bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-06-2017

B-log: 24 t/m 30 juni 2017

Filed under: B-log 2017 — bazbo @ 08:06

Vrijdag 30 juni:
Half zeven ben ik wakker. Ik hoor geluid in de woonkamer. Hebben we bezoek? We hebben bezoek. Een vlaamse gaai is via het balkon naar binnen gekomen. Hij fladdert nu achter de vitrage voor het raam. Ik weet hem het balkon weer op te krijgen, maar dan houdt het op. Nog heel even in bed, maar slapen lukt niet meer. Als ik om kwart over zeven met koffie weer de woonkamer binnenkom, is de vlaamse gaai uitgevlogen. Wat een avonturen weer. Krant, webstek. Ik neem de gids voor Kopenhagen nog maar eens door. Om elf uur hebben De Vrouw en ik even voldoende koffie gehad. We fietsen naar een postagentschap om een pakketje op te halen. Dat blijkt nogal een pakket te zijn. Het zit vol Marokkaanse tegels, die De Vrouw op allerlei kastjes gaat monteren. We leveren de boel thuis af. Ik doe nog een boodschappenronde bij de biowinkel en een supermarkt. Dan is het al twee uur geweest. We wandelen naar een biolunchroom in het centrum en nemen daar een biolunch. Best fijn. Vervolgens loop ik nog naar een andere supermarkt voor de laatste dingetjes. Het lijkt voortdurend te gaan regenen, maar het blijft droog en het is zacht weer. Thuis even een moment zitten. Ik begin te lezen in Veg! (Hugh Fearnley-Whittingstall). Er is bericht. Bea is overleden. Daar zijn we stil van. Erg stil. Ik ga avondeten maken. Het wordt de bamisoep. De Zoon is er om half zeven. Na het eten gaan De Vrouw en De Zoon allerlei administratiefs zitten regelen. Ik was af en ga mijn ronde hardlopen. Moet er wel weer inkomen, maar het lukt. Toch merk ik als ik klaar ben, dat ik wat rusteloos en opgejaagd ben. Als De Vrouw klaar is met administratie en ik alleen ben in de eetkamer, is daar plots De Grote Angst. Lang niet gezien. Ik leg alles opzij, haal diep adem, probeer mijn hoofd leeg te maken. Na een paar minuten gaat het redelijk, maar ik ben wel bekaf. Dan maar slapen. Het is kwart voor tien.
Muziek vandaag: Venice (Fennesz), The String Quartets (Jethro Tull), Magnified (Beatrix Players), Wetton / Downes (John Wetton & Geoffrey Downesy), The Raven That Refused To Sing And Other Stories (Steven Wilson), Sometimes God Smiles – The Young Person’s Guide To Discipline volume II (allerlei)

Donderdag 29 juni:
Hoppa. Dus. Rustige dag vandaag op de werkplek. Begin van de ochtend zie ik een twitterbericht dat er van alles gaande is in het kantoorgebouw in onze straat. Veel rookontwikkeling. De Vrouw houdt me op de hoogte via telefoon en app. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Om zes uur ben ik thuis. De Vrouw is daar ook net. Ik bak lamsshoarma en groenteburgers, maak verse knoflookyoghurtsaus en een salade van eikenbladsla, komkommer, bosui, druiven en tomaat. Na de afwas fiets ik naar De Zwager om zijn muziekkamer eens aan een onderzoek te ontwerpen. Van het geluid kan ik niet zo veel zeggen; ik heb daar onvoldoende oor voor en daarbij helpt mijn gehoorbeschadiging en tinnitus niet mee. Wel vind ik dat hij interessant werk in huis heeft en ik weet zeker dat we iets voor elkaar kunnen betekenen in onze ontdekkingsreis naar nieuwe en verrassende muziek. Half elf val ik bijna in slaap, dus fiets ik weer naar huis. Daar ga ik ongeveer gelijk slapen.
Muziek vandaag: verder geen.

Woensdag 28 juni:
Ik heb de wekker niet gezet. Toch ben ik voor half zes uit bed. Alles loopt voorspoedig. De bus heeft vertraging, maar door de ruime overstaptijd heb ik de aansluiting naar de werkplek. Op de werkplek ga ik aan het werk. Ja, vandaag op woensdag in plaats van maandag. Tussen de middag mag ik door de regen en het zompige bos baggeren. In de middag ga ik aan het werk. Om zes uur ben ik thuis. Ik maak een salade van bosui, komkommer, radijs en augurk, zet de twee schalen met ovenschotels van de afgelopen twee dagen in de oven en bak quinoaburgers. De Vrouw is er pas om half acht en dan eten we alles op. Een uur later is alles weer opgeruimd en kan ik wat lezen en luisteren. Het is na half elf als ik ga slapen.
Muziek vandaag: het vijfde plaatje uit de doos Supernatural Fairy Tales – The Progressive Era (allerlei), The Sixteen Men Of Tain (Allan Holdsworth), het tweede plaatje uit de doos Elements – Tour Box 2017 (King Crimson)

Dinsdag 27 juni:
Redelijk goed geslapen. Weinig jeuk. Ik zet alle ramen en deuren weer open en merk al snel dat het koud begint te worden. Dat is mooi, want de warmte zit nog in het huis. Op tijd naar de werkplek. Daar van alles. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Eind van de middag haal ik in de muziekwinkel de set Elements – Tour Box 2017 (King Crimson). Ben benieuwd. Vertraging op de weg en ik ben pas kwart over zes thuis. De Vrouw serveert een ovenschotel van aardappel, snijbiet en tuinbonen, met visburgers en tomaten. Toe is er fruityoghurt. De Zoon helpt mee met opeten, maar niet met afwassen. Dat doe ik alleen, geen probleem. De laatste twee uur lees en luister ik. Tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: None Too Soon (Allan Holdsworth), het eerste plaatje uit de doos Elements – Tour Box 2017 (King Crimson)

Maandag 26 juni:
Vandaag ben ik thuis. Nou ja. Half zeven ben ik op. Koffie, krant. En ik lees Zomer van Knausgard uit. Wederom ene zeer stemmig boekwerk. Inspirerend, op een of andere manier, ook. Anderhalf uur later fiets ik naar de woning van De Zoon. Ergens vanochtend tussen half negen en half een krijgt hij een keukenboer op bezoek. Die is er al om negen uur. De Zoon kiest tegels, aanrechtblad, kastdeurtjes en handgrepen uit en krijgt te horen dat verder alles hetzelfde blijft en dat hij de vloer kan laten liggen. Dat is allemaal mooi. Ik ben ook snel weer weg. Op de terugweg pak ik een supermarkt of twee. Thuis koffie met De Vrouw. Dan wandel ik via de kaasboer op de markt naar de werkplek van de Kap om wat spullen af te geven en even te kletsen. Dat lukt. Thuis weer koffie en broodjes met kaas. De Vrouw gaat naar het werk. Ik doe een afwasje, zet mijzelve achter de computer en ga ook aan het werk. Twee uurtjes maar. Dan is De Vrouw ook weer thuis. Ik ga nadenken over avondeten. Een moussaka? ’s Kijken in het nieuwe Souq– boek. Nee, daar vind ik zo gauw geen recept. Wel op mijn eigen webstek. Ik bereid wat voor, ga medicatie ophalen bij de apotheek en loop mijn ronde hard. Allemensen, ondanks de wind is het goed warm en benauwd, zeg. Toch loop ik fijn. Thuis douchen en verder aan de slag. Het is een bewerkelijke dis, maar als we iets voor acht uur aan tafel zitten, dan smaakt hij wel voortreffelijk, al zeg ik het zelve. Ik was af, ruim afval weg en dan is het negen uur en tijd om een uurtje te lezen en te luisteren. Tien uur ga ik slapen. Zonder jeuk, wat zeg je daarvan?
Muziek vandaag: async (Ryuichi Sakamoto), de bonusliedjes bij Forever Changes (Love), On Track (Damanek), Acoustic Performance Radio Ranch 12-12-1972 (Ry Cooder), het vierde plaatje uit de doos Supernatural Fairy Tales – The Progressive Era (allerlei), Hard Hat Area (Allan Holdsworth), Heroes (King Crimson)

Zondag 25 juni:
Half acht op. Koffie, webstek. Ook maak ik wat mails. Koffie met De Vrouw. Dan wandelen we een rondje langs het kanaal. Het is zacht, maar het waait en de lucht is dreigend. Toch blijft het droog. Thuis nog meer koffie. De Zoon komt na half een lunchen. We nemen ook samen wat dingen door voor het gesprek dat hij morgen heeft met de woningcorporatie over de renovatie van zijn keuken. Dan vertrekt hij weer. Ik lees op de galerij. Tegen drie uur zijn Gerda en Nico op bezoek. Ook leuk. Goed dat ze er zijn. Zes uur zijn we weer alleen. Ik maak een fikse salade van jonge bladsla, komkommer, bosui, tomaten en feta. Daarbij braad ik varkenshazen. Als nagerecht is er fruitsalade (van ananas, aardbeien en Marokkaanse meloen) en wat bioijs. Als ik wil gaan lezen en luisteren, blijkt er op televisie een concertregistratie van Barry Gibb op Glastonbury te zijn. Dat moet ik toch zien. Mijn jeugdheld. En het is nog aardig ook. Bovendien krijgt hij het hele festivalveld mee. Gaaf. Dan ga ik toch nog lezen en luisteren. Kwart over tien lig ik in bed.
Muziek vandaag: Transcendental – Daniil Trifonov plays Franz Liszt (Daniil Trifonov), Crowning Glory (Zappa, Stamitz, Schwindl, Graaf & Mozart) (New Dutch Academy), 6.12. (Värttinä), het derde plaatje uit de doos Supernatural Fairy Tales – The Progressive Era (allerlei), Wardenclyffe Tower (Allan Holdsworth), Forever Changes (Love)

Zaterdag 24 juni:
Zeven uur uit bed. Koffie, webstek, krant. Meer koffie met De Vrouw. Ron komt om half tien iets ophalen en we kletsen een boel bij. Drie kwartier later is hij weer vertrokken en dan ga ik mijn boodschappenronde doen. Biowinkel en markt. En dan de apotheek; wéér zijn mijn medicijnen er nog niet. Maandag toch ’s bellen. Nu zit ik nog zonder, maar mét jeuk. Nog meer koffie met De Vrouw. Dan wandel ik naar de boekwinkel. Even mijn gisteren verkregen verjaardagscadeau verzilveren. Ik koop Souq (Nadia Zerouali & Merijn Tol) en Veg! (Hugh Fearnley-Whittingstall), twee mooie kookboeken. Kwart voor twee is De Zoon er voor de lunch. Na de lunch fiets ik naar de bouwmarkt voor een kabelwegwerkbuis. Die monteer ik. De Vrouw gaat met De Zoon naar de bioscoop. Ik heb het rustig. Ik zie een muziekfilm, ik lees en luister, maak een avondmaal. Dan lees en luister ik nog wat meer. De Vrouw is rond half tien weer terug. Ik ga elf uur slapen.
Muziek vandaag: Cartography (Arve Henriksen), Cavaleiro Selvagem Aqui Te Sico (Mariana Aydar), Gotan Project Live (Gotan Project), Exile (Geoffrey Oryema), de dvd Buena Vista Social Club (Wim Wenders), het tweede plaatje uit de doos Supernatural Fairy Tales – The Progressive Era (allerlei), Secrets (Allan Holdsworth), The Bride Said No (Nad Sylvan), The Extinction Suite (Steve Jansen)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment