bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

16-02-2018

B-log: 17 t/m 23 februari 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 08:52

Vrijdag 23 februari:
De Vrouw staat om kwart voor zeven op. Ik een kwartier later. Koffie, krant. Kwart over acht is Rob er, de badkamerboer. Eerst even het plan voor de komende tijd maken. Hij gaat vandaag wat voorbereiden en kijken wat er achter de voorzetwanden in de badkamer zit. Op basis van wat hij aantreft, kan hij verdere plannen en adviezen maken en geven. Ik fiets naar het huis van De Zoon om daar een was te draaien. Hij is nog thuis: ‘Beetje laat.’ Als de was aanstaat, rijd ik door naar de fietsenmaker. Die repareert mijn versnellingskabel. Bijna een jaar op één versnelling gereden. Dat rijdt al een stuk beter. Op de terugweg doe ik boodschappen bij de supermarkt. Thuis is Rob al begonnen met breken. Een vorige bewoner is weinig subtiel te werk gegaan bij het plaatsen van badmeubel, voorzetwanden en plafond. Het is nogal schrikken. De Vrouw en ik lunchen. Dan rijd ik opnieuw naar De Zoon om het wasgoed uit de machine te halen. Op de terugweg haal ik het groentepakket op. Rob is inmiddels al weg. Zijn voorstel is om het plafond zo te laten en drie wanden toch te tegelen in plaats van glad af te werken. Oké. Dan moet ik tegels bijbestellen. We maken een boel stofvrij en schoon. Dan ga ik avondeten maken. Bamisoep is altijd goed, maar vraagt wat voorbereiding. De Zoon is er om half zes om mee te eten. Kwart voor zeven is alles op en opgeruimd, inclusief allerlei afval. Ik lees en luister. Ga ik nog naar een concertje een straat verderop? Ik ben dermate moe, dat ik het niet doe. Half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: The Pearl (Brian Eno & Harold Budd), Primus & The Chocolate Factory with The Fungi Ensemble (Primus), Scambot 1 (special edition) (Mike Keneally), The Unreasonable Silence (Cosmograf)

Donderdag 22 februari:
Ik haal de bus maar net. Het is heel koud. Op de werkplek weet ik wat achterstallig werk in te halen en me allerlei nieuw werk op de hals te halen. Kwart voor een ga ik terug naar huis. De Vrouw en ik hebben de trein van drie uur naar Amsterdam Centraal. Op het station aan de IJ-kade vinden we een gelegenheid waar we wat eten. Lamsburgers met blauwe kaas. Klinkt goed. Is het ook. Daarna wandelen we naar het Muziekgebouw aan het IJ. Vandaag het Asko|Schönberg Ensemble met het programma Zappa’s Playlist. De inleiding is zowaar leuk en interessant; het maakt nieuwsgierig naar het echte concert. En dat is de moeite waard! Heerlijk atonaal piep- en knorwerk van Varèse, Webern, Stravinsky en wat anderen. Als dan muziek van Zappa aan de beurt is, klinkt het bijna licht en poppy. Nog leuke mensen in het publiek ook: Frank, Tal, Peter en Inge, Wim, Marco en Ellen. Kwart over tien is het afgelopen en drie kwartier later hebben we de trein naar Apeldoorn. Door een wat lange overstaptijd in Amersfoort zijn we pas om half een thuis. Nog geen tien minuten later lig ik in bed.
Muziek vandaag: verder geen

Woensdag 21 februari:
Kwart over acht echt wakker en uit bed. De Vrouw gaat naar de uitvaart van een cliënt. Voor mij: koffie, krant, webstek. Er is mail van de badkamerboer: hij begint vrijdag. O. Ik heb toch weer pijn in mijn oog. Toch maar wat spullen uit de badkamer verwijderen. De tegelboer komt tegels brengen rond elf uur. De Vrouw komt dan ook net weer terug. Meer koffie. Ik ruim nog het een en ander weg. We lunchen. Ik haal daartoe Turkse pizza bij de Turkse bakker in de straat. Een met kalfsdöner voor De Vrouw en een met kaas voor mezelf. De Vrouw gaat rusten. Ik was af, maak de hal leeg, haal de berber uit de woonkamer, leg stucloper in woonkamer en keuken en op het balkon. Met De Vrouw ruim ik nog wat kwetsbare spullen uit de woonkamer. Ik haal kip en wat kleinigheden bij de Turkse supermarkt in de straat en ga avondeten maken. Een Marokkaanse tajine van kip, ui, knoflook, paprika en broccoli, met ernaast een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en schapenfeta. De afwas is om zeven uur klaar. Dan lees en luister ik tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Here Come The Warm Jets (Brian Eno), Primus & The Chocolate Factory with The Fungi Ensemble (Primus), The Pearl (Brian Eno & Harold Budd), Waterloo Lily (Caravan), From Silence To Somewhere (Wobbler), Radioaxiom – A Dub Transmission (Jah Wobble & Bill Laswell), Stranger Inside (Richard Barbieri)

Dinsdag 20 februari:
Geen pijn in mijn ogen. Vroeg op de werkplek. Daar doe ik vandaag een boel inhaalwerk. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Ik ga een uurtje eerder weg en ben nog voor vijf uur weer thuis. Daar maak ik het avondeten af. Met De Vrouw gaat het goed. Haar ogen zijn dik en roodblauw, maar rustig en niet meer pijnlijk. De Zoon komt eten: tortellini met een goede tomatensaus en een salade van bosui, komkommer, rode kool en peer. Erbij versgeraspte parmesan. Half acht heb ik afgewassen en wandel ik naar het stadhuis. Burgerinitiatief Brotherwood besluit haar ‘rondje Apeldoorn’ met het eindverslag, een laatste gesprek met burgers, organisaties en politici en met de indrukwekkende voorstelling Roos Radeloos over jonge mantelzorgers. Kwart over tien ben ik thuis en half elf liggen we in bed.
Muziek vandaag: geen

Maandag 19 februari:
Half acht op. Mijn ogen doen pijn. Koffie, krant. Een keer niet naar de werkplek. Wel klap ik rond acht uur de werklaptop open. Even zien wat er vandaag allemaal te doen staat. Kwart voor tien stappen De Vrouw en ik op een stadsbus. Bij het ziekenhuis stappen we uit. De Vrouw laat vandaag een ooglidcorrectie uitvoeren. De laatste tijd keek ze opzij tegen ‘flapjes’ aan en dat was niet praktisch. Ze heeft nog een medische verklaring ook, dus vergoedt de zorgverzekering deze ingreep. Eerst moet ze naar de medische fotografie. Dat duurt dertig seconden. Dan mogen we een lange tijd wachten. Elf uur is ze aan de beurt in de poliklinische OK. Het duurt langer. Lang. Een uur, maar liefst. Als ze klaar is, blijkt de ingreep wat complicaties te hebben gehad. Veel huid weggehaald, veel bloedverlies. De bloedingen zijn nu wel gestopt. We gaan met de bus weer terug naar huis en lunchen daar met Arabisch brood, kaas, avocado en allerlei andere boel. De pijn aan mijn ogen is bijna weg. Een bekende van De Vrouw komt de wasmachine en wasdroger ophalen. Hij kan het nog goed gebruiken. De droger is uit 2002, dus die heeft het bijna zestien jaar volgehouden. De Vrouw gaat op bed liggen en de wonden laten koelen. Ik ga aan het werk en doe het hoognodige. Vijf uur stop ik ermee; morgen verder. Ik maak het avondeten voor morgen. Vervolgens maak ik het avondeten voor vanavond: een salade van bosui, komkommer, kerstomaat, rode kool en blauwe bes, een knoflookyoghurtmayo en lamsshoarma. Kwart over zes zitten we aan tafel en na een lange tijd natafelen was ik af en breng ik afval naar de containers. Dan neem ik nog wat tijd om te lezen en te luisteren. Tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: het vierde plaatje uit de doos Bass Communion (Bass Communion), Skyscraper Souls – DBA3 (Geoffrey Downes & Christopher Braide), Static (Dave Kerzner)

Zondag 18 februari:
Kwart voor negen uit bed. Koffie, webstek. Ik lees het boek van Willem (Wim Rattink 1919-1940 – Huzaar-motorrijder)uit. Mooi! Qua taalvindingrijkheid niet zijn beste werk, maar er zitten juwelen van zinnen tussen en er zijn momenten dat ik zowaar zit te grinniken. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om een uur voor de lunch. Erna slepen we samen de wasmachine en de droger uit de badkamer naar de galerij. Het is begonnen! De Zoon gaat de auto halen, ik was af en stofzuig, dan stappen we bij hem in de auto en rijdt hij ons naar het verjaardagsfeest van Ingrid. Boel eten, boel mensen en een boel rumoer. Ik kom met hoofdpijn om half negen thuis. Nog heel even iets lezen en luisteren en om tien uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de doos Bass Communion (Bass Communion), SIX Pieces For Orchestra (Tony Banks), Sibelius (Leif Ove Andsnes), het derde plaatje uit de doos The Jam Sessions (The Kyteman Orchestra)

Zaterdag 17 februari:
Kwart over acht wakker en uit bed. Nog moe. Geen krant om kwart voor negen. Koffie, klussen, webstek, pas om half tien krant. Koffie met De Vrouw. Ik fiets naar twee supermarkten en weer terug. Dan wandel ik naar de markt voor fruit en vis. De Zoon komt lunchen. De Zoon gaat na het lunchen weg. De Vrouw en ik doen allerlei voorbereidingen voor de renovatie van de badkamer. Tussendoor allerlei huishoudelijks. Eind van de middag val ik in slaap. Dan ga ik eten maken. Een salade van bosui, komkommer, tomaat en schapenfeta. Een fruitsalade van mango, kaki, peer en blauwe bessen. Gebakken aardappelen. Lamsbiefstuk. We eten veel, maar niet alles op. Ik was af. Ik rond de was af. Ik lees en luister. Ik ga om half elf naar bed.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos Bass Communion (Bass Communion), Gentle Knife (Gentle Knife), de eerste twee plaatjes uit de doos The Jam Sessions (The Kyteman Orchestra)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment