bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

01-03-2018

B-log: 3 t/m 9 maart 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 20:14

Vrijdag 9 maart:
Kwart over zes weer op. Koffie, werk voor de Kap, werklaptop, krant. Badkamerbeuker is er precies om half negen. De Vrouw gaat naar het werk. Ik werk van alles af, maar ga om een uur of tien een was aanzetten bij De Zoon in huis. Op de terugweg doe ik boodschappen bij twee supermarkten. Bij één staat een ploeg Kankerfonds. ‘Ik doneer al,’ lieg ik. ‘Maar ik wil geen geld,’ zegt de mevrouw van de ploeg Kankerfonds, ‘Ik wil tijd.’ Of ik in september kan collecteren. Volgens mij ben ik dan helemaal niet in het land, wil ik zeggen, maar trek alleen maar een heel angstig hoofd en loop door. Het werkt. Thuis nog wat meer werk en een lunch. Dan is het werk voor deze week gedaan en ga ik de was weer ophalen. Op de terugweg haal ik het groentepakket. Als ik ons appartementencomplex binnen kom, komt de badkamerbeuker net naar buiten. Maandag is hij er weer. De nieuwe toiletpot hangt, de radiatoren in de badkamer en keuken ook, bovendien is alles afgekit. Met een beetje mazzel kunnen we dinsdag weer douchen. Kan iemand het ruiken? Ik veeg, dweil en stofzuig. De Vrouw komt thuis. Ik hang was op. Vader komt op bezoek. We praten bij. Dan wandelen we gedrieën naar het Marktplein en nemen daar de bus. In de buurt van Paleis Het Loo stappen we uit en niet veel later stappen we een restaurant binnen. Vader krijgt zijn verjaardagscadeau. Het menu schaft kalfswang met truffelmayonaise, filet americain, scholfilet met olijvenrisotto, crème brûlée met bloedsinaasappelmousse en mandarijnensorbetijs, plus koffie met zooi toe. Het is een aangename tijd, waarin Vader weer van alles vertelt, dit keer ook over zijn zorgen over de toekomst. Hij wordt broos en kwetsbaar, doordat zijn zicht slechter wordt en hij bijna niet meer wil autorijden; tegelijkertijd vind ik hem nog altijd sterk. Rond negenen pakken we de bus naar het station en daar stappen we over. Wij gaan na een halte eruit en hij rijdt nog even door naar huis. Half tien thuis. Nog heel even lezen en luisteren en nog voor elf uur lig ik in bed. In mijn beleving was deze week wel heel kort.
Muziek vandaag: Jim Hall & Pat Metheny (Jim Hall & Pat Metheny), Nexus (Steve Howe & Virgil Howe), Heavy Horses (Steven Wilson 2018 remaster) (Jethro Tull), Stone To Flesh (Jansen & Barbieri)

Donderdag 8 maart:
Kwart over zes gaat de wekker. Nog geen uur later heb ik de werklaptop open. Ik doe van alles voor het werk in Arnhem en voor de Kap in Apeldoorn. Ook lees ik de krant en ga ik om een uur of elf naar de biomarkt en de biowinkel. Goede cheddar. De badkamerboer is tegels aan het voegen en in de badkamer elektra en afzuiging aan het aanleggen. Ik lunch. Goede cheddar. In de middag nog meer werkzaamheden voor de Kap. Het is nog niet af, maar dat komt morgen of maandag. Drie uur kan ik alles weer vegen, dweilen en stofzuigen en niet veel later is De Vrouw thuis van het werk. Ik maak avondeten: een curry van kip, sjalotten, paprika, witlof en taugé. Ernaast een salade van bosui, komkommer en tomaat. Het nagerecht: aardbeien met hangop en rabarberijs. De boel is vroeg opgeruimd. Ik lees en luister. Half elf is er weer een dag voorbij.
Muziek vandaag: Heaven’s Isle (Oliver Wakeman), 5 (Tony Banks), het concert Live in Berne, May 1978 dat mee kwam met de doos Heavy Horses (Steven Wilson 2018 remaster) (Jethro Tull), Imaginary Day (Pat Metheny Group), The Endless River (Pink Floyd), Fate Outsmarts Desire (Kaprekar’s Constant), Bananamour (Kevin Ayers), Barrett (Syd Barrett), Seed (Jansen Barbieri & Karn)

Woensdag 7 maart:
Geen pijn in mijn ogen. Fijn. Alles gaat fijn. Verhip, ik ben opgewekt. De hele morgen op de werkplek ook. Tussen de middag wandel ik door het bos. Ook in de middag gaat het, ondanks vermoeidheid, goed met mijn stemming. Half zes ben ik thuis. De Vrouw serveert puree met daaroverheen de pruttelpot van maandag en dat alles uit de oven. We eten het op. Dan was ik af. Tijd om wat aan de webstek van mijzelf en van Kunst-Zinnig-Brein te doen. Ook ga ik nog een uurtje lezen (in de PROG die gisteren binnenkwam) en luisteren. Half elf uur slaap ik al bijna.
Muziek vandaag: Heavy Horses (Steven Wilson 2018 remaster) (Jethro Tull), Gleb Kolyadin (Gleb Kolyadin), Beginning To Melt (Jansen Barbieri & Karn)

Dinsdag 6 maart:
De pijn in mijn ogen vanmorgen is nog niet eerder zo hevig geweest. Ik heb een uur nodig voordat het weer wat rustiger is. Op de werkplek weet ik veel werk in te halen en zelfs wat vooruit te werken. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. De zon schijnt. In de middag gestaag verder. Ik ga wat eerder weg. Thuis tref ik De Jarige Vrouw. Ze heeft de boel al schoongemaakt. Badkamerbeuker heeft vandaag de vloeren gelegd en de wandjes in de toiletruimte getegeld. Lijkt het nu of hangt de wc-pot nu lager dan ooit? We kunnen de pot nog even niet belasten, dus dat is lastig plassen en poepen. Morgen droogt de boel en donderdag gaat hij voegen. Zes uur wandelen De Vrouw en ik naar een restaurant langs het kanaal. Daar is De Zoon ook. Hij trakteert op een etentje. De pot schaft garnaalkroketten, saté, burgers en ijs. Het is aangenaam verpozen. Gezellig, zelfs. Half tien pas thuis. Heel even de krant lezen en dan ga ik om tien uur slapen.
Muziek vandaag: geen

Maandag 5 maart:
Kwart over zes. Koffie, werklaptop, krant. De badkamerbeukers komen vandaag tegelen. De Vrouw gaat de gehele dag naar het werk. Ik verricht veel werk thuis. In de middag is Ank er. We maken een fotoselectie voor de webstek van Kunst-Zinnig-Brein en maken plannen voor de komende tijd. Half vier ben ik alleen. De badkamerbeukers zijn vertrokken. Ik veeg, dweil en stofzuig. Langzaam ga ik avondeten maken. Het wordt een pruttelpot van lamsbout, ui, knoflook en pompoen in ras-el-hanout en kaneel. Ook warm ik de schorseneren van zaterdag op en maak ik een salade van bosui, komkommer, tomaat en aardbei. De Vrouw is er om half negen. We eten de boel met wat vers afgebakken brood. Dan was ik af en heb ik nog kort om iets te lezen en te luisteren. Tien uur bedtijd.
Muziek vandaag: Missouri Sky (Pat Metheny & Charlie Haden), Piano Portraits (Rick Wakeman), The Division Bell (Pink Floyd), Agusa (Agusa), Returning Jesus (No-Man), Lighthouse (iamthemorning), Stories Across Borders (Jansen & Barbieri)

Zondag 4 maart:
Kwart voor acht wakker. Dan maar opstaan. Koffie, webstek, mail. De Vrouw slaapt uit. Als ze ook op is, drinken we samen koffie. De Zoon is er om half een voor de lunch. Erna was ik af. Dan wandelen we naar de bushalte en halverwege de middag zijn we in een gelegenheid in Voorthuizen. Gerda en Nico vieren van alles met familie en vrienden. We krijgen allerlei goede hapjes, die uiteindelijk een uitstekende maaltijd vormen. Met dank! We rijden met familie mee terug naar Apeldoorn. Iets na achten zijn we thuis. Ik ben dan heel moe. Van alles vraagt veel energie. Ik lees en luister nog iets en ga even na half tien slapen. Iets met voorbijvliegen.
Muziek vandaag: Cenotaph (Bass Communion), The Pearl (Brian Eno & Harold Budd), 5 (Tony Banks), whatevershebringswesing (Kevin Ayers)

Zaterdag 3 maart:
Kwart over zeven ben ik wakker en uit bed. Koffie, webstek, krant. Iets na tien uur ga ik op de fiets naar de biowinkel. Even lijkt het veel minder koud dan de vorige dagen. Als ik terugfiets, heb ik wind tegen en voelt het – bijna als vanouds – zeer bar koud aan. Koffie met De Vrouw. Dan wandel ik naar de markt voor fruit en naar de Turkse bakker in de straat voor brood. De Zoon is er om half twee en we lunchen uitgebreid. Gelijk erna fietsen De Vrouw en ik naar de tegelboer: onze nabestelling is binnen en de drie doosjes nemen we in de fietstassen mee. Thuis maak ik avondeten: schorseneren (altijd een wat tijdrovend werk) in een blauwekaassaus, een salade van bosui, bleekselderij, komkommer en tomaat, een knoflookyogurtmayo en lamsbiefstukken. Ook kook ik gewelde appels voor De Vrouw en snijd ik alvast pompoen voor morgen. Ik warm de soep van woensdag nog op als vooraf. We eten de boel op. Aardbeien zijn het nagerecht. Ik was af en breng afval naar de container. Half acht ga ik de webstek bijwerken, lezen en luisteren. Ook zie ik een muziekdvd en half elf ga ik weer slapen. De dagen vliegen om.
Muziek vandaag: async (Ryuichi Sakamoto), Hudson (Hudson), Benja (Amsterdam Klezmer Band), Shouting At The Moon (Kevin Ayers), de dvd die mee kwam met Evidence Of Humanity (Mike Keneally & Marco Minnemann), nog wat laatste extraatjes van de dvd die mee kwam met Islands (Steven Wilson 5.1 surround mix) (King Crimson)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment