar zitten au3 en Eelco. We drinken koffie en eten broodjes met gebakken eieren en kaas en spek. Het is al begin van de middag als we een rondje door het centrum van Heerlen lopen. In de plaatselijke platenwinkel treffen we Heidi en Auke en doe ik nogal muziekboodschappen (platen van Gungfly, Belew, Robert Reed, Knifeworld, Dalis Car, Stick Men, Kaipa). Vervolgens lopen we naar een vinylwinkel en daar vind ik de Zappasingle van de Record Store Day uitgave van twee jaar geleden. Ook leuk. Niet veel later zitten we in koffiekamer Coasters. Daar speelt Antoine Pütz akoestisch allerlei Zappamateriaal. En goed ook! Tussendoor drinken we koffie en limonade. Uiteindelijke blijven we er tot zeker vijf uur hangen. Dan gaan we met Heidi, Auke, Luc, Daggie en Petter naar een Grieks restaurant nog geen twintig meter verderop. In een rustige hoek van de overvolle tent eet ik lamshaasjes en hebben we een alleraardigst uurtje. Met Heidi en Auke wandelen we naar het station. Het duurt even voordat de bus naar Landgraaf er is en we rijden slechts twee stops verder. In de Oefenbunker begint stipt om acht uur het festival Mosae Zappa. De Oefenbunker is een geweldige locatie: mooie zaal, prima geluid, professionele mensen aan het werk. De eerste band is John’s Got A Sausage, Zij zijn voor de gelegenheid bij elkaar gekomen en hebben een uur Zappa ingestudeerd. Daardoor wat toegankelijker werk, maar het klinkt goed en Here Lies Love is een grote verrassing. Erna is The Wrong Object aan de beurt. De band van Michel mag ik altijd graag horen. Eerder wilden hij en zijn vijf topmuzikanten zichzelf nog wel eens verliezen in oeverloos gepiel; nu klinkt het strakker en georganiseerder dan ooit. Bij vlagen hoor ik Crimsonachtige loopjes en vooral het stuk uit de toegift Jungle Cow vind ik echt geweldig. Als het uurtje voorbij is, moet ik dan ook snel de plaat kopen waar dit op staat. Bits From Hell blijkt een vent te zijn die allerlei midifiles van Zappastukken mixt en bewerkt met twee laptops. Het resultaat is verrassend onderhoudend, al vraag ik me af of dit op de juiste plek in de programmering staat, want de zaal loopt wat leeg. Pas tegen middernacht start de afsluiter van het festival: onze eigen The FoolZ. Aanvankelijk lijken ze wat nerveus en daardoor klinkt het wat krampachtig en maken ze fouten, maar na een paar nummers zit de vaart erin, komen ze los en worden ze zelfverzekerder. Tim zingt een paar nummers mee en het publiek reageert zeer enthousiast. Helaas halen we de laatste paar stukken net niet; ik stort rond half twee echt enorm in en we besluiten dat we naar het hotel terug gaan. Eric en Hilda stappen bij ons in de taxi en om half drie liggen we in bed. We kijken terug op een heel mooi geslaagd festival en een zeer goed weekend.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment