bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

17-08-2017

B-log: 19 t/m 25 augustus 2017

Filed under: B-log 2017 — bazbo @ 19:05

Vrijdag 25 augustus:
Zeven uur op. Redelijk geslapen. Koffie, krant. De Vrouw is ook op tijd op; zij gaat naar het werk. Ik lees, luister, schrijf zelfs wat en doe wat voorbereidingen voor de IJsselbiënnale op 16 september. Kwart over elf stap ik op de fiets en rijd ik naar een carpoolplek. Met drie collega’s reizen we naar het centraal station Nijmegen. Daar staan uiteindelijk 23 collega’s te wachten op wat er gaat gebeuren. Ik ondersteun Ger en hij heeft een dagje uit georganiseerd voor een ploeg medewerkers van locaties die het de afgelopen jaren goed hebben gedaan. We spelen een actief avontuurspel in het centrum van Nijmegen, met opdrachten, achtervolgingen, puzzels en plezier. Lijkt een beetje op The Game. Na afloop is er een pannenkoek. Dan rijden we weer terug. Ik ben na negenen thuis. Even bijkletsen en dan is het half elf en ben ik doodmoe en ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Blade Runner (Vangelis), Piano Portraits (Rick Wakeman), London Song (Big Big Train)

Donderdag 24 augustus:
Weer wat beter geslapen. Buiten is het aangenaam. Op de werkplek voor mij een volle dag. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Latertje vandaag, dus pas thuis om zeven uur. Ik warm de maïssoep van gisteren op. De Vrouw is er om iets voor half acht. We eten de boel op en tafelen na. De Vrouw vertelt dat ze bij de huisarts is geweest vanwege veel spierpijn en stramheid in haar lijf de laatste tijd. Ze moet een tijdje goed in de gaten houden waar de klachten plaatsvinden en dan kunnen daar foto’s gemaakt. Zorgelijk. Half negen heb ik alles afgewassen en opgeruimd. Tijd om te lezen en te luisteren. Half elf naar bed. Goede dag.
Muziek vandaag: het tweede plaatje van Scoop 3 (Pete Townshend), Sylva (Snarky Puppy)

Woensdag 23 augustus:
Slapen gaat wat beter. Zeven uur ga ik uit bed. Koffie, krant. Rond een uur of negen heb ik de werklaptop open. (Voor het eerst dat ik de ‘nieuwe’ werklaptop thuis heb, dus ik mag weer op zoek naar de wifi-code van hier.) Na een uurtje wandel ik naar de biowinkel voor wat boodschapjes. Dan ga ik weer even aan de slag. Rond twaalf uur fiets ik naar de supermarkt en koop daar de laatste dingen voor vandaag. Ik ben nauwelijks thuis of De Vrouw is daar ook. Eenvoudige lunch. Dan belt de meubelzandstraalzaak: of we even komen kijken en een kleur lak uitzoeken. Dat doen we. De Vrouw rijdt door naar het werk. Ik maak thuis mijn werkzaamheden af en ga vervolgens een rondje hardlopen. Het is tenslotte al de gehele dag stralend zonnig en warm weer. Heel warm. Heet. Ik houd het dan ook niet goed vol. Veel wandelpauzes tijdens mijn andere route dan anders: Amaliapark, Willem Alexanderlaan, Zanderijweg, Ritbroekdwarsstraat, Elsweg. Weer terug ga ik avondeten maken: een maïssoep met daarin chorizo, spek, rode ui, peper, paprika, knoflook, bonen en bosui. De Vrouw is er om kwart over zeven en we eten de pan half leeg. Nacho’s erbij. Half negen heb ik wat tijd en gelegenheid om te lezen en te luisteren. Om tien uur is het bedtijd.
Muziek vandaag: Classical Variations (Rick Wakeman), The Extinct Suite (Steve Jansen), Heavens Above (Eric Vloeimans’ Gatecrash), Ex-Tenebris (White Willow), Close To The Lounge (Caballero Reynaldo), To The Bone (Steven Wilson), het eerste plaatje van Scoop 3 (Pete Townshend)

Dinsdag 22 augustus:
Opnieuw het begin van de nacht goed geslapen, laatste helft is minder. Nou ja. Buiten is het fris. Op de werkplek doe ik werk. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. De zon schijnt volop. Het is zeer aangenaam buiten. Binnen ga ik weer verder met werk. Zes uur ben ik thuis. De Vrouw heeft verse tagliatelle met kruidenroomkaas, spek en courgette, plus een schotel van sperziebonen, ui en tomaten. De Zoon helpt mee met opeten en dat lukt. Snel afwassen en opruimen. Dan is het zover: ik open het pakket dat vandaag binnen kwam en draai het nieuwe album van Steven Wilson. Op het eerste gehoor mooie melodieën, veel onderhuids, allerlei lagen en sferen, ogenschijnlijk poppy en eenvoudig maar ondertussen, kortom: nog heel veel draaien. Ik lees en luister nog wat en dan ga ik rond half elf slapen. Of wat daar voor door mag gaan.
Muziek vandaag: To The Bone (Steven Wilson), Another Scoop (Pete Townshend), Bundles (Soft Machine)

Maandag 21 augustus:
De laatste twee uur slaap ik niet (goed). Opstarten lukt prima. Het is een mooie maandagmorgen. Op de werkplek ligt werk. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Zes uur ben ik thuis. Ik maak avondeten: gehaktballen in een saus van ui, knoflook, peper, paprika en venkel, met daarbij gekookte gierst en een salade van bosui, komkommer, tomaat en blauwe druiven. De Vrouw is er pas na half acht. We eten de boel op. Om een of andere reden vergeet ik een foto te maken van het eten. Het is half negen als alles ook weer is afgewassen en opgeruimd. Ik handel wat mail af en heb dan nog even om te lezen en te luisteren. Tien uur weer.
Muziek vandaag: Bundles (The Soft Machine), Sylva (Snarky Puppy), Scoop (Pete Townshend)

Zondag 20 augustus:
Half negen uit bed. Koffie, klussen, webstek. Buiten is het mooi en zonnig. Met De Vrouw meer koffie buiten op de galerij. De Zoon komt om kwart voor een lunchen. Ik heb broodjes gehaald en de lunchtafel staat vol. Erna nog klussen. Dan gaat De Vrouw met De Zoon naar de bioscoop. Ik ga mijn ronde hardlopen. Het gaat alleraardigst en dat terwijl ik sinds afgelopen dinsdagavond niet heb gelopen. Weer thuis even uitblazen en dan maak ik avondeten: een stoemp van aardappel, ui en palmkool, met een salade van komkommer, tomaat, puntpaprika en cactusvijg. Erbij braad ik rundersaucijzen. De Zoon eet vanavond mee. Half acht zitten we aan tafel. Nagerecht is er ook: allerlei restjes ijs uit bakken en dan is er ook nog kokosijs in de smaak aardbeien en cacao. Kwart voor negen is alles afgewassen en opgeruimd en is het afval in de containers. Ik lees en luister tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Rosetta (Vangelis), Manhattan Intermezzo – American and British Music for Piano and Orchestra (Jeffrey Biegel & Brown Symphony Orchestra), het bonusplaatje The Grass Is Greener dat mee kwam met Valentyne Suite (Colosseum), Culcha Vulcha (Snarky Puppy), The Slow Rust Of Forgotton Machinery (The Tangent)

Zaterdag 19 augustus: naar Eindhoven
Half zeven gaat de wekker. We staan op. Iets na acht uur wandelen we naar het station. Daar pakken we een snelbus naar Eindhoven. Kwart over elf bellen we bij De Broer aan. Hij heeft een prachtig appartement vlakbij het Wilhelminaplein in een oud schoolgebouw. Mooi, hoog, ruim, stijlvol. We beleven een paar aangename uren met koffie, lunch, bijpraten. Het is al half vijf als we weer naar het station wandelen. Met de trein terug. Half acht zijn we pas in het majestueuze Apeldoorn en we eten lamsshoarma bij een grillzaak. Dan is er thuis nog wat gelegenheid om te lezen en te luisteren. Iets na half elf ben ik zo moe dat ik ga slapen.
Muziek vandaag: Prelude To A Century (Rick Wakeman), Valentyne Suite (Colosseum), Metal Fatique (Allan Holdsworth), Wassail (Big Big Train)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment