bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

18-01-2018

B-log: 20 t/m 26 januari 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 20:50

Vrijdag 26 januari:
Ik ben pas om half negen echt wakker. Dat was kennelijk nodig. De Vrouw gaat naar het werk. Koffie, krant, webstek. Halverwege de ochtend boodschappen her en der. Lunch. Begin van de middag het groentepakket ophalen, vervolgens even wandelen door het centrum en bij de boekwinkel een kleine reisgids over München kopen. De Vrouw komt thuis. Even bijpraten. Dan ga ik avondeten voorbereiden. De chili van woensdag en de groenteschotel van gisteren gaan in paprika’s en die schuif ik de oven in. Ernaast schuif ik een ovenschotel met venkel. De salade bestaat uit bosui, komkommer, aardbei en rode kool. De Zoon is er om zes uur en we eten alles op. De afwas is snel gedaan. Ik lees in de reisgids, begin te herlezen in Zeik (Herman Brusselmans) en luister. Half elf.
Muziek vandaag: Air (Frode Haltli), The Final Cut (Pink Floyd), Another Scoop (Pete Townshend), The 3 Ages Of Magick (Oliver Wakeman), On Her Journey To The Sun (Rickard Sjöblom’s Gungfly), Trilogy (Jakko Jakszyk 5.1 surround mix) (Emerson Lake & Palmer), Tales From Topographic Oceans (Steven Wilson 5.1 surround mix) (Yes)

Donderdag 25 januari:
Alles oké? Nee. Of wacht, toch wel. De boel loopt voorspoedig vandaag. Van alles te doen op de werkplek en ik krijg ook nog eens een heleboel af. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Om kwart voor zes ben ik weer thuis. De Vrouw serveert een schotel van chorizo, spek, champignons, prei en tomaten, met zoete kip uit de oven (bah) en een komkommersalade. De afwas is snel gedaan en dan ga ik een ronde hardlopen. Gezien het idee dat heteen week geleden is dat ik liep, gaat het helemaal niet slecht: ik moet een extra wandelpauze inlassen. Thuis ben ik wel echt moe. Ik lees (Brusselmans’ Poppy en Eddie uit) en luister en ga iets na tien uur slapen.
Muziek vandaag: het vierde plaatje van Sleeping For Years – The Studio Recordings 1970-1974 (Atomic Rooster), Vier (Perfect Beings)

Woensdag 24 januari: met Kunst-Zinnig-Brein op het Nursing congres over NAH
Geen wekker gezet. Toch om kwart over zes uit bed. Ik kan rustig opstarten. Even voor acht wandel ik naar een afgesproken plek aan de Deventerstraat. Daar pikt Ank me op. Met nog wat lui rijden we naar een congrescentrum in Ede. We zijn net op tijd. De introductie van het congres over niet-aangeboren hersenletsel op het grote podium is al begonnen als ik daar een paar kunstwerken op een ezel neer zet. Een neuroloog vertelt op zeer wetenschappelijke wijze iets over hersenletsel. Vervolgens zitten drie kunstenaars van Kunst-Zinnig-Brein en een partner van een van hen op het podium voor een gesprek en voor vragen uit het publiek. Kijk, dit slaat aan. In de pauze bouwen we een podium op in de benedenfoyer. Twee mensen gaan zitten schilderen; Ank, twee andere kunstenaars en ik beantwoorden vragen van bezoekers aan het congres. Dan hebben we een uur niets. In de lunchpauze loopt het storm. We verkopen veel boeken en krijgen veel mooie reacties. Dan hebben we twee uur niets en ten slotte is er een korte theepauze waarin we nog het een en ander aan informatie en materiaal weten te slijten. We realiseren ons maar weer eens wat een mooi product dit collectief van kunstenaars en vrijwilligers neerzet. Ik werk er graag aan mee. We ruimen alles weer op en om vijf uur sta ik in Apeldoorn bij het station. Niet veel later ben ik thuis. Met De Vrouw gaat het redelijk goed. Ik kook een eenvoudige chili en die kan ze goed eten. We praten fijn bij. Als ik heb afgewassen, is bij mij alle energie op. Ik bewerk de foto’s van vandaag, stuur die rond en werk de webstek bij. Heel even lees en luister ik en nog voor tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: het tweede en derde plaatje van Sleeping For Years – The Studio Recordings 1970-1974 (Atomic Rooster)

Dinsdag 23 januari:
Opnieuw moeite om mijn ogen open te krijgen. En te houden. Voor de rest verloopt alles voorspoedig. Op de werkplek is het redelijk rustig, zodat ik van alles kan doen en af krijg. Tussen de middag wandel ik door het bos. Erna lukt het weer voor een tijdje. Kwart voor zes ben ik weer thuis. De Vrouw is er even later ook. Ze heeft een lastige kies laten trekken en zal het even rustig aan moeten doen. Wel maakt ze een groot deel van het avondeten, dat ze overigens zelf niet kan eten. Ik bak hamburgers, daarnaast zijn er aardappelen uit de oven en is er een salade van bosui, komkommer, tomaat en rode kool. Ik was af, breng afval weg en heb dan nog een uurtje of twee om te lezen en te luisteren. Kwart over tien ga ik slapen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de doos Sleeping For Years – The Studio Recordings 1970-1974 (Atomic Rooster), Vier (Perfect Beings)

Maandag 22 januari:
Poeh. Heel gemakkelijk gaat het niet vanmorgen. Mijn ogen doen zeer en zitten dicht. Na een kwartier gaat het. De rest van alles is geen probleem. Vandaag van alles te doen op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Om kwart voor zes ben ik weer thuis. Ik lees de krant, rust uit en maak het avondeten warm. De Vrouw is er pas iets voor acht uur. Op tafel staat de bloemkoolsoep van zaterdagavond, de lamstajine van gisterenavond, naan uit de oven en een salade van bosui, komkommer en augurk. Pas iets na negen uur is alles op en opgeruimd. Ik luister nog een plaatje en ga dan slapen.
Muziek vandaag: Vier (Perfect Beings)

Zondag 21 januari:
Acht uur gaat het zowaar beter. Van de tien uur dat ik in bed heb gelegen, heb ik er zeker negen geslapen. Nog wat druk op de kop en de tinnitus is er volledig, maar de spierpijn en buikkrampen zijn weg. Koffie, webstek. Met De Vrouw nog meer koffie. Ook maak ik alvast de pruttelpot voor vanavond. De Zoon komt lunchen. Hoop ovenbroodjes. In de middag lees ik wat. Tegen vieren wandel ik naar een café in de haven, alwaar The FoolZ gaan optreden. Het duurt even voordat de voetbalwedstrijd op het grote scherm is afgelopen en de band heeft kunnen opbouwen, maar dan begint het toch echt. Het geluid is niet heel fijn, maar voor een kleine kroeg kan het ermee door. De akoestiek is ook niet zo goed en de band is maar deels versterkt, dus de mannen kunnen niet lekker los. Ik heb het grootste deel van het concert mijn oordoppen in. Aan het eind zijn we nog maar met vijf man in het publiek. Half acht is het klaar en ga ik naar huis. Ik warm de lamstajine op, maak een snelle fruitsalade van braam, framboos en blauwe bes, en bak broodjes af in de oven. De afwas is klein en het uurtje dat ik nog kan lezen en luisteren ook. Dan is het tien uur.
Muziek vandaag: Le Pas Du Chat Noir (Anouar Brahem), I Can See Your House From Here (John Scofield & Pat Metheny), Caravan (Caravan), Bryter Layter (Nick Drake), Invention Of Knowledge (Jon Anderson & Roine Stolt), The Extinction Suite (Steve Jansen)

Zaterdag 20 januari:
Kwart over acht. Bij vlagen goed geslapen, af en toe wakker. Koffie, krant. Halverwege de ochtend ga ik boodschappen doen bij de biowinkel. Op de fiets, want ik mag een doosje vullen met groente en fruit, omdat ik zegeltjes heb gespaard. Ik heb zegeltjes gespaard. Op de terugweg rijd ik langs de markt voor fruit. Thuis nog meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart over een. Hij neemt ons mee voor een lunch in een huiskamercafé. Het is leuk, maar ik ben niet in goede doen. Pijn in mijn hoofd, last van mijn armen, spierpijn, niet te negeren pieptonen. In de middag thuis zak ik dan ook goed in. De Vrouw organiseert hotel in en treinreizen naar en in Duitsland in juli. Ik weet mezelf op de been te krijgen en maak een eenvoudig avondmaal: ui en knoflook bakken, bloemkool en blokjes aardappel erbij, bouillon erop, gaar koken, pureren, ondertussen spekjes en champignons bakken en wortel snijden, wortel aan de soep toevoegen, gaar koken, dan spekjes, champignons en het restant gekookte bloemkool van donderdag er nog bij doen. Op smaak brengen en aan tafel. De soep is wat dik. Beetje erg dik. Na een bord genoeg. Ik was het weinige af en breng afval naar de containers. Ik heb het heel koud. Binnen lees ik Murakami uit. Wat een boek. Bijzonder hoe hij me in zijn verhaal heeft geslurpt. Ik werk de webstek bij, luister nog wat en begin Poppy en Eddie (Herman Brusselmans) te herlezen. Tien uur haal ik net. Dan moet ik gaan slapen.
Muziek vandaag: Small Craft On A Milk Sea (Brian Eno with Jon Hopkins & Leo Abrahams), Astrakan Café (Anouar Brahem Trio), In Elven Lands (The Fellowship), Planets + Persona (Richard Barbieri), het tweede plaatje van Songs From The North I, II & III (Swallow The Sun), Unreleased Electronic Music (Steven Wilson)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment