bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

06-04-2017

B-log: 8 t/m 14 april 2017

Filed under: B-log 2017 — bazbo @ 09:02

Vrijdag 14 april:
Zeven uur gaat de wekker van De Vrouw. Niet lang daarna sta ik ook op. Om kwart voor negen fietsen we naar de gordijnenwinkel om de definitieve bestelling van vitrage te doen. Over drie weken is alles klaar, ziet het naar uit. Ik doe op de terugweg allerlei boodschappen bij supermarkten en Turkse winkel. Daarna rijd ik ook nog naar de biowinkel en haal ik groente en vlees bij de Turkse supermarkt in de straat. Thuis komt er bericht dat Hansi, onze Zwitserse Zappavriend, plots is overleden. Ik merk dat het me raakt. De Zoon komt om half een lunchen. Dan fietsen De Zoon en ik naar zijn huis. Daar stappen we in de auto en rijden naar de meubelboulevard. Bij de woonwinkel halen we de vier eetkamerstoelen op. Nogal gedoe om het in en uit de auto te krijgen, maar het lukt. De Zoon rijdt terug naar huis en daar stap ik op de fiets. Ik haal ons groentepakket op en ben om dik drie uur thuis. Even uitblazen en webstek bijwerken. Dan de stoelen monteren. Vervolgens maak ik avondeten: een mooie lenteschotel, dus raapstelenstamppot. Ik monteer er ook een fruitsalade van hamimeloen, ananas en peer bij. De Zoon is er rond kwart voor zeven en dan meldt De Vrouw van ver weg dat ze elders eet. Oh, oké. Dan bak ik slechts vier rosbieffiletlapjes. We eten veel op, maar niet die gehele raapstelenstamppot. Drie keer raden waaruit ons paasmaal deels bestaat. Nee, één keer raden. Om acht uur is De Zoon weer vertrokken en heb ik alle afval weggebracht. Even een uurtje rusten en dan ga ik naar café Flierefluiter alwaar onze vrienden The FoolZ spelen. Reinier en GAteL en Heidi en Auke zijn er ook. En nog veel meer mensen. Kijk aan: De Vrouw. Leuk concert, wel. Eerste helft is het wat toegankelijker werk, in de tweede helft wordt het écht interessant. Aardig ook dat wat ouder spul weer terug is in de setlijst. Pas om kwart over een wandelen we terug naar huis.
Muziek vandaag: Piano Portraits (Rick Wakeman), Cover Version (Steven Wilson), Nonagon Infinity (King Gizzard And The Lizard Wizard), Tardigrades Will Inherit The Earth (The Mute Gods), de twee plaatjes die bij de twee laatste PROG mee kwamen, het eerste plaatje van de doos A Lazarus Taxon (Tortoise)

Donderdag 13 april: Ensemble MusikFabrik in Theater aan ’t IJ, Amsterdam
Op naar het werk. ik heb redelijk geslapen, voel me prima en ga met plezier naar buiten. Daar is het fris, maar ook zonnig en helder. Op de werkplek is vandaag heel veel te doen. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag rond ik zaken voor deze week af. Ik heb de bus van half vier terug naar het station in Arnhem. Daar tref ik De Vrouw. Uiteindelijk wel. We hadden op het perron afgesproken, alleen zij staat aan het begin en ik aan het eind. Of andersom. Vandaar de verwarring. Een half uur later dan gepland reizen we samen naar Amsterdam. Daar vinden we een Mexicaanse eettent aan de Prins Hendrikkade. We eten biefstuk met zwartepepersaus, friet en sla. Ruim op tijd zijn we in het Muziektheater aan ’t IJ. We ontmoeten Peter, Inge en Luc en Marco met zijn vrouw. Er is een korte (niet zo heel interessante) introductie door een muziekprofessor die Ali N. Askin en Ronald Blauw interviewt. Exact kwart over acht begint het programma. Allereerst krijgen we een zeer subtiele vertolking van Ionisations (Edgar Varèse) en daarna allerlei Zappa-stukken uit de periode 1970-1978. En hoe! Hoogtepunten zijn RDNZL (behalve de gitaarsolo, die is algeheel prut) en Inca Roads (met de gitaarsolo gespeeld door gitaar, fluit, trombone, viool en nog meer instrumenten tegelijk!). De zang is niet zo goed, maar de instrumentbeheersing is waanzinnig. Mooi geluid in de zaal, ook. Maar de absolute klapper blijkt de toegift: Echidna’s Arf (Of You) en Don’t You Ever Wash That Thing?. Het programma duurt maar vijf kwartier, met de toegift erbij anderhalf uur. Veel tijd om na te praten hebben we niet; we wandelen naar het station en pakken de trein. Iets voor twaalf uur zijn we thuis. Daar willen we gelijk naar bed. Mooie avond! Ik zie nog net een berichtje van Heidi. Vandaag is mevrouw Smid, moeder van Arie en oma van Heidi’s kinderen, toch onverwacht overleden. Lief mens.
Muziek vandaag: paar albums van Djabe op het werk gestreamd, verder geen

Woensdag 12 april:
Half acht op. Redelijk geslapen. Ik voel me opnieuw energiek en fit. Mooi. Na wat koffie gaat De Vrouw werken en ik wandel naar de markt om wat fruit te halen. Als ik terug ben, heb ik zo ongeveer de gehele dag alleen. Eerst maar eens de webstek bijwerken en dan ga ik wat zaken doen voor de klus in Breda. Rond een uur heb ik dat afgerond. De meetmeneer voor de vitrage in de woonkamer en eetkamer komt meten en is met vijf minuten weer weg. Ik eet een broodje. Ook in de middag doe ik wat dingen. De Vrouw is er om half vier weer voor korte tijd om dan opnieuw naar werk te gaan. Ik maak me druk over het avondeten. Buiten lijkt de miezerregen over te gaan in een fikse bui. Binnen is het de hele dag al kil en ik zet de verwarming maar eens aan. Ik verhit olie en fruit ras-el-hanout, vervolgens bak ik bosui, knoflook, peper en courgette en voeg daar uiteindelijk kikkererwten en bruine linzen aan toe. Daarnaast bak ik chamignonkaasburgers en maak ik een salade van komkommer, hamimeloen, ananas en peer. Waarom ook niet? De Vrouw is om zeven uur al thuis, dus maak ik alles snel af en daarom zitten we om kwart over zeven aan tafel en is de boel om acht uur ook weer opgeruimd. Dan lees en luister ik nog tot het tien uur is en ik een poging ga doen om te slapen.
Muziek vandaag: The Shutov Assembly (Brian Eno), Summer Storms & Running Rivers (Steve Hackett & Djabe), Flying Microtonal Banana (King Gizzard And The Lizard Wizard), Deliverance (Opeth), Sunfighter (Paul Kantner & Grace Slick), Currents (Tame Impala), Abra Kadavar (Kadavar), I’m In Your Mind Fuzz (King Gizzard And The Lizard Wizard), Eclipse (Lura), Leonardo – The Absolute Man (Trent Gardner & vanalles), The Extinct Suite (Steve Jansen)

Dinsdag 11 april:
En voort gaan we weer. Buiten is het koud, binnen op de werkplek volop werk. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Het wordt langzaamaan weer groen op het veld en in het bos. Ook ’s middags is er nog werk. Zes uur weer thuis. De Vrouw komt nog geen vijf seconden later binnen en zij gaat het avondeten maken. De Zoon is er een half uur later en we gaan aan tafel. Wat schaft de pot? De pot schaft een schotel van rookworst, spek, aardappel, ui en pompoen, met een salade van komkommer, witlof, rode ui en peer. Alles is rond half acht ook weer opgeruimd. Ik breng afval weg en ga mijn ronde hardlopen. Beetje moeizaam, maar ik red het goed. Gewoon doorlopen. Na de douche kan ik nog wat lezen en luisteren. Welja. Kwart over tien ga ik slapen.
Muziek vandaag: Magnified (Beatrix Players), Tender Extinction (Steve Jansen)

Maandag 10 april:
Het gaat goed vanmorgen. Ik voel me weer fit en energiek. De ochtend verloopt voorspoedig. Vroeg op het werk, daar van alles te doen, tussen de middag wandelen in het bos, in de middag verder werken en om zes uur weer thuis. Ik maak avondeten. Het wordt een curry van ui, bosui, knoflook, paprika, pompoen en moerbeien, met ernaast een salade van bosui, komkommer en radijs, plus gebakken kalfskoteletten. De Vrouw is er even na half acht en we kunnen gelijk aan tafel. Aangenaam etensmaal. We wassen af en dan heb ik nog wat tijd om de webstek bij te werken, te lezen en te luisteren. Ik ga om tien uur slapen. Goede dag vandaag.
Muziek vandaag: The String Quartets (Jethro Tull), Summer Storms & Running Rivers (Steve Hackett & Djabe)

Zondag 9 april:
Kwart voor acht op. Redelijk geslapen, kon beter. Koffie, webstek. Ik begin te lezen in Vrouw (Karl Ove Knausgård). Het is geweldig zonnig buiten. Op de galerij maak ik een zitje en daar lees ik verder. De Vrouw komt erbij en we drinken koffie. Dan gaan we een zondagmorgenrondje langs het kanaal lopen. Het is een prachtige dag. Op de terugweg nemen we broodjes van de Turkse bakker mee. De Zoon is er om een uur. Het gaat al iets beter met hem. We lunchen uitgebreid en dan vertrekt hij weer. We zitten in de zon op de galerij. Het kriebelt; het is mooi weer en ik wil eruit. Ik wandel door het centrum en door verschillende parken. Op de terugweg kom ik langs de poptempel en daar dreigt een zondagmiddagconcertje te beginnen. Piet en Ineke zijn er ook. Altijd goed om ze te zien en te spreken. Het concertje is heel niet verkeerd, maar ik ga halverwege wel weer terug naar huis. Daar maak ik een avondmaal van Arabisch brood, kalkoenshoarma, verse knoflookyoghurtsaus en een salade van komkommer, bosui, tomaat, radijs en tofublokjes. Als we dat op hebben, breng ik afval weg en ga ik mijn ronde hardlopen. Buiten is het nog steeds warm en benauwd. Ik loop in mijn winterhardloopkledij en heb het dus enorm warm. Toch gaat het lopen prima. Thuis een snelle douche en dan lees en luister ik nog twee uurtjes tot het kwart over tien is en ik naar bed ga.
Muziek vandaag: Souvenance (Anouar Brahem), Trinta (Sensuàl), Inspiración Espiracion (Gotan Project), Oxygene Trilogy (Jean-Michel Jarre)

Zaterdag 8 april:
Pas om acht uur ben ik wakker. Ik had mijn slaap kennelijk nodig. Koffie, krant, webstek. Zo om half tien fiets ik een kleine boodschappenronde langs de biowinkel en de markt. Na nog wat koffie haal ik in de Turkse supermarkt brood en vlees. De Zoon is er om een uur voor de lunch. Ik zet het Arabisch brood op tafel en warm de chili van gisterenavond op. Stevige hap. De Zoon heeft duidelijk wat last van de ingreep van gisteren. Na het eten leg ik de kabel van het modem naar de televisie vast langs de plint. Ik moet twee deuren wat bijschaven. Het resultaat vind ik nog niet optimaal, maar ik vind het ook wel weer best voor vandaag. Ik merk dat ik nog steeds wat moe, ruste- en lusteloos en gespannen ben. Die pieptoon is er voortdurend. Dan maar wat lezen. Even na zessen wandelen we naar een restaurant niet ver weg. We bestellen een viergangenmenu en worden getrakteerd op bijzondere smaken van pure producten. Mooi. Tien uur zijn we weer thuis. Ik lees (Not dead yet uit; leuk boek, de heer Collins raast wel in zevenmijlslaarzen door zijn leven heen) en luister nog iets en ga dan rond elf uur slapen. De oorsuizingen zijn nog steeds zeer nadrukkelijk aanwezig.
Muziek vandaag: The Astounding Eyes Of Rita (Anouar Brahem), Oh! That Cello – Music by Charlie Chaplin (Thomas Beckmann & Johannes Cernota), The Snow Goose (2013 rerecording) (Camel), 90125 (Yes), I, Flathead (Ry Cooder), A Life Within A Day (Squackett), Does Humor Belong In Music? (Frank Zappa), The Extinct Suite (Steve Jansen)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment