bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

27-01-2017

B-log: 28 januari t/m 3 februari 2017

Filed under: B-log 2017 — bazbo @ 07:06

Vrijdag 3 februari: Het Nieuwe Huis
Half zes op. Niet zo heel goed geslapen, maar het gaat. Even rustig de dag beginnen met koffie en de krant. Om acht uur fietsen De Vrouw en ik naar Het Nieuwe Huis. We zijn mooi op tijd voor de inspectie. De verkoper zelf kan er niet bij zijn; zijn vader neemt waar. Het appartement ziet er goed uit en is achtergelaten zoals afgesproken. Wel ontbreken er twee sleutels, waaronder die van de meterkast in het souterrain. Dat betekent dat we de meterstanden niet kunnen opnemen. We krijgen de sleutels die er wel zijn overhandigd en fietsen naar de notaris. Blijkt een jongeman te zijn, toegankelijk en van deze wereld. Dat hebben we ook wel eens anders meegemaakt. Na een uur hebben we de koop- en hypotheekakte getekend. Gelukt. We rijden terug naar het appartement, zetten daar al wat tassen met spullen neer en bekijken welke klussen hoge prioriteit hebben. Vloer beschermen, gordijnrails verwijderen en gaten in de muren dichten. We rikden via de supermarkt en Turkse winkel naar huis. Daar lunchen we. Ik bel nog eens met de internetprovider en krijg hetzelfde verhaal als woensdag: niets mogelijk, omdat vorige bewoner internet nog niet heeft laten afsluiten. Met de vorige bewoner heb ik contact: hij zegt alles afgezegd te hebben en dat er geen probleem kan zijn. Maandag verder. En die sleutels? Die heeft hij nooit gehad; hij leende altijd die van de buren. Juist. We proppen fietstassen vol en gaan weer naar HNH. Ik sleep de klustrap mee. Het beschermen van de vloer met stucrol kost me nogal wat tijd. Ik demonteer de vitragerails en De Vrouw dicht gaten. Heidi en Auke komen even kijken, leuk! Half zes kopen we wat vlees bij de Turkse slager van de Turkse supermarkt, onze nieuwe onderburen. Thuis maak ik een stoemp van aardappel, knolselderij en de rode kool van gisteren. Ook warm ik de chili van woensdag op, maak ik salade van komkommer, bosui, bleekselderij, ananas en blauwe bessen en bak ik kalkoenshoarma. De Zoon is er om zeven uur. Half negen hoef ik niet veel meer. Er staat een was aan en ik heb De Vader een mail gestuurd met wat foto’s van vandaag. Ik lees en luister aan de keukentafel tot tien uur. Morgen weer vroeg op.
Muziek vandaag: Piano Portraits (Rick Wakeman), Rosetta (Vangelis), Battle Lines (John Wetton), Magnification (Yes), To Another Horizon (Gandalf), Metallic Spheres (The Orb featuring David Gilmour), A Secret Life (D’Agostino, Foxx & Jansen)

Donderdag 2 februari:
Niet zo heel goed geslapen, maar dat is niet zo heel erg. Ik merk dat ik wel zeer opgewekt ben. Vanmorgen opnieuw kalm opstarten en dan wandel ik naar de carpoolplek. Het is vrij zacht buiten. Op de werkplek ligt weer van alles. Ik maak mijn huiswerk voor een taalworkshop opnieuw (de cursusleidster heeft me uitgedaagd, de leuke trut) en er spelen wat zaken die ad hoc geregeld moeten. Zo komt er van mijn planning niets. Niets erg, ook. Tussen de middag wandel ik door zon, veld en bos. Ik ben zweterig, duizelig, draaierig. Goed eten, dat is het. In de middag krijg ik telefoon van de keukenboer: de keuken komt pas 12 mei en in de week erna plaatst de monteur hem. Ik werk nog wat verder maar krijg niets van mijn geplande werkzaamheden af. Zes uur weer thuis. Lang weekend. De Vrouw heeft kipvleugels uit de oven en rode kool met rozijnen gemaakt. Salade van gisterenavond ernaast en klaar. Als het klaar is, trek ik her en der wat spullen die we morgen gaan meenemen. Ook lees ik de hypotheek- en koopakte door paar vragen maar. Morgen gaan we die stellen. Ik brl Bart; hij gaat eind volgende week de boekenkast naar het nieuwe huis brengen. Dinsdag of woensdag maken we preciezere afspraken. En dan hoef ik even niets meer. Ik mag lezen en luisteren tot het tien uur is. Dan ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Visions (Gandalf), Nonkertompf (Mike Keneally)

Woensdag 1 februari:
Onvoorstelbaar goed geslapen. Ik herinner me er alleen niets van. Kalm start ik op en om acht uur fiets ik bijzonder opgewekt naar de nieuwe werkplek. Het is de laatste dag dat ik er structureel werk. Na vandaag ben ik op afroep beschikbaar, vandaar. En vanwege langdurige ziekte van enkele medewerkers zit ik de gehele ochtend aan de balie. Ook leuk. Ondertussen ruim ik van alles op, schift ik mail en handel ik een en ander af. Een uur ben ik klaar. Via supermarkten fiets ik naar huis. De Vrouw is daar nog een moment en gaat dan werken. Ik lunch en bel de internetprovider dat ik over een maand ga verhuizen. Op het nieuwe adres blijkt nog internet door een ander bedrijf geleverd en dus kan mijn provider een en ander niet in gang zetten. Of ik vrijdag kan terugbellen? Dat kan ik, maar ik moet minimaal vier weken voor de verhuizing doorgeven hoe en wat? Ach zo. Dan maar hardlopen. Het lukt, al moet ik een korte wandelpauze invoegen. Goed om te lopen en ik wil echt proberen in de komende hectische tijd drie keer in de week mijn ronde te rennen. Als ik opgefrist ben, is De Vrouw ook weer thuis. Ik maak een lel van een chili en een salade van bosui, komkommer, ananas en rode kool. Daar eten we fiks van. Er blijft ook nog een goede portie over voor morgen, overmorgen of anders. Even na zeven is De Vrouw weg. Ik doe iets aan de webstek en ontspan. Kwart over tien ga ik slapen.
Muziek vandaag: Sunflight (Paul Kantner & Grace Slick), UK (UK), Danger Money (UK), Memories In My Head (Riverside), Ojos De Novia (Mor Karbasi), de dvd In Concert die meekwam met Lamentations (Gungfly), de dvd die meekwam met The Similitude Of A Dream (The Neal Morse Band)

Dinsdag 31 januari:
Het lukt veel beter met slapen en ik sta goed op. Ben ik nu zelfs opgewekt? Hou op, zeg. De reis naar de werkplek is voorspoedig. Op de werkplek doe ik eerst huiswerk voor een taal- en schrijfworkshop. Is John Wetton dood? In de middag fiets ik naar een andere locatie voor een groot overleg rondom een project dat ik ondersteun. Half zeven ben ik weer thuis. John Wetton is dood. En ik ben moe. De Vrouw heeft een uiensoep klaar en een schotel van tonijn, bosui en spaghetti. Ernaast staan alle restanten salade van de afgelopen drie dagen. De Zoon eet mee. Na afloop besluit ik dat ik niet ga hardlopen, ook al zou ik het wel kunnen en moeten doen. Ik ben te vermoeid ervoor en morgenmiddag is er een goede gelegenheid. In plaats ervan lees en luister ik iets en ik ga om half tien slapen.
Muziek vandaag: Return To Ommadawn (Mike Oldfield), Journey To An Imaginary Land (Gandalf)

Maandag 30 januari:
Niet zo heel goed geslapen. Paar keer lang wakker geweest. Laatste drie uur gingen beter en als dan de wekker gaat, is het moeilijk wakker worden. Buiten regent het plens. Ik merk dat mijn stemming wisselend is. Terwijl ik naar de bushalte loop, komen er in mijn hoofd zowel vrolijke als plotse gedachten aan gruwelijke dood op. Bijvoorbeeld. Op de werkplek start ik kalm op. Er ligt weer veel en ik kan ook veel doen. Tussen de middag wandel ik door regen, bos en veld. Ook in de middag kan ik veel doen, maar echt achterstand inhalen lukt me nog niet. De dag behoorlijk doorkomen dan weer wel. Half zeven ben ik thuis. Ik begin gelijk met het avondeten. Een schotel van gebakken spekjes, rode uien, knoflook, peper, wortelpeterselie en spruiten. Erbij een salade van bleekselderij, komkommer, bosui en ananas. Plus ik bak lamsbiefstukken. De Vrouw is er voor half acht en we eten alles op. Ik ben erg moe en de laatste anderhalf uur lees en luister ik. Nog voor tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Sunflight (Paul Kantner & Grace Slick), Return To Ommadaen (Mike Oldfield), Ojos De Novia (Mor Karbasi), Journey To An Imaginary Land (Gandalf)

Zondag 29 januari:
Ik slaap lang en redelijk goed. Half negen sta ik op. Koffie, klussen, webstek. Eind van de ochtend wandelen we ons gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Om half twee luncht De Zoon mee. De keukenboer belt; hij wil nog iets overleggen. Dus fietsen we naar de meubelboulevard. We zijn met tien minuten klaar. De keuken krijgt niet betonlook, maar gletsjer. Dat je het even weet. Bij de meubelzaak ertegenover doen we goede ideeën op. Op de teugweg bezoeken we de elektronicawinkel. Ik neem een ministereoset mee voor in de keuken van ons appartement straks. De huidige apparatuur komt in de eetkamer met de extra luidsprekers op ons balkon en de thuisbioscoop krijgt een plek in de woonkamer. Kwart over vijf zijn we thuis en ik maak avondeten. Een tajine van lamsbout, met ui, knoflook en gedroogde mango, pruimen, abrikozen en rozijnen erin. Ernaast een salade van bosui, rode ui, tomaat en komkommer. De pruttelpot is een goed succes. Als de boel is opgeruimd, kom ik wat tot rust. Ik lees de PROG uit, begin in Guggenheimer koopt een neger en luister. Tien uur kan ik niet meer. Welterusten, dus.
Muziek vandaag: The Equatorial Stars (Fripp & Eno), Cartography (Arve Henriksen), The Tango Saloon (The Tango Saloon), Los Super Seven (Los Super Seven), Emigrantski Ragamuffin (Rotfront), Song Of Seven (Jon Anderson), Weather Systems (Anathema), Pull Up Some Dust And Sit Down (Ry Cooder), Do Not Disturb (Van Der Graaf Generator), Runaljod – Ragnarok (Wardruna)

Zaterdag 28 januari:
Half acht uit bed. Koffie, klussen, krant. Halverwege de ochtend fiets ik een boodschappenrondje langs de Turkse supermarkt, biowinkel, markt en Turkse winkel. De Zoon komt lunchen. We fietsen naar een kringloopwinkel in de buurt. Daar kijken we rond en we kopen niets. Aansluitend gaat De Vrouw naar De Zoon om hem te assisteren bij iets administratiefs; ik fiets naar de bouwmarkt en koop er vulspul en een rol beschermplastic voor op de vloer van het nieuwe huis tijdens de klusweken. Dan ga ik proberen mijn hardloopronde te doen. Het valt niet mee: ik ben al een paar dagen verkouden en het lijkt erger te worden. Een volle ronde rennen lukt me dan ook niet. Ik pas mijn route aan en moet ook nog een paar keer wandelen. Nou ja. Avondeten maken. Het wordt een stoemp van wortelpeterselie, aardappel, uien en gestoofde venkel en puntpaprika. Erbij maak ik een salade van komkommer, kaki,ananas en blauwe bessen. Ten slotte bak ik kalfskoteletten. De boel smaakt boven verwachting goed. Dan heb ik wat rust. Ik lees en luister. Ik haal net kwart over tien.
Muziek vandaag: The Wine Of Silence (Robert Fripp, Andrew Keeling & Metropole Orchestra), Arrebol (Aline de Lima), Lovely Difficult (Mayra Andrade), Parola d’Onore (Roy Paci & Aretuska), Gravitas (Asia), Shrine Of New Generation Slaves, het plaatje dat met de PROG mee kwam, Fourth World Vol. 1 – Possible Musics (Jon Hassell & Brian Eno)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment