bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

02-02-2018

B-log: 3 t/m 9 februari 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 12:38

Vrijdag 9 februari:
De wekker gaat niet. Toch ben ik voor half acht uit bed. Koffie, krant. De Vrouw gaat naar het werk; ik ga nog geen kwartier later naar de Kap. Daar doe ik allerlei redactioneel werk aan een nieuwsbrief. Half een ben ik terug. Lunch en dan het groentepakket ophalen. Buiten is het snijdend koud. De Vrouw is terug om twee uur. We bespreken het bericht van de aannemer: hij kan al dinsdag 20 februari beginnen met de renovatie van onze badkamer. Doen we dat? Dat doen we. Ik ga alvast avondeten maken: een fikse curry van kip, ui, peper, paprika, courgette en tomaten. Erbij komt basmatirijst en een salade van bosui, augurk, aardbei en peer. De Zoon is er om zes uur en we eten flink. Op komt het niet, dus vandaag of morgen is kliekendag. Denk morgen. Of overmorgen. Zeven uur is alles afgewassen en opgeruimd. Ik neem de tijd om te lezen en te luisteren. Half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: The Optimist (Anathema), Green Naugahyde (Primus), Music For Wastelands (Ossicles), Vier (Perfect Beings)

Donderdag 8 februari:
Het is echt belachelijk koud vanmorgen om half zeven bij de bushalte. Op de werkplek is vandaag weer zó veel te doen, dat ik geen gelegenheid heb om tussen de middag door bos en veld te lopen. Jammer. Om kwart voor zes ben ik thuis. Echt doodop. Ik kan nauwelijks rechtop staan en loop niet, maar wankel. De Vrouw serveert stamppot van aardappel met gele biet en de blauwekaassaus van gisteren. Rookworst erbij, salade: klaar. Ik was nog wel af en stort dan helemaal in. Lezen, luisteren en om half tien ga ik naar bed. Met veel druk op de kop, een afgrijselijke pieptoon door mijn bliksem en angst in mijn hart.
Muziek vandaag: Perfect Beings II (Perfect Beings), Wine And Pickles (Mike Keneally)

Woensdag 7 februari:
Half acht sta ik te blauwbekken voor de deur van een werklocatie. Gelukkig is er snel iemand die me binnen laat. Ik ondersteun een intern onderzoek (naar aanleiding van een incident) en vanmorgen vinden er twee interviews op locatie plaats. Interessant. Met veel mazzel haal ik de bus van kwart over elf terug en drie kwartier later ben ik weer thuis. Niet lang. Na een snelle lunch zit ik met Ank bij Internetbureau Max.nl en ontdekken we dat Emma al heel veel werk heeft verzet. En wat een mooi werk. De nieuwe website ziet er al heel goed uit. Komende weken ga ik teksten aanleveren en Ank gaat met de kunstenaars beeldmateriaal selecteren. Even na half drie ga ik naar huis. Aannemer Rob is er om de badkamerrenovatie door te spreken. Als hij nou toch bezig is, zou hij ook radiatoren in de badkamer en keuken kunnen aanleggen? De offerte wordt steeds uitgebreider. Hij neemt al onze vragen mee en volgende week weten we heel veel meer. Onder andere of de bouwstart op 12 maart gaat lukken. Als Rob is vertrokken, laat De Vrouw het saldo op de spaarrekening zien: de opbrengst van de verkoop van het huis van Schoonmoeder is binnen. Ook dat ziet er mooi uit. Ik ga avondeten maken. Salade van bosui, komkommer, aardbei en tomaat. Groene asperges in blauwekaassaus. Linzenburgers. Lamsbiefstukken. Knoflookyoghurtmayo. Kwart voor zeven is alles ook weer opgeruimd en afgewassen. Ik werk mail af en de webstek bij. Dan lees en luister ik. Tien uur weer.
Muziek vandaag: Cardington (Lifesigns), Unsung Prophets & Dead Messiahs (limited 2cd edition) (Orphaned Land), Mantelpiece (Ossicles), The Extinction Suite (Steve Jansen)

Dinsdag 6 februari:
Ik heb zowaar geslapen. Buiten is het goed koud. Gelukkig hoef ik niet lang buiten te zijn. Op de werkplek is er weer zo veel, dat ik nauwelijks tijd heb om uitgebreid te pauzeren. Toch wandel ik door het bos. Grote kaalslag daar. Zes uur thuis. Zeer moe. De Vrouw serveert pilav met mie, bij gebrek aan snelkookrijst. De Zoon helpt mee opeten. Het gaat goed met hem: hij is bezig zich aan het inschrijven bij een sportschool. Ben benieuwd. Half acht is alles opgeruimd. Lang zijn we niet alleen. Jaap komt koffie leuten. Best leuke leut. Kwart over tien zijn we wel alleen en ga ik slapen.
Muziek vandaag: geen.

Maandag 5 februari:
Neen. Slapen lukt niet zo. Ergens tussen half twee en half vier ben ik veel wakker. Als dan de wekker gaat om kwart over vijf, nou ja. Gelukkig is het vandaag een bezige boel op de werkplek en heb ik geen tijd om vermoeid te zijn. Vandaag lukt het me overigens wel om een half uur buiten door veld en bos te lopen en ik merk gelijk dat ik moeite heb om vooruit te komen. Om kwart over zes ben ik thuis. Ik maak avondeten voor mijzelf: de gehaktbal in tomatensaus opwarmen, kikkererwtenpasta erbij koken en kaas raspen. Ik eet het op en was het weinige af. Dan ga ik lezen en luisteren. De Vrouw is er pas om negen uur. Voor haar maak ik nog het een en ander warm en dan was ik ook dat weinige af. Tien uur.
Muziek vandaag: de twee plaatjes van Unsung Prophets & Dead Messiahs (limited 2cd edition) (Orphaned Land), het plaatje dat mee kwam met de PROG

Zondag 4 februari:
Acht uur wakker en uit bed. Koffie, webstek. Ook handel ik wat mail en zakelijke dingen af. Meer koffie met De Vrouw. We ruimen een boel post op en verzamelen alvast de gegevens en documenten voor de belastingaangifte 2017. De Zoon komt om een uur lunchen. In de middag lees ik wat en bereid ik het avondeten voor. Gehaktballen draaien en braden, plus tomatensaus maken. Als het vijf uur is, maak ik het af. Een ovenschotel van gele biet, witlof, rode ui, peer, walnoot en blauwe kaas. Erbij een salade van bosui, komkommer, rode kool en blauwe bes. Hebben we alle kleuren al gehad? De groene asperges zijn voor morgen. De boel smaakt goed en er blijft een en ander over voor (makkelijke) morgen. Ik was af en ruim afval naar de container. Ik overweeg om te gaan hardlopen, maar buiten is het heel koud, nat en glad. Dinsdag weer. Ik lees (de PROG uit) en luister tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Blue Maqams (Anouar Brahem), Andando El Tiempo (Carla Bley, Andy Sheppard & Steve Swallow), Warm Winter (Memories Of Machines), Atomic Rooster (Atomic Rooster), Is This The Life We Really Want? (Roger Waters), Runaljod – Yggdrasil (Wardruna)

Zaterdag 3 februari:
Pas om kwart voor negen wakker. Nu heb ik vannacht niet goed aan een stuk door geslapen. Uiteindelijk kom ik wel aan mijn uren rust. Ik ging naar bed vol angst en sta op met een opgeruimd hoofd. Koffie, webstek, krant. Eind van de ochtend wandel ik naar de biowinkel en de markt. De Vrouw is lekker de stad in met Heidi. De Zoon komt lunchen en we besluiten de nieuwe Turkse lunchroom in de straat uit te proberen. Leuke zaak, enthousiaste jongens, lekker eten. Voor het Turkse brood moet ik nog altijd naar de bakkerij, maar we zullen zeker vaker terugkomen. Als De Zoon weer weg is, doe ik thuis wat huishoudelijks (was) en dan wandel ik nog een rondje naar een supermarkt voor wat kleine dingen. Thuis lees ik in de PROG die gisteren binnenkwam. Inmiddels heb ik de telefoon ook aardig op orde. De Vrouw is terug om zes uur. We kletsen wat bij en gaan dan in een Indiaas restaurant vieren dat we een jaar geleden de sleutel van ons huis hadden. We eten curry met naan en kikkererwten en sla. Iets voor negen uur zijn we weer terug. Ik lees en luister nog iets en rond half elf ben ik echt moe.
Muziek vandaag: Souvenance (Anouar Brahem), Oxygene Trilogy (Jean-Michel Jarre), Vier (Perfect Beings)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment