bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

31-08-2017

B-log: 2 t/m 8 september 2017

Filed under: B-log 2017 — bazbo @ 07:03

Vrijdag 8 september:
Zeven uur wakker. Beter geslapen. Koffie, krant, webstek. Het regent en regent. De Vrouw bestelt kaarten voor het Mosae Zappa festival eind november, voor het Asko|Schönberg Ensemble in februari 2018 en voor Yes op zondag 25 maart in The Palladium in London. Dat wordt leuk, allemaal. Minder leuk gaat het even met mijzelf. Ik voel plots weer druk op mijn hoofd en er is zowaar ook een angstbui. Gelukkig weet ik het goed onder controle te houden. Na een lunch lopen we naar het station en stappen we op de trein naar Amersfoort. In de trein is er volop vrijdagmiddagdrukte en het kost me veel moeite om de luidruchtigheid om mij heen te doorstaan. Het lukt, maar ik word er doodmoe van. Dan een korte busrit naar het ziekenhuis. We bezoeken Schoonmoeder, die er nog een paar dagen moet blijven, in afwachting van onderzoek en uitslagen. Ze is goed te pas en het is anderhalf uur best gezellig. Dan gaan we terug en om half zes zijn we thuis. De Vrouw maakt nasi, De Zoon komt om half zeven mee-eten en ik was af en ruim het afval weg. Dan kan ik wat lezen (in de speciale 2012 Classic Rock uitgave ter gelegenheid van de opnieuw opgenomen Journey To The Centre Of The Earth door Rick Wakeman) en luisteren. Kwart voor elf ga ik weer naar bed. Natte dag, maar ik voel me wel weer oké.
Muziek vandaag: Le Voyage De Sahar (Anouar Brahem), Journey To The Centre Of The Earth (2012 rerecording) (Rick Wakeman), El Carretero Guillermo Portabales, Never In A Million Years – Icon Live (John Wetton & Geoffrey Downes), As Falls Wichita, So Falls Wichita Falls (Pat Metheny & Lyle Mays), Greatest Hits Live (Steve Winwood), Ummagumma (Pink Floyd)

Donderdag 7 september:
Niet zo heel goed geslapen. Vraag me niet waarom. Het zure kersensap is op. Dat zal het zijn. Verder gaat alles goed. Ik ben net op de werkplek als ik allerlei appverkeer ontdek van gisterenavond laat en vannacht. Schoonmoeder is in het ziekenhuis opgenomen wegens bloedverlies. Ze moet er twee dagen blijven voor nader onderzoek. Spannend. Op de werkplek heb ik van alles te doen en weer je wat? Ik doe het ook nog eens. Tussen de middag wandel ik door het bos. De zon schijnt zowaar. Om kwart voor zes ben ik thuis. De Vrouw is er om kwart voor zeven. Ik zet dan het avondeten op tafel: de groentecurry van gisteren, lamsshoarma met de knoflookyoghurtsaus en een salade van bosui, komkommer, augurken en tomaat. De Vrouw heeft vandaag de uitslag van gewrichtsfoto’s gehad: slijtage en artrose. Met fysiotherapie moet het draagbaar worden. Ah, gelukkig niet de terugkeer van de gevreesde ziekte, dat is fijn. Na het eten en de afwas ga ik mijn ronde hardlopen, ook al ben ik nogal moe. En het gaat boven verwachting goed. Ik loop een heel stuk verder voordat ik mijn wandelpauze nodig heb. Bekaf kom ik terug. Ik lees en luister nog iets en dan ga ik om half elf slapen.
Muziek vandaag: From The Law Offices Of (Levin Minnemann Rudess), Wardenclyffe Tower (Allan Holdsworth)

Woensdag 6 september:
Half acht wakker en op. Holger Czukay is dood. Koffie, krant. Rond een uur of negen zet ik de werklaptop aan. Vandaag werk ik tussen alle bedrijven door aan webteksten voor de werkgever in Breda. De Vrouw gaat halverwege de ochtend naar het werk. Ik wandel naar de biowinkel voor wat onnodige boodschappen. Tussendoor een lunch. Dan is De Vrouw weer even terug. Ik stap op de fiets en rijd tussen de regenbuien door naar de dokter. Die plek op mijn been werd de afgelopen dagen steeds groter. Een of ander insect heeft me gebeten of gestoken en voor de zekerheid laat ik het nakijken. Welnu, de dokter weet het ook niet. Het kan de ziekte van Lyme zijn, maar voor hetzelfde geld ook niet. Toch maar behandelen als Lyme. Dat betekent een antibioticakuur. O. Ik fiets weer terug. De Vrouw gaat weer naar het werk. Ik haal de medicatie bij de apotheek, rond mijn werkzaamheden voor Brabant af en werk nog iets aan mijn bijdrage voor het Schrijversfeest van 16 september. Langzaam wordt het een goed stuk, maar het heeft nog een boel herschrijverij nodig. Dan ga ik avondeten maken. Eerst een groentecurry van ui, knoflook, peper, paprika, aubergine en koriander, vervolgens een salade van bosui, komkommer, tomaat en feta, en een yoghurtknoflooksaus. De Vrouw is er pas om kwart voor acht en dan bak ik ook nog quinoabietenburgers en kaasplakken. Vleesloze woensdag vandaag. De Vrouw vindt het niet zo heel denderend, merk ik, maar zelf heb ik een topmaal. Na de afwas en het afval heb ik nog een dik uur om te lezen en te luisteren. Tien uur.
Muziek vandaag: Le Pas Du Chat Noir (Anouar Brahem), Second Nature (Flying Colors), The Optimist (Anathema), Secrets (Allan Holdsworth), Unify (World Trade), Progfest ’95 (allerlei), American Garage (Pat Metheny Group)

Dinsdag 5 september:
Goedemorgen. Het is zacht buiten. Wel bewolkt. Voor meer weerbericht verwijs ik naar het weerbericht. Op de werkplek werk ik heel kalm aan lopende zaken. Geen haast. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Om kwart voor zes ben ik weer thuis. Ik heb telefonisch contact met een meneer van de VvE-ondersteuning: morgen komt hij het keukenraam bekijken en opmeten. Mooi, er komt vaart in. De Vrouw heeft een berichtje gestuurd: ze is later thuis en of ik wil koken. O. Ik vul de pastasaus van gisteren aan en warm ‘m op. Ook maak ik een salade van bosui, komkommer, augurken en ananas. De Zoon is er om half zeven en dan kook ik de kikkererwtenpasta. De boel is snel op. Ik was af en ga mijn ronde hardlopen. Het gaat heel aardig, al heb ik nog wel een wandelpauze nodig halverwege. Als ik thuis kom, is het kwart over acht en al bijna donker. Ik lees de krant en luister en ik ga om half elf naar bed.
Muziek: het laatste restje van Greatest Hits Live (Steve Winwood), het tweede plaatje van Arthur Or The Decline And Fall Of The British Empire (The Kinks)

Maandag 4 september:
Donker en fris als ik om half zeven de deur uitloop. Op de werkplek doe ik in alle rust een heleboel dingen. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. In die zon is het aangenaam warm, in de zon is het frisjes. In de middag krijg ik plots telefoon van de VvE-beheerder; hij gaat (na maanden) eens concrete actie ondernemen om ons te voorzien van een deugdelijke raamsluiting in de keuken. Of ik morgen thuis ben en anders de sleutel even wil uitlenen? Ik ben er morgen niet en ik ben ook niet gek. Woensdag ben ik de gehele dag thuis, dus dan past het wel. Maar fijn dat het nu gaat gebeuren. Op de terugweg naar huis koop ik Greatest Hits Live (Steve Winwood). Om zes uur ben ik thuis. Ik maak het avondeten. Eerst een salade van biet en witte bonen, vervolgens een pastasaus van rundergehakt, uien, knoflook, peper, paprika, courgette en tomaten. Ook prepareer ik een fruitsalade van watermeloen en ananas. Ten slotte kook ik kikkererwtenpasta. De Vrouw is er om half acht en we eten veel van de boel. Ik was af en ruim het afval weg. Dan kan ik de krant lezen en luisteren. Heerlijk om te horen dat Winwood de stem en het Hammond nog altijd heeft. Om tien uur ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje van Arthur Or The Decline And Fall Of The British Empire (The Kinks), Greatest Hits Live (Steve Winwood)

Zondag 3 september:
Kwart voor acht op. Koffie, klussen, webstek. Met De Vrouw koffie op de galerij. De Zoon komt om één uur lunchen. Erna stappen De Vrouw en ik op de fiets en rijden naar Zwager. Met hen kunnen we meerijden naar de verjaardag van Schoonzus. In de achtertuin is barbecue en veel zon. Mooi. Acht uur weer thuis. Nog iets lezen en luisteren. Dan om tien uur slapen.
Muziek vandaag: Astrakan Café (Anouar Brahem Trio), Steve Vai – Piano Reductions Vol. 1 (Mike Keneally), Magma Live (Magma)

Zaterdag 2 september:
Half acht uit bed. Koffie, klussen, webstek, krant. Ik wandel naar de biowinkel en de markt. Met De Vrouw nog meer koffie op de galerij. Ook haal ik broodjes bij de Turkse supermarkt in de straat. De Zoon komt lunchen. We lunchen. Ik was af en fiets vervolgens naar de bouwmarkt voor een schakelaar en een deurstopper. Op de terugweg neem ik de supermarkt mee. Thuis monteer ik de schakelaar tussen een stekker en de twee lampen in de woonkamer. De Vrouw is even naar het werk. Ik wandel naar de boekhandel en koop het boek Moederland (Paul Theroux). Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van komkommer, bosui, kerstomaatjes en feta. Ook vul ik de fruitsalade van gisteren aan met meer aardbeien en warm ik de curry op. De Vrouw is er om half zeven en we gaan aan tafel. Na het eten en de afwas ga ik mijn ronde hardlopen. Ik moet er duidelijk nog inkomen, want het gaat niet zo soepel als ik hoop. Een korte extra wandelpauze inlassen helpt. Uiteindelijk kom ik thuis met een tevreden idee. De komende weken toch weer het oude ritme aanhouden en de conditie weer opbouwen. De Vrouw gaat naar een feest van een collega. Ik lees en luister en zie een concertdvd. Kwart over elf ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Last Dance (Keith Jarret & Charlie Haden), Too (Dizrhythmania), Buena Vista Social Club Presents: Ibrahim Ferrer (Ibrahim Ferrer), Bob Stanley & Pete Wiggs Present English Weather (allerlei), Tango 3.0 (Gotan Project), de dvd bij Access All Areas (Steve Hackett), More! (Pink Floyd)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment