bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

17-02-2017

B-log: 18 t/m 24 februari 2017

Filed under: B-log 2017 — bazbo @ 07:32

Vrijdag 24 februari:
Zeven uur sta ik op. Ik heb goed geslapen. Koffie, klussen, krant. Ik fiets negen uur naar HNH. Daar ruim ik van alles op, monteer ik haken en lampen, en zet ik de eerste lading elpees in de kast. Waar is Adolescent Sex van Japan? De Vrouw is er rond twaalven, net als ik iemand van de vereniging van eigenaren over de vloer heb. Hij gaat iets regelen voor het bovenraam in de keuken. Ook mag ik zijn sleutel van het achterom lenen om te kopiëren. Dat doe ik gelijk. Op de terugweg doen we weekendboodschappen bijbde supermarkt en Turkse winkel. Thuis lunch en vervolgens trekken we de schuur leeg. Ook pak ik boven nog wat dozen beter in de dozen van het verhuisbedrijf, sorteer ik spul dat ik later nog eens wil uitzoeken en sticker ik alles. De Zoon is er om kwart over zes en De Vrouw serveert bamisoep. Erna brengen De Zoon en ik nog wat dozen met elpees, de platenspeler en ander fragiels naar het appartement. Niet veel later is Robert daar ook. Hij helpt met wat gaten in het plafond van de slaapkamer, zodat ik morgen de gordijnroedehaken kan monteren. Wat schetst onze verbazing: het plafond is de eerste centimeter keihard, maar daarna hol. Nou ja. Negen uur ben ik weer thuis. Nog even zitten, bijkletsen, lezen en luisteren en dan is het kwart over tien en mooi geweest voor vandaag.
Muziek vandaag: That Which Passes – 1995 Soundscapes – Live volume 3 (Robert Fripp), Dreams Of Reason Produce Monsters (Mick Katn), Blackfield V (Blackfield), Heaven & Earth (Yes), Blade Runner (Vangelis)

Donderdag 23 februari:
De wekker gaat vroeg, op de gebruikelijke tijd half zes. Koffie, webstek, krant. Dan fiets ik om kwart over zeven naar HNH. Acht uur is de aannemer er om nog een laatste correctie te doen aan onze schuifdeuren. Hij is met twintig minuten klaar. Reinier is er om negen uur. We maken een gat door de muur naar het balkon, hangen een lamp in de badkamer op en zagen een plank in de schuur op maat. Ik haal het slot uiy de schuurdeur. Half elf is hij weer foetsie en mijn dank is groot. Er komt bericht dat de koelkast ieder moment bezorgd kan. Drie kwartier later staat het apparaat in de schuur. Ik loop naar de sleutelboer met het slot maar helaas, het is te oud en te versleten en een kopie van de sleutel maken lukt echt niet. Als ik het slot weer terugzet, komt de bovenbuurvrouw langs en ze vraagt me of ik haar help de meterstanden op te nemen en door te bellen. Natuurlijk doe ik dat. Dan fiets ik naar huis voor lunch. In de middag rijden De Vrouw en ik via de bouwmarkt en elektronicawinkel naar het appartement. Ik leg kabels, monteer de laatste planken en zet de boekenkast vast tegen de muur. Het grootste werk zit erop en nu kan ik gaan indelen en inrichten. De Vrouw heeft een wasmachinekast gemonteerd en we fietsen door vliegende storm terug naar huis. Ik serveer de bloemkoolcurry met chorizo en een salade van komkommer, bosui, tomaat en avocado. Dan is het acht uur en lees en luister ik tot het tien uur en bedtijd is.
Muziek vandaag: Rosetta (Vangelis), Brothers And Sisters (Allman Brothers Band), Akustika – Live in Amerika (John Wetton), Them Or Us (Frank Zappa), Sorceress (Opeth), The Keith Emerson Trio (The Keith Emerson Trio)

_

Woensdag 22 februari:
Vandaag vroeg naar de werkplek. Het regent. Slapen ging redelijk, ik ben wat wakker geweest, maar aan het eind van de nacht ben ik weer flink weg. Vanmorgen wil ik fietsen naar een andere locatie, maar omdat het tegenzit met de busaansluiting, laat ik me op de hoofdlocatie ophalen. Begin van de middag ben ik weer terug. Dan werk ik nog een moment om ook weer iets eerder naar huis te gaan. Vijf uur ben ik thuis. Ik haal lampen af op de overloop en in de hal. Die krijgen wellicht een plek in HNH. De Vrouw gaat nog werken en ik maak avondeten: een curry van chorizo, ui, peper, knoflook, mangold en bloemkool in kokosmelk. Ernaast de Griekse bietensalade met ei, walnoten en dille. De Vrouw is eerder thuis dan verwacht en niet veel later gaan we aan tafel. De boel smaakt voortreffelijk! Juist. Ik ruim de boel op, prop bamboestokken in de groene container en zet die aan de straat. De Vrouw bestelt een koelkast voor in de berging van ons appartement. Morgen krijgen we hem bezorgd. Dan heb ik wat tijd en gelegenheid om te lezen en te luisteren. Tien uur is woensdag 22 februari 2017 voorbij.
Muziek vandaag: Beginnings (Allman Brothers Band), Thick As A Brick (Steven Wilson remix) (Jethro Tull), Ojos de Novia (Mor Karbasi), Warp (Jon Balke)

Dinsdag 21 februari:
Het lijkt eerst niet zo te lukken met slapen. Ik ben nog lang wakker. Het laatste deel van de nacht slaap ik diep en dus is wakker worden niet gemakkelijk. Nou ja. Eenmaal op is er geen probleem. Ook geen probleem is de busrit naar de werkplek. Op de werkplek ligt weer het een en ander en ik doe het een en ander. Ook bel ik met de internetprovider. De lijnen in HNH zijn nog altijd bezet. Na een gesprek van tweeënveertig minuten (!) lijkt het dan voor elkaar: een geheel nieuwe aanvraag is gedaan in plaats van een verhuizing. En nu maar hopen dat de verbinding zo spoedig mogelijk tot stand komt en dan het liefst op donderdag 2 maart. Tussen de middag loop ik door de zon en het bos. In de middag doe ik het een en ander. Om half zeven ben ik thuis. De Vrouw serveert een soort nasi van spek en Chinese kool met een salade van komkommer, bosui en tomaten. De Zoon eet mee en na het avondmaal brengen hij en ik een boel kratten vol elpees naar HNH. Half negen ben ik weer thuis en heb ik nog even om te lezen en te luisteren voor het tien uur is en ik ga slapen.
Muziek vandaag: Lost In The Ghost Light (Tim Bowness), Air (Frode Haltli, Trondheim Soloists & Arditti Quartet)

Maandag 20 februari:
Best aardig geslapen. Ik start best aardig op. Ook best aardige busrit naar de werkplek. Daar heb ik veel te doen. Halverwege de ochtend ontdek ik dat ik best aardig opschiet. Ik lig voor op mijn geplande schema. Halverwege de ochtend bel ik naar de internetprovider en krijg te horen dat de lijnen in ons nieuwe huis nog altijd niet vrij zijn en of ik het morgen nog eens wil proberen. Zucht. Tussen de middag wandel ik door lichte regen en door veld en bos. Niet te gapen, maar te zingen. Hoezo, ben ik best aardig opgewekt? In de middag weet ik nog meer werk te verzetten. Het is zelfs half vijf voor ik er erg in heb en dus ben ik te laat voor mijn bus. Half zeven ben ik thuis. Gelijk begin ik met het avondeten. Het wordt een stoemp van wortel, pastinaak en aardappel met kerrie. Ik warm het restant chili op en maak een salade van bosui, komkommer, bladsla en frambozen. Als De Vrouw thuis komt bak ik er lamsbiefstukken bij. Acht uur is alles ook weer opgeruimd. We schrijven nog een boel verhuisberichten en dan heb ik een klein uurtje om te lezen en te luisteren voordat het tien uur is en ik naar bed ga. Niet echt. Half tien valt Auke even binnen voor een kop koffie en een praatje. Niet erg. Leuk, zelfs. Half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: Lost In The Ghost Light (Tim Bowness), Beginnings (Allman Brothers Band en Idlewild South (Allman Brothers Band), Brothers And Sisters (Allman Brothers Band), Air (Frode Haltli, Trondheim Soloists & Arditti Quartet)

Zondag 19 februari:
Acht uur ga ik uit bed. Koffie, klussen, webstek. Tien uur loop ik het gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Begin van het loopje heb ik het idee dat het niet goed gaat: opgejaagd, gespannen, genadeloze pieptoon. Gelukkig is het na een kwartier gezakt en keert de rust en opgewektheid terug. De Zoon luncht mee. Vroeg in de middag fietsen De Vrouw en ik via de bouwmarkt naar HNH. De Vrouw doet schoonmaak- en schilderwerk, ik monteer planken in de boekenkast en zet een deel vast aan de muur. We gaan naar een winkel en kopen er twee jarenzestigstoeltjes voor in de bergkamer. Die breng ik gelijk naar de bergkamer. Dan zijn we beiden moe en gaan we naar huis. Onderweg blijkt mijn voorband lek. Thuis maak ik een fruitsalade van meloen, mango en frambozen, ik bak lamsshoarma en serveer die met een knoflookyoghurtsaus en het restant salade van gisteren. Na het eten lees en luister ik en om tien uur ga ik proberen te slapen.
Muziek vandaag: November Suite – Soundscapes – Live at Green Park Station 1996 (Robert Fripp), het tweede plaatje van de speciale editie van Sanctuary II (Robert Reed), Alexandrine (Grice), Ziezo (UK Subs), Live In Rome (Steve Rothery Band), Inni (Sigur Rós), Return To Ommadawn (Mike Oldfield)

Zaterdag 18 februari:
Zeven uur op. Koffie, klussen, krant. Dan stappen we op de fiets naar HNH. De Zus komt daar ook, zij helpt mee met schoonmaken. Ik fiets een boodschappenronde langs de Turkse supermarkt, biowinkel en markt. GAteL en Reinier zijn ook in HNH en helpen mee. Fijn, mooi. Zelf pak ik geen grote klus aan; ik voel me op mijn vingers gekeken en dat geeft spanning die ik liever niet wil nu. Ik fiets naar huis, haal spullen, zet was aan en rijd via bouwmarkt weer naar HNH. Met Zus en De Zoon lunchen we bij de onderburen. Dan nemen we afscheid. We proberen de schuursleutel te kopiëren bij een zaak, maar het lukt niet. De schuur heeft een oplegslot en het is waarschijnlijk verouderd. Of ik het slot wil meenemen. Gaan we doen. Donderdag, dan. We fietsen via een bouwmarkt in Noord naar de meubelboulevard. Bij de keukenboer halen we de verlengpijp van de afzuigkap. Vijf uur zijn we thuis. Ik heb niet het idee dat ik vandaag veel ben opgeschoten, maar morgen is er weer een dag en we hebben nog een week of anderhalf. Ik maak eenvoudig avondeten: ik bak kalfskoteletten en monteer een salade van komkommer, bosui, tomaten, blauwe bessen en frambozen. Acht uur rijd ik opnieuw naar het centrum. Nu naar de poptempel. Paulu$ en Jessica zijn er ook; zij hebben eerder op de avond met De Zoon in het centrum gegeten. Op het podium verschijnen TV Smith en later UK Subs. Het geluid is loeihard en het is maar goed dat ik mijn oordoppen in heb. TV Smith weet drie kwartier volop te boeien; UK Subs vind ik wat eenvormiger, maar wel uiterst vermakelijk. Charlie Harper is begin zeventig en heeft een ‘jonge’ band om zich heen, die de boel aardig weten op te zwepen. Het concert duurt niet lang, maar lang genoeg. Ik ben doodmoe, neem afscheid van JP en Jessica en ga naar huis. Nog voor twaalf uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: Pie Jesu (Robert Fripp), The Gates Of Paradise (Robert Fripp), Live at the Great American Music Hall (Ry Cooder & Corridos Famosos), In The City Of Angels (Jon Anderson), Wassail (Big Big Train)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment