bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

02-12-2016

B-log: 3 t/m 9 december 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 07:00

Vrijdag 9 december:
Half zeven ben ik uit bed. Ben il er klaar voor? Eerst nog maar eens mail naar de makelaar van de verkoper maken met allerlei benodigde gegevens erin. Even voor acht loop ik naar de bus en nog geen uur later sta ik op een carpoolplek bij Arnhem. Marcelle pikt me op en we rijden naar Breda. Daar weer een vruchtbare bijeenkomst. We zitten op de goede weg, maar er is ook nog veel te doen. Een uur zitten we weer in de auto en ik heb opnieuw een goede opdracht meegekregen. Tussen kerst en nieuwjaar spreken Peter en ik elkaar over de definitieve arbeidsvoorwaarden. (Ondertussen heb ik er al flink wat uren in gestoken.) Marcelle zet me in Arnhem af bij het station en daar pak ik de bus. Half vier ben ik thuis. De Vrouw en ik stappen op de fiets en in een bouwmarkt kopen we een kleine kerstboom. Erna gaat De Vrouw avondeten maken en ik rijd naar een supermarkt voor enkele weekendboodschappen. Als ik terugkom, is De Vrouw nog druk doende. Dat geeft mij de gelegenheid om te gaan hardlopen. Het is zacht buiten, bijna warm, zelfs. Lopen gaat uitstekend. Kwart over zes is De Zoon er ook en serveert De Vrouw een pastaschotel uit de oven. Zeer goed. Erbij een salade van bosui, tomaat, paprika, ei en kaki. Ook fijn. Na het eten kan ik eindelijk wat ontspannen. Ik lees en luister aan de keukentafel en iets voor half elf ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Contrapasso (Seven Impale), A Stone’s Throw From The Line (Big Big Train)

161209-437-nieuwe-werkplek-in-breda 161209-438-nieuwe-werkplek-in-breda

161209-439-breda 161209-440-gebruiksaanwijzing-belling-oven

Donderdag 8 december:
Goed opgestaan. Wandeling naar de carpoolplek is lekker. Er blijkt nogal oponthoud op de snelweg, dus kiezen we ervoor om binnendoor langs Hoenderloo naar Arnhem te rijden. Dat betekent dat ik langs huis kom. Nou ja. Op de werkplek veel te doen; allerhande overleg en regeldingen. Ondertussen blijken allerlei overleggen uit te vallen; daardoor ontstaat er later in de middag allerlei ruimte in mijn agenda. Eind van de ochtend zie ik nieuws: Greg Lake is overleden. Barst. De wereld staat even stil. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag kan ik in alle rust nog wat belangrijke dingen doen. Naar de keukenwinkel bellen, bijvoorbeeld; of dat rode fornuis er nog staat. Het staat er. Zes uur ben ik thuis. De Vrouw is vanmiddag en vanavond met haar werk uit. Ik ga iets koken en eten (omelet met biet en peer en pompoenkaas) en om zeven uur is Robert er. We rijden naar de keukenwinkel en trekken het fornuis van de muur. Kwart voor negen staat hij bij ons in de schuur onder een deken en liggen alle toebehoren netjes veilig boven in huis. Met dank aan Robert. Als dank mag hij wat mdf-platen meenemen. Zondagavond zie ik hem weer. Ik neem nog een moment om wat te ontspannen, te lezen en te luisteren en dan is het voor mij bedtijd.
Muziek vandaag: het tweede en derde plaatje van Meat Light (Frank Zappa)

greg-lake-2

161208-427-barnewinkel-07-25-uur 161208-428-schaarsbergen

161208-429-schaarsbergen 161208-430-schaarsbergen

161208-431-schaarsbergen 161208-433-omelet-met-biet-en-peer-en-pompoenkaas

161208-434-belling-oven-in-de-winkel 161208-436-belling-oven-in-de-schuur

Woensdag 7 december:
En weer redelijk geslapen. Vanmorgen ook vrij kalm op gang komen. Als ik op de fiets stap, is het nog donker. Over twee weken wordt het weer lichter. Het is niet eens heel koud op de fiets. Op de nieuwe werkplek is de leidinggevende een weekje weg; toch ligt er genoeg. Ik moet het vandaag allemaal af zien te krijgen, want vrijdag heb ik andere werkzaamheden elders. Om twaalf uur wandel ik naar de makelaar om samen met De Vrouw de voorlopige koopakte te tekenen. We hebben ook nog wat vragen en de makelaar kijkt mee naar de concept koopakte voor ons nieuwe huis. Na drie kwartier ga ik terug naar de nieuwe werkplek om wat zaken af te ronden. Zo om drie uur vertrek ik en onderweg neem ik de supermarkt mee. Thuis trek ik de schuur voor een deel leeg, zodat er morgenavond eventueel een fornuis in kan staan. Nou ja. Vier uur ben ik aan het hardlopen. Op eenderde à de helft ben ik bang dat ik een korte wandelpauze moet nemen, maar het lukt me om verder te rennen. Thuis een douche en dan een doos vol kookboeken inpakken. Dan even rust. Ook bereid ik avondeten voor. De ovenschotel van maandagavond is geen kunst. Ernaast maak ik een salade van bosui, komkommer, tomaat, kaki en avocado. Ook braad ik biochipolataworsten. Tussendoor maak ik mail aan de verkoopmakelaar met het dringende verzoek om het voorbehoud verkoop eigen woning op te nemen in de voorlopige koopakte. De Vrouw is er om zeven uur en we kunnen bijna gelijk aan tafel. De laatste twee uur ontspan ik. Zo begin ik te lezen in Verse probz (Peter Buwalda) en ik luister. Tien uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: Before The Dawn – Live in 2014 (Kate Bush), het eerste plaatje van Meat Light (Frank Zappa), Honky (Keith Emerson)

161207-422-werkplek-in-apeldoorn 161207-423-werkplek-in-apeldoorn

161207-424-werkplek-in-apeldoorn 161207-426-werkplek-van-vandaag

Dinsdag 6 december:
Ik moet het er ook niet over hebben. Voor mijn doen slaap ik belachelijk goed. Slechts een uur voordat de wekker gaat word ik even wakker en ik slaap ook weer in. Opstaan lukt uitstekend en ik voel me prima. Buiten is het koud. Heel koud. Heel niet erg. Vanmorgen verloopt de heenreis naar de werkplek voorspoedig. Op de werkplek handel ik weer veel af. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag gestaag verder. De Vrouw stuurt mail door: de stukken voor de voorlopige koopakte (aankoop) zijn binnen. Mooi, de vaart komt er nu in. Half zeven ben ik thuis. De Vrouw blijkt de bouillon voor de bamisoep al klaar te hebben gemaakt en de overige spullen klaar te hebben gelegd. Een uur later eten we gedrieën de boel (bijna) op. Er is post:De Vrouw had voor mij een ‘Olias’-hanger besteld en die is mooi! De Zoon neemt een stapel van mijn t-shirts mee naar huis en wij gaan de stukken behorende bij de voorlopige koopakte doornemen. Er zijn vragen en die gaan we morgen stellen. Ik ben te moe om te gaan hardlopen, dus dat stel ik uit tot morgenavond. In plaats daarvan lees ik de krant en luister ik iets. Iets na tien uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Contrapasso (Seven Impala), A Stone’s Throw From The Line (Big Big Train)

161206-413-schaarsbergen 161206-414-schaarsbergen

161206-416-schaarsbergen 161206-421-olias-is-er

Maandag 5 december:
Slapen lijkt de laatste tijd volgens een patroon te gaan: eerst een uur of anderhalf goed slapen, dan een uur of wat wakker liggen en vervolgens het laatste stuk van de nacht weer flink onder zeil. Opstaan gaat niet zo makkelijk, maar als ik eenmaal uit bed ben is het goed. Vanmorgen is het erg koud buiten. De bus belandt in een file en uiteindelijk ben ik dik een uur later op de werkplek dan gepland. Nou ja. Ik ga gelijk flink aan de slag om alle tijd in te halen. Dat lukt goed. De makelaar belt: hij gaat de lijst met goederen aanpassen; zo ingrijpend zal die niet zijn. Gezien het werk ga ik tussen de middag niet naar buiten. Jammer, want het is heel mooi en zonnig. In de middag verricht ik ook van alles. Half zeven ben ik thuis. De Vrouw heeft een geweldige ovenschotel gemaakt vol rode bieten, pastinaak, pompoen, ui, spek en camembert. Erbij steaks en een simpele salade van kaki met radijskiemen. Allemaal zeer smakelijk. We nemen de concept voorlopige (ver)koopakte door en mailen ekele kleine correcties aan de makelaar. Woensdag tekenen we. Het gaat opschieten. Ik lees en luister iets. Sacks’ Een antropoloog op Mars uit, bijvoorbeeld. Ook Marcel Gotlib is dood. Zijn cartoons en strips heb ik jarenlang met zeer veel plezier gelezen. ’t Is dat ze allemaal in dozen zijn ingepakt, anders had ik er nu graag een paar doorgebladerd. Vooral Hamster Joviaal blijft favoriet. Kwart voor tien ben ik zeer moe en ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Out Of The Tunnel’s Mouth (Steve Hackett), KIN (Pat Metheny Unity Group)

161205-412-in-de-koude-wachten-op-de-bus-06-40-uur

marcel-gotlib hamster-joviaal

Zondag 4 december:
Voor half negen ben ik echt wakker. Beneden koffie, klussen, webstek. Zo plaats ik alle foto’s van vorig weekend. Eind van de ochtend wandel ik het gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. De Zoon komt lunchen. Ik pak nog drie doosjes met dvd’s in en daarmee is een fiks deel van de boekenkast nu leeg. Alleen de muziek staat er nog in. Kwart over drie rijden we naar Garderen. De Schoonmoeder viert er haar verjaardag met de kinderen en kleinkinderen in een best aardige tent. We eten gevulde champignons, ossehaaspuntjes met scampi en ik heb een honingparfait na. Negen uur zijn we weer thuis. Ik lees en luister nog iets en ga om tien uur slapen.
Muziek vandaag: Souvenance (Anouar Brahem), Transcendental – Daniil Trifonov plays Franz Liszt (Daniil Trifonov), A Town Called Addis (Dub Colossos), The Raven That Refused To Sing And Other Stories (Steven Wilson), Discreet Music (Brian Eno)

161204-379-weer-een-koude-ochtend 161204-380-weer-een-koude-ochtend

161204-381-verder-met-opruimen 161204-385

161204-390-matenpoort 161204-391-langs-het-kanaal

161204-392-langs-het-kanaal 161204-395-langs-het-kanaal

161204-396-langs-het-kanaal 161204-397-langs-het-kanaal

161204-398-gevulde-champignons 161204-400-oma-jarig

161204-401-oma-jarig 161204-406-ossehaaspuntjes-scampi

161204-410-oma-jarig 161204-411-honingparfait

Zaterdag 3 december 2016:
Half negen ben ik beneden. De Vrouw vertrekt; zij is vandaag vrijwilliger bij het Help-portret-project. Koffie, klussen, krant. Dan fiets ik mijn zaterdagmorgenboodschappenrondje langs de biowinkel, markt en Turkse winkel. Thuis nog wat koffie. De Zoon komt lunchen. Als hij weg is, ga ik mijn oude T-shirts met opdrukken van bandjes fotograferen. Die oude shirts kunnen of met De Zoon mee of met de voddenboer. Ook trek ik boeken uit de kast in de woonkamer en die pak ik in dozen. Die dozen zet ik boven. Als ik straks de hele boeken- en platenkast leeg heb, kan ik die kast uit elkaar halen en licht gaan schilderen. Een beetje planning is nodig, hè? Half vier ga ik hardlopen. Waarom weet ik niet, maar ik heb halverwege even een korte extra wandelpauze nodig. Maar het is weer lekker. Goed warm kom ik terug. Een snelle douche en dan nog wat dozen met boeken inpakken. Tegen zessen maak ik iets te eten voor mijzelf. Het wordt een omelet met ui, tomaat, veldsla, pompoen en kaas. Zeer goed, mag ik wel zeggen. Als alles op en opgeruimd is, is het ook alweer zeven uur en ben ik moe voor vandaag. Aan de keukentafel lees en luister ik. Iets na half elf ga ik naar bed.
Muziek vandaag: The Astounding Eyes Of Rita (Anouar Brahem), The Quiet Zone / The Pleasure Dome (Van Der Graaf), Magic Machine (An Endless Sporadic), Lamentations (Gungfly), Live at Rockpalast (Adrian Belew Power Trio), On Lonely Towers (Barren Earth), Electric Shock Therapy (Barracuda Triangle), Little Dots (Frank Zappa), Tap – John Zorn’s Book Of Angels – Vol. 20 (Pat Metheny), Cosmic Messenger (Jean-Luc Ponty), Warp (Jon Balke)

161203-372-koude-zaterdagmorgen 161203-376-weer-tien-dozen-vol

161203-377-pompoen-en-veldsla 161203-378-omelet-met-ui-tomaat-pompoen-veldsla-en-kaas

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment