bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

31-03-2018

B-log: 31 maart t/m 6 april 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 19:18

Vrijdag 6 april:
Geen wekker. Toch om half zeven op. Koffie, nog geen krant. Even voor half negen is de aannemer er. De Vrouw gaat naar het werk. Ik heb de werklaptop open en doe werkzaamheden voor Arnhem en de Kap. De aannemer is rond elf uur klaar. Een weekje mag het wandje uitharden en dan is het klaar. Nu nog de schilder de laatste dingen laten doen en dan is het helemaal af. Ik breng wat afval weg. Lunch. Dan maak ik de badkamer grotendeels schoon. Ook loop ik naar buiten om het groentepakket op te halen. Het is zonnig, maar doordat er een fikse wind staat, is het ook redelijk fris. Als ik terug kom, is De Vrouw weer thuis. Ik ga alle papier en plastic wegbrengen (negen zakken en zes keer heen en weer lopen); De Vrouw dweilt de vloeren. Dan is het vijf uur. Iets later stappen we bij GAteL en Reinier in de auto. In restaurant De Blauwe Hoek eten we mooie Turkse gerechten. Het is een genoeglijke avond. Moeten we vaker doen. Om elf uur zijn we thuis. Even uitblazen en dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: Warp (Jon Balke), het derde en vierde plaatje uit de doos Brave (Deluxe Edition) (Marillion), Dead Magic (Anna von HaussWolff), Earth (Vangelis), Tooth (Mumpbeak)

Donderdag 5 april:
Dus gaan we door. Vandaag een volle dag op de werkplek. Veel overleg en veel te doen. Tussen de middag wandel ik door bos en lichte regen. Kwart voor zes ben ik thuis. De Vrouw heeft de gehaktchampignonnenschotel aangevuld met een spitskoolstamppot. Die eten we op. Ik was af en ga een ronde hardlopen. Het gaat nog niet helemaal lekker en heb veel spierpijn, maar het is al stukken beter dan afgelopen dinsdag. Ik werk de webstek bij en lees en luister nog wat. Half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: de derde show uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa), Auri (Auri)

Woensdag 4 april:
Geen wekker. Toch om half acht op. De Vrouw gaat vanmorgen even een moment weg. Ik blijf thuis om de eventuele badkamerboer op te vangen. Half elf is De Vrouw thuis, maar de badkamerboer niet. Ik heb inmiddels al veel werk gedaan voor de Kap en loop er nog even heen. Anderhalf uur werk ik er aan een artikel en overleg ik wat, daarna ga ik weer terug. Ondertussen is de badkamerboer wél geweest. De wastafel is klaar voor gebruik en de badkamerwand heeft een tweede bewerking gehad. Vrijdag verder. Tostilunch met De Vrouw. Dan was ik af en maken we wat schoon in huis. Even zitten. Vervolgens avondeten maken. Een schotel van rundergehakt, uien, knoflook, paddenstoelen en tomaten met ernaast aardappelpuree en een salade van bosui, komkommer, aardbei en peer. Toe is er yoghurt. We zijn op tijd klaar, want om half zeven willen we in Gigant zijn. Het is vandaag Wereld Autisme Dag. Er is een kleine beurs en om kwart over zeven begint de voorstelling Fuck You Rain Man door het duo Autimaatjes, twee spelers met autisme. De Zoon is er ook. De voorstelling is vermakelijk. Tien uur zijn we weer thuis. Ik verwerk nog wat foto’s en ga dan om half elf slapen.
Muziek vandaag: Prelude To A Century (Rick Wakeman), Dead Magic (Anna von Hausswolff), Music From The Penguin Cafe (Penguin Cafe Orchestra), de tweede show uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa)

Dinsdag 3 april:
Verdomd goed geslapen. Vreemd, omdat ik zo vroeg op moet. Alles verloopt voorspoedig. Op de werkplek ben ik snel weer bij en kan ik allerlei achterstallig werk doen. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag gestaag verder. Op de terugweg scoor ik in de muziekwinkel de bestelde doos The Roxy Performances (Frank Zappa). De hele wereld heeft hem al, maar wij, hier, hebben hem nu pas. Niet erg. Thuis zie ik het vervolg van het werk van de badkamerboer. Het badmeubel is bijna klaar en de wand heeft de eerste laag betonciré gekregen. Mooi wordt het. De Zoon is er om kwart over zes en De Vrouw serveert spitskool, kip uit de oven, de lamsstoof van gisteren, de fruitsalade van gisteren en rauwkost. De boel komt op en de fikse afwas is snel weg. Dan breng ik afval naar de containers en is het eindelijk zover. Mijn eerste ronde hardlopen sinds zes weken gaat niet zo heel goed, maar met afwisselend rennen en wandelen kom ik een heel eind. Het voelt goed. Nu weer langzaam opbouwen. Ik hoor de eerste show uit de doos (die belachelijk goed klinkt), werk de webstek bij, lees en luister en ga even na half elf slapen.
Muziek vandaag: de eerste show uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa), Auri (Auri)

Maandag 2 april: tweede paasdag
Ik ben nog voor acht uur op. Niet erg. Koffie, webstek, was vouwen. Koffie met De Vrouw. Ik ga het avondeten voorbereiden. Deze lamstajine wordt gevaarlijk. Dan maak ik een paasbrunch. Avocado op brood en daaroverheen roerei. Peper en zout en dan heb je een prachtig maaltje. Aanrader. Met dank aan Cappadocia in Londen. Na het afwasje ga ik bij Heidi ons groentepakket ophalen, althans wat ervan over is. Er is nog veel van over ook. Iets na twee uur gaat de deurbel. Arie en Jolande zijn er! Wat leuk! Goed dat we afgesproken hadden. We gebruiken de middag om enorm bij te praten en tegen zessen zitten we aan tafel. De pruttelpot smaakt goed, net als de bijkomende salade van little gem, rucola, bosui, komkommer en augurk, plus de fruitsalade van aardbei, ananas en peer. Brood van de Turkse bakker erbij en de knoflookmayosaus. Half negen nemen we afscheid. Was leuk! Vaker doen! Nog geen half uur later is alle afwas weg en heb ik gelegenheid om te lezen en te luisteren en dan is het alweer tien uur en de vakantie voorbij.
Muziek vandaag: The New Gospels (Rick Wakeman), Time (Steve Howe), To The Bone (Steven Wilson), One Quiet Night (Pat Metheny)

Zondag 1 april: eerste paasdag
Ik ben weer om kwart over acht wakker. Niet zo heel goed geslapen, maar het gaat. Douche, koffie en verder met foto’s bewerken en plaatsen op de webstek. Half elf is De Zoon er. Een half uurtje later fietsen we naar een hotel nog geen tien minuten verderop. Daar komen Onze Vader en Maarten ook. We gebruiken een uitgebreide paasbrunch. Het is alleraardigst; De Vader heeft het zichtbaar naar zijn zin, ook al is het soms wat lawaaiig en kan hij het gesprek niet goed volgen. Goh, van wie zou ik het hebben? Half drie nemen we weer afscheid. De Zoon gaat ook naar huis. Thuis doen we het rustig aan. Ik ga verder met foto’s bewerken en aan het eind van de middag is het klaar en staat alles op de webstek. We nemen wat van de paasstol en om zeven uur gaat De Vrouw naar de bioscoop, samen met De Zoon. Ik werk nog meer aan de webstek bij en lees en luister. De Vrouw is er weer rond een uur of tien en ik ga om elf uur slapen.
Muziek vandaag: The Gospels (Rick Wakeman), Folklore (Big Big Train), American Utopia (David Byrne), Fly From Here – Return Trip (Yes), Fractured (Lunatic Soul), Do Nothing Till You Hear From Me (The Mute Gods), Refugee (Refugee), Vision And Ageless Light (EYE), Speaking Of Now (Pat Metheny Group)

Zaterdag 31 maart:
Ik ben om kwart over acht echt wakker en ga uit bed. Koffie, krant, was, foto’s op de pc zetten. Ik begin ook met de eerste selectie; de echt mislukte foto’s verwijder ik. En o ja, ik moet nog klokken een uur vooruit zetten. Meer koffie met De Vrouw. Dan fiets ik naar de biowinkel en vervolgens naar de supermarkt voor de paasboodschappen. Nog meer koffie met De Vrouw. Ik wandel naar de markt. Bij het tassentiep laat ik mijn mooie tas zien die ik nog geen jaar geleden bij hem heb gekocht, maar waarvan de schouderband is afgeknapt. Hij laat hem repareren en volgende week heb ik hem weer terug. Mooi. Verder koop ik fruit bij de fruitboer. Op de terugweg haal ik brood bij de Turkse bakker in de straat. Nog meer koffie? Nog meer koffie. De Zoon is er rond twee uur en we lunchen. Erna was ik af en sjouw ik nogmaals naar een supermarkt voor wat vergeten boel. Thuis even zitten en beginnen aan de stapel kranten van vorige week. Dan maak ik avondeten. Eenvoudige hap: een salade van rode ui, komkommer, rode paprika en tomaat. Ook maak ik een knoflookyoghurtsaus en bak ik kalfsbiefstukken. Dat is het. Even geen verdere vettigheid of zware hap. Ik merk dat mijn systeem na een weekje Londen weer goed bedorven was. De verkoudheid die gisteren inzette, lijkt nu wat stabiel: niet langer een keel als schuurpapier, maar wel snotteren en af en toe een niesbui. Het is te doen. We eten de boel op. Ik was af en ga dan verder met foto’s en webstek. Kom een eind. Niet ver. Tegen elf uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: async (Ryuichi Sakamoto), Fly From Here – Return Trip (Yes), Wing Beat Fantastic (Mike Keneally), Requiem (Goat), Cunning Stunts (Caravan), Planets + Persona (Richard Barbieri)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment