bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

18-05-2017

B-log: 20 t/m 26 mei 2017

Filed under: B-log 2017 — bazbo @ 21:03

Vrijdag 26 mei:
Nog voor half zes ben ik op. De schilder zou er om zeven uur zijn, maar belt iets na half zeven al aan. Om kwart voor acht heeft hij alles afgeplakt en is hij aan het schilderen. De Vrouw is rond die tijd onderweg naar De Zoon om met hem mee te gaan naar de dokter. Kwart over acht is de schilder klaar en half negen heeft hij alles opgeruimd en is hij vertrokken. Ik maak schoon voor zover dat al kan. Dan ga ik een ronde boodschappen doen. Twee supermarkten. Het is al aardig warm. De Vrouw is terug van De Zoon. Het gaat goed; de dokter is tevreden. Nog een week rust houden en over een week weer terug komen. Bij hem in huis hebben ze samen met de begeleider een en ander doorgesproken en daarna zijn ze boodschappen gaan doen. Nu drinken we nog een keer koffie en wandelen we het centrum in op zoek naar een droogrek en een lectuurbak. Droogrek wel gevonden, maar nog niet gekocht. Eerst lunchen met Arabisch brood en dergelijke. Na de lunch gaat De Vrouw nog even liggen. Ik loop eerst het centrum in en koop dat droogrek; aansluitend test ik opnieuw de stappenteller als ik het groentepakket ga ophalen. Als ik daarvan terugkom, zoek ik een andere stappenteller en ga ik uitgebreid op de galerij zitten lezen. Eind van de middag staat De Vrouw op en we lopen nog één keer naar een winkel op de hoek voor wat kleinigheden. Erna ga ik avondeten maken. Nou ja: opwarmen. De schotel van dinsdagavond voor mijzelve en spul dat De Vrouw vanmorgen heeft gekocht voor haarzelf. Erbij zet ik een fikse salade van bosui, komkommer, tomaten en schapenkaas. De Vrouw gaat vanavond oppassen op haar Neef; ik ga hardlopen. Het is warm, heel warm, maar ik doe het rustig aan en met een extra wandelpauze erin kom ik er goed. Als ik terug kom, ben ik alleen in huis. Lezen, luisteren, een dvd bekijken en om een uur of elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Siwan (Jon Balke), Scintilla (Nosound), On Her Journey To The Sun (Rikard Sjöblom’s Gungfly), de beelddvd uit de doos Songs From The Wood – 40th Anniversary – The Country Set (Jethro Tull)

Donderdag 25 mei: Hemelvaartsdag
Zeven uur uit bed. Douche, koffie, geen krant. Wel enorme spierpijn in mijn linkeronderbeen. Nu niet meer. In de loop van de ochtend ga ik de keukenmuren klaar maken voor het schilderwerk. Zo vul ik allerlei gaten op en verwijder ik oude kitnaden. De Vrouw en ik wandelen nog even een rondje en we halen broodjes bij de Turkse bakkerij in de straat (ja, hij is open op Hemelvaartsdag). We lunchen vrij uitgebreid en dan gaat De Vrouw naar De Zoon. Ik ga verder met de klussen in de keuken (lamp afhalen, wat spullen wegbergen), loop nog eens een rondje door het centrum en ontspan. Eind van de middag maak ik avondeten: een Marokkaanse schotel vol kip, peper, ui, knoflook, paprika, pastinaak, aubergine en ras-el-hanout. De Zoon komt om zeven uur mee-eten. Hij is op de fiets. Zijn been ziet er stukken beter uit en hij is redelijk fit. Dat is mooi. Een nagerecht is er ook: diverse soorten ijs met veel vers fruit zoals ananas, aarbei en blauwe bessen. Na de afwas ruim ik de keuken leeg en dek ik het aanrecht af. Nu maar hopen dat de schilder morgenochtend nog wat afplakspul bij zich heeft. Dat zal toch wel. Ik lees en luister tot iets na tienen en ga dan slapen.
Muziek vandaag: async (Ryuichi Sakamoto), Warp (Jon Balke), Swans And Turtles (Mark Springer & Sarah Sarhandi), The Lamb Lies Down On Broadway (Genesis), het tweede en derde plaatje uit de doos Songs From The Wood – 40th Anniversary – The Country Set (Jethro Tull)

Woensdag 24 mei:
Met slapen lukt het weer beter. Ook vandaag belooft het een prachtige dag. Ik ben er weer op tijd bij, want vandaag ga ik naar de werkplek in plaats van een dag vorige week. Op de werkplek is het stil, dus ik kan in alle rust van alles doen. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Ook in de middag ben ik actief en ik ga een half uurtje eerder weg, zodat ik thuis nog boodschappen kan doen. Er is een boel oponthoud op het station van Arnhem en op de snelweg, zodat ik pas om kwart voor zes thuis ben. Boodschappen hoef ik niet meer te doen, want dat heeft De Vrouw al gedaan. Mooi. Ik lees de krant en ga dan avondeten maken. Veel werk maak ik er niet van. Een grote salade van bosui, komkommer, bladsla, oranje paprika, tomaten en mozarella, met ernaast lamsköfte. Dat eten we op. De afwas is ook snel gedaan en ik ga hardlopen. Ik heb vandaag een stappenteller op mijn telefoon gezet en ik ben benieuwd hoe of het werkt. Het lopen gaat aardig, maar het kost me veel moeite. Als ik terug kom, zie ik dat de stappenteller mijn hardloopstappen niet heeft geteld. Lekker is dat. Weg met dat ding, dus. Ik neem nog tijd en gelegenheid om te lezen en te luisteren en nog voor half elf lig ik in bed. Ik ben moe.
Muziek vandaag: de eerste cd uit de doos Songs From The Wood – 40th Anniversary – The Country Set (Jethro Tull), Believe It (The New Tony Williams Lifetime)

Dinsdag 23 mei:
Niet zo geweldig geslapen. Maar het gaat. Zeker als ik eenmaal op ben. Buiten is het al heerlijk. Waarom heb ik die jas eigenlijk aan? Alleen maar omdat er wat spullen in zitten? Op de werkplek doe ik vanmorgen van alles. Tussendoor krijg ik bericht van De Vrouw dat ze vandaag thuis is. En van de rolgordijnenboer, dat onze bestelling vanavond bezorgd en gemonteerd wordt. O. Eind van de ochtend verkassen we naar een andere locatie voor een themabijeenkomst over druk en werkdruk. Om zes uur ben ik thuis. De Vrouw is dan net even op. Ik begin met eten maken, maar moet al snel stoppen, want de rolgordijnenboer komt onze bestelling afleveren en monteren. Het is mooi. Als hij om kwart over zeven weer is vertrokken, maak ik het avondeten af: linzenpasta met een goed gevulde saus. Erbij geen salade, daarvoor ontbreekt me de tijd en de puf. Na afloop gaat De Vrouw weer naar bed. Ik doe de afwas, werk het afval weg en heb dan een uurtje om te lezen en te luisteren. Iets na tien uur ga ik slapen. Morgen weer vroeg op.
Muziek vandaag: On Her Journey To The Sun (Rikard Sjöblom’s Gungfly)

Maandag 22 mei:
Goed geslapen. Heel zonnig vanmorgen buiten. Dat belooft een mooie dag. Mooi op tijd op de werkplek. Daar echt van alles. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. En zon. Ook in de middag weet ik de nodige hectiek te weerstaan. Op de terugweg duik ik de muziekwinkel binnen. Om kwart over zes ben ik thuis. Ik maak avondeten: een stoemp van aardappel, ui, pastinaak, wortel, zoete aardappel, rucola en bieslook. Erbij een salade van bosui, peer, komkommer en tomaatjes, plus rundersaucijzen. De Vrouw is er om kwart over zeven. Ze is heel moe en niet fit. We nemen de dag door en bespreken hoe veel beter het vandaag met De Zoon gaat. Ook is er een nagerecht (kokosaardbeienijs met aardbeien en blauwe bessen). Dan gaat ze naar bed. Ik ruim en was af. Dan werk ik de webstek bij, verstuur ik de eerste facturen van de afgelopen twee kwartalen naar Breda en lees en luister ik iets. Half elf lig ook ik in bed.
Muziek vandaag: Believe It (The New Tony Williams Lifetime), On Her Journey To The Sun (Rikard Sjöblom’s Gungfly)

Zondag 21 mei:
Kwart voor acht sta ik op. De Vrouw gaat vandaag een dagje uit en is even voor negenen weg. Koffie, klussen, webstek. De schilder belt; hij komt vrijdagmorgen vroeg. Om elf uur haal ik broodjes bij de bakker en maak ik een lunchtas klaar. Ik fiets naar De Zoon. Daar prepareer ik de uitgebreide lunch. Vervolgens maak ik de keuken en meer schoon, voer ik oude telefoons af en nemen we de papieren door voor een eventuele nieuwe keuken die mogelijk in zijn appartement komt deze nazomer. Op de terugweg rijd ik via bouwmarkt voor wat bouwmarktmaterialen. Heel even uitrusten. Dan wandel ik nog even het centrum in om iets op te vangen van de atelierroute. Daar vang ik niets van op, maar ik zie wel een bandje in het café van het poppaleis: The Old Ditch Riverhoppers zijn een kloon van The Bluegrass Boogie Men, die we een paar jaar geleden hier ook al eens hebben gezien. Toch niet onaardig. Hun liedjes zijn kort en dat is ook fijn. En alles lijkt op elkaar, dus na drie liedjes heb ik het weer gezien. Terug naar huis. Daar kort even zitten en dan ga ik in de keuken onder de oven de plintjes pikzwart schilderen. Vervolgens maak ik iets te eten voor mezelf: een omelet gevuld met spek, bosui, tomaten en spinazie. Smakelijk. Als ik heb afgewassen en afval heb weggebracht, schilder ik nogmaals de plintjes. Dan ga ik mijn ronde hardlopen. Eens kijken of het lukt na de spierpijn van donderdagavond. Het gaat niet gemakkelijk, maar het lukt wel degelijk. Geen spierpijn, wel fiks moe al na een paar honderd meter. Maar ik ga door en uiteindelijk loop ik de ronde goed uit. Mooi. Thuis nog even ontspannen op het balkon. Dan is De Vrouw thuis. Ik lees en luister nog iets en ga om tien uur naar bed. Einde keukenvakantie.
Muziek vandaag: Corps Electriques (Hector Zazou), The Night Siren (Steve Hackett), Hiraeth (Lion Shepherd), The Quiet Zone / The Pleasure Dome (Van Der Graaf), Merry Christmas, Mrs Lawrence (Ryuichi Sakamoto), Tender Extinction (Steve Jansen)

Zaterdag 20 mei:
Kwart voor zeven wakker en uit bed. Koffie, klussen, krant. We schuiven nog wat met meubels uit de gang en de woonkamer. Dan ga ik een rondje boodschappen doen bij de biowinkel en op de markt. Vervolgens nog een keer een wandelingetje het centrum in. We lunchen snel en dan gaat De Vrouw naar De Zoon om met hem naar de huisartsenpost te gaan. Ik start met het inrichten van de keuken. Zowaar, ik raak alles kwijt en er is nog her en der ruimte over. Ook loop ik het centrum nog een keer in op zoek naar een dienbladachtige plank en ik vind twee kleintjes die we gaan uitproberen. Nog een paar laatste dingetjes bij de Turkse supermarkt in de straat en dan is het klaar voor vandaag. De Vrouw is eind van de middag weer terug. Het gaat veel beter met De Zoon, maar hij mag nog wel twee weken rust houden. Morgen hoef ik niet voor hem te koken, maar ik ga wel bij hem lunchen. Ik maak avondeten: een schotel van courgette spinazie en bulgur, met een salade van bosui, tomaten, komkommer en mozarella en erbij bak ik lamsbiefstukken. Mooi werk. Toe is er kokosaardbeienijs met fruit en als alles opgeruimd is, is er heel even rust. Halverwege de avond komen Heidi en Auke het huis bekijken en me feliciteren met mijn verjaardag. O ja, die was er ook nog. Het is een aangename avond en pas om half twee liggen we in bed.
Muziek vandaag: 1492 (Vangelis), Chariots Of Fire (Vangelis), Rick Wakeman (Sea Airs), Quadri + Chromies (Hector Zazou & Bernard Caillaud)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment