bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

11-01-2018

B-log: 13 t/m 19 januari 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 20:15

Vrijdag 19 januari:
Pas om kwart over acht echt wakker. De Vrouw gaat werken. Koffie, krant, webstek. Ook handel ik wat telefoon en mail af over de renovatie van de badkamer. De pijn in mijn ogen lijkt veroorzaakt door veel beeldschermwerk. Oei. Dan maar wat klussen. Plee boenen, bijvoorbeeld. De grote lijst met de foto van Amsterdam die Peter maakte hang ik op boven het bed. In de woonkamer maak ik een spijkergaatje dicht. Om uit te rusten van al deze bedrijvigheid lees ik. Ook maak ik een eenvoudige lunch. Dan weer wat huishoudelijke klussen. De Vrouw is er om drie uur. Ze blaast even uit en dan fietsen we naar een kringloopwinkel alwaar een meneer van de lokale energieleverancier informatie geeft over buurtstroom en zonnepaneelparken. Heel lang zijn we er niet. Op de terugweg haal ik nog wat boodschappen bij de Turkse supermarkt en slager in de straat. Thuis bereid ik avondeten voor: salade maken van bosui, komkommer, kerstomaat en peer. Ondertussen kook ik witlofstronken en die wikkel ik in ham en kaas en leg ik in een ovenschaal. Die ovenschaal schuif ik – hoe voorspelbaar – in de hete oven. Vervolgens bak ik aardappelschijfjes en drie lamsbiefstukken. De Zoon is er om zes uur. We eten. Zeven uur is alles ook weer achter de rug. Ik werk de webstek bij en dan lees en luister ik tot het bijna elf uur is.
Muziek vandaag: Beyond Even (1992-2006) (Fripp & Eno), In Search Of Ancient Gods (Absolute Elsewhere), The Optimist (Anathema), het eerste en derde plaatje van Songs From The North I, II & III (Swallow The Sun), The Road To You (Pat Metheny Group), het zesde concert (31 oktober 1977) uit de doos Halloween 77 (Frank Zappa)

Donderdag 18 januari:
Ik sta niet heel gemakkelijk op. Buiten loeit de storm en regent het stort. Onderweg geen probleem. Op de werkplek merk ik dat ik heel veel last van mijn ogen heb. Turen naar het beeldscherm gaat me niet gemakkelijk af. Barst. toch weet ik het nodige te doen. Het lijkt wel of ik te diep heb geslapen en nog altijd bezig ben wakker te worden. Nou ja. Regen en hagel slaat tegen de ramen. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. De storm is inmiddels gaan liggen, maar de schade is goed te zien. In de middag gaat het met mijn ogen veel beter, maar met mijn alertheid niet zo. De terugweg duurt langer dan normaal; op het busstation is het wat chaotisch omdat treinen niet rijden en velen dus de bus willen nemen. Ik ben blij als ik om zes uur thuis ben. De Vrouw is er ook net. Ik maak eten. Niet ingewikkeld. Eerst bloemkool koken, dan de saus van eergisteren opwarmen en ten slotte een salade van bosui, komkommer en augurk maken. Ruim voldoende en zeer tevredenmakend. De tinnitus is zenuwslopend. Na de afwas ga ik een ronde hardlopen. Hoge verwachtingen heb ik niet, maar het gaat dan boven die verwachtingen fijn. Thuis lees ik voornamelijk en ik luister ook wat.
Muziek vandaag: Love, Fear And The Time Machine (Riverside), Static (Dave Kerzner)

Woensdag 17 januari:
Voor de verandering eens heel redelijk geslapen en pas om acht uur uit bed. Koffie, krant. Ik handel ook wat mail af. Halverwege de ochtend wandel ik naar de biowinkel voor boodschappen. Met De Vrouw een lunch. De Vrouw gaat naar vrijwilligerswerk. Ik handel nog meer af. Mail van Willem: plots staan we niet meer op het programma van het Cultureel Café in februari. Willem is verbolgen. Ik vertel dat ik anderhalve week geleden de dame die het organiseert nog heb gesproken en ze zei dat ze ernaar uitkeek. Ik beloof dat ik het ga uitzoeken en stuur mail naar de dame die dit organiseert. Dan wandel ik naar de supermarkt. Het is regenachtig, koud en het waait. Niet erg. Thuis iets lezen. Dan eten maken. De Vrouw is er even na vijf. De post schaft spek, kip, ui, knoflook, peper, palmkool, zoete bataat en een salade van bosui, komkommer, tomaat, mozarella en rode kool. Kwart voor zeven is alles weg. Afgewassen en opgeruimd ook. Er is mail van de dame die dit organiseert. Sorry, sorry. Of we het theaterseizoen 2018/2019 in het Cultureel Café willen openen? Ik stuur het bericht door naar Willem en Reinier en houd mijn hart vast. Ik lees Murakami deel 1 uit en begin in deel 2. Tien uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: The Shutov Assembly (Brian Eno), eXtraOrdinary rendition (Rupa & The April Fishes), Il Bagno Turco – Hamam (Transcendental), The Wall (Experience Edition) (Pink Floyd), The Keith Emerson Trio (The Keith Emerson Trio)

Dinsdag 16 januari:
Als ik in Arnhem bij een bushalte sta, overvalt me plots een groot gevoel van leegte. Ik huil. Even paniek. Het zal toch niet weer zover zijn, hè? Het waait fiks, dus de wind zal mijn tranen hebben veroorzaakt. Daar mag ik om lachen. Toch ben ik niet helemaal in goede doen. Ik heb iets beter geslapen, maar het houdt nog niet over. Op de werkplek is gelukkig voldoende afleiding. Tussen de middag bagger ik door bos. Om iets na half zes ben ik weer thuis. Ga ik nog opschrijven dat ik zeer moe ben? Nee. Mijn hoofd zit vol, af en toe voel ik steken en de oorsuizingen suizen niet in mijn oren, maar in mijn hoofd. De Zoon komt eten en De Vrouw serveert een mooie pan bami met ananas en mango ernaast. Het is zo op! De Zoon vertrekt weer en ik was af. Dan is er nog ruim gelegenheid om te gaan hardlopen. Het maakt de kop weer goed leeg. Lekker de kou trotseren. Thuis lees en luister ik. Had ik al verteld hoe verslavend Murakami is? Murakami is verslavend. Het is half elf geweest als ik ga slapen …
Muziek vandaag: ‘But Seriously, Folks …’ (Joe Walsh), Nonkertompf op 15 maart 2006 in Artez Conservatorium, Arnhem (Mike Keneally & studenten), Eye Of The Hunter (Brendan Perry)

Maandag 15 januari:
Slapen lukt niet zo. Opstaan wel. Vieze koffie op de werkplek. Nu maar hopen dat dit een tijdelijke machine is. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Regen, grijs, troosteloos. Kortom: prachtig. Ik ben iets voor zessen thuis. Op zich heb ik me niet eens heel erg uitgesloofd vandaag, maar ik ben toch bijzonder moe. Nou ja. Ik maak avondeten. Kikkererwtenpasta met een saus van rundergehakt, ui, knoflook, peper, postelein, tomaten en zwarte bonen. Erbij een salade van bosui, komkommer, bramen en rode kool. De Vrouw is er na half acht en pas om negen uur hebben we alles op en opgeruimd. Ik werk de webstek bij en lees en luister maar heel even tot het tien uur is.
Muziek vandaag: async (Ryuichi Sakamoto)

Zondag 14 januari:
Murakami is verslavend. Ik ben om negen uur aan het lezen en weet van geen ophouden. De Zoon komt om kwart over een meelunchen. Ik was af en doe andere huishoudklussen. Drie uur wandelen we naar een eetcafé hier in het centrum. Schoonzus Christine viert een heugelijke verjaardag met de mensen om haar heen. We krijgen een fikse maaltijd. Allemaal hoogst vermakelijk. Zeven uur wandelen we ook weer terug. Luisteren en vooral lezen tot het weer tien uur is.
Muziek vandaag: Neroli (Brian Eno), Baile Bucanero (Ondatrópica), Balancé (Sara Tavares), Culcha Vulcha (Snarky Puppy), Eye Of The Soundscape (Riverside), A Secret Life (D’Agostino/Foxx/Jansen)

Zaterdag 13 januari:
Ik ben toch echt wakker om half acht en sta op. Koffie, webstek, krant. Als De Vrouw op is, fietsen we naar een badkamerwinkel. We kiezen vloer- en wandtegels, een wastafelkraan en een douchekraan met toebehoren. Daar zijn we zo’n dik twee uur mee bezig en dan weten we nog niet alles. Eerst nog overleg met de bouwboer. Later deze week weten we meer. Om twee uur komt De Zoon lunchen. Ik wandel naar de markt voor fruit en dan is er even tijd voor niets. Dan maar het avondeten voorbereiden: knoflookyoghurtsaus maken, dan een salade van bosui, komkommer, tomaat en rode kool, voorts een fruitsalade monteren van mango, ananas en bramen en ten slotte lamsshoarma bakken. Zoals geheel de bedoeling is, eten we dit op. Na de afwas en het opruimen van allerlei afval ga ik een ronde hardlopen. Ook fijn. De avond is rustig. Ik lees en luister. Uur of half elf ga ik weer slapen. Systeempje.
Muziek vandaag: Reflections (Brian Eno), Journey To An Imaginary Land (Gandalf), La Cambiada (Di Giusto y Camerata Ambigua), Blackfield V (Steven Wilson surround mix) (Blackfield), Blackfield IV (Steven Wilson surround mix) (Blackfield), Tooth (Mumpbeak), Sylva (Snarky Puppy & Metropole Orkest), Last Night The Moon Came Dropping Its Clothes In The Street (Jon Hassell)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment