bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

08-03-2018

B-log: 10 t/m 16 maart 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 19:13

Vrijdag 16 maart:
Half acht uit bed. Als ik onder de douche sta, gaat de deurbel. Verhip, dat is vroeg. De wasdroogcombinatie en de televisie zijn er. Snel in de kleren. De twee heren die het spul komen brengen en aansluiten stellen lastige vragen, hebben allerlei gegevens en gereedschap nodig en doen dat op een manier die mij veel spanning opleveren. Ik wil niet dat het gebeurt, maar het gebeurt. Na een half uur zijn ze weg. Mijn opgejaagd gevoel kost me veel energie en ik ben ’s morgens vroeg al doodmoe. De televisie doet het. De wasdroogcombinatie ook, maar er lekt water bij de kraan. Verhip, ik dacht toch dat we dat niet meer zouden hebben. Nou, even aankijken en anders maandag contact opnemen. Halverwege de dag blijkt het fiks te druppelen. De Vrouw gaat halverwege de ochtend naar het werk. Ik zoek uit hoe de wasdroogcombinatie werkt en ga dan boodschappen doen bij twee supermarkten. Het is nu nog droog buiten. Wel flink wat kouder dan de afgelopen dagen. Als ik thuis ben lunch ik. Ik ben doodmoe, merk ik. Alle energie gaat zitten in wat ik allemaal nog moet en wil doen. Ik poets de rest van de badkamer, werk kabelgedoe weg in de woonkamer en maak de keuken van boven tot onder schoon. Dan is het mooi. De Vrouw is er om half vijf. Een half uur later De Zoon ook. Ik heb dan het avondeten klaar. Eenvoudige hap: een salade van bosui, komkommer, tomaat en feta, met gebakken aardappelen en shoarma. Erbij een goede knoflookyoghurtmayo. Half zes gaan De Vrouw en De Zoon naar de bioscoop. Ik was af, doe een was (nu stopt het apparaat met een hoop gepiep tijdens het spoelprogramma, maar ik stop het programma en ga verder met centrifugeren en dat lukt), rust uit, zie een muziekfilm en lees en luister. De Vrouw is er weer om negen uur. Ik wil om half elf gaan slapen, maar dan blijkt de wasmachineaansluiting dusdanig gelekt te hebben, dat er veel water op de vloer staat. Barst. Het opruimen kost niet veel tijd, de ergernis wel veel energie.
Muziek vandaag: Soil Festivities (Vangelis), Chariots Of Fire (Vangelis), Unsung Prophets & Dead Messiahs (Orphaned Land), More Than A Dream – The Dream Complete (Unitopia), de documentaire die mee kwam met de doos Brave (Deluxe Edition) (Marillion), Static (Dave Kerzner), A Map Of The World (Pat Metheny)

Donderdag 15 maart:
Zeven uur op. Douchen, voor het gemak. Koffie, krant. De Vrouw gaat naar het werk. Ik doe de werklaptop open en doe allerlei werkzaamheden voor Arnhem, de Kap en Kunst-Zinnig-Brein. Na tien uur wandel ik naar de biomarkt en koop wat goede kazen. Op de terugweg langs de boekwinkel voor de aankoop van Varanen, orang-oetans en paradijsvogels – Reize nmet Alfred Russel Wallace door Indonesië (Alexander Reeuwijk). Thuis nog wat werken. Dan maak ik een groot deel van de badkamer schoon. Ook maak ik de tv-kast schoon, poets ik de hal en dweil ik de vloer in de hal en de entree. Ik heb de bus van half vier naar Arnhem. In een tapasrestaurant tref ik mijn vaste ploeg collega’s. We krijgen allerlei hapjes voorgezet. Leuk, lekker, aangenaam. Half acht sta ik op de bus te wachten. Kwart over acht ben ik thuis. Even bijkletsen, dan lezen en luisteren. Half elf is de energie op en ga ik slapen.
Muziek vandaag: Fractured (Lunatic Soul), het derde en vierde plaatje uit de doos Brave (Deluxe Edition) (Marillion), To The Bone (Steven Wilson), Three Piece Suite (Gentle Giant), Clock Unwound (Gentle Knife)

Woensdag 14 maart:
Vroeg op. Maar eens uitgebreid douchen in de nieuwe douche. Het werkt allemaal fijn, ook al is het allemaal nog niet af. Vanmorgen is het weer rustig op de werkplek in Arnhem. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag doe ik nog een beetje en om half zes ben ik thuis. De Vrouw is bezig het huis globaal schoon te maken. De bouwvakker is weg en komt voorlopig even niet. Bijna alles is klaar. De kast in de badkamer hangt, douchegarnituur is af, radiatoren zijn aangesloten en accessoires in toilet en badkamer hangen. Na Pasen gaat hij een badkamerwand nog voorzien van betoncirré en plaatst hij het badmeubel dat dan op maat gemaakt is. Ik maak avondeten. Spek bakken, gehakt erbij, kerriekruiden, uien, knoflook, pepers, courgette, witte kool, veldsla en linzen. De salade erbij is van bosui, komkommer, kerstomaat en peer. Als ik afgewassen heb, breng ik een boel bouwafval naar de containers. De galerij is weer leeg. Ik doe nog wat werk voor de Kap en dan is het acht uur geweest en mooi. Lezen en luisteren en half elf naar bed.
Muziek vandaag: The Night Siren (Steve Hackett), Here Come The Warm Jets (Brian Eno), Gentle Knife (Gentle Knife)

Dinsdag 13 maart:
Voor het eerst douchen in de nieuwe douche. Niet met de stortdouche, maar met de handdouche. De stortdouche is nog niet aangesloten, de handdouche wel, vandaar. Wat een ruimte. Het werkt fijn. Op het werk is het ook fijn. Tussen de middag wandel ik door het bos en een beetje regen. In de middag ga ik verder met het werk. Morgen nog weer verder. Half zes ben ik thuis. De Zoon komt mee-eten. De Vrouw serveert wraps met een vulling van gehakt en allerlei rauwkost. Half acht is alles op en opgeruimd en mag ik moe inzakken. Ik mail, kijk of ik het werk voor de Kap kan afronden (niet), lees en luister.
Muziek vandaag: Brave (Steven Wilson 2018 remaster) (Marillion), het plaatje dat met de PROG mee kwam

Maandag 12 maart:
Kwart over zes. Gaan we weer. Niet heel goed geslapen. Koffie. De bouwvakkers zijn er om half negen. Vandaag gaat het plafond in de badkamer erin en plaatsen ze de douchewand. Mooi. Ik heb de werklaptop opengeklapt en doe van alles voor het werk in Arnhem. Halverwege de ochtend wandel ik naar de Kap. Een medewerker moet mij voorzien van materiaal voor een artikel voor een wijkkrant. Het gesprek duurt nog geen kwartier. ‘Nu al klaar?’ Nee, klaar is het nog niet, maar ik heb voldoende. De Vrouw is inmiddels naar het werk; ik ga gestaag verder. Lunch met Arabisch brood. Begin van de middag maak ik het artikel voor de Kap. Tussendoor doe ik veel werkzaamheden voor Arnhem. De bouwvakkers zijn laat weg. Het plafond zit er inderdaad in, de douchewand staat, de douchegarnituur hangt grotendeels en de verwarmingsbuizen naar de keuken zijn bijna doorgetrokken. Morgen kunnen we douchen met de handdouche. Vraag is even of het badmeubel en de betonciré op tijd geleverd zijn. De kast onder de wasdroogmachine past precies en de afvoer ligt gereed. Vrijdag kunnen we dus weer wassen. Heel fijn. Als de mannen weg zijn, mag ik schoonmaken en dat is nogal een klus. Overal zaagsel en schaafsel. Vegen, dweilen en stofzuigen. Erna maak ik eten. Bieten koken en dan een soep van die bieten, uien, dille en karwijzaad. Pureren en dan amandelroom, gebakken spekjes, rode uien en rookworst erdoorheen. Broodjes en fetakaas erbij. De Vrouw is er na half negen. Dan eten we. Ik was nog af en heb dan een half uur voordat het tien uur is.
Muziek vandaag: Rosetta (Vangelis), Heavy Horses (New Shoes Edition – Steven Wilson 2018 remaster) (Jethro Tull), Vier (Perfect Beings), Earth (Vangelis), On Track (Damanek), Skyscraper Souls – DBA3 (Downes Braide Association), _ism (Jansen Barbieri & Karn), Riverhead (Ulver)

Zondag 11 maart:
Kwart voor acht wakker en op. Koffie, webstek. Nog meer koffie. Dan is De Vrouw ook op en drinken we nog meer koffie. De Zoon komt om half een lunchen. In de middag ruim ik het balkon op en maak ik de badkamerkast die daar al een jaar staat schoon en leeg. Die gaat deze week de badkamer in, vandaar. Eind van de middag lees ik zowel het boekenweekessay als het boekenweekgeschenk uit. Beide alleraardigste boekjes. Dan maak ik avondeten. Kliekendag. De curry van donderdag en de Turkse schotel van gisteren. Toe allerlei restanten ijs met aardbeien en blauwe bessen. In de avond heb ik dan weer rust om te luisteren en te lezen. De PROG is ook uit en ik begin in De heilige Rita (Tommy Wieringa). Half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Romance Of The Victorian Age (Rick Wakeman & Adam Wakeman), Tapestries (Rick Wakeman & Adam Wakeman), Arvo Pärt – Complete Works For Violin And Piano And For Piano Solo (Ursula Schoch & Marcel Worms), Nexus (Virgil Howe & Steve Howe), The Confessions Of Dr. Dream And Other Stories (Kevin Ayers), Caravan & The New Symphonia (Caravan), Changing Hands (Jansen Barbieri & Takemura)

Zaterdag 10 maart:
Op tijd op. Ik ben om kwart over zeven zeer wakker. Koffie, webstek, krant. Halverwege de ochtend fietsen De Vrouw en ik naar een elektronicazaak. Al snel schaffen we een was-droogcombinatie aan. Ook nog even kijken naar een televisie. Een wat grotere dan die er nu staat zou De Vrouw prettig vinden. Waarom ook niet? Als alles voorspoedig gaat, krijgen we het vrijdag geleverd. We pakken nog wat bouwmarkten mee om badkamerassecoires uit te zoeken. We weten echter niet of de douchegarnituur die we al hebben chroom of roestvrij staal is. Thuis even kijken. Nu we toch thuis zijn, happen we gelijk maar een lunch weg. Ik wandel naar de markt voor fruit en naar de boekwinkel voor De heilige Rita (Tommy Wieringa) en Natuurlijk (Jan Terlouw), zodat ik het boekenweekgeschenk en boekenweekessay in ieder geval heb. Indonesië door Alexander Reeuwijk is er nog niet, maar komt in de loop van de week. Dan fiets ik nog een keer naar de bouwmarkt voor badkamerassecoires in chroom. De Berghuizerweg is niet meer wat het geweest is. Slechts drie van de oorspronkelijke huizen staan er nog. Het huis van Gertie heeft plaatsgemaakt voor bedrijfspanden. Wat heb ik er veel gespeeld. Heb ik daarover al geschreven? Ik zou Alles kan kapot erop moeten naslaan. Geen zin in nu. Thuis een half uurtje zitten, dan avondeten maken. De Turkse gehaktschotel met tomaat en wilde spinazie. Iemand moet het doen. Ik doe het. Het is redelijk snel klaar en om half zeven is alles afgewassen en breng ik afval naar de container. In de avond zie ik twee muziekdvd’s en lees ik nog iets. Elf uur slapen.
Muziek vandaag: Siwan (Jon Balke), Other Stories In A Small Room (Jansen & Barbieri), Meu Samba Torto (Clara Moreno with Celso Fonseca & Joyce), de dvd Bakin’ @ The Potato! (Mike Keneally Band), de dvd Roxy – The Movie (Frank Zappa), The Extinction Suite (Steve Jansen)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment