bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

28-09-2017

B-log: 30 september t/m 6 oktober 2017

Filed under: B-log 2017 — bazbo @ 18:53

Vrijdag 6 oktober:
Ik ben om half acht uit bed. Koffie, krant. Is er nog werk uit Brabant? Nee, er is geen werk uit Brabant. Om elf uur ben ik in de Kap. De locatie is verbouwd (mooi licht en ruimtelijk) en ik ga er in gesprek met Erna. We spreken af dat ik – naast aanstaande dinsdagavond voor een geheel andere klus – aan de slag ga met tekst voor strategisch beleid, die uiteindelijk in een goed document en een nieuwe folder moet resulteren. Volgende week verder. Op de terugweg wandel ik de boekwinkel in en ik koop Majoor van het menselijk leed – Leven, werk en imago van Herman Brusselmans (Rick Honings), een uitgave ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de Majoor. De Vrouw is voor een paar uur naar werk. Ik lunch. Om drie uur is Rob er, aannemer die onze badkamer en toiletruimte gaat renoveren. De Vrouw is even later ook weer terug. We bespreken de mogelijkheden en Rob gaat een offerte maken. Fijn. Zal wel pas in februari of maart zijn. Ook goed. De Vrouw doet een boodschap, ik maak salade en kook pandanrijst. Dan maakt De Vrouw nasi. De Zoon komt om zes uur mee-eten. Na de afwas breng ik afval weg. Half negen zitten we op de fiets en bezoeken we Heidi en Auke in hun nieuwe huis. Het is warm en aangenaam. Pas om een uur liggen we in bed.
Muziek vandaag: The Heritage Suite (Rick Wakeman), Chronicles Of Man (Rick Wakeman), Gizmodrome (Gizmodrome), About Face (David Gilmour), Cardington (Lifesigns}, Greatest Hits Live (Steve Winwood)

Donderdag 5 oktober:
Storm en regen vanmorgen. Niet erg. Ook fijn is dat ik veel ruimte in mijn hoofd voel. Onderweg naar de werkplek merk ik dat mijn linkerschoen niet waterdicht is. Tussen de middag is het droog en wandel ik door veld en bos. Om zes uur ben ik weer thuis. De Vrouw heeft kalkoenshoarma gebakken met ernaast een schotel van paddenstoelen, paprika en bosui. Smakelijk. Kwart over zeven is het afgewassen. Het ziet er buiten donker en dreigend uit, maar toch ga ik hardlopen. Het valt me enorm mee. Eerst wat fris, maar ik loop erg lekker door. Het lijkt wel of ik supersnel weer terug ben, zo fijn gaat het. Kan natuurlijk ook zijn dat ik de wind mee heb. Ik lees en luister nog wat en ga dan om half elf slapen.
Muziek vandaag: het tweede plaatje van de set Live In The 70s (Soft Machine), Summer Dancing (Judy Dyble & Andy Lewis)

Woensdag 4 oktober:
Pas om acht uur op. Verzin zelf iets waarom dit zo is of moet zijn. De Vrouw gaat vanmorgen naar het werk. Voor mij: koffie, krant. Dan blijkt er werk te zijn uit Brabant. Dat ga ik doen. Plots belt Erna van de Kap. Ik zie haar vrijdag, maar ze heeft nóg een klus: of ik aanstaande dinsdagavond ergens verslag kan maken. Dat kan ik wel. Halverwege de ochtend fiets ik naar de biowinkel voor wat kleine boodschappen en mijn bijeengespaarde spullendoos. De Vrouw is er om twaalf uur weer. Na de koffie wandelt zij nog naar een klerenwinkel en dat geeft mij de gelegenheid om nog wat spullen te halen bij twee supermarkten. Pas half drie lunchen we. Niet erg. Erna ga ik verder met mijn werkzaamheden. De persoon die mij gegevens gaat aanleveren blijkt onbereikbaar, dus werk ik tot zover ik kan. Dan is het ook tijd om het avondeten te maken. Ik prepareer een salade van bosui, komkommer en augurken. Verder maak ik venkel uit de oven en ernaast zet ik portobello’s gevuld met kruidenkaas en bosui. Op het vuur kook ik gierst met tomaten en uien. Ten slotte bak ik burgers van cashew en zwarte bonen. Hoop gedoe maar het is niet erg. De boel smaakt namelijk uitstekend. Kwart over zeven is alles ook weer afgewassen en opgeruimd en kan ik nog wat lezen en luisteren. Tien uur lig ik weer in bed.
Muziek vandaag: Hudson (Hudson), Cardington (Lifesigns), Crest Of A Knave (Jethro Tull), In Search Of Ancient Gods (Absolute Elsewhere), The Road To Two (Kenny Wheeler & John Taylor), het eerste plaatje van de set Live In The 70s (Soft Machine), het derde plaatje van Anthology 2 – Bands & Collaborations (Steve Howe)

Dinsdag 3 oktober:
Ik mag gelukkig vaststellen dat ik redelijk slaap. Zelfs opstaan lukt. Vanmorgen dan het definitieve bericht dat Tom Petty is overleden. Barst. Of het daarmee te maken heeft of met druilherfstweer weet ik niet – en ik wil er van af wezen ook -, maar ik voel me niet gelukkig. Hevige oorsuizing, pijn in mijn hoofd en wat somber. Als ik erbij stil sta wordt het erger. Dus sta ik er niet bij stil en doe ik dingen die ik moet doen. Naar de werkplek, bijvoorbeeld. Het is er rustig, maar ik houd mijzelf wel bezig. Tussen de middag wandel ik door het bos. Zon schijnt en zo. In de middag wat overleg en om kwart voor zes ben ik weer thuis. De Zoon is er ook. Ik ben moe, maar opgewekt. De Vrouw heeft de beroemde schotel gemaakt van gehakt, peper, knolselderij en palmkool. Salade erbij en klaar. We eten alles op. Ik was af en ga dan hardlopen. Het gaat me prima af, wel met een extra wandelpauze op drievijfde. Niet erg. Ik lees en luister en dan is het tien uur geweest en bedtijd.
Muziek vandaag: Summer Dancing (Judy Dyble & Andy Lewis), de rest van het eerste en het gehele tweede plaatje uit Anthology 2 – Bands & Collaborations (Steve Howe)

Maandag 2 oktober:
Niet zo heel goed geslapen, maar het gaat. Het is nog bijna donker als ik op de werkplek aankom. Daar doe ik werk. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag werk ik. Om zes uur ben ik thuis. Ik maak avondeten. Niet heel moeilijk. Een salade van bosui, komkommer en tomaat. Een fruitsalade van ananas, aardbei en framboos. De curry van zaterdag opwarmen. Kalfsbiefstukken bakken. De Vrouw is er om half acht. We eten de boel op en kletsen bij. Ik was af. Het laatste anderhalf uur van vandaag lees en luister ik. Is Tom Petty dood? De ene nieuwsbron zegt van wel, de andere nog van niet. Tien uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Summer Dancing (Judy Dyble & Andy Lewis), Cardington (Lifesigns), wat stukjes van het eerste plaatje uit Anthology 2 – Bands & Collaborations (Steve Howe)

Zondag 1 oktober:
Acht uur uit bed. Koffie, klussen, webstek. Ik bereid me wat voor op vanmiddag. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon komt lunchen. Ik heb broodjes gehaald bij de Turkse bakker in de straat. Na de lunch nog wat kleine klussen. De Vrouw gaat naar een wijnproeverij; ik wandel naar een winkel. Daar presenteert Willem zijn nieuwe dichtbundel Apulische Spelen. Veel literaire vrienden spreken hem toe en ook ik mag iets voordragen. Er is zowaar wat publiek en de reacties zijn louter positief. Dat belooft wat! Of niet. Na afloop nog iets napraten en om half zeven ben ik thuis. Ik maak een goed gevulde groenteomelet voor mijzelf en dan lees en luister ik iets tot het tien uur is en ik naar bed ga.
Muziek vandaag: async (Ryuichi Sakamoto), 73 Days At Sea (Andy Jackson), Manhattan Intermezzo (Jeffrey Biegel & Brown University Orchestra), Seleniko (Värttinä), Cabo Verde (Cesaria Evora), A La Dansa Del Bou (La Troba Kung-Fú), Purple Onion (Les Claypool Frog Brigade), Valentyne Suite (Colosseum)

Zaterdag 30 september:
Kwart voor acht op. Veel geslapen, maar ook een tijdje goed wakker geweest. Het zure kersensap drinken voor het slapengaan lijkt te helpen met inslapen, maar niet met doorslapen. Koffie, klussen, krant. Halverwege de ochtend wandel ik naar de biowinkel en de markt voor wat gezonde boodschappen. Bij de Turkse bakker in de straat haal ik broodjes en De Zoon komt weer lunchen. In de middag regent het licht en ik wandel nog een rondje en neem wat boodschappen van de supermarkt mee. Vervolgens start ik op tijd met de voorbereidingen van avondeten. Een fikse groentecurry van ui, knoflook, peper, kastanjechampignons, aardappel, wortel, pastinaak en groene asperges. Ernaast een salade van bosui, komkommer en tomaten. Ook bak ik kipworsten van de Turkse slager in de straat. Een nagerecht is er ook: een fruitsalade van ananas, peer, aardbei en framboos. Met baklava. Toe maar. Het is allemaal veel te veel en dat is niet erg, want voor morgen en overmorgen. De Vrouw gaat vroeg in de avond naar De Neef en Nicht om op te passen. Het is inmiddels zowaar zonnig en ik loop mijn ronde hard. Heel goed lukt het niet; ik moet veel pauzeren. Niet erg, het komt wel weer. In de avond lees en luister ik en ik kijk een muziekcd of wat. En om elf uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: Two Way Mirror (Sand Snowman), Dragonfly (Strawbs), From The Witchwood (Strawbs), Skylarking (XTC), Oté Maloya – The Birth Of Electric Maloya On The Island Réunion 1975-1986 (allerlei), Monolith Of Phobos (The Claypool Lennon Delirium), de dvd die mee kwam met de doos The Early Years – 1968 Germin/Ation (Pink Floyd)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment