bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

10-02-2017

B-log: 11 t/m 17 februari 2017

Filed under: B-log 2017 — bazbo @ 06:07

Vrijdag 17 februari:
Nog voor zeven uur sta ik op. Ik heb niet goed geslapen, ben veel wakker geweest. Koffie, klussen, krant. Heel goed gaat het niet, ik zit erg in mijn hoofd, kan maar een ding tegelijk en ben prikkelbaar. Half negen fiets ik naar HNH. Daar begin ik met het in elkaar zetten van de boekenkast. In alle rust werk ik fijn door. Het gaat bijzonder voorspoedig. Als De Vrouw om een uur er ook is, heb ik het grootste gedeelte voor elkaar. We lunchen bij de onderburen met Turkse pizza en döner met kaas. In de middag is Zwager er. Hij monteert een dubbele wandcontactdoos in de badkamer. Half vijf is het mooi geweest. De boekenkast is bijna klaar; morgen nog twee delen tussen twee kasten in en puzzelen op de bekabeling. Ik fiets via de supermarkt en de Turkse winkel en doe het eerste deel van weekendbooschappen. Thuis heel even zitten. Dick Bruna is dood. Dan maak ik avondeten voor De Zoon en mijzelf. De Vrouw is uit eten met haar kankerclub. Ik produceer een eenvoudige chili. Half acht is alles op en opgeruimd. De Zoon gaat weer naar huis en ik lees en luister. Kwart over tien ben ik zo moe dat ik ga slapen.
Muziek vandaag: Love Cannot Bear – Soundscapes – Live in the USA (Robert Fripp), Afraid Of Sunlight (Marillion), Eat A Peach (Allman Brothers Band), Runaljod – Yggdrasil (Wardruna), Anno Domini High Definition (Riverside), het eerste plaatje van Sanctuary II (Robert Reed)

Donderdag 16 februari:
Slapen ging goed. Ik sta ook goed op en start goed op. Even voor zeven wandel ik naar de carpoolplek. Het begint al licht te worden, dus de dagen lengen. Fijn dat er nog zekerheden zijn in het leven. Maar goed. Op de werkplek doe ik van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag doe ik ook van alles. Om zes uur ben ik thuis. De Vrouw heeft allerlei van de afgelopen dagen opgewarmd en dat eten we allemaal op. De Zoon is er om zeven uur en niet veel later Bart ook. We laden alle planken van de boekenkast in de grote aanhangwagen en brengen met z’n vieren de hele boel naar HNH. Het is snel gedaan. Even na half negen is alles over. Half tien is de rust weergekeerd. Nog heel even iets lezen en luisteren. Half elf in bed.
Muziek vandaag: Blackfield V (Blackfield)

Woensdag 15 februari:
Zeven uur uit bed. Koffie, klussen, krant. Negen uur fiets ik naar HNH. Daar zet ik de wandcontactdozen en schakelaars weer op z’n plek en monteer ik de deurklinken. Ik veeg door de woonkamer en eetkamer, verwijder de stucloper en breng alle afval naar de container. Dan veeg en stofzuig ik het hele huis en begin met verwijderen van verfresten langs de plinten in de eetkamer. Half twee ben ik even thuis voor een lunch. Ik bel de internetprovider van de vorige bewoner met de vraag of ze de internetlijn vrij willen maken, maar ze hebben net te kampen met een storing. Vanavond verder. Een uur later ga ik weer naar HNH. De woonkamer is nu ook zo goed als klaar. Op de terugweg bezoek ik de supermarkt en de Turkse winkel. Eind van de middag heb ik dan eindelijk tijd en gelegenheid voor een ronde hardlopen. Het is schitterend en zacht weer en het lopen gaat boven verwachting goed. Ik heb een korte extra wandelpauze nodig, maar dat vind ik niet erg na twee weken niet lopen. De Vrouw is nog gaan werken en ik maak avondeten: de schotel van rode biet, witlof, rode ui, peer, honing en walnoten uit de oven wordt het. Ik doe er ook nog blauwe kaas over. Erbij een salade van komkommer, bosui, kaki en avocado, plus ik braad verse bioworsten. De Vrouw is er om kwart over zeven. Na het eten bel ik de internetprovider van de vorige bewoner nog maar eens. De opzegging van de vorige bewoner ‘staat in de wacht’. Hij heeft bepaalde zaken nog niet goed aangeleverd. Vandaar dat er nog steeds internet geleverd wordt en de lijn dus bezet blijft. Vorige bewoner moet zo snel mogelijk contact opnemen. En meneer, eigenlijk moet u dit helemaal niet regelen. De providers hebben in dit soort gevallen onderling contact. Ach zo. U bent de vijfde of zesde medewerker van een provider en tot nu toe hebben alle vijf of zes me een verschillend verhaal verteld. Ik maak nog een mail naar mijn eigen provider met het dringende verzoek het met KPN tebregelen, want ik heb nog slechts twee weken voor verhuizing. En dan is er ook nog een uurtje rust, lezen en luisteren. Eind van de avond belt de vorige bewoner nog. Hij heeft contact gehad met zijn provider en heeft te horen gekregen dat maandag 20 februari de lijn leeg is. Dat hoop ik dan maar. Niet veel later is het tien uur.
Muziek vandaag: Piano Portraits (Rick Wakeman), Eat A Peach (Allman Brothers Band), het bonusplaatje bij de special edition van Afraid Of Sunlight (Marillion), Protection (Massive Attack), A Map Of The World (Pat Metheny)

Dinsdag 14 februari:
Opnieuw beiden rond half zes op. In de vroegte is het nog koud buiten. Bijna bij de werkplek is het al licht. Stemming op de werkplek is wat bedrukt; velen zijn verdrietig vanwege het overlijden van Melissa. Als ik aan de slag ben, ga ik verder met het inhalen van achterstallige klussen. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag krijg ik zo goed als al mijn geplande werk af. Dat is mooi. Zes uur ben ik weer thuis. De Vrouw serveert spaghetti met de pastasaus die ik gisterenavond maakte. De Zoon eet mee en hoe. Vanaf zeven uur is er rust en dat komt me goed uit, want ik merk dat ik goed vermoeid ben. Bericht van Bart: donderdagavond gaan we de boekenkast overhuizen. Dat betekent dat we morgen de eetkamer gereed en schoon maken. Begin van de avond zijn Bart en Wilma er voor een kop thee. Het laatste half uur van vandaag lees en luister ik tot het gebruikelijke tijdstip van tien uur.
Muziek vandaag: Blackfield V (Blackfield)

Maandag 13 februari:
De Vrouw en ik staan beiden vroeg op. Ik heb goed geslapen. De Vrouw gaat naar HNH; ik wandel door de barre kou naar de bushalte. Op tijd op de werkplek. Daar doe ik achterstallig werk. Tussen de middag wandel ik (met een collega, uniek!) door bos, veld en zon. Eind van de middag heb ik veel achterstallig werk verzet. Op de terugweg weet ik bij de platenboer Blackfield V (Blackfield) te bemachtigen. Half zeven ben ik thuis. Avondeten maken, daar komt het nu op aan. De werktelefoon gaat. Het os mijn leidinggevende. Vanmiddag is mijn collega Melissa na ren zwaar ziekbed overleden. Aan de ene kantbis het fijn dat ze nu bevtijd is van vrel ellende en pijn; aan de andere kant loopt ze nog zo veel jong geluk mis en gaan we dat prachtmens enorm missen. Ik zucht en zucht. Slikken. Ik forceer een stoemp van pastinaak, wortel, aardappel en ui, met een salade van bosui, komkommer, tomaat en avocado, plus ik bak lamsbiefstukken. De Vrouw is er om kwart over zeven en snel kunnen we aan tafel om de boel te verorberen. In HNH heeft De Vrouw vanmorgen de twee slaapkamers schoongemaakt. Morgen is de schilder klaar. Na het eten maak ik pastasaus voot morgen en aansluitend schrijven we een deel van de verhuiskaarten. Het laatste uurtje lees en luister ik en dan is het weer tien uur.
Muziek vandaag: Blackfield V (Blackfield), Afraid Of Sunlight (Marillion), Runaljod – Yggdrassil (Wardruna)

Zondag 12 februari:
Pas om kwart voor negen op. Koffie, klussen, webstek. Halverwege de ochtend wandelen we het gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Er ligt een goed pak sneeuw. Thuis schilder ik nog wat plabken. Vervolgens lunchen we samen met De Zoon en daarna schilder ik nog wat planken. Begin van de middag fietsen we naar HNH. Daar droppen we wat spullen en halen we de oude gordijnen op. Ook doen we wat boodschappen in het centrum en we rikden verder naar twee bouwmarkten nabij de wijk Orden. Geen kasplankdragers, maar wel verf en handgrepen. Half vier zijn we bij Vader. Morgen viert hij zijn drieëntachtigste verjaardag en nu brengen we een vroeg verjaardagsbezoek. De Zoon is er ook. Het gaat goed met Vader, al zegt hij dat hij steeds minder kan klussen in huis en dat hij opziet tegen het vele bezoek van morgen en wat hij daarvoor allemaal moet doen en in huis heeft moeten halen. Zijn verhalen zijn ouderwets onderhoudend en we beleven een mooi moment. Over een week of wat nemen we hem mee uit eten. Zes uur zijn we thuis. Ik warm de broccolisoep op, maak een salade van bladsla, bosui, komkommer en kaki, bak lamsshoarma en monteer een knoflookyoghurtsaus erbij. En dan heb ik twee uurtjes om te lezen en te luisteren. Tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Transcendental – Daniil Trifonov plays Franz Liszt (Daniil Trifonov), Chasing The Dragon (John Wetton), Fall In Love With The World (United Progressive Fraternity), Modern Primitive (Steve Vai), Passion & Warfare (2016 remaster) (Steve Vai)

Zaterdag 11 februari:
Goed geslapen. Half acht uit bed. Koffie, klussen, krant. Dan naar HNH om wat spullen te droppen en vervolgens een boodschappenronde langs Turkse supermarkt, biowinkel, markt en Turkse winkel. Het sneeuwt. Op de terugwinkel doe ik nog één keer de bouwmarkt aan. Ik heb een plankje vergeten, merkte ik vanmorgen vroeg op. Nu ben ik compleet. De Vrouw is al begonnen met planken schilderen. Ik doe er ook een stuk of wat. De Zoon komt lunchen. Ik schilder nog een paar planken. Dan stappen De Vrouw en ik op de fiets. In HNH zien we hoe goed het wandje droogt. We nemen nog wat maten op. Ook gaan we op zoek naar lampen. Zo komen we in een retrozaak, een echte verlichtingswinkel en een kringloop. Bij de laatste staat ook een nachtkastje van het formaat als die waarop nu onze telefoon staat. We hadden ‘m een paar weken geleden al gezien en nu nemen we hem mee. Thuis schilder ik weer een paar planken en dan is het te donker. Avondeten maken, dus. Broccolisoep, gebakken kalfsbiefstuk en een salade van bosui, komkommer, tomaat en avocado. Half acht zijn we uitgetafeld. Ik lees en luister aan de keukentafel. En zit onbedaarlijk te lachen om de verhalen van Dahl. Kwart over tien val ik bijna in slaap en dus ga ik naar bed.
Muziek vandaag: At The End Of Time – Churchscapes – Live in England & Estonia 2006 (Robert Fripp), Sin Fronteras (Sergant Garcia), Animation (Jon Anderson), Oyoyoy (Amsterdam Klezmer Band), The Similitude Of A Dream (The Neal Morse Band)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment