bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

30-03-2017

B-log: 1 t/m 7 april 2017

Filed under: B-log 2017 — bazbo @ 20:07

Vrijdag 7 april:
De Vrouw staat om zeven uur op; ik volg niet lang erna. Koffie, krant en webstek. De Vrouw gaat een moment weg om de hechtingen uit haar mond te laten halen. Ik fiets een boodschappenronde langs supermarkten en Turkse winkel. De Vrouw gaat kort werken. Ik lunch. Dan stap ik op de fiets en breng een doosje met spullen naar de kringloop. Op de terugweg zien De Vrouw en ik elkaar bij een warenhuis. De bestelde lamp voor boven de eettafel is er. We neuzen nog wat verder rond en gaan dan terug. Ik meld me aan bij de apotheek in onze straat en koop wilde spinazie bij de Turkse supermarkt. We wandelen naar de kringloopwinkel in de straat en kopen niets. Thuis lees ik een uurtje. Dan ga ik eten maken: een fikse chili. De Zoon is er om kwart over zes. Hij heeft vandaag twee verstandskiezen laten trekken en het gaat goed met hem. Zelfs eten lukt hem flink. De chili is rijkelijk gevuld met knoflook, pepers, paprika’s en wilde spinazie. Ernaast staat een salade van bosui, komkommer, radijs en aardbeien. Toe is er bio-ijs: vanille, aardbei, karamel en pistache. Toe maar. Als De Vrouw en ik hebben afgewassen, vertrekt De Zoon naar huis. Ik breng afval weg en dan ga ik in de eetkamer zitten lezen en luisteren. Elf uur is het bedtijd. Geen spektaculaire dag, maar ik voel me ook moe en rusteloos. Vlak voor ik naar bed ga, heb ik heel even een moment van rilling en angst. En er is de genadeloze pieptoon, alom aanwezig en allesoverheersend. Geeft niet. Morgen verder.
Muziek vandaag: Le Voyage De Sahar (Anouar Brahem), het tweede plaatje uit de doos Forecast: Tomorrow (Weather Report), em>Vision And Ageless Light (EYE), Frank Zappa Meets The Mothers Of Prevention (Frank Zappa), Arkangel (John Wetton), Crystal Machine (Tim Blake), Blake’s New Jerusalem (Tim Blake), Runaljod – Ygdrassil (Wardruna)

Donderdag 6 april:
Dat slapen lukt redelijk. Opstaan gaat zelfs goed en het op gang komen helemaal fantastisch. Buiten is het goed koud. Op de werkplek ligt een boel en er komt nog wat meer op de stapel. Mooi. Verveling is een saai iets. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Ook in de middag blijft de stapel een stapel. Volgende week is er weer een week. Kwart voor zes ben ik thuis. De Vrouw serveert een schotel van rookworst, bataat, rozijnen en paarse boerenkool. Mijn ronde hardlopen gaat goed, maar kost me veel moeite. Ten slotte heb ik nog ruim tijd en gelegenheid om te lezen en te luisteren. Half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: Contrapasso (Seven Impale), The Night Siren (Steve Hackett)

Woensdag 5 april:
Half zeven ben ik wakker en sta ik op. Ik kom kalm op gang. Acht uur wandel ik de deur uit naar de mondhygiëniste. Zij maakt de boel weer schoon. Hm, sinds er twee (melk)kiezen ontbreken, is de boel in de onderkaak volop in beweging en nu staan de voortanden onderin zo strak tegen elkaar aan, dat ik er nauwelijks tussen kom met schoonmaken. Ze heeft er behoorlijk werk aan. Negen uur ben ik ook weer thuis. Koffie, krant verder. De Vrouw gaat naar het werk en ik zet de laptop aan voor wat werkzaamheden die ik tussendoor kan doen. Ook maak ik een boodschappenronde langs de supermarkten. Als De Vrouw even terug is van werken, lopen we naar de tapijtenboer en halen we de berber voor in de woonkamer. Staat mooi! De Vrouw gaat verder met werken. Ik doe een tostilunch en wat werkzaamheden. De meneer van de rolgordijnenwinkel komt de ramen opmeten, De Vrouw is tussendoor weer een half uurtje thuis en gaat dan weer werken, ik doe wat lees- en schrijfwerk voor de klus uit Brabant en begin met de voorbereidingen van avondeten. De Vrouw is er vroeger dan verwacht en een half uur later, om half acht, gaan we aan tafel. Ik heb dan kebabs gebakken met een schotel van prei, knoflook, spinazie en pompoenrisotto en ernaast een salade van witlof, rode paprika en blauwe kaas. Nog wat natafelen, afwas en afval wegbrengen en ten slotte kan ik nog iets intikken, lezen en luisteren. Even na tienen ga ik slapen.
Muziek vandaag: Le Pas Du Chat Noir (Anouar Brahem), Bob Stanley + Pete Wiggs present – English Weather (vanalles), Unfaithful Music & Soundtrack Album (Elvis Costello), Vision And Ageless Light (EYE), Baile Bucanero (Ondatrópica), Magic Machine (An Endless Sporadic), … and I know … (We Are Kin)

Dinsdag 4 april:
Koud buiten. Vroeg op de werkplek. Daar volop aan het werk. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag volop aan het werk. Kwart voor zes thuis. De Zoon is er niet veel later ook en De Vrouw serveert dan een schotel van biefstukreepjes, ui, paprika, bataat en prei met een salade van rucola, tomaat en komkommer. Toe is er fruityoghurt. Na de afwas ga ik mijn ronde hardlopen. Even na half negen kan ik wat lezen en luisteren. Kwart over tien ga ik slapen.
Muziek vandaag: Crystal Machine (Tim Blake), Blake’s New Jerusalem (Tim Blake)

Maandag 3 april:
En weer vroeg op. Alles verloopt voorspoedig. Op de werkplek doe ik dingen. Tussen de middag wandel ik door het bos. In de middag doe ik ook dingen. Om kwart over zes ben ik weer thuis. Ik maak avondeten. Een stoemp van aardappel en rode biet, met daarbij de opgewarmde pruttelpot van gisteren, gebraden lamsworsten en een fruitsalade van hamimeloen, peer en frambozen. De Vrouw is er pas na half acht. We gaan aan tafel en kletsen bij. Daarna ruimen we af. Ik breng afval naar de containers en ga lezen en luisteren tot het kwart over tien is en ik ga slapen. Wat een avonturen weer.
Muziek vandaag: Bob Stanley + Pete Wiggs present – English Weather (vanalles), Vision And Ageless Light (EYE)

(EYE)

Zondag 2 april:
Nog voor acht uur ben ik uit bed. Niet zo heel goed geslapen. Douche, koffie, klussen, webstek. Ook maak ik vast de tajine voor vanavond. De Schoonzus is rond half elf met De Zwager en De Neef op koffiebezoek. De Zoon komt lunchen. In de middag wandelen we het centrum in. Er is kunstroute langs ateliers en galeries en we bezoeken er een paar. We maken een rondje langs de Stationsstraat, Hoofdstraat, via het ACEC (waar we kunstenaar Theo Semeijn en de heer Willem Bierman ontmoeten) en de Korenstraat weer terug naar huis. Thuis heel even zitten en dan maak ik de tajine heet. Erbij zet ik de salade van eergisteren en gisteren en het brood van vanmiddag. Dan is het tijd om te lezen. Het boekenweekessay van Palmen was vanmorgen al uit, vanavond jas ik mezelf door Het recept (Remco Campert) en ik begin in Not Dead Yet (Phil Collins). Even na tien uur is vandaag voorbij.
Muziek vandaag: Astrakan Café (Anouar Brahem), La Revancha Del Tango (Gotan Project), Symfonia – Live in Bulgaria 2013 (Asia), Baile Bucanero (Ondatrópica), Lavalek (Groupa), Viena (Värttinä), Perfect Beings II (Perfect Beings), The Illusion’s Reckoning (Mantra Vega), Live at Rockpalast (Steve Hillage)

Zaterdag 1 april:
Kwart over zeven ben ik echt wakker en sta ik op. Koffie, klussen, webstek. De Vrouw doucht en ontdekt dat het afvoerputje niet fijn werkt. De hele badkamer staat blank en het water loopt nog net niet de hal en de rest van de woning in. Oei. Gelukkig hebben we alles snel weer droog. Tegen half elf fiets ik een boodschappenrondje langs de biowinkel en de markt. Erna doe ik snel de Turkse supermarkt. De Vrouw is vandaag naar een of andere beurs in Arnhem, dus om een uur lunchen De Zoon en ik samen. In de middel wandel ik nog naar een supermarkt aan het kanaal, op zoek naar blauwe kaas. Het is grijs, maar nog wel droog. Als ik terug ben, stap ik nog een keer op de markt. Want las ik nou ergens dat er ergens een terrasverwarmer voor een fijne prijs te krijgen is? Dat blijkt te kloppen, maar wel pas volgend weekend. Kijk aan. Net als ik weer thuis ben, komt De Vrouw ook binnen. Die heeft een leuke dag gehad en wat spullen voor in de woonkamer gevonden. Ik ga eten maken. Eerst een salade van bosui, komkommer, tomaten en frambozen. Dan de schotel van rode biet (tussen de middag gekookt), rode ui, witlof, peer, walnoot, honing en blauwe kaas. Die schotel mag in de oven. In de tussentijd bak ik lamsbiefstukken. De hele boel blijkt nog vrij goed te smaken ook. Kwart over zeven ren ik mijn ronde door de parken. Dat het wat miezert, maakt me niet uit. Ik merk er niets van en ik loop lekker. Thuis weer een snelle douche en dan ga ik lezen en luisteren. Ik lees het boekenweekgeschenk Makkelijk leven (Herman Koch). Elf uur slaap ik bijna.
Muziek vandaag: Reflection (Brian Eno), Archipelago (Hidden Orchestra), het vierde plaatje uit de doos The Jimi Hendrix Experience (The Jimi Hendrix Experience), de eerste twee plaatjes uit de doos Forecast: Tomorrow (Weather Report), Dramatis/ation (Pink Floyd), het plaatje dat met de PROG mee kwam

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment