bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-09-2017

B-log: 23 t/m 29 september 2017

Filed under: B-log 2017 — bazbo @ 08:10

Vrijdag 29 september:
En pas om acht uur ben ik op. Goed geslapen, dat wel. Nog niet helemaal wakker doe ik de dingen. Koffie, krant. We bespreken nog het een en ander over de renovatie van de badkamer. De badkamerboer komt om half elf. Niet, dus. Vreemd. Dan maar andere dingen. Ik hang de kapstok (van Schoonmoeder) op. Beetje een puzzel, maar het lukt, zowaar. De Vrouw is extern lunchen. Ik verwen mijzelf met speltbrood, kaas en sla. Toe maar! Ik wandel naar buiten en ga het groentepakket ophalen. Als ik terugkom, is De Vrouw er ook weer. We fietsen naar een locatie waar een energieleverancier iets kan uitleggen over buurtstroom. We hebben helaas niet de goede leverancier om mee te doen (De Vrouw heeft net vier weken geleden geregeld dat we overstapten), maar als het kan kopen we volgend jaar een paar zonnepanelen ergens op een dak en doen we mee. Weer thuis zitten we een moment op de galerij. Het is warm buiten, maar het waait wel, dus heel lang zitten we er niet. De Vrouw maakt avondeten. De Zoon komt opeten. Het betreft een schotel van zalmforel met tomatensaus uit de oven. Erbij komt een salade van komkommer, bosui, tomaat en wilde perzik. Het is zo op. Ik was af en breng het afval weg. Dan is het half acht geweest en tijd om wat te lezen en te luisteren. Rond een uur of half elf ben ik moe genoeg om te gaan slapen.
Muziek vandaag: Classical Variations (Rick Wakeman), Raised In Captivity (John Wetton), Clearlight Symphony (Cyrille Verdeaux), Signal To Noise (Andy Jackson), New World (Dave Kerzner), Wurdah Ïtah (Magma)

Donderdag 28 september:
Geslapen. Wat krijgen we nu? Vanmorgen regent het licht. Nou ja. Op de werkvloer heb ik vandaag veel te doen. Ik krijg het nog af ook. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Om zes uur ben ik thuis en heel moe. De Vrouw is vandaag later, dus warm ik de soep van gisteren op. De Vrouw is er iets voor zeven uur. We eten de soep op, met brood en de zelfgemaakte gezouten kruidenboter. Ik was af. Ik ga lezen en luisteren. Ik ga iets na tien uur slapen.
Muziek vandaag: Aocaná (Ojos de Brujo), The Best Of The Private Tapes (Ash Ra Tempel, Manuel Göttsching, Ashra)

Woensdag 27 september:
Half acht pas uit bed. Slapen ging redelijk goed. Ik voel me uitgerust. Mooi. Koffie en krant met De Vrouw. Zij gaat rond negen uur naar het werk. Ik heb de werklaptop opengeklapt en doe wat schrijfwerk voor Brabant. Tussendoor wandel ik naar de biowinkel voor boodschappen. Dan een lunch. Half een fiets ik naar Teuge voor een informeel overleg met Ank en Riet over Kunst-Zinnig-Brein. We filosoferen over de naaste toekomst en wat we wel en niet gaan doen. Veel wel en ook veel niet, dus. Half vijf ben ik thuis en dan heb ik ook een supermarkt en de Turkse winkel in de straat bezocht. De Vrouw is net even thuis, maar gaat ook weer verder naar het werk. Ik maak het laatste beetje thuiswerk voor Brabant af en ga avondeten maken. Het wordt een fikse soep van venkel en spitskool, met rookworst en gebakken spekjes erin. De Vrouw is er om kwart over zeven. Ik zet die soep op tafel, samen met bioboterhammen en de gezouten kruidenboter die ik erbij heb gemaakt. Pas half negen zijn we uitgenagetafeld en doe ik de afwas en ruim ik het afval weg. Dan heb ik nog een uurtje om iets te lezen en te luisteren en om tien uur ga ik slapen of wat daarvoor door mag gaan.
Muziek vandaag: Prelude To A Century (Rick Wakeman), Hudson (Hudson), Arthur Or The Decline And Fall Of The British Empire (The Kinks), Citizen (Billy Sherwood), de cd uit de doos The Early Years – 1968 Germin/Ation (Pink Floyd)

Dinsdag 26 september:
Heb ik geslapen? Ja, dat heb ik. Of het voldoende is, moet nog blijken. Voor nu even wel. Als ik het ieliemieliestukje vanaf de bus naar de werkplek loop, slaat de gaperij toe. En dan moet het weer klaar zijn. Allerlei zaken te doen, vanmorgen. Die doe ik. Ook een bijeenkomst over pensioen. Daar ben ik bij. Tussen de middag lunchen we met het team in een andere locatie. Daarna volop aan de slag tot het tijd is om naar huis te gaan. Daar ben ik om kwart voor zes. De Vrouw is er pas om zeven uur, zei ze, dus ga ik avondeten maken. De Zoon is er dan om zeven uur. Ik kook aardappels en pastinaak, maak een salade van bosui, komkommer, augurk en tomaat, prepareer een knoflookyoghurtsaus, bak de aardappelen en pastinaak, bak kipshoarma en monteer een fruitsalade van galiameloen en druiven. Plots is De Vrouw er al voor half zeven en twintig minuten later is De Zoon er ook. Niet erg. Zeven uur zitten we aan tafel. Het is een genoeglijk maal met gezelligheid alom. Erna was ik af en breng ik afval weg. Dan is het acht uur geweest en ben ik te moe om nog te gaan hardlopen. Ik lees de krant, luister wat en ga even na tien uur slapen.
Muziek vandaag: Bundles (Soft Machine), het tweede plaatje uit de doos Early Years – 1965-1967 Cambridge St/Ation (Pink Floyd)

Maandag 25 september:
Het is donker vanmorgen. Ik heb niet heel goed geslapen, maar het is niet erg. Op de werkplek is van alles te doen. Tussen de middag wandel ik door bos. Ook in de middag doe ik van alles. Om zes uur ben ik thuis. Ik maak avondeten. Een curry van ui, peper, paprika, bataat en spitskool, met ernaast een salade van bosui, komkommer en tomaten, plus lamsbiefstukken. De Vrouw is er pas na half acht. We eten de boel op. Het is smakelijk. Erna was ik af. Dan is het half negen. Ik zoek nog wat pensioendingen uit voor een bijeenkomst morgenochtend op het werk. Ook lees en luister ik nog een klein beetje. Tien uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Oté Maloya – The Birth Of Electric Maloya On Réunion Island 1975-1986 (allerlei), de cd uit de doos The Early Years – 1968 Germin/Ation

Zondag 24 september:
Acht uur wakker. Ook op. Koffie, webstek. De Zoon komt lunchen, dus ik haal weer broodjes bij de Turkse bakker in de straat. Inmiddels is de koude mist verdwenen en is het zonnig warm op de galerij. Na de lunch nog wat klussen en rond half drie wandelen we naar CODA, waar Kunst-Zinnig-Brein een informele bijeenkomst heeft met de kunstenaars van de schilderijen en verhalen die er tentoon gesteld hangen. Het is een kleine, maar mooie bijeenkomst. Binnenkort ga ik Ank ondersteunen bij de concrete verdere plannen van de groep de komende jaren. Het is bijna vijf uur als het afgelopen is. We gaan nog even in buurlocatie ACEC kijken en drinken vervolgens iets in een nabijgelegen café. Er is daar veel muziek en lawaai; ik merk dat de vermoeidheid maakt dat ik weinig kan horen en ik voel me niet meer op mijn gemak. Naar huis dus. Daar maak ik de Turkse gehaktschotel met snijbiet, een salade van bosui, komkommer en augurk, met verse knoflookyoghurtsaus en meloen. Om acht uur is alles opgeruimd. Ik lees en luister nog iets. Dan is het tien uur.
Muziek vandaag: het tweede en derde plaatje van Gathering The Threads – Fifty Years Of Stuff (Judy Dyble), Quiet Life (Fish On Friday), Then! – Live (Allan Holdsworth Group), het eerste plaatje uit de doos Early Years – 1965-1967 Cambridge St/Ation (Pink Floyd)

Zaterdag 23 september:
Half acht ben ik wakker en op. Koffie, krant, klussen. Met De Vrouw meer koffie op de galerij. Het is wederom mooi zonnig en aangenaam weer. Ik wandel naar de markt voor wat vis en haal broodjes bij de Turkse bakker in de straat. De Zoon is er om kwart voor twaalf om te lunchen. De Vrouw moet om kwart over twaalf weg; ze gaat vanmiddag nog opruimen in het huis van Schoonmoeder. Ik wandel nog een rondje buiten door de zon. Dan ga ik op de galerij zitten lezen. De Vrouw is rond half vijf weer thuis. We drinken wat op dezelfde galerij. In het huis van Schoonmoeder is alles zo goed als opgeruimd; het is klaar voor de verkoop. Mooi. Ik ga het avondeten maken. Heel moeilijk is het niet. Eerst een salade van bosui, komkommer, augurk en tomaat, vervolgens zet ik de kliek slastoemp in de oven en later onder de grill met een boel kaas erover. Ook verwarm ik een goede rookworst. Dat alles zet ik op tafel. We eten het op. Na het eten was ik af. Na de afwas ga ik hardlopen. Het lukt me goed. En dan heb ik nog veel tijd en gelegenheid om te lezen en te luisteren en een muziekdvd te bekijken. Dat doe ik. Kwart voor elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: Seraphim (Steve Howe & Paul Sutin), Voyagers (Steve Howe & Paul Sutin), Ladilikan (Trio Da Kali & Kronos Quartet), Zabriskie Point (Original Motion Picture Soundtrack) (Pink Floyd ea), de dvd uit de doos Early Years – 1965-1967 Cambridge St/Ation (Pink Floyd), het eerste plaatje van Gathering The Threads – Fifty Years Of Stuff (Judy Dyble)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment