bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

04-01-2018

B-log: 6 t/m 12 januari 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 11:15

Vrijdag 12 januari:
Welnu. Een dag grotendeels alleen. Hoewel. De Vrouw gaat vanmorgen naar het werk. Ik een half uurtje later ook, naar de Kap. Daar maak ik een artikel voor een wijkkrant af (veel complimenten van de directeur) en rond ik alle inhoud voor een nieuwsbrief af. Thuis even koffie en dan hang ik de drie foto’s van Cees de Wilde boven de bank op. Het duurt even, maar uiteindelijk hangt het naar mijn voorlopige tevredenheid. Vervolgens wandel ik naar de biowinkel en de Turkse supermarkt voor wat zaken. Ik zet het Kapwerk nog even aan en verzend alle materiaal voor die wijkkrant. Zo, klaar voor vandaag met werken. Ik lunch eenvoudig met brood en kaas en sla. Dan pak ik de fiets en rijd ik door de druilregen om het groentepakket op te halen en naar de supermarkt voor wat laatste dingen. Thuis maak ik het grootste deel van het avondeten alvast. Eind van de middag is De Vrouw thuis en ik vertrek naar de nieuwjaarsbijeenkomst van Apeldoorn Direct. Goed om enkele mensen even te zien. Ik vraag Max of ik hem een keer kan spreken over wat hij met zijn bedrijf kan betekenen voor de website van Kunst-Zinnig-Brein. ‘Maar we praten nu toch al? Wil je een website? Die krijg je.’ Gratis, dus. Geweldig. Zes uur ben ik weer thuis. De Zoon is er dan ook. De bamisoep is als vanouds. Ik was af. De Zoon vertrekt weer. De Vrouw ook, die gaat oppassen op de kinderen van Zwager. Ik werk de webstek bij, zie en muziekdvd, lees en luister. Elf uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: Biophilia (Björk), Tooth (Mumpbeak), Prog Noir (Stick Men), ‘But Seriously, Folks…’ (Joe Walsh), de dvd die mee kwam met Guitar Therapy Live (Mike Keneally Band), Dream Theory In Malaya (Jon Hassell)

Donderdag 11 januari:
Het tweede deel van de nacht lukt slapen niet goed. Ik ben dan ook ruim voor de wekker uit bed. Vandaag een dag vol allerlei regeldingen. Geplande afspraken gaan allemaal niet door, inclusief een etentje met collega’s vanavond. O. Tussen de middag wandel ik door het bos. Het is zacht weer. Zes uur ben ik thuis. De Vrouw en ik bakken ieder ons eigen avondmaal. Voor mij een groenteomelet, gevuld met ui, tomaat, bosui en allerlei bladsla, voor De Vrouw een uitsmijter ham. Na de afwas neem ik de tijd voor mijn ronde hardlopen en het gaat mooi goed. Ik luister en lees. Zo begin ik eindelijk eens in De moord op Commendatore- Deel 1: Een idea verschijnt (Haruki Murakami). Rond half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Tooth (Mumpbeak), Guitar Therapy Live (Mike Keneally Band)

Woensdag 10 januari:
Ik ben vandaag vooral voor de Kap aan het werk. Er moet een elektronische nieuwsbrief gevuld en een artikel voor een of andere wijkkrant geschreven. Dat doe ik. Van negen tot bijna half twee ben ik op locatie. Dan ga ik naar huis voor een lunch met De Vrouw. Erna doe ik de werkzaamheden thuis. Pas tegen half vijf vind ik het mooi geweest voor vandaag. Vrijdagmorgen nog een laatste stukje en dan is het klaar voor een week. Ik maak de ovenschotel en de kip van gisteren warm en prepareer er een salade bij van bosui, komkommer, tomaat en rode kool. Dit keer gaat alles echt op. De Vrouw gaat vanavond oppassen op de kinderen van Zwager. Ik werk de webstek bij, handel mail af en lees en luister. Om tien uur ga ik naar bed. Ook goed.
Muziek vandaag: Blind Faith (Blind Faith), het concert live Hellfest (18 juni 2017) (Joe Satriani), Riverhead (Ulver)

Dinsdag 9 januari:
Doodmoe kom ik terug van de werkplek in Arnhem. Vraag niet waarom. Het was niet eens een heel volle dag, maar wel eentje waarin ik mijn aandacht volop nodig had. Nou ja. Tussen de middag wandelde ik door bos en veld. Het was koud, maar zeer goed. Even na half zes ben ik thuis. Best vroeg, dus. De Zoon komt niet opdagen. Hij blijkt met een vriend naar een of andere beurs te zijn. Mooi toch? De Vrouw serveert een ovenschotel van zuurkoolstoemp met het restant van mijn chili van gisteren erin. De kip van onder de grill gaat niet door. De Vrouw was even vergeten dat de grill alleen maar werkt als de deur open is. En de deur heeft een uur dicht gezeten, dus de kip is nog rauw. Geen ramp, want de ovenschotel is wel heet en vult enorm. Er blijft nog veel van over, ook. Na de afwas ga ik hardlopen. In het begin vraag ik me af of ik het ga redden, maar het gaat boven verwachting lekker. Ik loop fijn. Wel ben ik nog meer vermoeid als ik thuis kom. Niet erg. Ik werk de webstek bij, lees en luister en iets na tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: het plaatje dat met de PROG mee kwam, Clock Unwound (Gentle Knife)

Maandag 8 januari:
Nog redelijk goed geslapen ook. Het moet niet gekker worden. Koud, buiten. Binnen is er werk. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Om zes uur ben ik weer thuis. Ik maak avondeten. De chili van gisteren vul ik aan en ik douw daar dan nog pastinaak en zoete aardappel bij in. Ernaast een salade van komkommer, aardbei en blauwe bes. De Vrouw is er om kwart over zeven. We eten de boel op. Ik was af en zet de kerstboom bij de container, zodat die morgenochtend opgehaald kan. Dan is er nog wat tijd om te lezen en te luisteren. Het is voldoende voor vandaag. Tien uur.
Muziek vandaag: Blind Faith (Blind Faith), ‘But Seriously, Folks …’ (Joe Walsh)

Zondag 7 januari:
Negen uur wakker. Iets beter geslapen. Koffie, webstek. Ik lees. Eind van de morgen loop ik naar het café Sam Sam om de foto’s van Cees op te halen die we hebben gekocht. De Zoon komt lunchen. Na de lunch kruipt De Vrouw achter de computer. Het lukt: we hebben kaarten voor het derde concert van Steven Wilson op 29 maart in de Royal Albert Hall in Londen. Dat betekent dat we nog twee overnachtingen moeten bijboeken en de terugreis moeten omboeken. Is dat erg? Tegen half vier wandelen we naar het café Sam Sam en daar maken we de opening van de foto-expositie van Peter mee. Er hangen een paar foto’s die zeer tot de verbeelding spreken. En er zijn veel bekenden, die we een goed nieuw jaar toewensen. Ralph is er ook en herkent me; altijd leuk. Minder leuk is het lawaai als de band eenmaal speelt. Het betekent dat ik het er niet lang meer volhoud en dus zijn we even na vijf uur weer thuis. Daar maak ik avondeten: een eenvoudige chili met een fruitsalade van aardbei, framboos en blauwe bes. De afwas is snel gedaan. Voor een ronde hardlopen heb ik de puf niet zo, bovendien is het erg koud buiten. Ik handel wat mail af en ga dan lezen en luisteren. Tien uur.
Muziek vandaag: The Essential Fripp and Eno (Fripp & Eno), Sibelius (Leif Ove Andsnes), Country Airs (Rick Wakeman), So What (Joe Walsh), Static (Dave Kerzner), Rejoice! I’m Dead! (Gong)

Zaterdag 6 januari:
Pas om kwart over negen ben ik wakker. Nog slecht geslapen ook. Koffie, krant. Eind van de ochtend wandel ik naar de biowinkel en de markt voor wat boodschappen. De Vrouw en ik lunchen samen. Als de afwas is gedaan, kijken we naar de badkamer en hoe de renovatie ervan eruit zou moeten gaan zien. We maken een bericht aan de aannemer met al onze voorstellen en wensen. Nu gaan we een vervolgafspraak plannen, zodat er een definitievere offerte kan komen. En dan hopelijk in maart of april aan de slag. Tegen vijf uur wandelen we naar een restaurant aan de Loolaan. We eten er uitgebreid. Voor mij bietencarpaccio, hertenbiefstuk en cheesecake. Kwart voor negen zijn we weer terug. Mijn darmen zorgen voor overlast; lang niet gehad. Ik lees en luister nog iets en rond elf uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Blue Maqams (Anouar Brahem), Arclight (Steve Hogarth & Richard Barbieri), Mi Ma Bô (Sara Tavares), Close To The Edge (Steven Wilson 5.1 remix) (Yes), In The Wake Of Poseidon (Steven Wilson 5.1 remix) (King Crimson)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment