bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

10-12-2016

B-log: 10 t/m 16 december 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 08:29

Vrijdag 16 december:
Slapen gaat redelijk. Opstaan ook. Verhip, ik ben opgewekt en opgeruimd. Mooi. Vandaag naar Arnhem en de reis verloopt voorspoedig. Op de werkplek scan ik eerst een heleboel hypotheekdocumenten in en die verstuur ik dan weer naar huis; De Vrouw kan ze naar de geldvent doormailen. Een paar documenten hebben we nog niet (taxatierapport, overlijdensrisicoverzekering en getekend aankoopcontract), maar die volgen in de komende dagen. En nu afwachten of het gaat lukken. Ik doe allerlei werkzaamheden die zijn blijven liggen, heb een enkel overleg en verder is het vooral rustig. O ja, mijn collega’s hebben gisteren op een kerstmarkt een kerstpakket voor me samengesteld. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag doe ik nog wat achterstallige dingen en dan is de werkdag weer voorbij. Om zes uur ben ik thuis. De Vrouw heeft het avondeten klaar en De Zoon eet mee: aardappel en een groene koolschotel met paprika en kaas uit de oven met ernaast hamburgers en een fruitsalade van ananas en framboos. Half zeven vertrekken De Vrouw en ik weer. We fietsen naar de woning die we gaan kopen. De verkoper heeft alle stukken afgedrukt en we tekenen overal drie exemplaren van. Na twee uur vertrekken we weer, nu met een stapel getekende documenten, waaronder de voorlopige koopakte. Ook hebben we wat maten opgenomen van de woon- en een slaapkamer en van de keuken. Ik lees en luister nog iets, ben aardig uitgeteld. Half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: veel Jon Hassell (via een streamprogramma op het werk), Prog Noir (Stick Men)

161216-508-collegas-hebben-kerstpakket-voor-mij-samengesteld 161216-509-schaarsbergen

161216-511-schaarsbergen 161216-512-schaarsbergen

Donderdag 15 december:
Wat onrustig geslapen, maar het is oké. Ik fiets door mist en duisternis naar de nieuwe werkplek. Daar maak ik wat gedoe af. Tussendoor heb ik contact met de makelaar van de verkoper; hij heeft de voorlopige koopakte doorgemaild. De Vrouw stuurt hem nog even naar het werk en ik bekijk ‘m. Begin van de middag gaan we met het team uit. In een oud zaaltje aan de Regentesselaan krijgen we mooie woorden van de leidinggevende en een les pilates. Het is niet echt een beginnersles, dus voor enkelen wel zwaar. Voor mijzelf gaat het voornamelijk te snel, maar het gezamenlijke plezier is goed. Aansluitend gaan we naar een gelegenheid voor een drankje en een hapje. Even is er aandacht voor mijn vertrek; dat waardeer ik zeer. De akoestiek in de ruimte is slecht en de muziek staat voor mij veel te luid, dus als ik om half zes wegkan, ben ik opgelucht. De Vrouw heeft thuis het een en ander geregeld. Vanavond moeten we allerlei documenten tekenen en ergens zien te uploaden. Zelf heeft ze echter nog een werkafspraak. Ik voel me heel opgejaagd en gespannen en wil mezelf een moment gunnen om even tot rust te komen. Als ik alleen ben, zoek ik alle benodigde documenten bij elkaar, maar ik vind nergens een mogelijkheid om die te uploaden naar de financiemeneer. Dan maar iets te eten maken. Het wordt een kleine curry van worst, bosui, courgette en veldsla. Ik vind nog wat tijd om te lezen. De Vrouw is iets na negenen terug. We verzamelen de laatste documenten zodat ik ze morgen kan scannen en insturen. Ook voor De Vrouw maak ik een curry. Tien uur is alles klaar en ga ik slapen.
Muziek vandaag: Aspirant Sunshadows (Rick Wakeman), The Tar Tapes Vol. 2 (Mike Keneally), Hommage à Eberhard Weber (Pat Metheny, Jan Garbarek, Gary Burton, SWR Big Band), Warp (Jon Balke)

161215-493-uitje-de-kap 161215-494-uitje-de-kap

161215-500-uitje-de-kap-pilatesles 161215-503-uitje-de-kap

161215-506-uitje-de-kap 161215-507-curry-van-worst-en-veldsla

Woensdag 14 december:
Weer iets beter geslapen. Half zeven sta ik op. Vanmorgen de tijd om rustig op te starten. Om negen uur is onze financiële meneer er. Het ziet ernaar uit dat het gaat lukken met de financiering van onze nieuwe woning. Verwachte maandlasten zijn ook mooi. Er komt nog wel even wat gedoe rondom de bijbehorende verzekering en het aanleveren van materialen en stukken, maar ook dat gaat lukken. Pas om elf uur rijd ik naar de nieuwe werkplek. Daar ligt veel werk rondom de sollicitatieprocedure van mijn opvolger. Drie uur ga ik weer weg. Ik heb telefonisch contact met de makelaar van ons nieuwe huis; hij belooft de nieuwe voorlopige koopakte (mét voorbehoud verkoop eigen woning erin) zo spoedig mogelijk te sturen. Ik fiets via de supermarkt naar huis. Daar vul ik de gezondheidsverklaringen in voor de verzekering die bij de hypotheek gaat horen. De Vrouw is er ook kort en gaat dan weer werken. Ik merk dat ik heel moe ben en dus doe ik niet heel veel meer dan wat nostalgisch fotogedoe op de webstek. Ter avondeten maak ik het restant spruitstoemp van eergisteren warm en ik braad daarbij een biosaucijs. Ik eet het nog op ook. Verder lees en luister ik. De Vrouw is om negen uur terug. Ik heb het restant bamisoep voor haar klaar. Om tien uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Aspirant Sunrise (Rick Wakeman), Aspirant Sunset (Rick Wakeman), Magic Machine (An Endless Sporadic), Contrapasso (Seven Impale), Machina Viva (Wolverine), The Tar Tapes Vol. 1 (Mike Keneally), Cuong Vu Trio meets Pat Metheny (Cuong Vu Trio & Pat Metheny)

Dinsdag 13 december:
Opnieuw is wakker worden geen pretje. Slapen is gelukt, maar er is spanning. Gaan we morgenochtend die financiering rondkrijgen? Krijgen we alles op tijd voor elkaar? Eenmaal uit bed is er geen enkel probleem. De ochtend verloopt voorspoedig en ik ben op tijd op de werkplek. Daar ben ik bezig met van alles en nog wat. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. ’s Middags nog meer werkzaamheden. Zes uur thuis. Ik ben volkomen afgemat. De Vrouw heeft bamisoep op tafel en De Zoon eet mee. Ik weet dat ik zeer gespannen ben en voel een angstaanval aankomen, maar ik red het. Na het eten ga ik hardlopen en dat helpt me mijn hoofd leeg te maken. Er komt iemand het oude bed van De Zoon ophalen. Ik lees de krant en in de PROG die vandaag binnenkwam en luister aan de keukentafel. Tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: The Unity Sessions (Pat Metheny)

161213-485-schaarsbergen-warnsborn 161213-487-schaarsbergen-warnsborn

161213-490-schaarsbergen-warnsborn 161213-491-schaarsbergen-warnsborn

Maandag 12 december:
De wekker om 05.25 uur is wreed. Het is niet gemakkelijk vanmorgen. Eenmaal beneden gaat het prima. De bus heeft vertraging en ik mis de aansluiting in Arnhem. Daardoor ben ik iets later op de werkplek. Het is er vrij rustig en ik kan er veel afhandelen. Tussen de middag wandel ik door het bos. Ook in de middag doe ik nogal wat werkzaamheden. Om half zeven ben ik weer thuis. Ik maak een stoemp van aardappel, knolselderij, ui en spruiten, een salade van bosui, tomaat, komkommer en mozarella, een knoflooksaus en bak shoarma. De Vrouw is er rond kwart over zeven en niet veel later zitten we aan tafel. Erna slepen we een deel van het oude bed van De Zoon naar beneden. Morgen komt iemand het ophalen. Vandaag is er ook al iemand geweest voor de (kook)boeken. Het ruimt op. Nu nog wat kasten. Pas na achten kan ik uitrusten. Ik lees en luister aan de keukentafel en ga om tien uur naar bed.
Muziek vandaag: Hommage à Eberhard Weber (Pat Metheny, Jan Garbarek, Gary Burton, ea), Cre/ation – The Early Years 1967-1972 (Pink Floyd)

161212-480-schaarsbergen 161212-482-schaarsbergen

161212-483-schaarsbergen 161212-484-stoemp-van-ui-aardappel-knolselderij-en-spruiten

Zondag 11 december:
Nog voor half negen ben ik zo wakker, dat ik opsta. Koffie, klussen, webstek. Ik lees de vermakelijke bundel met columns van Peter Buwalda uit en begin inBlauwe ster (Jan Guillou). Halverwege de morgen lopen we ons gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. De Zoon komt rond een uur lunchen. In de middag ruim ik de oude boekenkasten in de kleine kamer boven leeg: weer een boel dozen vol. Beneden pak ik muziekdvd’s en enkele cd-boxen in. Verder slepen we de kerstboom naar binnen. Ik voorzie ze van lampjes en daarmee ben ik weer klaar met kerstklussen voor dit jaar. Ik maak een fruitsalade van ananas, frambozen en blauwe bessen. De pastaschotel van vrijdagavond zet ik in de oven en ik bak lamsbiefstuk. We eten de boel op. Na half acht stap ik op de fiets en rijd door lichte regen naar onze plaatselijke poptempel. De zaal is al open en de muziek van de dj klinkt luid. Zeer luid. Het doet pijn. Ik heb gelukkig mijn oordoppen niet vergeten en vind een goede plek op een van de treden schuin voor het podium. Storsky is de voorprogrammaband. Een drummer en een gitaar, maar wat een energie. Het geluid is alleen verschrikkelijk hard. Die oordoppen blijven in. Robert verschijnt in de pauze; we hadden hem een kaartje voor zijn verjaardag gegeven. Hij heeft geen oordoppen bij zich en kiest ervoor om ergens achterin te gaan luisteren. Half tien begint het hoofdprogramma. Het lijkt wel of de jongens van DeWolff iedere keer beter worden. Ze spelen slechts stukken van hun laatste album Roux-Ga-Roux; alleen het laatste nummer is een ouwetje. Veel van die stukken zijn uitgesponnen, met gelukkig veel solo’s op het Hammond. Het rockt als ikweetnietwat, Deep Purple is nooit ver weg en ondanks het gewelddadige geluidsvolume en mijn oordoppen vermaak ik mij opperbest. Half twaalf is het afgelopen. Gelijk overvalt de vermoeidheid me geheel; het is gedaan voor vandaag en ik wil zo snel mogelijk weg. Een oude bekende spreekt me aan, maar ik kan weinig tot niets horen en ben doodmoe en geloof ik wat kortaf. Excuus. Twintig minuten later ben ik thuis en nog weer tien minuten later lig ik in bed. Met piepende oren.
Muziek vandaag: Siwan (Jon Balke), Six Pieces For Orchestra (Tony Banks), Dance Party In The Balkans (Alaska In Winter), The Road To Damascus (Syriana), Olias Of Sunhillow (Jon Anderson), Roux-Ga-Roux (DeWolff), de eerste twee plaatjes uit de doos Once In A Lifetime (Talking Heads)

161211-454-langs-het-kanaal 161211-455-langs-het-kanaal

161211-456-kerstboom-staat 161211-457-lamsbiefstuk

Zaterdag 10 december:
Half acht ben ik uit bed. Koffie, klussen, krant. Tegen een uur of tien fiets ik een boodschappenrondje langs de Turkse supermarkt, biowinkel, markt en Turkse winkel. Half een is De Zoon er voor lunch. Erna rijden we naar Garderen. Op het terrein van het Zandsculpturenfestival vindt een wintermarkt plaats en we ontmoeten oma op de parkeerplaats. We mogen gratis naar binnen, vanwege vrijkaarten die ik heb gekregen. Gelijk bij de ingang al zien we onze kinderwagen. Hij doet dienst als koffiekar. Ha, zelf riepen we vijfentwintig jaar geleden dat we er ooit onze huisbar van zouden maken in ons landhuis; heel gek ver is-ie er nu niet vandaan. We kijken een paar uurtjes rond en dan rijden we naar een gelegenheid in de buurt: dezelfde gelegenheid waar we afgelopen zondagmiddag met oma ook al waren. We eten Veluwse pannenkoeken en honingparfait. Half acht heeft De Zoon ons weer thuisgebracht. Heel even uitblazen en dan fietsen we door de regen naar Auke. Hij viert zijn verjaardag. We hadden ons voorgenomen niet al te lang te gaan, maar als ik echt moe word en opsta, blijkt het toch al na half twaalf te zijn. Iets na middernacht lig ik in bed.
Muziek vandaag: Rosetta (Vangelis), Indigo Falls (Indigo Falls), Songs Of A Lifetime (Greg Lake), het bonusplaatje bij The Ultimate Yes – 35th Anniversary Collection (Yes)

161210-441-langs-het-kanaal 161210-442-op-weg

161210-443-onze-kinderwagen-doet-dienst-als-koffiekar-winter-fair-zandsculpturenfestijn-garderen 161210-445-onze-kinderwagen-doet-dienst-als-koffiekar-winter-fair-zandsculpturenfestijn-garderen

161210-448-onze-kinderwagen-doet-dienst-als-koffiekar-winter-fair-zandsculpturenfestijn-garderen 161210-450-veluwse-pannenkoek

161210-451-omad-e 161210-453-honingparfait

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment