bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

11-08-2017

B-log: 12 t/m 18 augustus 2017

Filed under: B-log 2017 — bazbo @ 06:58

Vrijdag 18 augustus:
Kwart over zeven uit bed. Koffie, krant. Halverwege de ochtend komt De Zus van De Vrouw op bezoek. Ik heb dan al allerlei weekendboodschappen gehaald bij de biowinkel en doe er nog een paar bij twee supermarkten. De Zus en De Vrouw gaan ergens lunchen. Ik klus wat, lunch en wacht tot het droog is. Dat is pas halverwege de middag het geval. Dan wandel ik een rondje en haal het groentepakket op. De Vrouw is eind van de middag terug. Ik heb spierpijn in mijn nek en schouders. Begin van de avond zijn Robert en Marja er. Zij nemen ons mee naar het Afghaans restaurant en trakteren. Ik kies voor pasta gevuld met prei en koriander en voor lamsvlees met allerlei groente en basmatirijst erbij. Toe is er ijs. We drinken nog iets in een nabijgelegen café. We ontmoeten Harry en zijn vrouw en even later hun kinderen. Het is er best aangenaam. Om half elf ben ik moe en versta ik weinig meer van wat iedereen zegt. Tijd voor mij om naar huis te gaan. Dat doe ik. Leuke avond. Ik lig om elf uur in bed.
Muziek vandaag: Transcendental – Daniil Trifonov plays Franz Liszt, Pat Metheny Group (Pat Metheny Group), In Lonely Towers (Barren Earth), The Night Siren (Steve Hackett), Unify (World Trade), Future Hopes (White Willow), Drive Home (Steven Wilson), London Songs (Big Big Train)

Donderdag 17 augustus:
Pats. Lamp kapot. Het is kwart voor zes en heel donker in de eetkamer. Nou ja, heel. Het is donker. Over een kwartier is het licht. Ik vind de weg. Andere tegenslag: de bus is tien minuten later. Ga ik de aansluiting halen? Meevaller: ja, ik haal de aansluiting, de bus heeft de vertraging ruimschoots ingehaald. En dan is het wachten op de aansluitende bus. Die heeft oponthoud, vertelt het display boven de halte. Eerst twee minuten, dan nog eens twee minuten, dan vertrekt hij zonder dat hij is gearriveerd. Kennelijk is hij helemaal uitgevallen. Half uur later op de werkplek, dus. Daar is het weer donker. Er hangt een zware wolk, vandaar. Ik werk. Tussen de middag is het nogal regenachtig, maar een uurtje later is het redelijk droog en wandel ik door bos. Daarna werk ik nog kort. Ook fijn. Om zes uur ben ik weer thuis. De Vrouw serveert een chili die ze nog in de diepvries vond en die goed heet is. Ernaast komkommer en ananas en druiven. We kletsen bij. Buiten is het nogal nat, dus ik sla mijn ronde hardlopen over. In plaats daarvan lees en luister ik. Er is mail: mijn bestelling van de nieuwe plaat van Steven Wilson in deluxe versie is vandaag op de post gegaan. Moet er met vier dagen zijn. Ben benieuwd. Half elf ben ik zo moe, dat ik ga slapen.
Muziek vandaag: A Stone’s Throw From The Line (Big Big Train), The Bride Said No (Nad Sylvan)

Woensdag 16 augustus:
Voor half acht uit bed. Koffie, krant, webstek. Het is een heel mooie morgen en om negen uur is het zonnig en al flink warm op de galerij. Met De Vrouw nog meer koffie. Ik wandel naar het Marktplein voor wat fruit, maar de fruitboer is er niet. Dan maar de Turkse supermarkt in de straat in. De Vrouw krijgt een collega op de koffie. Ik lees en luister. Even voor twaalf stap ik op de bus naar het werk. Ik ontmoet Marcelle en we hebben een skypeoverleg met Peter. In plaats van een rapportage is het het een voortgangsgesprek. We maken afspraken voor de komende tijd. Ik krijg het een en ander te doen. Dat is mooi. Half zes ben ik weer thuis. Ik maak avondeten: een schotel van suçuk, ui, knoflook, peper, paprika, courgette, sumak en wilde spinazie. Erbij een salade van bosui, komkommer, tomaat, feta en avocado. Ten slotte is er een fruitsalade van ananas, cactusvijg en blauwe druiven. De Vrouw is er om zeven uur en we eten de boel flink weg. Ik was af, ruim afval naar de containers en heb dan nog twee uur om te lezen en te luisteren. Tien uur.
Muziek vandaag: Discreet Music, Watercolors (Pat Metheny), New Chautauqua (Pat Metheny), Culcha Vulcha (Snarky Puppy), Folklore (Big Big Train), TF100 (allerlei)

Dinsdag 15 augustus:
Een heel mooie morgen. Op de werkplek is het superstil. Ik zit in mijn eentje en kan dus fijn heel veel Snarky Puppy draaien. Ondertussen doe ik veel. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In het begin valt er een drupje, maar het is al snel weer droog en ook nog eens fiks warm. Ook in de middag werk ik. Onderweg naar huis breekt een enorm noodweer los, maar als ik Apeldoorn binnen kom, is het weer voorbij. Om zes uur ben ik weer thuis. De Vrouw serveert nasi zonder rijst met een salade van komkommer, bosui, tomaat en walnoot. De Zoon is er om mee te eten. Alles, inclusief het nagerecht, komt helemaal op. Ik was af en ga dan mijn ronde hardlopen. Het duurt vijf minuten om in het juiste ritme te komen en dan gaat het lekker. Ik loop weer een stukje verder voordat ik mijn korte pauze moet houden. Thuis lees en luister ik en om half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: het bonusplaatje, de Amerikaanse versie The Grass Is Greener dat mee kwam met Valentyne Suite (2017 remastered & expanded edition) (Colosseum), Unify (World Trade), I.O.U. (Allan Holdsworth), Road Games (Allan Holdsworth)

Maandag 14 augustus:
Niet heel angstig meer, eerder opgeruimd en opgewekt. De zon schijnt. Het wordt een mooie dag. Op de werkplek is het nog altijd stil. Ik doe mijn werk. Tussen de middag wandel ik door zon, bos en veld. Om zes uur ben ik thuis. Even de krant lezen en dan eten maken: een groenteschotel van ui, knoflook, peper, paprika, aubergine en Mexicaanse biogroente. Erbij een salade van bosui, komkommer, tomaat, feta en aardbeien. Als De Vrouw om half acht er is, bak ik nog lamsbiefstukken ook. We eten alles op en om kwart over acht is alles ook weer opgeruimd, inclusief afval naar de containers. Ik lees en luister en ga om tien uur slapen.
Muziek vandaag: Culcha Vulcha (Snarky Puppy), Unify (World Trade), Valentyne Suite (2017 remastered & expanded edition) (Colosseum)

Zondag 13 augustus:
Acht uur op. Koffie, webstek, was. Met De Vrouw koffie op de galerij. De zon schijnt. Het is een mooie zondag. Als ik even alleen zit, voel ik me plots angstig. Geen probleem; ik weet hoe ik tot rust kom. Toch ben ik ook wat rusteloos. Ik haal broodjes bij de Turkse bakker in de straat. De Zoon is er om kwart over twaalf voor de lunch. Erna gaat Hij met De Vrouw naar de bioscoop. Ik doe de afwas, de rest van de was, lees, luister en loop een rondje. De Vrouw is er weer om half vijf. We praten bij en ik ga avondeten maken. Venkel uit de oven, met een karbonade en fruitsalade. Niet ingewikkeld. We zijn vroeg klaar en het is snel opgeruimd. Ik ga mijn ronde hardlopen. Het gaat niet heel veel beter dan de vorige keer. Extra wandelpauzes zijn nodig. Het is nog warm en benauwd. Weer terug heb ik ruim tijd en gelegenheid om te lezen en te luisteren. Ik heb de PROG uit, begin Mogelijke memoires (Herman Brusselmans) te herlezen en beleef hetzelfde als toen het boek in 2013 verscheen: tijdens de eerste hoofdstukken amuseer ik me te pletter en lach ik bijna hardop. Tien uur ga ik proberen te slapen.
Muziek vandaag: Apollo (Brian Eno), More Music For Films (Brian Eno), Bright Size Life (Pat Metheny), Sylva (Snarky Puppy), het plaatje dat met de PROG mee kwam, Fate Outsmarts Desire (Kaprekar’s Constant)

Zaterdag 12 augustus:
Ik heb om half acht wakker en uit bed. De was, de koffie, de webstek, de PROG. De krant is er om half negen nog niet. Buiten is het regenachtig. Halverwege de ochtend ga ik naar de biowinkel en de markt. Het is droog, maar als ik terugkom regent het erg. Ik haal broodjes bij de Turkse bakker en iets na een uur komt De Zoon lunchen. Erna doen we de was verder, ruim ik van alles op en we wandelen ook een rondje door het centrum. Half zes haalt De Vader ons voor de deur op. Hij rijdt ons naar een eetgelegenheid in Hoog-Soeren, alwaar hij ons trakteert op een mooie maaltijd. We praten ook goed bij; ik vind het altijd leuk als De Vader zijn verhalen vertelt en dat doet hij volop. Ondertussen eet ik zalmmousse, prosciutto, rode poon en crème brûlée. Half tien staan we weer voor de deur van ons appartement. Ik lees en luister nog iets en ga om elf uur naar bed.
Muziek vandaag: The Drop (Brian Eno), Magnified (Beatrix Players), Debut (Björk), London Songs (Big Big Train), Acoustic TV Broadcast (John Wetton & Geoffrey Downes – Icon), Ilmatar (Värttinä), Mambo Sinuendo (Manuél Galbán & Ry Cooder), het tweede plaatje van Argus (Deluxe Edition) (Wishbone Ash)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment