bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

16-12-2016

B-log: 17 t/m 23 december 2016

Filed under: B-log 2016 — bazbo @ 09:36

Vrijdag 23 december:
Redelijk geslapen; wel wat wakker geweest. Er is wat spanning rondom hypotheek, merk ik. Eerste anderhalf uur van vandaag kan ik rustig op gang komen. Op de fiets naar de nieuwe werkplek is het droog en donker. Op de werkplek zelf is het rustig tot stil, maar voor mij is er werk genoeg. Het is de laatste keer dat ik er ben dit jaar; vanaf januari heb ik een tijdelijk contract met flexibele uren. Op tijd fiets ik er weer weg. Via de supermarkt rijd ik naar huis. Daar een eenvoudige lunch. Vervolgens fiets ik nog wat rondjes. Bij een tweetal supermarkten kijk ik naar een geschikt formaat dozen waarin ik elpees kan verhuizen (ik heb er nogal wat nodig) en ik vind er uiteindelijk twee (het schiet op). Thuis even uitrusten en wat lezen, plus het avondeten maken. Het wordt een goede pastasaus. De Vrouw vertrekt nog vóór de avondmaaltijd; zij gaat oppassen op haar neefje. De Zoon en ik eten de goede pastasaus niet op. Half acht ga ik de deur weer uit. Dit keer fiets ik naar de poptempel in het centrum ons zo majestueuze Apeldoorn. Wie treden er nu weer op? Nits! Bij binnenkomst vallen me twee zaken op: het gordijn dat de zaal in tweeën splitst hangt en de achtergrondmuziek staat niet knetterhard. Het eerste betekent dat er nauwelijks kaarten zijn verkocht, het tweede belooft iets voor het geluid van vanavond. Beide heb ik goed geraden. Stipt half negen begint het. Mooi licht, perfect geluid en bovenal een band in geweldige vorm. Wat een plezier hebben de heren. De setlijst bestaat uit alle klassiekers, maar de meesten zijn in een nieuw jasje gestoken, waardoor het bijzonder fris klinkt. De band moet tweemaal terugkomen en eigenlijk heb ik dan nog niet genoeg gehad. Ik heb Nits nu een keer of vijf, zes, zeven gezien en dit concert zal me bijblijven als een van de allerbeste. Even na half elf loop ik naar de fiets en om elf uur ben ik weer thuis. De Vrouw is nog afwezig en ik ga slapen.
Muziek vandaag: Hotel Europa – Live Recordings 1990-2014 (Nits), Disconnect (John Wesley)

161223-546-werkplek-van-vandaag 161223-547-heemtuin-matenpark

161223-553-nits 161223-558-nits

161223-566-nits 161223-569-nits-encore

Donderdag 22 december:
Slapen lukt aardig. Opstaan ook. Onderweg naar de bushalte regent het licht. In Arnhem is het droog. Ik ben heel vroeg op de werkplek. Daar ligt allerlei werk. Ik doe het. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Verder doe ik nog veel meer en ik voorzie dat mijn ‘rustige’ werkdagen volgende week niet zo heel rustig gaan zijn; er komt een grote opdracht binnen waarmee ik zeker de gehele dinsdag bezig zal zijn. Nou ja. Om half zeven ben ik thuis. Ik ben heel moe. De Vrouw serveert het laatste restje soep van eergisteren, shoarma en witlof met rauwe ham en kaas uit de oven. Ze vertelt dat de aanvraag van de hypotheek nogal stagneert; in de gezondheidsverklaring voor de bijbehorende overlijdensrisicoverzekering hebben we naar eer en geweten het borstkankeravontuur gemeld en nu wil de verzekeraar meer gegevens. Dat gaat betekenen dat we de deadline niet halen en wat voor gevolgen dat heeft voor de aankoop én verkoop van het huis kunnen we even niet overzien. Na het eten gaat De Vrouw overigens naar bed; ze is al een paar dagen niet fit. Ik lees de krant, doe iets aan de webstek en lees en luister iets tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Oxygene Trilogy (Jean-Michel Jarre)

161222-542-schaarsbergen 161222-543-schaarsbergen

161222-544-schaarsbergen 161222-545-schaarsbergen

Woensdag 21 december:
De wekker gaat om half zeven. Zo hebben we ruim de tijd en gelegenheid om wakker te worden en op te starten. Tien uur hebben we een afspraak bij de keukenboer. De uiteindelijke prijs van ons ontwerp blijkt mee te vallen, een monteur kan ook alle voorwerk doen en we kunnen de hele boel geleverd krijgen in week twaalf (eind maart). Kwart over twaalf ben ik op de nieuwe werkplek. Er ligt daar nogal een stapel klussen en ik krijg veel af; de rest is voor vrijdagmorgen. Mijn eigen flexcontract maken, bijvoorbeeld. De eerste weken van januari ben ik op woensdag- en vrijdagmorgen nog wel op deze nieuwe werkplek aan de slag. Mooi. Half vijf fiets ik via de supermarkt naar huis. Daar is De Vrouw, maar zij vertrekt nog voor wat werk. Ik ga hardlopen en het lukt me goed. Na de korte douche maak ik een avondhap. De Vrouw is al om half zeven weer terug. Ik neem een bak soep van gisteren. Ondertussen blancheer ik groene asperges, bak ik spekjes met knoflook, bosui en rode peper, ik doe daar ricotta bij en de geblancheerde asperges, vervolgens mik ik de hele mik in een ovenschaal, bestrooi die met geraspte kaas en zet die schaal een kwartier in de voorverwarmde oven. Het resultaat mag er zijn. Het laatste deel van vandaag lees en luister ik. Tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Rosetta (Vangelis), The Heritage Suite (Rick Wakeman), Sea Airs (Rick Wakeman), To Another Horizon (Gandalf), Pretending 2 Run (Tiles), Bruce Soord (Bruce Soord)

161221-538-boodschappen-doen-in-de-keukenwinkel 161221-539-werkplek-van-vandaag

161221-540-asperges-met-ricotta-uit-de-oven 161221-541-asperges-met-ricotta-uit-de-oven

Dinsdag 20 december:
Slapen gaat redelijk; opstaan ook. De busrit naar de werkplek verloopt zowaar voorspoedig en ik ben mooi vroeg op de werkplek. Daar doe ik weer van alles. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag verricht ik wederom veel werkzaamheden. Daarnaast lees ik bericht dat het moederbedrijf van tijdschrift PROG failliet is en alle medewerkers op straat staan. Ik ben benieuwd. De stadsbus zit een half uur vast, waardoor ik de aansluiting mis en om zeven uur ben ik weer thuis. De Vrouw serveert een soep van boerenkool, pompoen, knolselderij en chorizo en De Zoon eet mee. Ik ben moe. Na het eten ga ik niet hardlopen, maar lees en luister ik. Half zeven komen Heidi en Auke koffie drinken en het worden twee aardige uurtjes. Half negen ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Cre/ation – The Early Years 1967-1972 (Pink Floyd), 4 1/2 (Steven Wilson)

161220-532-leidekkersdreef-06-25-uur 161220-533-bushalte-06-45-uur

161220-534-schaarsbergen 161220-535-schaarsbergen

161220-536-schaarsbergen 161220-538-schaarsbergen

Maandag 19 december:
Niet zo heel goed geslapen. Veel wakker geweest. Opstaan lukt wel. De reis naar de werkplek kent vertraging wegens file. Op de werkplek doe ik van alles en niets. Veel kleine zooi, waardoor ik het idee heb dat er weinig opschiet. Nou ja. Tussen de middag loop ik door het bos. In de middag bel ik de makelaar van de verkoper nog maar weer eens. Eind van de middag krijgen we met de collega’s ons kerstpakket van de grote grote baas uitgereikt en aansluitend gaan we met collega’s naar een gelegenheid aan de Rijnkade voor een informele jaarafsluiting. Acht uur ben ik thuis. De Vrouw heeft de wortelstoemp van gisterenavond opgewarmd en er de Turkse lamsworsten bij gebraden. Ernaast een salade van meloen en aardbei. Het laatste uurtje van vandaag lees ik de krant en ik luister nog iets. Kwart voor tien ga ik slapen.
Muziek vandaag: Do Not Disturb (Van Der Graaf Generator)

161219-524-schaarsbergen 161219-525-schaarsbergen

161219-526-schaarsbergen 161219-527-schaarsbergen

161219-528-schaarsbergen 161219-531-schaarsbergen

Zondag 18 december:
Half negen sta ik op. Koffie, klussen, webstek. Eind van de ochtend wandel ik ons gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. De Zoon luncht mee. Halverwege de middag breek ik een deel van de boekenwand in de woonkamer af. De planken gaan naar de oude kamer van De Zoon, waar ze een dezer weken een laag verf krijgen. Hardlopen gaat niet zo heel goed. Ik merk dat ik niet zo in vorm ben (heb de afgelopen vier dagen niet gelopen) en neem een korte extra wandelpauze. Na de douche maak ik avondeten: hutspot van aardappelen, wortels en uien, met ernaast portobello’s gevuld met bosui, postelein en ricotta. Ook maak ik een fruitsalade van meloen en aardbeien en bak ik lamsbiefstukken. Het smaakt zeer goes en we drinken er sap bij uit het kerstpakket dat ik van de week kreeg. Kwart voor acht is alles opgeruimd. Ik orden nog wat stukken die ik morgen ga inscannen en dan lees en luister ik tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Visions (Of Paradise) (Rick Wakeman), 1492 (Vangelis), Too (Dizrhythmia), Chavez Ravine (Ry Cooder), Lighthouse, (iamthemorning), Sanctuary II (Robert Reed), Live at Carnegie Hall (Renaissance), het plaatje dat met de PROG mee kwam

161218-513-langs-het-kanaal 161218-514-langs-het-kanaal

161218-518-het-grote-afbreken-is-begonnen 161218-519-het-grote-afbreken-is-begonnen

161218-522-portobellos-gevuld 161218-523-gevulde-portobellos-uit-de-oven

Zaterdag 17 december:
Half acht sta ik op. Koffie, klussen, krant. Vervolgens fiets ik een boodschappenronde langs Turkse supermarkt, biowinkel, markt en supermarkt. Dan nog een tweede ronde langs de Turkse winkel en nog een supermarkt. De Zoon is er voor de lunch. Lang nemen we niet de tijd; De Vrouw en ik fietsen begin van de middag naar een grote keukenboer aan de andere kant van de stad. Niet dat er veel is dat ons aanstaat en dus rijden we door naar de winkel waar we twee weken geleden ook waren en waar ik vorige week het fornuis heb gekocht. We spreken er de bedrijfsleider en hij adviseert ons een andere opstelling dan die wij in gedachten hadden. Hij tekent hem ook schetsmatig voor ons uit. Woensdagmorgen komen we terug voor een preciezere tekening en offerte. Thuis bak ik lamsshoarma en maak ik een salade van komkommer, bosui, tomaat en mozarella. Kwart over acht fietsen we naar het huis van Reinier en GAteL; zij zijn afgelopen maandag getrouwd (gefeliciteerd!) en vieren nu hun feest. Het is er vol met veel mensen die we kennen en we spreken een boel leuke lui. Anja, van Art café Sam Sam, is er en zij vertelt: ‘Je hangt bij mij op de wc.’ Ik kijk haar vragend aan. ‘De foto die Gerard van je gemaakt heeft hangt op het damestoilet tussen de spiegels.’ Ach zo. Binnenkort maar eens naar het café. Eind van de avond stappen we weer op de fiets en om twaalf uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: Chariots Of Fire (Vangelis), Soil Festivities (Vangelis), Heaven & Earth (Yes), het derde plaatje van de doos Once In A Lifetime (Talking Heads), Valkyrie (Glass Hammer)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment