bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

23-02-2018

B-log: 24 februari t/m 2 maart 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 18:52

Vrijdag 2 maart:
Kwart over zes gaat de wekker weer. Koffie, krant. De badkamerbeuker is er netjes om half negen. Vandaag gaat hij de toiletruimte beuken, dus is het maar goed dat we vanmorgen weg zijn. De Zoon komt ons om negen uur ophalen. We rijden naar Ermelo, waar de uitvaart van de vader van de Schoonzus plaatsvindt. Het is een eenvoudige, maar stemmige bijeenkomst. De heer was al een tijdje ziek, maar toch is het de afgelopen dagen snel gegaan. Eind van de ochtend rijden we weer terug. De Vrouw gaat gelijk door naar het werk. Ik klap de werklaptop open en doe wat kleine dingen voor Arnhem. Ook schrijf ik een webtekst voor Kunst-Zinnig-Brein. Ank zou vanmiddag komen, maar we spreken af dat we maandagmiddag goed de tijd nemen. De badkamerboer is om twee uur weg en dus is dat voor mij het teken om te vegen, te dweilen en te stofzuigen. We hebben voorlopig even een noodpot op het toilet, het nieuwe inbouwreservoir staat al. De Vrouw is er om half vier. Even bijpraten en dan begin ik met het avondeten. Een chili van rundergehakt, uien, knoflook, peper, wortel, courgette, aubergine, tomaten en zwarte en witte bonen. Erbij een salade van bosui, bleekselderij, komkommer, ananas en peer. De Zoon is er om zes uur en eet mee. Een nagerecht bestaat uit yoghurtvarianten en om zeven uur is alles weer rustig in huis. Ik werk de webstek bij, hoor bevreemdende muziek en ga om half elf weer slapen. Volle dag. Erg moe.
Muziek vandaag: Warp (Jon Balke), Country Airs (Rick Wakeman), Wolflight (Steve Hackett), Joy Of A Toy (Kevin Ayers), The Unravelling (Knifeworld), The Madcap Laughs (Syd Barrett), Gleb Kolyadin (Gleb Kolyadin), Agusa (Agusa)

Donderdag 1 maart:
Kwart over zes gaat de wekker. Half acht zit ik te werken. Eerst wat voor De Kap, later voor Arnhem. De Vrouw is om een uur of acht naar haar werk. De badkamerbeuker komt even na half negen. Vandaag gaat hij aan de gang met de badkamervloer. Aanvankelijk is het idee om de tegels te laten liggen, want ingemetseld, maar als het eronder hol blijkt te zijn, moeten ze er toch uit. Dat betekent drilboor. Rond een uur of twaalf is de vloer ge-egaliseerd. Ik fiets naar De Zoon om daar een was aan te zetten. Op de heenweg heb ik fikse wind tegen en dat met barre koude. Op de terugweg heb ik de wind mede en haal ik wat spul bij een supermarkt. Thuis lunch en nog wat verdere werkzaamheden. Ook selecteer ik fotomateriaal voor de webstek van Kunst-Zinnig-Brein en stuur ik de eerste webteksten naar webmeesteres Emma. Drie uur ben ik weer bij De Zoon om de was op te halen. Thuis hang ik die op. Dan is het tijd om de vloeren te vegen, te dweilen en te stofzuigen. Ik haal nog wat laatste dingen bij de Turkse supermarkt in de straat. Vervolgens veeg ik de galerij, de lift en de entree van ons appartementencomplex. Hoog tijd om avondeten te maken. Kip in de pan, uien en knoflook erbij, courgette, aubergine, currypasta en ananas. Ten slotte kokosmelk. Een salade is ook snel gemaakt: bosui, komkommer, bleekselderij, tomaat en schapenfeta. De Vrouw is er om zes uur en niet veel later zitten we aan tafel. De boel is lekker en we eten alles op. Kleine afwas. Ik lees en luister en ga weer om tien uur slapen.
Muziek vandaag: The Pearl (Brian Eno & Harold Budd), Quartet (Pat Metheny Group), For Girls Who Grow Plump In The Night (Caravan), Air Cut (Curved Air), Belighted (iamthemorning), Here Come The Warm Jets (Brian Eno), Evidence Of Humanity (Mike Keneally & Marco Minnemann)

Woensdag 28 februari:
Vandaag naar de werkplek. Dus vroeg op. Douchen in de keuken bij het aanrecht. Het lukt. Buiten is het de koudste nacht van deze winter. Heel koud, dus. Op de werkplek doe ik van alles. Tussen de middag wandel ik kort door bos en kou. In de middag kom ik weer wat op orde qua achterstalligheid van werkzaamheden. Ik ga nog een uurtje eerder weg ook. Verhip, de bus is veel te vroeg, dus die zie ik voor mijn neus wegrijden. Om warm te blijven, wandel ik een boel haltes verder. Dan stap ik in de volgende. Uiteindelijk toch om vijf uur thuis. Een blik in de badkamer: alle wanden zijn ge-egaliseerd. Ik kan heel even uitblazen, dan gaan we op de fiets naar De Zoon. Tegenwind. Snerpende koude. Bij De Zoon is het binnen 17,5 graden. We ontmoeten zijn twee (nieuwe) begeleiders, bespreken wat wij van belang vinden om aan te werken en geven hen tips wat bij De Zoon succesvol kan zijn. Na een uur fietsen we terug. Wind mede, maar nog altijd snerpende koude. Thuis warmt De Vrouw de soep op die zij overdag heeft gemaakt. Broodje erbij. Pas om negen uur is alles ook opgeruimd en kan ik wat lezen en luisteren. Zeer moe.
Muziek vandaag: Agusa (Agusa), 5 (Tony Banks)

Dinsdag 27 februari:
Opgewekt sta ik op. Tot ik de keuken binnen kom. Gisterenavond vergeten het bovenraampje dicht te doen. Vannacht is het -7. Fijn. Op de werkplek haal ik nog heel veel meer achterstallige werkzaamheden in. Tussen de middag wandel ik door bos, veld, zon en koude. In de middag een lang overleg en als dat afgelopen is, heb ik weer nieuwe achterstallige werkzaamheden. Half zes ben ik thuis. De bouwvakkers zijn fiks bezig geweest. De buizen zitten in de wanden gefreesd, alle puin is weg en de wanden in de badkamer zijn klaar voor egaliseren. Ik veeg de galerij, de lift, de entree en de stoep buiten. De Vrouw serveert vieze pizza’s uit de oven. De Zoon helpt mee met ze weg krijgen. Ik was het beetje af en ga dan verder lezen en luisteren. Moe dat ik ben. Om tien uur mag ik naar bed.
Muziek vandaag: Agusa (Agusa), Gleb Kolyadin (Gleb Kolyadin), het bonusplaatje bij Air Conditioning (Curved Air)

Maandag 26 februari:
Slapen gaat niet heel goed, maar het is oké. Minder oké is de snijdende kou buiten om half zeven. Gelukkig is de bus er snel (of ik ben laat). Op de werkplek weet ik veel achterstallig werk in te halen. Ik ben een heel eind, maar er nog niet helemaal. Tussen de middag wandel ik door bos en kou. In de middag voortvarend verder. Kwart voor zes thuis. De Vrouw doet wat thuiswerk. Half zeven ga ik het eten maken: een omelet gevuld met spek, ui, bleekselderij, kastanjechampignons en paprika. Die vult goed. Ik was af en ruim afval weg. Dan heb ik nog even om te lezen en te luisteren. De angst is gezakt, de gespannen vermoeidheid blijft.
Muziek vandaag: Gleb Kolyadin (Gleb Kolyadin), 5 (Tony Banks)

Zondag 25 februari:
Kwart voor acht uit bed. Douchen in de halfafgebroken badkamer. Even puzzelen. Het lukt. Koffie, webstek. De Vrouw is ook op tijd op. We wandelen samen een rondje langs het kanaal. Het is zonnig, maar heel koud. Op de hoek van een straat hangt een indicatie: -5. Ach zo. De Zoon komt om half een lunchen. Erna maken we weer flink schoon. Ik fiets naar de verjaardag van mijn Neef. Boel mensen, veel gepraat. Spanning en angst. Even na vijven ben ik weer thuis. Daar maak ik avondeten. Ik maak een aardappelpuree, vervolgens bak ik uien, champignons, prei en kalkoenshoarma. Ook warm ik de blauwekaassaus van gisteren op en maak ik weer een fruitsalade van peer, aardbei en framboos. We eten de boel op. Een nagerecht is er eveneens: vruchtenyoghurts met die fruitsalade. Ik was af, breng afval naar de container en lees en luister tot het tien uur is.
Muziek vandaag: The Pearl (Brian Eno & Harold Budd), Sanctuary II (Robert Reed), YSQ (Yellow String Quartet), Air Conditioning (Curved Air), Islands (Steven Wilson 5.1 surround mix) (King Crimson)

Zaterdag 24 februari:
Kwart voor acht uit bed. Ik kan niet meer wassen aan de wastafel in de badkamer, dus moet dat aan het aanrecht. Geen probleem. Koffie, webstek, krant. Halverwege de ochtend wandel ik naar de biowinkel. Het is guur koud, maar wel zonnig. Aansluitend wandel ik naar de markt. Voor de grap loop ik de boekwinkel binnen en barst: er is een nieuwe Brusselmans Feest bij de familie Van de Velde. Ben benieuwd. De Zoon komt om half twee lunchen. Erna maken we het huis nog maar een keer schoon. Ik neem wat tijd om te rusten en lees De kleine blonde dood (Boudewijn Büch), waarin ik gisterenavond ben begonnen, maar uit. Dan ga ik avondeten maken. Ik kook wortelen, maak een blauwekaassaus, een salade van bosui, komkommer, rode kool en tomaat, plus een fruitsalade van peer, aardbei en frambozen. Dan bak ik uien, knoflook, bleekselderij, de gekookte wortelen en veldsla. Ten slotte gaat er kalkoenshoarma in een aparte pan. We eten alles op, ook het nagerecht: verschillende fruityoghurts met de fruitsalade. Zeven uur is alles ook weer opgeruimd. Ik heb ruim de gelegenheid om een muziekdvd te bekijken en dan lees en luister ik ook nog iets. Elf uur is het weer zover.
Muziek vandaag: Discreet Music (Brian Eno), Ambient 1 – Music For Airports (Brian Eno), The Tango Saloon (The Tango Saloon), Here Come The Warm Jets (Brian Eno), de dvd Back To Front (Peter Gabriel), From Silence To Somewhere (Wobbler)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment