bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

08-06-2017

B-log: 10 t/m 16 juni 2017

Filed under: B-log 2017 — bazbo @ 06:57

Vrijdag 16 juni:
Niet goed geslapen. Vroeg op. Vandaag naar de werkplek in plaats van gisteren. Ik doe werkzaamheden. Op tijd ga ik weer terug. Op de terugweg ren ik de muziekwinkel binnen. Is mijn bestelling er? Nee, de Holdsworthdoos had er moeten zijn, maar helaas. Om vier uur ben ik thuis. Zeer moe. De Vrouw is boodschappen doen en er een uurtje later ook. Ze maakt een salade niçoise. De Zoon komt helpen opeten. Dat lukt. Ik was af en ruim afval weg. Dan ga ik lezen en luisteren. Half elf ben ik zó moe, dat ik ga slapen.
Muziek vandaag: Quiet Life (Fish On Friday), Heroes (King Crimson), async (Ryuichi Sakamoto)

Donderdag 15 juni:
Zeven uur wakker. Redelijk geslapen. Koffie, krant. Buiten schijnt de zon al flink. Mooi, dat belooft wat. Ik klap de werklaptop open, handel kort wat zaken af. De Vrouw gaat naar haar werk. Ik ga wat boodschappen doen. In de rij bij de kassa van de eerste supermarkt ontdek ik dat ik mijn bankpas niet bij me heb. Even terug. En weer heen. Ik doe de boodschappen en ben nog voor het middaguur terug. Dan wandel ik nog naar de biologische markt op een plein in de buurt. Er is vandaag alleen een brood- en een kaaskraam en laat ik nou net geen brood en kaas nodig hebben. De Vrouw is thuis. Koffie en lunch. Het is inmiddels tamelijk (lees: nogal redelijk heel) warm geworden. De Vrouw gaat opnieuw werken. Ik lees op de galerij, maar wandel ook nog het centrum in voor kleine boodschapjes. Ik bereid ook een deel van het avondeten voor: ik prepareer een bulgursalade. De Vrouw is weer even terug van werken. Heel even. Dan gaat ze weer. Ik zet een ovenschaal in de oven met daarin het restant andijviestoemp van maandag met het restant bonenschotel van dinsdag. De Vrouw is om kwart over zeven weer terug. Ik bak lamsbiefstukken en zet alles op tafel. We eten. Erna was ik af en dan ga ik hardlopen, hoe warm het ook is. Ik doe het rustig aan, houd op tweederde een korte pauze en uiteindelijk loop ik lekker. Als ik weer op adem ben heb ik nog een uur om te lezen en te luisteren. Dat doe ik. Dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: Always With You (Rick Wakeman), In Search Of Ancient Gods (Absolute Elsewhere), Forever Comes To An End (Bjørn Riis), Future Hopes (White Willow), F.E.A.R. (Marillion)

Woensdag 14 juni:
Half zeven ben ik uit bed. Slapen ging aardig. Koffie, krant. De Vrouw gaat vroeg naar haar werk. Om half negen heb ik planten water gegeven en klap ik de werklaptop open. Anderhalf uur later wandel ik naar de markt en haal daar fruit. Terug ga ik weer even aan het werk. Voor vandaag is het al snel klaar. Ik doe nog wat huishoudelijke dingetjes en handel wat mail af. Na de lunch doe ik een korte boodschappenronde (biowinkel) en de Turkse supermarkt in de straat. Vervolgens ga ik wat zitten lezen op de galerij. De Vrouw is er om een uur of half vier. Ik ga avondeten voorbereiden: bulgur, een salade van komkommer, kropsla, tomaat, radijs en avocado, een fruitsalade van ananas, aardbeien en blauwe bessen en vervolgens de hoofdschotel. Kipblokjes in ras-el-hanout bakken, ui, koflook, peper en prei toevoegen en laten smoren en uiteindelijk wat bulgur erdoorheen. De Zoon is er om zes uur. We eten alles op! Ik was af, breng afval naar de containers en ga dan nog lezen op de galerij. Tegen acht uur ga ik binnen zitten lezen en luisteren. Half elf wil ik naar bed. De voordeur heeft de hele dag open gestaan om wat koelte naar binnen te laten. Op de galerij is het een hels lawaai. In de boom voor het appartementencomplex is een enorme zwerm kauwtjes neergestreken. Je ziet ze niet, maar hoort ze. Het is oorverdovend, op het beangstigende af. Ik moet er een tijdje naar kijken en luisteren. Dan ga ik toch echt slapen.
Muziek vandaag: het derde plaatje van The Art In Music Trilogy (Rick Wakeman), het tweede plaatje van Back To The Story (The Idle Race), Works Volume 1 (Emerson Lake & Palmer), The Unravelling (Knifeworld), Please Be Quiet (Gunglfy), het tweede plaatje uit de set This Is … Triphop, Sanctuary II (Robert Reed), Bruce Soord (Bruce Soord)

Dinsdag 13 juni:
Iets beter geslapen, maar niet heel veel beter. De zon schijnt. Op de werkplek eerst fijn gedoe met mijn e-maildoos. Kost me anderhalf uur. Scheelt weer. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag doe ik werkzaamheden. Even voor zes uur ben ik weer thuis. Nog geen vijf minuten later is De Vrouw er ook. Ze maakt een eenvoudige maar smakelijke hap: een groenteschotel van paksoy, tomaat en bruine bonen, met ernaast kaasburgers. De Zoon eet vandaag niet mee; morgen is hij er wel. Alles is snel op en opgeruimd. Ik ga hardlopen. Het gaat lekker. Ook al waait het fiks, ik loop weer wat verder dan anders. Om acht uur ben ik klaar voor vandaag. Ik lees en luister en om kwart over tien ga ik slapen. Althans, ik waag een poging.
Muziek vandaag: Forever Comes To An End (Bjørn Riis), On Track (Damanek), TF100 (allerlei)

Maandag 12 juni:
Niet zo goed geslapen. Veel wakker geweest. Toch sta ik goed op. Buiten is het frisser en ik ben mooi op tijd op de werkplek. Daar ligt weer van alles. Tussen de middag wandel ik door veld en bos te gapen. Ik ben echt heel moe. ’s Middags doe ik ook van alles en het lukt. Ik ga redelijk op tijd weer weg. Thuis maak ik avondeten: een stoemp van aardappel en andijvie, met het restje linzenpasta van gisteren en shoarma en knoflookyoghurtsaus en een salade van mango, aardbei en blauwe bessen. De Vrouw is op tijd thuis en we zitten rond zeven uur aan tafel. Na het eten was ik af en De Vrouw organiseert kaarten voor het concert van Rick Wakeman in het Millfield Theatre in Edmonton op 4 november dit jaar. Leuk! Als alles voor elkaar is, lees en luister ik iets. Tien uur ga ik slapen in de hoop dat ik kán slapen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de set This Is … Triphop (allerlei), On Track (Damanek), TF100 (allerlei)

Zondag 11 juni:
Tim is jarig. Gefeliciteerd, goede vriend. Ik ben op om acht uur. Mijn hoofd zit vol en ik voel me niet fit. Buiten is het schitterend zonnig en daar ga ik zitten met koffie. De Vrouw gaat om half elf met de dames uit haar familie een dagje uit en dat betekent dat ik de gehele dag alleen heb. Ik doe de was, werk de webstek bij, wandel een rondje langs het kanaal en haal broodjes. De Zoon komt om een uur lunchen. Als hij een uurtje later weer is vertrokken, doe ik wat klussen in huis. Het is inmiddels erg warm, dus ik doe het ook rustig aan. Tegen een uur of vier wandel ik nog een keer naar buiten. In de bibliotheek is een kleine maar leuke tentoonstelling over het feit dat honderd jaar geleden de Dorpsstraat werd omgedoopt tot Hoofdstraat. Er is mooi fotomateriaal en een werkelijk prachtig filmpje van een muziekconcours hier in Apeldoorn begin vorige eeuw. Verder is er behalve de drukkende warmte niet zo veel te beleven in het centrum, dus ga ik weer naar huis. Ik lees wat op de galerij en maak vervolgens wat te eten. De pastasaus van vrijdag warm ik op en ik kook er linzenpasta bij. Nog wat salade van de afgelopen dagen en ik ben klaar. Als alles op en ook weer opgeruimd is, ga ik mijn ronde hardlopen. Het is nog steeds benauwd, maar ik loop goed. Na een half uur ben ik fiks kapot, maar dat geeft niet. Ik douche en koel af. Op de galerij lees ik nog iets. Kwart voor negen ga ik naar binnen. Daar lees en luister ik nog meer. Tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Ex-Tenebris (White Willow), Hyper (Eric Vloeimans’ Gatecrash), Flying Microtonal Banana (King Gizzard And The Lizard Wizard), Forever Comes To An End (Bjørn Riis), Solar Fire (Manfred Mann’s Earth Band), Northlands (Tony Patterson & Brendan Eyre)

Zaterdag 10 juni:
Om kwart voor zeven uit bed. Koffie, webstek, krant. Tegen tien uur fiets ik een boodschappenrondje langs de biowinkel en de markt. Het is een prachtige dag. Ik ben vroeg ook weer terug. Met De Vrouw koffie op de galerij. Ik haal broodjes. Dan nog wat koffie. Om een uur is De Zoon er; hij luncht met ons mede. Na de lunch ga ik de stoof voor vanavond voorbereiden; De Vrouw gaat wat boodschappen en dergelijke doen. Om vier uur zitten we samen weer op de galerij. De Zoon is er weer om half zes. Ik zet de lamstajine op tafel. Erbij heb ik een salade van komkommer, bosui, koolrabi en blauwe bessen. Kwart voor zeven is alles opgeruimd. De Vrouw en De Zoon gaan naar de bioscoop. Ik werk de webstek bij en lees en luister iets. Tegen negen uur ga ik naar een café op een steenworp afstand. Daar speelt het bandje Fillmore East, met Reinier erin. Het is een leuk concert, maar wel luid. Goed dat ik mijn gehoorbeschermers in heb. Het is half een als het nog niet is afgelopen, maar ik ben moe dus ga naar huis. Daar gelijk naar bed.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes van The Art In Music Trilogy (Rick Wakeman), de eerste twee plaatjes van de doos El Cancionero – Mas y Mas (Los Lobos), Deliverance (Opeth)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment