bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

04-08-2017

B-log: 5 t/m 11 augustus 2017

Filed under: B-log 2017 — bazbo @ 08:05

Vrijdag 11 augustus:
Zeven uur ben ik uit bed. Koffie, krant, webstek. De Vrouw en ik stappen om kwart voor tien. We rijden naar het huis van Geraldine en Hendrie, ter gelegenheid van de verjaardag van Isabel, nu een maand geleden, maar ja, we waren op vakantie, hè? We kletsen aardig bij. Rond het middaguur gaan we weer en we fietsen via een grote supermarkt in de buurt. Niet dat we er veel halen. We lunchen thuis met brood, kaas, cerbiattasla, sap en zo meer. In de middag hang ik een ophangding op in de kleine slaapkamer. Ook haal ik vlees en de laatste dingetjes voor het avondeten. Het wordt een zoete lamstajine met kaneel, saffraan, knoflook, abrikozen en koriander. Ik kook er gierst bij en maak een salade van cerbiattasla, komkommer en tomaat. Tussendoor komt bericht van Willem. We hebben de vraag gekregen om met Bas, Willem en ik te komen optreden tijdens de eerste aflevering van het Cultureel Café dit seizoen op 14 september. Tjonge, dat is naast de IJsselbiënnale (16 september) en de presentatie van Willems nieuwe bundel al de derde voordracht binnenkort. Straks komen we elkaar nog de strot uit. Of is het de definitieve doorbraak naar het grote podium en een succesvolle carrière? De Zoon is er stipt om zes uur en we maken de boel op. Nagerecht is er ook: een fruitsalade van watermeloen en aardbei. Om half acht heb ik alles opgeruimd en afgewassen en het afval weggebracht. Tijd om te lezen en te luisteren. Ook brand ik London Song (Big Big Train). Mireille komt het huis bekijken en bijpraten, voordat de twee dames de stad in gaan. Ik zie een muziekdvd, lees en luister verder en ga om een uur of elf slapen.
Muziek vandaag: Alina (Arvo Pärt), Arvo Pärt – Complete Works For Violin And Piano And For Piano Solo (Ursula Schoch & Marcel Worms), het plaatje dat mee kwam met de PROG van vorige maand, Is This The Life We Really Want? (Roger Waters), London Song (Big Big Train), de dvd Asia: Music in Review (Asia), Forever Comes To An End (Bjorn Riis),

Donderdag 10 augustus:
Tjonge, donderdag 10 augustus alweer. Gisteren was het pas woensdag 9 augustus. Dus vanmorgen ben ik weer op tijd op. Voorlopig verloopt alles voorspoedig. Op de werkplek doe ik werk. Tussen de middag wandel ik door bos. Om zes uur ben ik weer thuis. De Vrouw heeft dan een schotel van biefstukreepjes, kastanjechampignons, aubergine en courgette klaar, met een salade van komkommer, tomaat en cerbiattasla. Toe is er watermeloen met mandarijn. Ik ga hardlopen. Heel goed gaat het niet, ik neem een korte route die helemaal niet kort blijkt, ik houd twee korte extra wandelpauzes. Nou ja. Thuis zak ik lekker in. Ik lees en luister en ga om half elf slapen.
Muziek vandaag: The Hay-Man Dreams (Cosmograf), het eerste plaatje van Argus (Deluxe Edition) (Wishbone Ash)

Woensdag 9 augustus:
Ik heb geen wekker gezet en sta om half zeven op. Koffie. Iets na acht uur fiets ik naar de tandarts. Geen rampen. Wel iets om over na te denken. Sinds enige jaren ontbreken er twee kiezen aan weerszijden in mijn onderkaak. De kiezen erachter hebben de neiging om te gaan kantelen, dus is het verstandig de ‘gaten’ op te vullen met een brug of implantaten. Verder is alles goed. Fijn. Buiten is het donker, bewolkt en grijs. Op de terugweg rijd ik langs twee supermarkten voor wat kleinigheden. Thuis koffie met De Vrouw; zij gaat om half elf voor de rest van de dag naar het werk. Ik maak mails naar badkamerbouwvakkers, boen de plee en lunch met broodjes voorzien van kaas en cerbiattasla. Ik lees Inside Out (Nick Mason) uit en zal gaan beginnen aan de PROG die gisteren binnenkwam. Buiten is het zonnig, dus ga ik een rondje om: afval wegbrengen en (via een omweg) wat boodschapjes halen bij de Turkse supermarkt in de straat. Hm, om een of andere reden voel ik me moe en futloos; ik kom niet tot activiteit. Waarom? Ik ga avondeten maken: eerst fruitsalade van watermeloen, aardbei en framboos, dan een stoemp van aardappel, ui, paprika en wilde spinazie met zevenkruidenmix, ook een salade van bulgur, komkommer, bosui en tomaat, plus uiteindelijk gebakken speklappen. De Vrouw is er om half acht en we eten alles bijna op. Ik was af, breng nogmaals groen afval naar de container en pas om kwart voor negen ga ik luisteren en begin ik te lezen in de PROG. Tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Piano Portraits (Rick Wakeman), Heat Of The Moment – 05 (Icon), Younger Than Yesterday (The Byrds), Murder Of The Century (King Gizzard and The Lizard Wizard), Alas Salvation (YAK), Time Is en een boel non-album tracks (The Idle Race), Sunfighter (Paul Kantner & Grace Slick), A Little Man And A House And The Whole World Window (Cardiacs), Nurses Song With Elephants (David Bedford), Grimspound (Big Big Train)


Dinsdag 8 augustus:
Ik sta wat lastig op. Maar dan is het oké, ook al ben ik nog moe. Op de werkplek ga ik volop aan de slag; er ligt een leuke hoeveelheid. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Met dat ik het veld in loop, regent het licht, maar het valt mede. Ik ben om zes uur thuis. De Vrouw serveert een schotel van chorizo, ui, linzen en Chinese kool, met daarnaast een salade van komkommer, tomaat en bosui. De Zoon helpt mee alles op te eten. Even na zeven uur heb ik de afwas gedaan en ga ik mijn ronde hardlopen. Lekker, ondanks dat er af en toe een miezerdruppel regen valt. Ha, ik loop weer een heel stuk verder voordat ik mijn korte extra wandelpauze nodig heb. Ik ga dus weer vooruit. Net als ik thuis kom, gaat het veel harder regenen. Ook mooi. Ik lees en luister en ga rond half elf naar bed.
Muziek vandaag: The Hay-Man Dreams (Cosmograf), The Second Brightest Star (Big Big Train), Idle Race (The Idle Race)

Maandag 7 augustus:
Werkweek. Het is donker als ik opsta. Bij vertrek is het weer licht. Op de werkplek is het rustig, dat wil zeggen weinig tot geen mensen om mij heen. Tussen de middag wandel ik door zon, veld en bos. Half zeven ben ik weer thuis. Ik maak het avondeten. Moeilijk is het niet: de sauzen van vrijdag en zaterdag opwarmen, tortellini erbij koken, salade van bosui en komkommer. De Vrouw is er pas tien voor acht. De afwas is pas kwart voor negen klaar. Dan wat lezen en luisteren. O ja, de lampen die De Vrouw zaterdag heeft besteld, zijn binnen. Mooie lamp voor boven de eettafel en twee kleinere voor in de hoek bij de televisie. Ziet er goed uit. Nu nog iemand die ze gaat monteren. Ik? Ik ga om tien uur slapen.
Muziek vandaag: The Hay-Man Dreams (Cosmograf), Birthday Party (The Idle Race)

Zondag 6 augustus:
Half negen uit bed. Koffie, webstek. Het is zeer zonnig weer. We drinken nog meer koffie op de galerij. Ik haal broodjes bij de Turkse bakkerij in de straat. De Zoon komt lunchen. Rond half twee heeft hij de auto opgehaald en rijden we gedrieën naar de verjaardag van Marja. Leuk om iedereen daar te zien. We zitten buiten. Half negen heeft De Zoon ons weer thuis afgezet. Ik lees en luister nog iets. Tien uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: Small Craft On A Milk Sea (Brian Eno with Jon Hopkins & Leo Abrahams), Chariots Of Fire (Vangelis), The Slow Rust Of Forgotten Machinery (The Tangent)

Zaterdag 5 augustus:
Half acht wakker en niet veel later op. Koffie, krant, webstek. De was staat aan. Met De Vrouw nog wat koffie op de galerij. Het is zonnig. Halverwege de ochtend wandel ik nog een keer naar de biowinkel en vervolgens naar de markt voor vis en fruit. Ook haal ik broodjes bij de Turkse supermarkt in de straat. De Zoon komt mee lunchen. Het gaat regenen. In de middag verzorg ik de planten en we wandelen – als het weer droog is – via een grote lampenzaak (nee, we vinden niets) naar een bedrijf aan het kanaal dat onze salontafel kan zandstralen en opnieuw lakken (en vandaag gesloten is). We kopen vlees bij de Turkse slager en drinken iets op de galerij. Dan maak ik avondeten: een curry van kip in ras-el-hanout met knoflook, ui, peper, linzen en snijbonen. Erbij een salade van bosui, komkommer, minipruimtomaatjes en haring. Nagerecht zijn aardbeien en bramen. Alles is vrij vroeg op en opgeruimd. Ik ga hardlopen. Het gaat vanavond veel beter dan eerder deze week: slechts een korte extra wandelpauze. In de rest van de avond lees en luister ik. Half twaalf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Ambient 1 – Music For Airports (Brian Eno), Ambien 2 – The Plateaux Of Mirror (Harold Budd & Brian Eno), Marieta Y Los Jetas (Caballero Reynaldo & The Grand Kazoo), het tweede en derde plaatje (het concert uit Utrecht) van de box Misplaced Childhood (Marillion), het vierde concert uit de set Live in the 70s (Soft Machine)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment