bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

19-10-2017

B-log: 21 t/m 27 oktober 2017

Filed under: B-log 2017 — bazbo @ 18:27

Vrijdag 27 oktober:
Opstaan doe ik om half acht. Koffie, krant. De Vrouw gaat vanmorgen de deur uit. Ik tref wat voorbereidingen voor Zappaloween. Zie foto’s. Ook wandel ik naar de biowinkel voor wat kleinigheden. De Vrouw is er om half twaalf weer. We lunchen met bietensalade, brood, humus, eieren en kazen. Dan gaat De Vrouw weer naar het werk. Ik ga verder met de voorbereidingen van Zappaloween. Halverwege de middag wandel ik de deur uit om het groentepakket op te halen. Eind van de middag heb ik alles klaar. De Vrouw is er om half vijf weer; De Zoon is er om kwart voor vijf. We lopen naar een restaurant wat verderop. Daar eten we ter gelegenheid van de verjaardag van De Zoon (alvast). Om kwart voor zeven gaan De Vrouw en De Zoon naar de bioscoop. Ik reken af, loop naar huis en ga mijn ronde hardlopen. Het gaat nog niet veel beter dan eergisteren. Regenroute. Toch lekker om buiten te draven. Weer thuis webstek, lezen en luisteren. De Vrouw is er weer om half tien. Ik lees en luister nog verder. Half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Sibelius (Leif Ove Andsnes), Café Atlantico (Cesária Évora), het liveplaatje dat met de PROG mee kwam (Opeth), delen van het eerste plaatje van Anthology 2 – Groups & Collaborations (Steve Howe), Sailing On The Seas Of Cheese (Primus), F.E.A.R. (Marillion)

Donderdag 26 oktober:
Fijn. Doordat ik gisterenavond Primus heb gedraaid, dendert de hele morgen Pudding Time door mijn kop. Hm, ik heb niet zo heel goed geslapen. Maar het geeft niet. Vanmorgen op de werkplek verzet ik veel werkzaamheden. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag werk ik verder. Op de terugweg hebben allerlei bussen vertraging en daardoor kom ik pas na zes uur thuis. Ik lees de krant en dan maak ik avondeten. Eenvoudige en snelle hap. Een curry van ui, knoflook, spek, kastanjechampignons en spitskool. Niet veel ernaast. Ja, augurken en limonade. We eten de pan leeg. Dan was ik af en breng ik afval weg. Lezen en luisteren tot het half elf is. Dan slapen.
Muziek vandaag: The Night Siren (Steve Hackett), The Difference Machine (Big Big Train), Sketches Of Brunswick East (King Gizzard & The Lizard Wizard with Mild High Club)

Woensdag 25 oktober:
Kwart over acht ben ik wakker en ga ik uit bed. Koffie, krant. Tegen half elf doe ik de werklaptop open. Er is werk voor Brabant. De Vrouw wil vanmorgen nog de boodschappen doen voor de aankleding van de Halloweenzaal zaterdag, dus doen we dat. Voor weinig geld weten we veel leuks te kopen. Ik wandel nog naar de biowinkel voor boodschappen. De Vrouw gaat nog even weg. Ik werk iets aan de klus voor Brabant. De Vrouw is om half drie weer terug en we genieten een late lunch. Na die lunch was ik af en fiets ik naar twee supermarkten. Als ik terug ben, maak ik het werk voor vandaag af en begin ik aan avondeten. De bietenschotel van zondag en de preischotel van gisteren schuif ik in de oven, ik bak schouderkarbonades en maak een salade van komkommer, bosui, tomaat en augurk. Het gaat allemaal snel. We eten het ook snel op. Nagerecht is er: Turks fruit met muffins. De afwas is klein en even na zeven uur loop ik mijn ronde hard. Ik neem de aangepaste ‘regenroute’, want de straten zijn nat en dan is het door de parken baggeren geblazen. Ik moet een korte extra wandelpauze houden, maar dat is niet erg, zeker niet als je bedenkt dat ik een week niet heb gelopen. Ik bedenk het. Thuis lees en luister ik nog even. Tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Sibelius (Leif Ove Andsnes), Forever Comes To An End (Bjorn Riis), Summer Storms & Rocking Rivers (Steve Hackett & Djabe), Frizzle Fry (Primus), Talking With Strangers (Judy Dyble)

Dinsdag 24 oktober:
Hmpf, ik slaap vanmorgen nog diep. Eenmaal opgestaan lukt alles prima. Beetje druilerig buiten. Op de werkplek van alles. Dat doe ik. Tussen de middag wandel ik door het bos. Ook in de middag volop bezig. Half zes ben ik thuis. Snel eten maken: een salade van bosui, komkommer, tomaten en peer, een schotel van prei, knoflook, peper, ras-el-hanout, courgette, linzen en gierst, plus lamsshoarma. De Vrouw is er om kwart over zes en De Zoon om zeven uur. We eten. Ik was af en ruim afval weg. Rond acht uur heb ik dan even om mail af te handelen, te luisteren en te lezen. De PROG is uit. Ik ga om half elf slapen.
Muziek vandaag: Flat Baroque And Berserk (Roy Harper), Sketches Of Brunswick East (King Gizzard & The Lizard Wizard with Mild High Club), Summer Dancing (Judy Dyble & Andy Lewis)

Maandag 23 oktober:
Tot drie uur slaap ik goed. Dan ben ik wakker. Af en aan slaap ik weer iets. Om vijf uur hoor ik geluid boven ons. Gebonk, gestommel. Zou met de bovenbuurvrouw alles in orde zijn? Maak ik hier de plot van een afgrijselijk luguber verhaal? Uiteindelijk sta ik op en ben ik niet uitgerust. Toch lukt alles goed. Om half negen is het nog donker buiten. Ik zit dan al lang op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag werk ik veelal alleen. Op de terugweg loop ik de muziekwinkel binnen en ik koop Live in Chicago, June 28, 2017 (King Crimson). Om half zes ben ik thuis. Snel nog een paar laatste boodschappen halen bij de Turkse supermarkt in de straat. Ik maak eerst een salade van komkommer, bosui en tomaat, vervolgens een venkelrisotto en ten slotte bak ik lamsbiefstukken. De Vrouw is er pas om half acht en we gaan aan tafel. De boel smaakt voortreffelijk en half negen is alles alweer afgewassen en opgeruimd. Ik lees en luister nog wat en dan ga ik slapen. Tien uur, dus.
Muziek vandaag: Sketches Of Brunswick East (King Gizzard & The Lizard Wizard with Mild High Club), het derde plaatje uit de doos Space Box – 1970’s & Beyond – Space, Krautrock & Acid Trips (allerlei), Live in Chicago, June 28, 2017 (King Crimson)

Zondag 22 oktober:
Pas om negen uur uit bed. Kennelijk had ik weer slaap nodig. Koffie, webstek, wat mail. Buiten is het dan weer zonnig, dan weer regenachtig. De Vrouw is later ook op. We drinken koffie. Rond half twee lunchen we. De Zoon is er ook. In de middag willen we buiten gaan wandelen, maar het regent nu flink. Heidi en Auke zijn er ’s middags even. Ze brengen wat Halloweenversierspul voor zaterdag en Auke leent een zeker kostuum. Half zes ga ik eten maken. Geen inspiratie, dus het wordt een bietenstoemp met hamburgers erbij en een salade van bosui, bleekselderij en tomaat. Verse knoflookmayoyoghurtsaus ernaast. En een nagerecht: peer en aardbei met karamelwafeltjes en brownie. Ik was af en breng het afval weg. Buiten is het echt onstuimig, bij vlagen plensregen. Ik stel mijn hardloopronde (weer) uit. Nog wat lezen en luisteren en om tien uur weer naar bed.
Muziek vandaag: Septober Energy (Keith Tippett’s Centipede), Transcendental – Daniil Trifonov plays Franz Liszt (Daniil Trifonov), Black Bird – The Second Album (Värttinä), Lighthouse (iamthemorning), First Circle (Pat Metheny Group), het tweede plaatje uit de doos Space Box – 1970’s & Beyond – Space, Krautrock & Acid Trips (allerlei), The Underfall Yard (Big Big Train), Atom Heart Mother (Pink Floyd)

Zaterdag 21 oktober:
Ik ben pas half negen wakker. Goed geslapen, dat wel. Koffie, krant, webstek. Na nog meer koffie met De Vrouw wandel ik naar de biowinkel en de markt. Dan lees ik de Brusselmansbiografie uit. Niet slecht, niet slecht. Interessante kijk op zijn imago en hoe hij het inzet als marktstrategie, al ben ik er nog niet zo van overtuigd dat de schrijver het op die manier ook bewust inzet. De Zoon komt niet lunchen, hij heeft elders een klusje. Na de lunch lees ik in de PROG die gisteren binnen kwam. Rond drie uur fietsen we naar Zwager, om De Nieuwe Neef te aanschouwen. We aanschouwen hem. Rond zes uur zijn we thuis. Ik maak een salade van komkommer, bosui, augurk en bleekselderij, vul paprika’s met de spitskoolschotel van donderdag, schuif die samen met de moussaka van gisteren in de oven en bak falafelballen. Dat eten we op. De Vrouw bestelt voor mij de Halloween 77 kostuumdoos (Frank Zappa) bij een Duits postorderbedrijf. Ben benieuwd. We fietsen naar Heidi en Auke en vieren haar verjaardag. Half twaalf gaan we weer terug en even na middernacht lig ik in bed.
Muziek vandaag: Cenotaph (Bass Communion), Cardington (Lifesigns), Do Nothing Till You Hear From Me (The Mute Gods)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment