bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

01-01-2018

B-log: 1 t/m 5 januari 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 10:44

Vrijdag 5 januari:
Ik ben pas om negen uur echt wakker. Nou. Koffie, krant, webstek. Eind van de ochtend wandel ik naar de supermarkt voor wat dingen. Boodschappen, bijvoorbeeld. Eenvoudige lunch. In de middag wandel ik even het centrum in. Erna zet ik een uurtje de werklaptop aan en doe ik wat dingen voor het werk. Dan ga ik lezen in de PROG die vandaag binnen kwam. De Vrouw is er om half vijf. Bijpraten. Ik maak het avondeten. De kip tiki massala van gisteren vul ik aan met kip en bladgroente. Ik warm de pandanrijst op en maak een salade van bosui, komkommer, augurk, rozijn en rode kool. De Zoon is er om zes uur en we eten de hele bliksemse boel op. Na de afwas lees en luister ik een uurtje. Vervolgens gaan we op bezoek bij onze buren. En het is leuk. Voordat we het weten is het ver na middernacht. Laat, dus. Gelukkig hoeven we niet meer een heel eind naar huis.
Muziek vandaag: Chicago (II) (Chicago), het tweede plaatje van Arthur Or The Decline And Fall Of The British Empire (Deluxe Edition) (The Kinks), Kytecrash (Kytecrash), Metallic Spheres (The Orb featuring David Gilmour), Not The Weapon But The Hand (Steve Hogarth & Richard Barbieri)

Donderdag 4 januari:
Half acht op. Een kwartier later staat de werklaptop aan. Koffie en aan de slag. Dagje thuis werken in verband met staking van buschauffeurs. Ik neem vandaag een heleboel plaspauzes, al was het maar uit solidariteit. Pas na een uur ’s middags lunch ik. Erna nog wat werkzaamheden en dan is het wel weer leuk geweest. Ik ga nog een paar dingen kopen in de Turkse supermarkt in de straat en dan bereid ik het avondeten voor. Het wordt een kip tiki massala. Kip, ui, knoflook, gember, peper, paprika, rucola, curry pasta, tomaatblokjes, een restantje kikkererwten en wat kookroom. Ernaast wat pandanrijst en een salade van komkommer, bosui, augurk, peer en blauwe kaas. De Vrouw is er om zes uur en we zitten aan tafel. Goede voeding. Na de afwas loop ik mijn ronde hard. Niet zo lekker als eergisteren; ik moet iets eerder een wandelpauze houden, maar loop toch lekker. De laatste paar honderd meter gaat het regenen, maar gelukkig heb ik de wind mee en merk ik er niet veel van. Ik lees en luister tot het kwart voor elf is.
Muziek vandaag: Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), The Deform Variations (Adam Holzman), Bob Stanley & Pete Wiggs present English Weather (allerlei), TF100 (allerlei), Grimspound (Big Big Train), .DOT (Karmakanic), Volta (Björk), The Colour Of Spring (Talk Talk), Music From The Penguin Cafe (Penguin Cafe Orchestra), de vijfde show (10-30-1977) uit de doos Halloween ’77 (Frank Zappa)

Woensdag 3 januari:
Half acht wakker. Uit bed. Er is storm gaande. Kerstverlichting boven de straat is losgeschoten en bungelt nu boven de weg. Bussen knallen ertegenaan. Lang duurt het niet. Binnen een paar minuten komt er een hoogwerker. Vanmorgen wandel ik naar de Kap. Ook daar kan ik niet inloggen. Dat kon ik thuis ook al niet. De systeembeheerder is er pas maandag weer. Dan wacht ik tot maandag. Wel even koffie met collega’s. Op de terugweg wandel ik via de biowinkel. De storm barst nu goed los. Vanuit ons huiskamerraam zien we fietsen en wandelaars hun spullen en hun grip op de weg verliezen. We ruimen kerstspullen in huis op en tuigen de kerstboom af. Binnen een uur klaar. De Vrouw gaat even weg. Ik lunch met tosti’s. De Vrouw is weer terug. Ik gooi de oude planten in de groene container. Vier emmers gevuld met groene zooi. Eind van de middag maak ik avondeten: friet van zoete aardappel uit de oven, lamsbiefstukken en een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en peer. Goed gelukt. Ik was af en ruim verder afval weg. Dan lezen en luisteren. De Vrouw gaat naar de verjaardag van de Schoonzus. Ik lees en luister nog wat verder. Ook krijg ik bevestiging dat er morgen (zeker tot 12.00 uur) geen bussen rijden in verband met een staking, dus ga ik morgen thuis werken. Ik lees de novelle I, Flathead – The Songs of Kash Buk and the Klowns (Ry Cooder) uit en om half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Vulnicura (Björk), Vulnicura Strings (Björk), Tarkus (Steven Wilson 5.1 surround mix) (Emerson Lake & Palmer), Fourth World vol.1 – Possible Musics (Jon Hassell & Brian Eno), Spirit Of Eden (Talk Talk), Laughing Stock (Talk Talk)

Dinsdag 2 januari:
Moeite op gang te komen. Heb niet zo heel goed geslapen, maar het is oké. Eenmaal in de kleren gaat het prima. Januarileegte, bestaat dat? Ik begin gewoon. Alles verloopt voorspoedig. Mooi op tijd op de werkplek, daar in alle rust van alles (en niets) doen. Tussen de middag wandel ik door het bos. Ook in de middag ouderwets bezig. Om zes uur ben ik thuis. Helaas hebben de planten in onze serre c.q. op ons balkon het begeven. Het is er toch wat vochtig en dus had het groen last van schimmelvorming. Jammer, want nu hebben we weinig planten in en om huis. Daar moet iets mee, maar wat precies, dat weten we nog niet. De Vrouw serveert de tweede helft van de lamstajine van zaterdagavond, met kikkererwten. Uitstekend. Ik was af. Als ik ga hardlopen, lijkt er een miezerbuitje gaande, maar die valt erg mede. Lopen gaat verrassend goed. Ik ben weer op een oud niveau en heb slechts één korte wandelpauze nodig. Kijk, zo gaat dat. Het doet me goed. Thuis nog wat lezen en luisteren en nog voor half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Biophilia (Björk), The Colour Of Spring (Talk Talk), Music From The Penguin Cafe (Penguin Cafe Orchestra)

Maandag 1 januari:
Het nieuwe jaar start om kwart over negen, als ik wakker word. Koffie, webstek. Ik lees in I, Flathead – The Songs of Kash Buk and the Klowns, de novelle die meekwam met het gelijknamige album van Ry Cooder. Jarenlang al in huis, maar nog nooit gelezen. Met De Vrouw een oliebollen- en kerstbroodlunch. Dan maken we ons klaar voor het open huis. Vanaf half vier druppelen binnen: Marja, Robert, Richard, De Zoon, Plonia, Reinier, Heidi en Auke. Het past allemaal in onze woonkamer. Ik maak de soep af die ik gisteren al begonnen ben. Hoop gezelligheid, mooi om zo het nieuwe jaar te beginnen en met iedereen bij te praten. Acht uur zijn we weer alleen en een uurtje later is alles schoon en opgeruimd. Ik lees nog iets en dan is het tien uur.
Muziek vandaag: async (Ryuichi Sakamoto), Mussorgsky – Pictures At An Exhibition (Alexander Warenberg, Leipzig Gewandhaus Orchestra), Bajata Roja – Acoustic Bachata From The Cabaret Era (allerlei), Oté Maloya – The Birth Of Electric Maloya On Réunion Island 1975-1986 (allerlei)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment